Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Νέος τίτλος: Βασιλιάς σε καταδίωξη, Βιτόριο Τζακοπίνι

Σας ενημερώνουμε πως κυκλοφορεί το μυθιστόρημα Βασιλιάς σε καταδίωξη του Βιτόριο Τζακοπίνι                                   
Ένα συναρπαστικό βιβλίο για τον Μπόμπι Φίσερ, τη μεγαλύτερη σκακιστική ιδιοφυΐα όλων εποχών.

Σταύρος Σταυρόπουλος & Friends στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24)

Σταύρος Σταυρόπουλος & Friends στον ΙΑΝΟ για την παρουσίαση του βιβλίου ΠΙΟ ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ από τις εκδόσεις οξύ                                                
Το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Οξύ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Σταυρόπουλου, "Πιο νύχτα δεν γίνεται – Σημειώσεις για το τέλος του ανθρώπινου μύθου" την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στις 20.30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου.                                  
Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του.                              
Την ανάγνωση θα περιβάλλουν, με το σαξόφωνο, τη φυσαρμόνικα, το πιάνο και την κιθάρα, οι μουσικοί Βασίλης Τζαβάρας και Μάκης Αναστασόπουλος, σ’ ένα μοναδικό σετ jazz + blues ρυθμών, με τους ήχους των λέξεων της νύχτας.                               
Γιατί η μουσική είναι σαν άγγελμα. Και τίποτε άλλο.                                             
ΙΑΝΟΣ | Σταδίου 24, Αθήνα | 210 3217917                                             
περισσότερα για το βιβλίο...

Συνέδριο με θέμα: Επαναπροσδιορίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες των Βιβλιοθηκών σε περιόδους οικονομικής κρίσης

Συνέδριο με θέμα: Επαναπροσδιορίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες των Βιβλιοθηκών σε περιόδους οικονομικής κρίσης
7ο Διεθνές Συνέδριο της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών
Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) διοργανώνει διεθνές συνέδριο, για 7η χρονιά, με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες των Βιβλιοθηκών σε περιόδους οικονομικής κρίσης».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2011, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).
Το 7ο συνέδριο της Επιτροπής, αφιερώνει τις εργασίες του στον τρόπο με τον οποίο οι βιβλιοθήκες, εν μέσω οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στο κοινό τους. Αναμφισβήτητα, το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης επηρεάζει ζωτικούς τομείς της καθημερινής ζωής.
Προκειμένου οι βιβλιοθήκες να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, είναι αναγκαίο να υπάρχουν σωστός σχεδιασμός, συνεργασίες και καινοτόμες δράσεις.
Διατηρώντας τον διεθνή χαρακτήρα του συνεδρίου, έχουν προσκληθεί να παραστούν έγκριτοι ομιλητές από τη Γερμανία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Οι ομιλητές θα περιγράψουν την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιβλιοθήκες στις χώρες τους και θα αναφερθούν σε παραδείγματα και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί μοντέλο ισομερούς και ισότιμης αντιπροσώπευσης και συνεργασίας των φορέων που την απαρτίζουν, με στόχο να προσφέρει γνώσεις και υποστήριξη στην ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Τα μέλη της Επιτροπής αποτελούν οι παρακάτω φορείς: Goethe-Institut Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Κέντρο Πληροφόρησης της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Στο φετινό συνέδριο συμμετέχει επίσης η Βασιλική Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Η Επιτροπή εκδίδει επίσης το ηλεκτρονικό βιβλιοθηκονομικό περιοδικό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, που κυκλοφορεί τρεις φορές το χρόνο, με συνεντεύξεις, άρθρα, παρουσιάσεις βιβλιοθηκών και νέα από τον ελληνικό και διεθνή βιβλιοθηκονομικό χώρο.
Η ιστοσελίδα της Επιτροπής είναι: http://www.goethe.de/synergasia

Διαβάστε τα νέα θέματα του www.TaR.gr :

Διαβάστε τα νέα θέματα του www.TaR.gr :

ΟΙ ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ & ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ LIVE ΜΥΛΟΣ CLUB ΠΑΡ 7 ΟΚΤ

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ συναντα τον ΝΟΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ
LIVE @ ΜΥΛΟΣ CLUB / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Δύο γενιές τραγουδοποιών δίνουν ραντεβού στη σκηνή του club του ΜΥΛΟΥ την Παρασκευή 7 Οκτωβριου και υποδέχονται το Φθινόπωρο με τον πιο μελωδικό τρόπο.
Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Νότης Μαυρουδής συναντιούνται και συνθέτουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές τους και ανακαλύπτουν νέους μουσικούς δρόμους για τα αγαπημένα μας τραγούδια.
Με 20 χρόνια στη δισκογραφία, αναγνωρισμένος ως εξέχων εκπρόσωπος της «γενιάς των τραγουδοποιών» και με ζωντανές εμφανίσεις που ξεχωρίζουν για την ατμόσφαιρα και το παλμό τους, ο Μίλτος Πασχαλίδης υποδέχεται στη σκηνή έναν από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες και ταυτόχρονα σπουδαίο βιρτουόζο της κλασσικής κιθάρας, το Νότη Μαυρουδή.
LINK:
INFO:
Μύλος ’Club’’
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 21:00
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
Τιμή εισιτηρίου: 15€, Φοιτητικο: 12€,
e-ticket (12€): http://paschalidismavroudis.eventbrite.com/

SOS του Δημοτικού σχολείου Μεγίστης - Στείλτε βιβλία, γραφικά είδη ή έστω μία κάρτα

SOS του Δημοτικού σχολείου Μεγίστης - Στείλτε βιβλία, γραφικά είδη ή έστω μία κάρτα
Η δασκάλα του Δημοτικού σχολείου του Καστελόριζου απηύθυνε συγκινητική έκκληση για την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών στο σχολείο, όχι τόσο επειδή υπάρχει έλλειψη, αλλά για να «υπενθυμίσει» την ύπαρξη του ακριτικού αυτού νησιού.
Η κυρία Γεωργιάδου επιμένει να σταλούν τα είδη αυτά ταχυδρομικά, προκειμένου να αναγκαστούν τα πλοία να τα μεταφέρουν στο Καστελόριζο και να δείξουν με την παρουσία τους ότι το μικρό αυτό νησί που δένει την Ελλάδα με την Τουρκία, δεν είναι ξεχασμένο από την ελληνική κοινωνία και «δεν επιτρέπεται σε κανέναν Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται».
Το μήνυμα της δασκάλας διαβάστηκε σήμερα το πρωί στον αέρα του Realfm 97.8 και προκάλεσε την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον εκατοντάδων ακροατών. [defencenet.gr]
Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι:
Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης
ΤΚ 851 11
Μεγίστη
Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
ΕΛΛΑΣ
http://ellas2.wordpress.com ( Siglitiki)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

*ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ & ΩΡΑΣ
Κυριακή 02 Οκτωβρίου, 21.00
Live Berlin Brides - Tareq - Limbo Live + dj set Παναγιώτης Μένεγος
Με αφορμή την κυκλοφορία του Special Edition τεύχους Οκτωβρίου «The Nirvana issue» που συνοδεύεται από ένα CD με αποκλειστικές διασκευές ελληνικών συγκροτημάτων στα κομμάτια του «Nevermind», το περιοδικό SONIK διοργανώνει μια special βραδιά αφιερωμένη στην μπάντα που άλλαξε τη μουσική.
Τρια από τα groups που συμμετείχαν στο cd οι BERLIN BRIDES, ο TAREQ, και οι LIMBO
θα εμφανιστούν ζωντανά στο Floral ενώ θα ακολουθήσει σχετικό dj set από τον Παναγιώτη Μένεγo.
Η βραδιά διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία του ΙΕΚ AEGEAN ΟΜΗΡΟΣ, που ανέλαβε την παραγωγή του CD.
Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, 21.00
Dj set Jazz Royale
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 22.00
Live Papercut + special friends Live
Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 22.00ν
Live Matisse Live
opening act : Irini Douka & Greggy K + after show party

Μπιθικώτσης - Ρίξε μια ζαριά καλή