Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΠΑΡΟΥ - ΕΡΩΦΙΛΗ - ΣΙΟΛΑΣ ΠΑΡ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ


άΠΟΛΙΣ από την ομάδα Pas.Par.Tu. - Θέατρο Αυλαία


άΠΟΛΙΣ από την ομάδα Pas.Par.Tu.
28-29 Μαρτίου & 11-12 Απριλίου
Trailer
www.youtube.com/watch?v=TC4-KjzdMiE
Η ομάδα Pas.Par.Tu. παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση “άΠολις” στο Θέατρο Αυλαία για 4 μόνο παραστάσεις 28-29 Μαρτίου και 11-12 Απριλίου 2014. Η παράσταση διερευνά την σχέση πολίτη-κράτους, ανθρώπου-εξουσίας με όχημα το σώμα και οδηγό την μουσική.
Μια εικόνα οικεία δημιουργείται μέσα από τα σώματα που χρησιμοποιούνται ως σύμβολα. Την εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας που επαναστατεί, εφησυχάζει, καθοδηγείται, νοσεί, συντάσσεται, απαιτεί, οραματίζεται.
Εσύ είσαι πολίτης ή άπολις; Πόσο χώρο αφήνουν τα σύνολα και η οργανωμένη κοινωνία στην ανθρώπινη υπόσταση και πόσο χρήσιμη μπορεί να γίνει η επιλογή της μη ένταξης. Μέσα από μια διαδρομή στους αποπνικτικούς δρόμους μιας πόλης πρέπει να υπάρξεις είτε ως εξημερωμένος είτε ως θεριό, είτε ως άνθρωπος ή γιατί όχι ως θεός.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ομάδα χορού: Pas.Par.Tu.
Σύλληψη, Χορογραφία: Σοφία Μάντη
Βοηθός χορογράφου: Ευγενία Ψωμιάδου
Σχεδιασμός φώτων: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Κατασκευή σκηνικών: Λεονταρίδου Κωνσταντίνα
Κοστούμια: sO.mA
Σχεδιασμός video: Socos
Promo video: Σπύρος Χριστάκης
Xορεύουν: Δέσποινα Γκούρλη, Ρία Λεονταρίδου, Χριστίνα Μαζμανίδου, Σοφία Μάντη, Τζωρτζίνα Μαργούδη, Μαρίνα Πινιατώρου, Αννέτα Στάχταρη, Βασιλική Χατζησαββίδου, Κέλλυ Χρηστίδου, Ευγενία Ψωμιάδου
Νταούλι: Γεωργία Παλιογιάννη
Παραγωγή: Pas.Par.Tu
Οργάνωση-εκτέλεση/διεύθυνση παραγωγής: Νικολέττα Χαρισίου-Καλλιαντοπούλου
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
28 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11 & 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23.30, ΣΑΒΒΑΤΟ 18.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΑΝΕΡΓΩΝ:10€
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή,
τηλ: 2310237700, Email: info@avlaiatheatre.gr Site: www.avlaiatheatre.gr
Γραμματεία-Δημόσιες Σχέσεις: Αγγελίνα Σοφιανοπούλου, τηλ.-φαξ: 2310278354, e-mail: pr@avlaiatheatre.gr

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τρία παιδικά βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποψήφια για τα Βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Ψηφίστε το βιβλίο που σας άρεσε από σήμερα έως τις 31 Μαρτίου.
Το Ελληνικό Τμήμα της IBBY – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες για τους διαγωνισμούς βιβλίων για παιδιά και νέους (τα οποία έχουν εκδοθεί εντός του 2013). Οι βραχείες λίστες που προέκυψαν τίθενται σε ανοιχτή ψηφοφορία από το αναγνωστικό κοινό έως και τις 31 Μαρτίου 2014.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τα υποψήφια βιβλία προς βράβευση είναι:
1. Ο βάτραχος και το φιλί της Εύης Γεροκώστα - για το Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» που δίνεται σε συγγραφέα βιβλίου βραχείας φόρμας
Μια ευαίσθητη ιστορία για έναν βάτραχο και μια βατραχίνα που περιμένουν το φιλί που θα τους μεταμορφώσει, για να βρουν τον εαυτό τους. Όσο περιμένουν γνωρίζονται, αρχίζουν τις καλημέρες, τα χαμόγελα, τα μικρά και μεγάλα ταξίδια, τα μικρά και μεγάλα μυστικά. Και χωρίς να το καταλάβουν, νιώθουν ξαφνικά οι δυο τους δεμένοι. Κάτι τους κρατάει μαζί, αχώριστους. Κάτι που δεν ξέρουν ούτε τι είναι ούτε πώς το λένε...
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο.
Στείλτε IB (κενό) Β2 στο 54260
2. Το φουστάνι με τις πεταλούδες της Σοφίας Μαντουβάλου - για το Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» που δίνεται σε συγγραφέα βιβλίου βραχείας φόρμας
Ένα πολύ ξεχωριστό φόρεμα γίνεται αφορμή να ταξιδέψουμε σε έναν όμορφο κόσμο, τόσο εύθραυστο, τόσο δυνατό, τόσο ελεύθερο, όσο οι μικρές ψυχές της αγάπης που το στολίζουν. Πεταλούδες από κάθε γωνιά της γης μάς περιμένουν για να μοιραστούν μαζί μας τη σημασία της διαφορετικότητας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαπολιτισμικής ενσυναίσθησης.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο.
Στείλτε IB (κενό) Β3 στο 54260
3. Ρίκο και Όσκαρ, Το μυστήριο του ριγκατόνι του Αντρέας Σταϊνχέφελ σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου - για το Βραβείο που δίνεται σε μεταφραστή στα ελληνικά ξένου βιβλίου παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας
Μια ιστορία τρυφερή, συναρπαστική, αστεία και ανατρεπτική… Μια ωραία φιλία, απ’ αυτές που κρατούν μια ζωή. Ένα μυθιστόρημα που μιλάει ίσια στην καρδιά, ένα βιβλίο που δεν το ξεχνάς εύκολα! Ο Ρίκο και ο Όσκαρ «γράφουν» ένα αριστούργημα ζωής: διδάσκουν την αξία της διαφοράς, τη σπουδαιότητα του θάρρους, τη δύναμη της αγάπης, τον φόβο της απώλειας, το χρώμα της μελαγχολίας.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο.
Στείλτε IB (κενό) Μ1 στο 54260
Η ψηφοφορία γίνεται στέλνοντας με sms τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο επιλογής σας, στο πενταψήφιο 54260, γράφοντας ΙΒ (κενό) κωδικός ψηφοφορίας βιβλίου ανά κατηγορία. Για κάθε κατηγορία απαιτείται μία ψήφος. Σε περίπτωση που ψηφίσετε παραπάνω από μία φορά για κάθε κατηγορία, η ψήφος σας καταγράφεται αλλά δεν καταμετρείται.
Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22), στις 7:30 μ.μ.
Θα βρείτε ΕΔΩ αναλυτικά τους όρους της ψηφοφορίας.

Ο ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΓΚΥ ΝΤΕ ΜΩΠΑΣΣΑΝ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΚΡΗ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ