Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΥΧΕΡΟΠΙΤΑΣ": ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΑΣ ΣΟΥΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA

Πέρσα Σούκα
Η εξαφάνιση της Τυχερόπιτας

Μυθιστόρημα για παιδιά από 7 έως 9 χρονών
Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος
Σελ.:123, τιμή: 10 ευρώ (με ΦΠΑ)
ISBN: 978-960-6893-20-9
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA

Το ρολόι ξεκίνησε να χτυπάει δυνατά σημαίνοντας μεσάνυχτα. Νταν, νταν, νταν…
Τότε, στο δωδέκατο χτύπημα, ακούστηκε από τα υπόγεια της κουζίνας Γκουρμέ
μια απελπισμένη κραυγή: «Aααχ, συμφορά! Πωπώ τι πάθαμε!»
Όπως ήταν φυσικό, όλο το παλάτι σηκώθηκε στο πόδι.
Ποιός ήταν αυτός που φώναζε έτσι; Τι να ’χε συμβεί μέσα στη νύχτα;
Τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα από στόμα σε στόμα. Κάποιος είχε κλέψει την Τυχερόπιτα των Μαγισέφ κι αυτό θα τους έφερνε μεγάλη κακοτυχία.
Η βασίλισσα Μπεσαμέλα χωρίς να χάσει καιρό καλεί τον διάσημο ερευνητή Σοκολατίν Μπαλάντες να αναλάβει την δύσκολη αυτή υπόθεση. Η τύχη των Μαγισέφ, των καλύτερων μάγων της μαγειρικής βρίσκεται στα χέρια του.
Άραγε θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο;
Η εξαφάνιση της Τυχερόπιτας είναι ένα πρωτότυπο παιδικό μυθιστόρημα με μοντέρνα γραφή και αστυνομική δράση με ένταση και συνεχείς ανατροπές. Ένα βιβλίο που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.
Για παιδιά από 7 έως 9 χρονών.
Βιογραφικό:
Η Πέρσα Σούκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Άρτα και είναι κόρη του μουσικοσυνθέτη Τάκη Σούκα. Σπούδασε πιάνο και φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση παρουσιάζοντας τις Μουσικές συναντήσεις στη ΝΕΤ και παίζοντας σε δραματικές σειρές στον ANT1 και στην ET1. Τραγούδησε σε διάφορες μουσικές σκηνές και κυκλοφόρησε το πρώτο της CD Μ’ ένα ονειροπλάνο σε δικούς της στίχους και μουσική. Στον τελευταίο δίσκο του Στέλιου Καζαντζίδη Τραγουδώ συμμετείχε γράφοντας στίχους στο τραγούδι «Σήμερα». Έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο, στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Συμμετείχε στο CD Αψέντι ερμηνεύοντας δύο τραγούδια.
Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της νεανικό μυθιστόρημα με τίτλο Musicarton – Ο Ρωμανός και το μυστήριο της Ονειρίας από τις εκδόσεις Ηλιοτρόπιο.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα,
τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072, e-mail: info@gemapublicatios.gr, www.gemapublications.gr

15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ανοιχτή συζήτηση: Από τη Μάχη της Χιλής στην Ευρώπη της κρίσης: Λάθη, διδάγματα και ελπίδες Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, 10.30-13.00
Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

Το έργο του Πατρίσιο Γκουσμάν είναι συνυφασμένο με τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα στη Χιλή από τις αρχές του 1970 και μετά. Με αφετηρία τις ταινίες του σκηνοθέτη που επικεντρώνονται στην εμπειρία της διακυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε και στις συνέπειες της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ στη Χιλή, η συζήτηση έχει ως στόχο να διερευνήσει το τι μπορεί να διδαχθεί σήμερα η Ευρώπη, και ειδικότερα η Ελλάδα, από τη Λατινική Αμερική του χθες και του σήμερα.
*****
Εργαστήριο του EDN στη Θεσσαλονίκη
Ανατομία της Πράξης του φόνου

Με την παραγωγό Σίγκνε Μπίργκε Σέρενσεν και την αντιπρόσωπο πωλήσεων Φιλίπα Κοβάρσκι
Πέμπτη 21 Μαρτίου, 17:00-18:30, Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης
H Πράξη του φόνου έχει προκαλέσει θόρυβο στους κύκλους της διεθνούς βιομηχανίας του ντοκιμαντέρ τους τελευταίους μήνες και έλαβε δύο βραβεία στο τελευταίο Φεστιβάλ Βερολίνου. Έχετε τώρα την ευκαιρία να συναντήσετε τον παραγωγό και τον διανομέα της και να ακούσετε πώς εργάστηκαν στα διάφορα στάδια της δημιουργίας της. Στα πολύ πρώιμα στάδια, η αρχική ιδέα της ταινίας είχε τη δυναμική να εξελιχθεί σ’ ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ. Ωστόσο, η δυναμική δεν οδηγεί σε μια δυνατή ταινία αν δεν λάβει κανείς υπόψη τις σωστές παραμέτρους της παραγωγής και δεν τη διοχετεύσει στην αγορά με τον βέλτιστο τρόπο. Σ’ αυτό το εργαστήριο, η παραγωγός Σίγκνε Μπίργκε Σέρενσεν και η αντιπρόσωπος πωλήσεων Φιλίπα Κοβάρσκι θα μοιραστούν την εμπειρία τους με την ταινία Η πράξη του φόνου. Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων:
-η λήψη σωστών αποφάσεων στην προετοιμασία μιας διεθνούς συμπαραγωγής
-o σχεδιασμός ενός ρεαλιστικού πλαισίου παραγωγής χωρίς συμβιβασμούς στο καλλιτεχνικό σκέλος
-η προώθηση και κυκλοφορία της ταινίας στη διεθνή αγορά.
Το εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Docs in Thessaloniki – Pitching Forum 2013 από το Διεθνές Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN (European Documentary Network) και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα.
Παρουσίαση βιβλίου "Αναζητώντας τον Κ" 21 Μαρτίου, 18:30
Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α, Λιμάνι, Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος

Την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Ντίνου Κατσoυρίδη "Αναζητώντας τον Κ" (Εκδόσεις Γαβριηλίδη) θα πραγματοποιήσει ο κριτικός κινηματογράφου Νίνος Φένεκ Μικελίδης, θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Περικλής Χούρσογλου και θα διαβάσει αποσπάσματα ο ηθοποιός Δημήτρης Κοτζιάς, παρουσία της Ισαβέλλας Μαυράκη, σκηνοθέτη και συντρόφου του και της παραγωγού κόρης του Σίβυλλας Κατσουρίδη.
Οι σκηνοθέτες μιλούν για τις ταινίες τους
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Λόρα Γκάμσι (Οι δημιουργοί), Στεφανί Άργκεριτς (Παλιοκόριτσο) και Ίριτ Γκαλ (Λευκή νύχτα).
...περισσότερα
****

 Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Διέγο Γκουτιέρες (Μέρη μιας οικογένειας), Τζέι Πι Πάσι (Το σύνδρομο του πανκ – συν-σκηνοθεσία με τον Γιούκα Κάρκαϊνεν) και Κεσάνγκ Τσετέν (Ποιος θα γίνει Γκούρκα).
...περισσότερα
*****
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Σόουραβ Σάρανγκι (Τσαρ... Το νησί φάντασμα) και Ντίτερ Ζάουτερ (Αντίο Κωνσταντινούπολη).
...περισσότερα
*****
Κουβεντιάζοντας 19/03
O κύκλος συζητήσεων «Κουβεντιάζοντας» του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 με τη συμμετοχή των σκηνοθετών Στέλας Αλισάνογλου (Δημήτρης Παπαδούλης-Το πολλαπλό δώρο), Ντάνιελ Άμπμα (Πέρα από το Βρίτσεν), Αλίσια Κάνο (Η Μπέλα Βίστα), Χάρι Φρίλαντ (Στη σκιά του ήλιου), Βόλκερ Γκέτσε (Γκριό) και Διέγο Γκουτιέρες (Μέρη μιας οικογένειας).
Στην ιδιαίτερα ζωντανή και διαδραστική συζήτηση, θίχτηκαν μεταξύ άλλων θέματα όπως η σχέση ανάμεσα στον δημιουργό και τους χαρακτήρες του, ενώ αρχικά οι σκηνοθέτες αναφέρθηκαν στους λόγους που τους ώθησαν να κάνουν τα ντοκιμαντέρ τους.

...περισσότερα Staff n Vol party Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, 23:00
Favela (Στοά Λεβή - Βενιζέλου 3, 1ος όροφος), ειδικές τιμές για διαπιστευμένους

*****
Market Talks
20-22 Μαρτίου, 17:30-18:00 Ξενοδοχείο Ηλέκτρα, Αίθουσα Excelsior Καινοτομία Αγοράς - Πρακτικός οδηγός για ντοκιμαντερίστες
Η Αγορά Ντοκιμαντέρ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του 15ου ΦΝΘ, την επιτυχημένη σειρά συζητήσεων «Market Talks», όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, θα δώσουν χρηστικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους έλληνες και ξένους ντοκιμαντερίστες. Στις ημίωρες αυτές συζητήσεις, αγοραστές, παραγωγοί και διανομείς θα αναπτύξουν συγκεκριμένα θέματα, βασισμένοι στην προσωπική τους εμπειρία. Ειδικότερα, στα φετινά «Market Talks» θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη προγράμματος του καναλιού ARTE, Μadeleine Avramoussis (Παρασκευή 22/3/2013), η οποία θα εστιάσει στις δυνατότητες για συμπαραγωγές, η σύμβουλος ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων Ελένη Χανδρινού (Τετάρτη 20/3/2013), καθώς και ο Luke Moody, υπεύθυνος επιχορηγήσεων του Britdoc Foundation, ο οποίος θα επικεντρωθεί στις χρηματοδοτήσεις (Πέμπτη 21/3/2013).
*****
Ντοκιμαντέρ σε ταυτόχρονη ψηφιακή μετάδοση!
Το επιτυχημένο πρωτοποριακό εγχείρημα του Live Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση που εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια στο 13ο ΦΝΘ, συνεχίζεται να εφαρμόζεται και φέτος, στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Παπανικολάου.
Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, το 15ο ΦΝΘ θα «ταξιδέψει» σε 5 πόλεις της Ελλάδας - Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο – καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, ΤΕΙ Κρήτης και Frederick University).
Little Land του Νίκου Νταγιαντά
και
Food for Love της Μαριάννας Οικονόμου
στις 20:30 στο Ολύμπιον

ΚΘΒΕ: O ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ στο Βασιλικό Θέατρο

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
«O ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Έναρξη: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου», σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Το γνωστό μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα την υπόθεση Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. H πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στο Βασιλικό Θέατρο την Παρασκευή 22/03/2013 στις 21.00.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Εννέα πρόσωπα που συνδέονται με τον Παγκρατίδη, εξομολογούνται τη ζωή τους: ο συμμαθητής και φίλος του, η πλύστρα φίλη της μητέρας του, ο παρακρατικός γείτονας, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ο δοσίλογος περιπτεράς, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του στον «Γύρο του θανάτου» και δύο περιστασιακοί του έρωτες, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια, καταθέτοντας τη θέση και τη στάση τους για τη δική τους ζωή, φωτίζουν τις σκοτεινές πτυχές της τραγικής προσωπικότητας του νεαρού Αριστείδη και μεταφέρουν την κοινωνικοπολιτική ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά την κατοχή και τον εμφύλιο.
«Ο γύρος του θανάτου», που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 2011, μέσα από την ιστορία του «Δράκου», μας μεταφέρει στις φτωχογειτονιές και τις αλάνες, στα άδυτα του λιμανιού, στα μικρομάγαζα και τα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας έναν κόσμο περιθωριακό, ταπεινωμένο και φοβισμένο και κατορθώνει με αριστοτεχνικό τρόπο να θίξει ευαίσθητες χορδές της ελληνικής κοινωνίας και να φέρει στο φως το ηθικό κατρακύλισμα μιας εποχής που αναζητούσε τρόπους για να ξεπλύνει τις δικές της πληγές, που ακόμη και σήμερα καλά κρατούν
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Θωμάς Κοροβίνης
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης
Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Μαστοράκης
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Διακοσάββας
Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος
Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Βασίλης Ευταξόπουλος (Ένα φιλαράκι για την αλάνα), Ρούλα Παντελίδου (Η γυναίκα του), Κατερίνα Γιαμαλή (Η παραδουλεύτρα), Αννέτα Κορτσαρίδου (Μια άλλη γυναίκα), Βασίλης Σπυρόπουλος (Ένας αχθοφόρος για τον Μαμουνά), Δημήτρης Κολοβός (Ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων), Βασίλης Σεϊμένης (Ένας παρακρατικός γείτονας του Αρίστου για τη δράση του), Κώστας Ίτσιος (Το αφεντικό του Αρίστου στον γνωστό «Γύρο του θανάτου»), Γιάννης Σιαμσιάρης (Λολό), Φωτεινή Μπαξεβάνη (Η Συλβάνα).
Παίζει πιάνο επί σκηνής ο μουσικός Παναγιώτης Μπάρλας.
Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για οτιδήποτε νεότερο και γράψτε μας τα σχόλιά σας στο facebook event για την παράσταση, πατώντας ΕΔΩ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.: συναυλία με το Duo Terpsis

ΚΘΒΕ: Ο KAΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ τελευταίες παραστάσεις

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013. Για όσους δεν κατάφεραν να δουν μέχρι τώρα την ξεκαρδιστική κωμωδία του Μολιέρου, το ΚΘΒΕ αποφάσισε να προσφέρει μια ειδική τιμή εισόδου για τις τελευταίες ημέρες παραστάσεων.
Έτσι, από την Τετάρτη 13/03/13 έως και την Κυριακή 24/03/13, θα ισχύει σε όλες τις ημέρες παραστάσεων, γενική τιμή εισόδου 12 €. (Εκτός Πέμπτης, που ήδη ισχύει γενική είσοδος: 10 €)
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Δείτε βίντεο από την παράσταση εδώ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει...>> ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ | ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 19:00 στο NYC

MILO-Z... Funk from New York City!!! [

Από τα club της Νέας Υόρκης ζωντανά στο Gaia Live για μια μοναδική συναυλία!!!
3 ώρες ασταμάτητο funk... we'll make you dance, we'll make you sweat!!!
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013
Είσοδος από 12€ - Πληροφορίες Κρατήσεις 2310.513654

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΑΜΟΥ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΜΠΑΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΜΠΑΡΔΗΣ
Υπόσχεση γάμου
Ένα ατμοσφαιρικό, γοητευτικό μυθιστόρημα που δίνει πνοή και φωνή στους καθημερινούς ανθρώπους που ζουν δίπλα μας.
Ο Δήμος Ελευσίνας, οι εκδόσεις «Κυκεών Tales» και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Γιώργου Συμπάρδη
ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΑΜΟΥ την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ελευσίνας (Χατζηδάκη και Δήμητρος).
O δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς και ο αντιδήμαρχος Γαβριήλ Καμπάνης θα υποδεχθούν τον συγγραφέα και τους ομιλητές.
Ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας και ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου θα μιλήσουν για το βιβλίο.
Η δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Εριφύλη Μαρωνίτη θα συζητήσει με τον Γιώργο Συμπάρδη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Καστάνη.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν όλα τα μυθιστορήματα του Γιώργου Συμπάρδη
Υπόσχεση γάμου, Ο άχρηστος Δημήτρης, Μέντιουμ.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ - Αχ! Μαρία