Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το Παρτάλι ... στη Θεσσαλονίκη


Νέος τίτλος: ΤΟΡΤΟΥΓΑ, του Βαλέριο Εβαντζελίστι

JAZZ CELEBRATION (TANGO ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ) ΤΕΤ 17 ΟΚΤ - ENCARDIA ΠΕΜ 18 ΟΚΤ @ ΜΥΛΟΣ CLUB

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ
Εικόνες Δεκεμβρίου

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Κατερίνας Βερούτσου την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012, στις 8 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου 2012.
Ανοιχτή για το κοινό: Καθημερινά 9:00-21:00, Σάββατο 9:00-15:00
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ιπποκράτους 118, Αθήνα
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης «Εικόνες Δεκεμβρίου» αποτελείται από εικόνες φτιαγμένες αποκλειστικά για εικονογραφημένα παιδικά βιβλία τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί. Αποτελούν αποσπάσματα από διαφορετικές θεματικές και είναι ενδεικτικά σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιεί η εικονογράφος.
Ένα μικρότερο κομμάτι της έκθεσης, απ’ όπου αντλείται και ο τίτλος «Εικόνες Δεκεμβρίου», αφορά εικόνες πρωτότυπες οι οποίες έγιναν πειραματικά έναν ψυχρό Δεκέμβρη που αποδείχτηκε όμως καυτός από γεγονότα. Μορφές ανθρώπων που κάτι ψάχνουν χωρίς καμιά προσδοκία να δηλώσουν κάτι. Εικόνες που έγιναν παρορμητικά, με αφορμή ένα άκουσμα, μία ματιά ή μία αίσθηση.
Όλα τα έργα χαρακτηρίζονται από τη διάθεση για πειραματισμούς μέσα από τα υλικά και τις τεχνικές που προκύπτουν.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ
Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (Concordia University of Montreal). Από το 1982 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους και έχει στο ενεργητικό της περισσότερα από 180 βιβλία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη σκηνογραφία για την τηλεόραση και το θέατρο. Το 2009 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης.

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ