Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΛΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το συγκρότημα Παλαιάς Μουσικής Latinitas Nostra και η σοπράνο 'Eλενα Κρασάκη σας προσκαλούν σε δύο συναυλίες με ιταλικό και γερμανικό μπαρόκ.                     
Θα ακουστούν έργα των Schütz, Bernhard, Monteverdi, Caldara, Caccini κ.α.                         
29 και 30 Ιανουαρίου, ώρα 9 μ.μ. στο Γενί Τζαμί (Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο), Αρχαιολογικού Μουσείου 30, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ


Εργαστήρι Σύνθεσης με τον Beat Furrer και το dissonArt ensemble                     
Μουσικό Χωριό 2011 - Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου                      
17 Αυγούστου - 24 Αυγούστου 2011                           
www.music-village.gr                             
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Beat Furrer                         
Οργάνωση /επιμέλεια: Λενιώ Λιάτσου                         
Παραγωγή: dissonArt ensemble                      
Το εργαστήρι/masterclass θα πραγματοποιηθεί στην 1η περίοδο (17 - 24 Aυγούστου) της διεθνούς μουσικής κοινότητας «ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ», στα πλαίσια της κατεύθυνσης «Σύγχρονη και Αυτοσχεδιαζόμενη Μουσική».                     
Είναι ανοιχτό σε περίπου 20 συνθέτες ενώ ακροατές είναι ευπρόσδεκτοι.                      
Έξι υποτροφίες (που καλύπτουν τα δίδακτρα εργαστηρίου) θα δοθούν σε σπουδαστές σύνθεσης ή νέους συνθέτες.                             
Οι παραλήπτες των υποτροφιών πρέπει να παραδώσουν ένα έργο για την διανομή fl ( piccolo, alto fl), cl (bass cl) ,vl,vlc,pn το οποίο θα προβαριστεί και θα ερμηνευτεί σε συναυλία προς το τέλος του εργαστηρίου από το σύνολο dissonArt με μαέστρο τον Beat Furrer.                             
Στις 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία ‘Beat Furrer - Πορτραίτο’ από το dissonArt ensemble.                      
Το εργαστήρι περιλαμβάνει:                         
• Σεμιναριακά μαθήματα σύνθεσης                           
• Σειρά διαλέξεων από τον Βeat Furrer με θέμα ' το Μουσικό Θέατρο σήμερα'                          
• Παρακολούθηση πρόβας του dissonArt με μαέστρο τον Beat Furrer                       
Οι συνθέτες πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής μαζί με τα εξής:                      
• βιογραφικό (περιλαμβάνοντας ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, χώρα, ημ. γέννησεως, τόπος διαμονής, σπουδές)                           
• δύο πρόσφατα έργα (ένα για οποιαδήποτε διανομή και ένα για τρεις ή περισσότερους εκτελεστές)                     
• μία ηχογράφηση από ένα ή περισσότερα έργα τους                           
Η διεύθυνση για την υποβολή φακέλου είναι:                         
Με ταχυδρομείο: Λενιώ Λιάτσου 28ης Οκτωβρίου 10Γ  Πανόραμα 55236 Θεσ/νίκη                      
Με email: lenioliatsou@gmail.com                         
Η λήξη προθεσμίας υποβολής φακέλου είναι η 15η Μαρτίου 2011.                     
(παρακαλούμε oi παρτιτούρες να είναι σε format A4)                                 
Οι συνθέτες θα ειδοποιηθούν για τα αποτελέσματα μέχρι την 1η Απριλίου ενώ οι επιλεχθέντες υπότροφοι θα πρέπει να παραδώσουν το έργο για την συναυλία του εργαστηρίου μέχρι την 25η Ιουλίου 2011.                        
Το αναλυτικό πρόγραμμα των περιόδων και των εργαστηρίων του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ 2011, καθώς και οι πληροφορίες για την έναρξη εγγραφών και τη διαμονή στον Άγιο Λαυρέντιο, θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Απριλίου 2011.                            
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού
(
www.music-village.gr)                          
Beat Furrer                             
Ο Beat Furrer γεννήθηκε το 1954 στο Schaffhausen της Ελβετίας, όπου και άρχισε τις μουσικές του σπουδές (πιάνο). Κατόπιν σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης διεύθυνση ορχήστρας με τον Otmar Suitner και σύνθεση με τον Roman Haubenstock-Ramati.
Το 1985 ίδρυσε το Klangforum Wien το οποίο από τότε διευθύνει τακτικά.                       

Η πρώτη του όπερα ‘Die Blinden’ επάνω σε κείμενα του Maurice Maeterlinck και του Πλάτωνα, παραγγελία της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Wien Modern το 1989. Το 1991, το ‘Face de la Chaleur’ για φλάουτο και ensemble στο Musikverein της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Claudio Abbado.                           
Η όπερα ‘Narcissus’ παρουσιάστηκε το 1994 στο Φεστιβάλ steirischer herbst στην Όπερα του Γκρατς, και στο Φεστιβάλ Salzburger Festspiele 1996 το κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα ‘Νuun’. Την ίδια χρονιά ο Beat Furrer ήταν composer in residence στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης.                    
Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, 1998 οι πρεμιέρες των ‘spur’ για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων στη Βιέννη, ‘still’ για ensemble στη Ζυρίχη, 1999 το ακουστικό θέατρο ‘Stimme allein’ στην Όπερα της Βόννης, ‘Quartett’ για κουαρτέτο κρουστών στην Όπερα του Düsseldorf. Η όπερα ‘BEGEHREN’, σε σκηνοθεσία της χορογράφου Reinhild Hoffmann και σκηνικά της Zaha Hadid, είχε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ steirischen herbst του Γκρατς το 2003.                     
Την ίδια χρονιά, ακολουθούν το κοντσέρτο για βιολί ‘andere stimmen’ με τον Ernst Kovacic και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Ingo Metzmacher στο Konzerthaus της Βιέννης. Στην Όπερα της Ζυρίχης η όπερα ‘invocation’ σε σκηνοθεσία Christoph Marthaler, και το 2005 το Μουσικό Θέατρο ‘FAMA’ σε σκηνοθεσία Christoph Marthaler σε ένα ειδικό κινητό χώρο ποικίλης ακουστικής που κατασκεύασαν οι LIMIT architects, στο Φεστιβάλ του Donaueschingen.                          
Διευθύνοντας σύνολα όπως τα Klangforum Wien, Ensemble Modern, Ensemble Intercontemporain, ΚΝΜ Berlin, ensemble recherche, dissonART, Ensemble Contrechamps κ.ά., έχει εμφανιστεί σε Φεστιβάλ όπως τα Wien Modern, Festival Luzern, Berlin, Donaueschingen, Witten, Biennale Venezia, Salzburger Festspiele κ.ά.
Μαζί με το βιολιστή Ernst Kovacic έχει ιδρύσει την International Ensemble- and Composers - Academy for Contemporary Music impuls, ένα φόρουμ για συνθέτες και εκτελεστές με σκοπό τη γόνιμη ανταλλαγή και εμβάθυνση στις ειδικές απαιτήσεις της σύγχρονης μουσικής.                        

Ο Beat Furrer διδάσκει σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατς και στη Μουσική Ακαδημία της Φρανκφούρτης. Το 2004 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μουσικής της Πόλεως της Βιέννης και από το 2005 είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών στο Βερολίνο. Το 2006 τιμήθηκε με το Χρυσό Λέοντα στη Biennale της Βενετίας για την όπερα ‘FAMA’.                          
dissonArt ensemble                      
www.dissonart.gr                    
Το dissonArt ensemble ιδρύθηκε στις αρχές του 2005 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη διάδοση της μουσικής πρωτοπορίας, τόσο στην Ελλάδα όσο πέρα από τα σύνορά της, Με ένα πυρήνα 9 βασικών μελών, εξωτερικούς συνεργάτες και ευέλικτη εσωτερική δομή, το dissonArt ακολουθεί ένα σύγχρονο μοντέλο οργάνωσης ορχηστρικών σχηματισμών.                     
Το πρόγραμμα του dissonArt ensemble περιλαμβάνει έργα αναγνωρισμένων συνθετών, όπως και έργα συνθετών που αξίζουν περισσότερης αναγνώρισης. Παρότι το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της μουσικής δημιουργίας που αναπτύχθηκαν από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ως σήμερα, το dissonArt δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προβολή του έργου Ελλήνων συνθετών. Συνεργασίες με φορείς και ομάδες άλλων μορφών τέχνης, στο βαθμό που αυτές οδηγούν στη δημιουργία νέων και πρωτότυπων έργων, συγκαταλέγονται επίσης ανάμεσα στους βασικούς στόχους του dissonArt.                
Πέραν τούτου, το σύνολο έχει αναπτύξει μία εκπαιδευτική δραστηριότητα, είτε εκτελώντας έργα φοιτητών σύνθεσης στα Εργαστήρια Σύγχρονης Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, είτε διοργανώνοντας σεμινάρια για μουσικούς που θέλουν να εντρυφήσουν στις σύγχρονες εκτελεστικές πρακτικές.                     
Στην ως τώρα καλλιτεχνική του διαδρομή, το dissonArt ensemble έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως το Klangspuren (Innsbruck, 2007), Milano incontra la Grecia (Μιλάνο, 2009), 4020.mehr als Musik (Linz, 2008), Φεστιβάλ Αθηνών (2010, 2007) και σε αίθουσες όπως το WDR της Κολωνίας, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Brucknerhaus, Μinoritensaal Graz, Piccolo Teatro κλπ. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες διεθνούς βεληνεκούς όπως ο Beat Furrer, Γιώργος Απέργης, Αugustino di Scipio.               
Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η πρόσκληση του ensemble από την Αυστριακή Ένωση συνθετών die Andere Saite με αφορμή την επετειακή συναυλία για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 4ης έκθεσης παιδικού & εφηβικού βιβλίου από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ


27 Ιανουαρίου 2011, 8:00μ.μ.                        
Το Ινστιτούτο της Δανίας, οι Εκδόσεις Καστανιώτη και Πόλις σας προσκαλούν στη συζήτηση του Δανού συγγραφέα Γιένς Κρίστιαν Γκρόνταλ με την Αμάντα Μιχαλοπούλου για την νεωτερικότητα, το χαρακτήρα της σύγχρονης ταυτότητας και την αναζήτηση του εαυτού μέσω του καθρέφτη της μνήμης και του παρελθόντος.                     
28 Ιανουαρίου 2011, 10:00 π.μ. - 11:00 π.μ.                             
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Γιάννη Δ. Μπάρτζη.                  
Ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία του Αργείος Εσπερινός, 66 φράσεις δυόμιση χιλιάδων χρόνων, UFO στα Διγελιώτικα, Την προηγούμενη μέρα.                                  
28 Ιανουαρίου 2011, 11:00 π.μ.                        
Aπό το Ντιριγκόου Ντιριμπάι ως τον Μαγικό Αυλό η Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου) των Active Member ξεδιαλύνει τα χνάρια που αφήνουν οι στίχοι, οι ήχοι και το παραμύθι πάνω στο μονοπάτι της δημιουργικότητας.                      
Συζήτηση, προβολές, μουσική και μαγικές λέξεις τα εργαλεία στο ταξίδι αυτό.

Σε δύο ημέρες ανοίγει τις πύλες της η 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

Σε δύο ημέρες ανοίγει τις πύλες της η 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου για να υποδεχθεί το κοινό στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO με ελεύθερη είσοδο και ολοήμερη λειτουργία από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ 
 Από την ερχόμενη Παρασκευή, και για τέσσερις ημέρες, η 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου θα είναι ανοικτή για να υποδεχθεί το κοινό της, τα παιδιά και τους εφήβους αλλά και τους γονείς, και τους εκπαιδευτικούς, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα με πρωταγωνιστή το βιβλίο.                            
Εκτός από την περιήγηση στα περίπτερα των εκδοτών που παρουσιάζουν νέους αλλά και παλαιότερους τίτλους παιδικού και εφηβικού βιβλίου, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν, μέσα από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα 200 εκδηλώσεων, αυτές που τους ενδιαφέρουν:                        
Παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εργαστήρια με εικονογράφους, συζητήσεις, σεμινάρια, ημερίδες, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μουσικο-λογοτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές κ.ά. με τη συμμετοχή συγγραφέων, εικονογράφων, μουσικών, ηθοποιών, παραμυθάδων, επιστημόνων, παιδαγωγών (127 στο σύνολό τους) καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων και ενδιαφερόντων για κάθε ηλικία και κάθε γούστο.                         
Τι θα βρουν οι επισκέπτες:                         
Στην «Παιδική Γωνιά»                         
Κάθε μία ώρα διαφορετικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στα δύο αμφιθέατρα της παραδοσιακής «Παιδικής Γωνιάς» (300τ.μ.) όπου οι μικροί βιβλιόφιλοι (5-12 ετών) έχουν μόνο να επιλέξουν ποιο θέμα τους ενδιαφέρει περισσότερο: η οικολογία, η ανακύκλωση, η διατροφή, η φιλία, η ιστορία, η δημοσιογραφία, η ζωγραφική, η μουσική, η ζωή στην Αρχαία Ελλάδα, ή μήπως οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου, ο Καραγκιόζης, η Φρουτοπία ;                     
Αυτά και πολλά άλλα θα βρείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά.                        
Στη «Γωνιά των Εφήβων»                        
Για τα «μεγάλα παιδιά», τους έφηβους (13-17 ετών), η Έκθεση προσφέρει φέτος μια ξεχωριστή γωνιά που επικεντρώνει στα θέματα που τους ενδιαφέρουν.                   
Η «Γωνιά των εφήβων» (καινοτομία της φετινής διοργάνωσης - με τη χορηγία της αλυσίδας Public) είναι ένας ζωντανός, σύγχρονος χώρος στον οποίο μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων βιβλίων από κλασσική λογοτεχνία και comics, μέχρι vampire fiction. Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη λειτουργία των ebooks, να ανακαλύψουν CDs και DVDs που τους αφορούν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια με την παρέα τους ή να παρακολουθήσουν ταινίες.                      
Παράλληλα, μια σειρά από ενδιαφέρουσες συζητήσεις, εργαστήρια και παρουσιάσεις θα προσελκύσουν τη συμμετοχή των νέων στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων που διαθέτει ο χώρος: facebook, twitter, blogs, socialmedia με άλλα λόγια, η μουσική αλλά και το hiphop (από την αγαπημένη του κοινού Sadahzinia των ActiveMember), το ποδόσφαιρο αλλά και οι τέχνες, ο έρωτας ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η εξάρτηση είναι μερικά από τα θέματα που θα τεθούν «επί τάπητος».                
Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων για εφήβους.                          
Στη «Γωνιά των Εκπαιδευτικών και των Γονέων»                           
Ένα ζωντανό φόρουμ συζητήσεων, προβληματισμού και διαλόγου φιλοδοξεί να αποτελέσει η «Γωνιά των Εκπαιδευτικών και των Γονέων», που εγκαινιάζει φέτος το ΕΚΕΒΙ στην Έκθεση με την πεποίθηση ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της φιλαναγνωσίας για τα παιδιά.                   
Γύρω από το θέμα αυτό, τη φιλαναγνωσία, που είναι κοινό ζητούμενο ως μέσο καλλιέργειας και προόδου, στρέφονται οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ημερίδες που διεξάγονται.                      
Αλλά και καίρια ζητήματα διαπαιδαγώγησης, εκπαίδευσης και αγωγής όπως: η βία στο σχολείο, η παπαγαλία, η δημιουργική χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, ο γραπτός λόγος και οι τέχνες ως μέσο διαπαιδαγώγησης κ.λ.π.                         
Ενημερωθείτε για το τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για εκπαιδευτικούς και γονείς.                    
Το περίπτερο του «Μικρού Αναγνώστη»                            
Στο δικό του περίπτερο θα υποδεχθεί φέτος ο «Μικρός Αναγνώστης» - ο πρώτος κόμβος του ΕΚΕΒΙ για παιδιά, τους πολυάριθμους διαδικτυακούς φίλους τουπου τον αγκάλιασαναπό την πρώτη μέρα.              
Οι μικροί βιβλιόφιλοι θα μπορούν να περιηγηθούν στις ιστοσελίδες του βιβλιοφιλικού κόμβου και να ανακαλύψουν το πλούσιο περιεχόμενό του, αλλά και να απολαύσουν τα «Τα Μουσικά Παραμύθια του Μικρού Αναγνώστη» με τη συμμετοχή των εκλεκτών μουσικών παραμυθάδων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.                             
Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του «Μικρού Αναγνώστη».                                       
Ένα ξεχωριστό περίπτερο - αφιερωμένο στον Οδυσσέα Ελύτη                      
Μια δημιουργική συνάντηση με το έργο και τη ζωή του μεγάλου Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη προσφέρει στους επισκέπτες η φετινή Έκθεση, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του.
Στο περίπτερο «Οδυσσέας Ελύτης» οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορούν να διαβάσουν τις ποιητικές του συλλογές, να δουν το βίντεο της βράβευσης του από τη Σουηδική Ακαδημία ή να ακούσουν (σε ειδικές εγκαταστάσεις με ακουστικά) μελοποιημένα ποιήματα του (σε επιλογή της Ιουλίτας Ηλιοπούλου).Παράλληλα, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας (ΔΜΕΕΠ) του ΥΠΠΟΤ, οργανώνονται τρεις εκδηλώσεις (για παιδιά, για εφήβους, για εκπαιδευτικούς και γονείς) με τίτλο:«Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού-Μια ερμηνευτική προσέγγιση στο Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη».                        

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Οδυσσέα Ελύτη.                                
Δείτε ακόμη:                                 
Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων (εδώ)                        
Το βιβλίο συνεργάζεται δημιουργικά με τις άλλες τέχνες (εικαστικές τέχνες, θέατρο, μουσική, κινηματογράφος) στην 4η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου και μας προσφέρει ένα σύνολο «διαφορετικών» εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τη μεγάλη βιβλιογιορτή.                         
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στα περίπτερα των εκδοτών (εδώ)                       
Οι μικροί και μεγάλοι βιβλιόφιλοι μπορούν να συναντήσουν τους αγαπημένους τους συγγραφείς και εικονογράφους στα περίπτερα των εκδοτών ή να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες βιβλιο-δραστηριότητες.                          
Δωρεάν στάθμευση και μεταφορά προς και από την Έκθεση                     
Οι επισκέπτες θα έχουν για πρώτη φορά δωρεάν στάθμευση στο πάρκιν του AVENUE.                 
Επίσης, για τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στην HELEXPO (κάθε 10’).                    
Helexpo Palace - Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 39, 151 23 - ΜΑΡΟΥΣΙ                                   
Αναλυτικές πληροφορίες : http://www.childrensbookfair.gr/                         
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9200300                         
ΟΡΓΑΝΩΣΗ:                          
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ)                          

ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: PUBLIC

Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας από την ομάδα Hocus Pocus

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.                 
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36, Θεσσαλονίκη                   
www.tf.auth.gr/teloglion,                      
e-mail: teloglion@auth.gr                        
H ομάδα Hocus Pocus θα πραγματοποιήσει στους χώρους του Τελλογλείου, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 12.15 μ.μ., εργαστήριο κατασκευής κούκλας.                    
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 6-8 χρονών και έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο της ζωγραφικής και του κουκλοθέατρου, με έμφαση στην τεχνική του μαύρου Θεάτρου. Αφορμή και έμπνευση για τις κατασκευές θα αποτελέσουν τα έργα του Toulouse Lautrec.                    
Τα παιδιά αφού κατασκευάσουν τις κούκλες, θα οδηγηθούν με κατάλληλα ερεθίσματα να φτιάξουν μικρές ιστορίες.                    
H διάρκεια του εργαστηρίου είναι 3 ώρες.                    
Το εργαστήρι θα γίνει από την ομάδα Μαύρου Θεάτρου Hocus Pocus (Αλεγρα Φρανσέ, Χριστίνα Βασιλείου, Θεοδοσία Τουρτόγλου και Στέλλα Νέδογλου).                
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας                 
Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο: 2310 991615 και 991611                     
Κόστος συμμετοχής: 15E (συμπεριλαμβανομένων των υλικών)

Theatre training in Italy

Performers Physicality in Rehearsal                                 
International course 2011-2012 in ITALY                       
The course is open to performing arts practitioners with professional stage experience working in various genres, techniques and styles.                        
Five intensive practical sessions                                 
Session I - March 18th, 19th, 20th in Turin                              
Apply for participation on:                         
http://www.iugte.com/projects/audition.php                            
http://picasaweb.google.com/globtheatre                               
Places are limited.                            
The working language is English and Italian.                          
Participants who successfully complete the course receive the Certificate.

Εκδόσεις Κοντύλι - Κάθε Τρίτη και ένα βιβλίο για 5 + 5 !

Από την Τρίτη 25/1 και κάθε Τρίτη εγκαινιάζουμε μία νέα πρόταση, να σας ενημερώνουμε για ένα βιβλίο το οποίο πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμο για τη βιβλιοθήκη σας.                         
Επίσης κάθε φορά θα δίνονται ΔΩΡΕΑΝ 5 αντίτυπα σε 5 διαγωνιζόμενους οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε ένα αμφίδρομο παιχνίδι ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους όρους του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ:                    
Να προτείνετε 5 νέους φίλους μέσα από την εγγραφή στην αρχική μας σελίδα www.kondyli.gr .                        
Να στείλετε ένα e-mail στη διεύθυνση info@kondyli.gr το οποίο θα περιέχει τα παρακάτω στοιχεία:                      
ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ - ΤΗΛΕΦΩΝΟ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - Τ.Κ. ΠΟΛΗ καθώς και               
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ & e-mail των 5 φίλων που προτείνετε.                     
Σε κάθε επόμενο διαγωνισμό θα δημοσιεύουμε τα στοιχεία των νικητών.                      
Η παραλαβή του βιβλίου για τους νικητές της επαρχίας θα γίνεται με αποστολή μέσω απλού ταχυδρομείου με έξοδα δικά μας.                        
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει ΜΟΝΟ μία φορά σε κάθε διαγωνισμό.                          
Οι πρώτοι πέντε που θα στείλουν το e-mail τους θα παραλάβουν από ένα αντίτυπο.                     
Η πρότασή μας  είναι το νέο λεξικό με τίτλο:                                   
Χτίζω Λέξεις                    
επιστημονική επιμέλεια                              
Άννα Ιορδανίδου, Μαβίνα Πανταζάρα                                      
Ποιες είναι οι σημασίες της πρόθεσης περί όταν είναι πρώτο συστατικό ρημάτων, ποιο μπορεί να είναι το κοινό στοιχείο σημασίας ανάμεσα στα ρήματα περιβάλλω, περιέχω, περιπλανιέμαι;                  
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ                          

Η ιστορία με τίτλο Μυρμήγια του Β. Ραπτόπουλου στο Συνεργείο

Η ιστορία με τον τίτλο Μυρμήγκια που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου Ιστορίες της Λίμνης (κυκλοφορεί το Μάρτιο, από τις εκδ. Κέδρος), ανεβαίνει στο θέατρο Συνεργείο σε σκηνοθεσία του Δημήτρης Μπίτου με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Δράκου, σε μια θεατρική παράσταση όπου παρουσιάζονται έργα άλλων τεσσάρων Ελλήνων συγγραφέων.                          
Έναρξη 29 Ιανουαρίου.                         
Ώρα έναρξης: 21.00                          
Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη - Κυριακή                            
Διάρκεια: 100 λεπτά                               
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό                          
Πληροφορίες & κρατήσεις: 6981 802544                           
(Υπάρχει 24ωρο parking με χαμηλή χρέωση στις οδούς Κεραμεικού και Κολωνού)                       
Διεύθυνση: Κολωνού 31, Μεταξουργείο (μετρό ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ)