Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΤΟ GOLDEN HALL

Η ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΤΟ GOLDEN HALL
Οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Ιανός σας προσκαλούν στο Golden Hall στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κάρμεν Ρουγγέρη «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…». Η συγγραφέας μαζί με τον μουσικό Στέφανο Βαρελά θα παρασύρουν τα παιδιά σε ένα μοναδικό δρώμενο με αφηγήσεις και πολλά τραγούδια το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 13:00
Golden Hall.
Κηφισίας 37 Α Μαρούσι στο επίπεδο 1
Χορηγοί Επικοινωνίας:
flowmagazine, happyparenting, babytips, paidorama.com,infokids.gr

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ/ΔΟΚΙΜΙΑ
Κώστας Γ. Παπαγεωργίου
ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ
Χρονικογράφος του εφήμερου
Ό,τι κυρίως επιχειρείται σ’ αυτό το βιβλίο είναι η επισήμανση των υποκειμενικών και των αντικειμενικών συνθηκών που συνέβαλλαν στη διαμόρφωση και στην παγίωση της «στάσης ζωής», της υφολογικής ταυτότητας και της «ποιητικής» μιας σημαντικής ποιήτριας όπως η Κική Δημουλά.
Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Sébastien Japrisot
ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ
Ατμοσφαιρικό νουάρ και συγχρόνως μυθιστόρημα δρόμου, γραμμένο με τη φινέτσα της γαλλικής σχολής του είδους, το Μαύρα γυαλιά διαβάζεται με κομμένη την ανάσα από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.
Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Φοίβος Μάλαμας
ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Ένας λαός δεν είναι εύκολο να αποκτήσει τη σωστή γνώση εκείνου που επιθυμεί, αν ο ιστορικός του βίος έχει διαστρεβλωθεί με πρακτικές που ξεπηδούν από το απαίδευτο θυμικό του και δημιουργούν τις λεγόμενες παραδόσεις που προβάλλει σήμερα ως σύγχρονο πολιτισμό. Πολλές από τις αιτίες του φαινομένου διαγράφονται στις ιστορίες του βιβλίου και ο αναγνώστης μπορεί ίσως να προχωρήσει και πέρα από αυτές.
Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΠΟΙΗΣΗ
Νίνος Φένεκ Μικελίδης
ΚΑΘΑΡΣΗ
Είναι η πέμπτη ποιητική συλλογή του Νίνου Φένεκ Μικελίδη. Τα σχέδια που κοσμούν το βιβλίο είναι του Γιάννη Ψυχοπαίδη.
H Κάθαρση είναι ένας λυγμός, ο οποίος πάει να γίνει καταγγελία - και γίνεται... Είναι το παράπονο ενός συναισθηματικού παρατηρητή που ταυτίζεται με τους εκπτατρισμένους, τους άστεγους, τους απωλεσθέντες. Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης σηκώνει το πέπλο της υποκρισίας και κοιτάζει από πίσω αποκαλυπτικά. Βασίλης Κ. Καλαμαράς
Περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

Βραδιά μοντέρνου και σύγχρονου χορού 
Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 19:30
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρη Βλησίδης», ώρα : 19.30, θα πραγματοποιηθεί Βραδιά μοντέρνου και σύγχρονου χορού.
Συμμετέχουν οι σχολές χορού :
Ήβης Χαϊδεμενάκη – Κιούπη, Κέντρο Κλασικού Μπαλλέτου και Μοντέρνου Χορού Νίνας Ηλιοπούλου – Πολιτάκη,Τσερασέλας Ντορομπάντσου – Γρηγοράκη, Ειρήνης Πατρουδάκη, Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου χορού Βενιζελείου Ωδείου Χανίων Τατιάνια Ζούμπ, Σχολή Χορού «Positions» Άννας Κωστομούδη, Adagio Dance Studio Χριστίνας Κόρμπου.
Είσοδος ελεύθερη
Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"
Οινοκρητικά 2013
 

Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 - Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013
Ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δίκτυο Οινοποιών Νόμου Χανιών & Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Εστίασης Νομού Χανίων συνδιοργανώνουν την 6η οινική Έκθεση "Οινοκρητικά 2013" το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στο ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ποιοτικού Κρητικού Οίνου και Αμπελώνα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο στις 19:00 το απόγευμα. Οι ώρες λειτουργίας είναι Σάββατο 9/3 17:00-21:30 και Κυριακή 10/3 11:00- 21:00

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

Σάββατο 9 Μαρτίου, 22:00
Live Yoel Soto & la CuCaracha Live
Το μουσικό σχήμα La Cucaracha αποτελείται από μερικούς από τους πιο εξαίρετους κουβανούς μουσικούς της λάτιν μουσικής σκηνής στην Ελλάδα ανάμεσά τους και ο Ramon Soto, μέλος θρυλικών ορχηστρών για πολλά χρόνια, όπως η Orquesta Loyola de Cienfuegos. Στην Αθήνα, όπου και κατοικούν, υπήρξαν οι ιδρυτές της Latin All Stars Salsa Orchestra, της οποίας την διεύθυνση είχε ο εξαίρετος κουβανός μουσικός Yoel Soto. Ένα πλούσιο μωσαϊκό της κουβανικής μουσικής με κομμάτια που έχουν ερμηνεύσει μεγάλες μορφές της Κούβας.
Είσοδος: 3¤
Δευτέρα 11 Mαρτίου, 22:00
Lindy hop dance event
Mondays in the mood

Lindy Hoppers, κάθε Δευτέρα βράδυ, ανεβάζουμε τη διάθεσή μας χορεύοντας στο αγαπημένο μας στέκι, το Floral.
Μουσική από τον Fellow Hopper, ξύλινο πάτωμα και retro αισθητική για επαναστατικές βραδιές στα Εξάρχεια!
Tρίτη 12 Mαρτίου, 19:00
Φιλοσοφική συζήτηση
Εργοτάξιο Ιδεών - Κοινωνική Οικονομία

Απέναντι στην οικονομική και κοινωνική κρίση, η ανάδυση ποικίλων εγχειρημάτων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας αποτελεί μια από τις πιο δημιουργικές αντιδράσεις. Τέτοια ενεργήματα επιδιώκουν να σταθούν ανταγωνιστικά προς την καπιταλιστική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Συνιστούν άραγε μία επιτυχημένη εναλλακτική στρατηγική κοινωνικού μετασχηματισμού, ή μήπως εμπλουτίζουν και ανανεώνουν την καπιταλιστική δυναμική; Στη συνάντηση αυτή, θα συζητήσουμε τις ιδιαιτερότητες αυτών των προσπαθειών, τη συμβολή τους στην κοινωνική ανασυγκρότηση, και τα πιθανά όριά τους στις συνθήκες της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας.
Μιλούν οι:
Αλέξανδρος Κιουπκιολής (Λέκτορας Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ)
Δημήτρης Τσίρκας (μεταφραστής)
Tετάρτη 13 Mαρτίου, 20:00
Συζήτηση Κοινωνία Υπό Κατασκευή ΙΙ Ιδιωτικοποιήσεις: Καληνύχτα και καλή τύχη
Τις μέρες που θα έρθουν ο κατάλογος του ξεπουλήματος που την είπαν ανάπτυξη θα μεγαλώνει. Κι εμείς τι κάνουμε; Τι ανάπτυξη να περιμένουμε όταν στρατηγικοί τομείς της οικονομίας θα ανήκουν σε ιδιώτες; Τι μας δείχνουν οι εμπειρίες άλλων χωρών; Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο; Τι απαντάμε στα επιχειρήματα περί ανάπτυξης, νέων θέσεων εργασίας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση; Τι σημαίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις πέρα από τους αριθμούς και τις στατιστικές; Πώς επιδρούν στην καθημερινότητά μας, αφού επιτίθενται ευθέως κατά της έννοιας του κοινού αγαθού;
Μιλούν:
Δέσποινα Κουτσούμπα (πρόεδρος συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων)
Λεωνίδας Βατικιώτης (οικονομολόγος-δημοσιογράφος)
Θανάσης Πετράκος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)
Γιάννης Κιμπουρόπουλος (δημοσιογράφος)
Συντονισμός: Βασιλική Σιούτη (δημοσιογράφος)
Πέμπτη 14 Mαρτίου, 22:00
Live Aggeliki Toubanaki & Buzz Bastardz Live
Οι "Aggeliki Toubanaki & Buzz Bastardz"
στήνουν μια world jazz fiesta με ήχους και ρυθμούς παραδόσεων,
με μουσικές διαφορετικών χωροχρόνων,
και δίνουν το πληθωρικό, πολύμορφο στίγμα τους με πρωτότυπες συνθέσεις!
Crossover αυτοσχεδιασμοί, jazz αρμονία, βαλκανικοί ρυθμοί, δρόμοι ανατολής,
βοκαλισμοί, δημιουργούν συναισθήματα, ατμόσφαιρες, εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς...
Δυνατές ερμηνείες, ξέφρενοι ρυθμοί, μουσικές αταξίες από την ετερόκλητη μπάντα των Buzz Bastardz!!!
Είσοδος: 5¤
Παρασκευή 15 Mαρτίου, 21:00
Dj set Α special carnival night by dj Palov
Ο αγαπημένος dj και παραγωγός Palov (Carnibal records) επιστρέφει στο Floral για ένα επετειακό dj set ειδικά 'μελετημένο' για καρναβαλιστές και για να μας ανεβάσει στη διάθεση των ημερών.
Latin ακούσματα στην πρώτη γραμμή, πειραγμένη cumbia, reggae και μπόλικα hip-hop beatς για μια και μόνο βραδιά.
Σάββατο 16 Mαρτίου, 22:00
Live Dr. Vodkatini Live
Mε κερδισμένες τις εντυπώσεις από τις εμφανίσεις τους ως opening act των acid jazz pioneers Incognito στο GazARTE, οι Dr.Vodkatini επιστρέφουν στις επάλξεις με μια δική τους εφ'όλης της ύλης συναυλία.
Τα συστατικά του κοκτέιλ γνωστά: Acid jazz & soul classics, original συνθέσεις της μπάντας απ'το 1ο αλλά κι απ'το ακυκλοφόρητο 2ο άλμπουμ της, ενέργεια πάρτυ και απόλυτη επικοινωνία με το κοινό, soul feeling και ασταμάτητο groove, στοιχεία που κατέχουν πολύ καλά πια oι 10 μουσικοί της μπάντας, μετά από 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα live stages όλης της χώρας!
Είσοδος: 5¤
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

ΚΘΒΕ: Παράταση παραστάσεων

Οι παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρατείνονται λόγω μεγάλης προσέλευσης θεατών.
"Ο κατά φαντασίαν ασθενής", η ξεκαρδιστική κωμωδία του Μολιέρου, με το μεγάλο πρωταγωνιστή του θεάτρου και του κινηματογράφου, Γιώργο Κωνσταντίνου, που παρουσιάζεται στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου.
Περισσότερα για την παράσταση εδώ
"Το Κύμα" του Ρον Τζόουνς, που παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, στο νέο Υπερώο της Eταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, συνεχίζεται έως τις 31 Μαρτίου.
Περισσότερα για την παράσταση εδώ

DEPECHE MODE - 101.

“101 The Movie”
A film about music, about those who sell it and those who buy it.
Those who direct it and those who write and perform it.
Those who just listen and those who listen and never forger
Master and Servant.
But which is which....

H EMI, το Eλληνικό fan club των Depeche Mode “Hysterika”, η Mute και οι Depeche Mode παρουσιάζουν ένα από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ στην ιστορία της pop, την 1η Απριλίου στο θέατρο Badminton της Αθήνας και στις 6 Απριλίου στο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη.
Στην 25η επέτειο από την πρώτη κυκλοφορία του θρυλικού live των Depeche Mode (18 Ιουνίου 1988 στο Rose Bοwl της Pasadena στην California) η ταινία του D.A. Pennebaker προβάλλεται για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη, με υπότιτλους για το ελληνικό ακροατήριο. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως, επίσης που δίνεται άδεια για μια τέτοια προβολή.
Το “101” είναι ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί μία ομάδα fans των Depeche Mode να ακολουθούν το group στη τελευταία στάση της αμερικανικής περιοδείας του.
Ο Pennebaker επέλεξε να μην ακολουθήσει τους Depeche Mode με την κλασική, ορθόδοξη σκηνοθετική ματιά των rock ντοκιμαντέρ. Επικέντρωσε το βλέμμα του στο αυθόρμητο, στο τυχαίο και στις παρορμήσεις των στιγμών. Γι’ αυτό, ίσως, το “101” παρακολουθείται από το θεατή με μία αίσθηση δέους και αμεσότητας: αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι εκεί, στα παρασκήνια, συμμετέχεις στα αστεία και στις τεταμένες στιγμές του tour crew, ανεβαίνεις στο λεωφορείο μαζί τους, ανεβαίνεις στη σκηνή τη στιγμή που ο David Gahan στέλνει αυτά τα κύματα ενέργειας στο κοινό, δημιουργώντας συναισθηματικές παλίροιες.
Το “101” κυκλοφόρησε σε album ανάμεσα στις κυκλοφορίες του “Music For The Masses” (1987) και του “Violator” (1990), συλλαμβάνοντας το group σε μία κρίσιμη εποχή, που μετά την Ευρώπη άρχισε να κατακτά μαζικά και την Αμερική. Ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, οι μάχες είχαν κερδηθεί στο αμερικάνικο chart με το “Master And Servant” και το “People Are People” αλλά η περίοδος της δεκαετίας του ’90 με τα στάδια και τις αρένες βρισκόταν ακόμα μπροστά τους.
Μέσα στην ταινία, μία εκλεκτική επιλογή από εμβληματικά τραγούδια των Depeche Mode ακούγονται από μία μπάντα που πρώτα η ίδια ένιωθε το δέος της αμερικανικής ηπείρου και των καινούργιων μεγεθών της καριέρας της. Από το “Behind The Wheel” ως το “Black Celebration” και από το “Shake The Disease” ως το “Everything Counts” o Gahan εμφανίζεται ως ένας “τεράστιος” τραγουδιστής, έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση του rock star.
Από το Bassildon του Essex ως την Pasadena της California, η απόσταση διανύθηκε με δάφνες.
Αθήνα:
θέατρο Badminton
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή,
Τηλέφωνο: 13855 και (+30) 210 88 40 600
Δευτέρα 1 Απριλίου 2013
Ώρα Έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10 Euro

Θεσσαλονίκη:
Κινηματογράφος Ολύμπιον
Πλατεία Αριστοτέλους 10
Τηλέφωνο: 2310 378400
Σάββατο 6 Απριλίου 2013
Ώρα Έναρξης: 23:00
Τιμή εισιτηρίου: 9 Euro

DEPECHE MODE:
http://heaven.depechemode.com/
https://www.facebook.com/depechemode
EMI MUSIC GREECE:
http://www.facebook.com/EmiMusicGreece?ref=hl
HYSTERIKA:https://www.facebook.com/pisti.kai.afosiosi

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ" ΣΤΟ PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το αποτύπωμα της κρίσης
Ο Κώστας Ακρίβος, ο Χρήστος Αστερίου, η Ελένη Γιαννακάκη,
ο Βασίλης Γκουρογιάννης, ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης, ο Σωτήρης Δημητρίου,
ο Τάσος Καλούτσας, ο Κώστας Κατσουλάρης, η Λένα Κιτσοπούλου,
ο Νίκος Κουνενής, ο Μιχάλης Μοδινός, ο Χρήστος Οικονόμου,
ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Κάλλια Παπαδάκη, η Έρση Σωτηροπούλου,
η Σώτη Τριανταφύλλου και ο Χρήστος Χρυσόπουλος
αποτυπώνουν τις διάφορες πτυχές της κρίσης και γίνονται οι φωνές της ελληνικής επικαιρότητας.
Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την έκδοση του βιβλίου ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ   στο οποίο 17 από τους πλέον παρεμβατικούς Έλληνες συγγραφείς αποτυπώνουν εν θερμώ την καθημερινότητα της κρίσης σας προσκαλούν σε συζήτηση με τις επιμελήτριες του βιβλίου
Ελένη Μπούρα και Μικέλα Χαρτουλάρη
και τους συγγραφείς
Βασίλη Γκουρογιάννη, Θεόδωρο Γρηγοριάδη,
Σωτήρη Δημητρίου, Κώστα Κατσουλάρη,
Μιχάλη Μοδινό και Κάλλια Παπαδάκη.
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, στις 8 μ.μ.,
στο PUBLIC Συντάγματος
(Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα)

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ - ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

«ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ»
Μουσική – Στίχοι: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ

Το 2ο single, μετά το ΜΟΝΑΧΑ ΕΓΩ, από το ομώνυμο cd “ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ” που θα κυκλοφορήσει τέλη Μαρτίου από την ΕΜΙ

ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ (ΛΑΔΑΔΙΚΑ) ΔΕΥΤ 11 ΜΑΡΤ

HELLOWEEN || GAMMA RAY || SHADOWSIDE at Principal Club Theater..

Ο ταξιτζης - Διονυσιου Στρατος