Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Εγκώμια Επιτάφιου Θρήνου Μεγάλης Παρασκευής

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος: 21 Μαρτίου 2011
Σχήμα:21Χ29

Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-81-0

Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια.Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει;
Μετά την επιτυχία του βιβλίου Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα η Χρυσάνθη Καραίσκου και ο Νέστορας Ξουρής επιστρέφουν με μια ακόμη χιουμοριστική ιστορία που σίγουρα θα σας συναρπάσει! 

Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος:2007
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6638-34-3

Μια χιουμοριστική ιστορία με ένα αυγό που είχε την ατυχία να γεννηθεί λίγες μέρες πριν από το Πάσχα
Ξεσήκωσε τον κόσμο απ’ τις φωνές του και θα έκανε τα πάντα προκειμένου ν’ αποφύγει αυτό που απεχθανόταν... το κόκκινο χρώμα!
Ναι, καλά διαβάσατε, δεν ήθελε με τίποτα να το βάψουν κόκκινο!
Προτιμούσε να το κάνουν ομελέτα ή αυγολέμονο, αρκεί να μην το βάψουν κόκκινο. Τι λέτε να έγινε;
Έξοχη όπως πάντα η εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το χιουμοριστικό κείμενο και το κάνει ακόμη πιο διασκεδαστικό στο παιδί.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.
ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ!

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2013 - έναρξη εγγραφών & πρόγραμμα

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ NORDIX

Πάρτε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό μας και κερδίστε ένα τριήμερο ταξίδι στη Στοκχόλμη για δύο άτομα.
Ο ανδαλουσιανός φίλος του σουηδού Alexander Soderberg, της πιο πολλά υποσχόμενης και συναρπαστικής νέας φωνής θρίλερ παγκοσμίως, είναι ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Ένα εξαιρετικά δυνατό μυθιστόρημα, επικών διαστάσεων, γεμάτο δράση, ένα πολυεπίπεδο πειστικό θρίλερ, και ταυτόχρονα ένας στοχασμός πάνω στο κακό, τις ανθρώπινες αδυναμίες και την ιδιοτροπία της μοίρας.
Ξεφυλλίστε το βιβλίο που αποτελεί παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, γνωρίστε τους πρωταγωνιστές και απαντήστε σε πέντε ερωτήσεις έως τις 31 Μαΐου 2013, για να λάβετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό μας με δώρο ένα τριήμερο ταξίδι στη Στοκχόλμη για δύο άτομα.
Για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό και για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να απαντήσετε σωστά και στις πέντε ερωτήσεις. Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Μαΐου 2013.
Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε τη φόρμα του διαγωνισμού και για να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Μην αργείτε! Μπορεί να είστε εσείς ο μεγάλος τυχερός που θα ταξιδέψει στη μαγική Σουηδία και στα μυστηριώδη φιόρδ της. Ο 2ος και ο 3ος νικητής θα κερδίσουν βιβλία της σκανδιναβικής αστυνομικής μας σειράς δικής τους επιλογής αξίας 200 και 100 € αντίστοιχα. Τα ονόματα των τυχερών αναγνωστών που θα αναδείξει η κλήρωση θα αναρτηθούν στον δικτυακό μας τόπο στις 3 Ιουνίου 2013.
Όσοι από εσάς έχετε ήδη λάβει μέρος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (από 8 έως 25 Μαρτίου 2013, με έπαθλο την ειδική έκδοση του Ανδαλουσιανού φίλου) μπαίνετε αυτομάτως στην κλήρωση χωρίς να χρειάζεται να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Επιπλέον, σας ενημερώνουμε πως αποτελείτε τα πρώτα μέλη της νεοσύστατης Λέσχης Noir των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Περισσότερα για τη Λέσχη Noir και τα ειδικά προνόμια που  θα απολαμβάνουν τα μέλη της θα βρείτε ΕΔΩ.
Το ταξίδι είναι ευγενική προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου NORDIX (Κολοκοτρώνη 60, τηλ. 210 3255235, www.nordix.gr), το οποίο δημιουργήθηκε το 2000 από μια ομάδα έμπειρων και καταξιωμένων στελεχών του χώρου οργάνωσης ταξιδιών και εκδηλώσεων, με παρουσία στον χώρο από το 1980, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών! Με την πρόοδο του χρόνου εντάχθηκαν στην ομάδα νέοι και φιλόδοξοι συνεργάτες, και όλοι μαζί, χάρη στην αφοσίωση και τη γνώση του αντικειμένου, πέτυχαν, μεταξύ άλλων, την άτυπη αποκλειστικότητα - ειδικότητα σε προορισμούς όπως η Σκανδιναβία, η Βαλτική και η Αρκτική, που κατέστησε τη Nordix, Journeys & Experiences πρωτοπόρο οργάνωσης και ποιότητας.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΣΚΕΨΗ, ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

Χρύσανθος (Μάνα μου μάνα)