Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

❦ Νέες Εκδηλώσεις

 



Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Σιώτου «Μάνα πατρίδα, κακιά μητριά» τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ. στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Γεωργιάδης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο Γιάννης Σιώτος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη «Υπήρξα τόσοι άλλοι» την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6 μ.μ.
Θα μιλήσουν οι: Νίκος Κουρμουλής, συγγραφέας, πολιτιστικός συντάκτης, Εριφύλη Μαρωνίτη, δημοσιογράφος, πολιτιστική διαχείριση. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο Αλέξης Σταμάτης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Ianos
Σταδίου 24, Αθήνα

Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης — Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 7 μ.μ. συνάντηση με τη Ζυράννα Ζατέλη.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν η Σοφία Φιλιππίδου και ο Τριαντάφυλλος Τρανός.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου, Παραλία

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Literature House» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Λίλας Κονομάρα «Ο μπόγος» την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 7 μ.μ.
Με τη Λίλα Κονομάρα θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Χρήστος Αστερίου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Αθανασία Βεκιαρέλλη, μεταφράστρια, εκπαιδευτικός.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο «LIterature House»
Ι. Δροσοπούλου 67, Αθήνα

Είναι βράδυ Χριστουγέννων και η Μάγια τακτοποιεί τα πράγματά της. Βρίσκει έναν φακό κι αποφασίζει να κάνει μια τελευταία βόλτα. Με περίσσιο θάρρος μπαίνει σ' ένα δάσος. Ανάμεσα σε κλαδιά και χιόνια ανακαλύπτει όλα αυτά που ομορφαίνουν τις γιορτινές μας μέρες.
Η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου συναντά τους μικρούς αναγνώστες και υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της «Η Μάγια στο δάσος των Χριστουγέννων» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Ο γάτος Μαουρίτσιο». Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
Βιβλιοπωλείο «Ο γάτος Μαουρίτσιο»
Ευτυχίδου 6-8, Αθήνα


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331

👶 Για αναγνώστες από κούνια 🍼

 


18 βιβλία για αναγνώστες και αναγνώστριες από κούνια!
Είστε νέοι γονείς και αναρωτιέστε πώς μπορείτε να περάσετε ευχάριστες ώρες μαζί με το παιδί σας, δίνοντάς του παράλληλα τα κατάλληλα για την ηλικία του ερεθίσματα; Μια πολύ καλή ιδέα είναι να το πάρετε αγκαλιά και να του διαβάσετε μεγαλόφωνα ιστορίες από βιβλία που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό τον σκοπό· βιβλία με εντυπωσιακή εικονογράφηση, κινούμενα μέρη, ήχους και μουσική, διαφορετικές υφές. Και το πιο σημαντικό;
Οι σελίδες των βιβλίων αυτών είναι από χοντρό χαρτόνι, ό,τι καλύτερο δηλαδή για τα μικρά χεράκια που θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσμο!
Επισκεφτείτε το eshop μας ή το βιβλιοπωλείο της περιοχής σας
και αναζητήστε εκείνα που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε έναν αναγνώστη ή μια αναγνώστρια από… κούνια.
Σειρά: Οι πρώτες ιστορίες του μωρού
Οι πρώτες ιστορίες του μωρού 0-3 μηνών
Λίλι Μάρεϊ
εικονογράφηση: Τζέιν Φόστερ Οι πρώτες ιστορίες του μωρού 3-6 μηνών
Λίλι Μάρεϊ
εικονογράφηση: Τζέιν Φόστερ
Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσετε να διαβάζετε στο μωρό σας. Καθίστε μαζί αγκαλιά και απολαύστε τα βιβλία της σειράς, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει τέσσερις αξιολάτρευτες ιστορίες, συνδυασμένες μοναδικά με εικόνες έντονων αντιθέσεων. Ιδανικά για παιχνίδι, για την ώρα του ύπνου, αλλά και για κάθε ώρα.
12,20 € ► 10,98 €
12,20 € ► 10,98 €
Σειρά: Ναι, μπορώ!
Βουρτσίζω τα δόντια μου Πετάω την πάνα μου
Η Πένι προσπαθεί να ζουλήξει την οδοντόκρεμα και… ΠΛΟΠ! Πετάγεται παντού!
Το μικρό παιδί μαθαίνει μαζί με την Πένι πώς να βουρτσίζει τα δόντια του χωρίς βοήθεια προτού πάει για ύπνο. Περιλαμβάνεται οδοντόβουρτσα από οικολογικά υλικά. Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα! Ήρθε η ώρα η Πένι να πετάξει την πάνα της.
Ένα χρήσιμο βιβλίο που βοηθά τα παιδιά στην αγωγή τουαλέτας.
10,50 € ► 9,45 €
10,50 € ► 9,45 €

Σειρά: Βιβλιοπαζλάκια
Άγρια ζώα
Ρεμπέκα Γουιρασέκερα
εικονογράφηση: Γουέντι Κένταλ Ζώα της φάρμας
Ρεμπέκα Γουιρασέκερα
εικονογράφηση: Γουέντι Κένταλ
Το παιδί θα ανακαλύψει στις σελίδες κάθε βιβλίου 4 παζλ 2 κομματιών και θα χαρεί τα τέσσερα συμπαθητικά ζωάκια βγάζοντας τα κομμάτια, ανακατεύοντας και ξαναενώνοντάς τα!
12,20 € ► 10,98 €
12,20 € ► 10,98 €
έως
Σειρά: Πάμε βόλτα
Τρένο
Ρουθ Σάιμονς
εικονογράφηση: Σεμπ Μπράουν Αυτοκίνητο
Ρουθ Σάιμονς
εικονογράφηση: Σεμπ Μπράουν
Δύο υπέροχα βιβλία με κινούμενα μέρη που βοηθούν το παιδί να ασκήσει τον συντονισμό ματιού-χεριού και την παρατηρητικότητά του, και να συμμετάσχει στην ανάγνωση καθώς και να καλλιεργήσει τον προφορικό λόγο μέσα από όμορφες ιστορίες σε στιχάκια.
10,50 € ► 9,45 €
10,50 € ► 9,45 €
έως
Σειρά: Αγγίζω, ακούω και μαθαίνω
Μαξ ο μουσικός Τομ ο οδηγός
Μια νέα σειρά με υφές και ήχους για πολύ μικρές ηλικίες. Το παιδί αγγίζει τις διαφορετικές υφές που βρίσκει γυρνώντας τις σελίδες και πατάει το κουμπί για να ακούσει τους ήχους των μουσικών οργάνων και των οχημάτων.
14,40 € ► 12,96 €
14,40 € ► 12,96 
έως
Σειρά: Τράβα και βρες
Πόσο δυνατά βρυχάται το λιοντάρι;
Λίζα Ρέιγκαν
εικονογράφηση: Σάρα Γουέιντ Πόσο μεγάλη είναι η φάλαινα;
Λίζα Ρέιγκαν
εικονογράφηση: Σάρα Γουέιντ
Το παιδί παρατηρεί τις εικόνες, μαθαίνει διάφορες πληροφορίες για τα άγρια ζώα και τα ζώα της θάλασσας και διασκεδάζει τραβώντας τα κινούμενα μέρη που του αποκαλύπτουν με παιχνιδιάρικο τρόπο τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του.
11,00 € ► 9,90 €
11,00 € ► 9,90 €
έως
Οι πρώτες μου 100 λέξεις Οι πρώτες μου 100 λέξεις: Στην πόλη
Ένα όμορφο βιβλίο για να πλουτίσει το μικρό παιδί το λεξιλόγιό του. Με περισσότερες από 100 λέξεις, ευχάριστη εικονογράφηση και μεγάλα παραθυράκια. Ένα υπέροχο βιβλίο για την πόλη, για να πλουτίσει το μικρό παιδί το λεξιλόγιό του. Περιλαμβάνει περισσότερες από 100 λέξεις, που παρουσιάζονται μέσα από τις ενότητες: Στον δρόμο, στον σταθμό, στον ζωολογικό κήπο, στο σουπερμάρκετ, στο μουσείο, στην πισίνα, στο εστιατόριο.
15,50 € ► 10,85 €
15,50 € ► 13,95 €

Σειρά: Μικρά ζωάκια, μεγάλα συναισθήματα
Η μικρή αρκούδα κάνει λάθη
Τζέντα Ρόμπαρντ Το μικρό λιοντάρι έχει νεύρα
Τζέντα Ρόμπαρντ
Μια σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας που βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να εξοικειωθούν με διάφορα συναισθήματα και ενθαρρύνει με ευχάριστο τρόπο την καλή συμπεριφορά.
11,00 € ► 9,90 €
11,00 € ► 9,90 €

Σειρά: Ένα βιβλίο με μαγικό φακό
Καληνύχτα, σκυλάκι
Κέιτι Μπάτον
εικονογράφηση: Ζάνα Οβότσεβα Καληνύχτα, γατάκι
Κέιτι Μπάτον
εικονογράφηση: Ζάνα Οβότσεβα
Το δύο ζωάκια είναι έτοιμα για ύπνο, πρώτα όμως θέλουν να πουν καληνύχτα στους φίλους τους. Το παιδί θα τα βοηθήσει να τους βρουν με τη βοήθεια του «μαγικού» φακού.
11,00 € ► 9,90 €
11,00 € ► 9,90 €
Χαρούμενα παιδιά, χαρούμενοι γονείς
με πρωτότυπα και ευχάριστα βιβλία!