Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Προτάσεις μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων

Η μουσική του αέρα
Συγγραφέας: Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος:1 Μαρτίου 2011
Σχήμα:17Χ24
Σελίδες:64
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-74-2 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ  
Μαθαίνω τα Ελληνικά Λαικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια
Συγγραφέας:Μαρία Αργυρίου
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος23 Μαίου :2008
Κάρτες: 72
ISBN:978-960-6638-68-8  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 
Μουσικό ντόμινο
Συγγραφέας:Μαρία Αργυρίου
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος:10 Σεπτεμβρίου 2008
Κάρτες:59
ISBN : 978-960-6638-82-4  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 
Η Παγκόσμια Βιβλιοθήκη Νέων Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek, Muenchen) συμπεριλαμάβει στο Ημερολόγιο 2013 ʽArche Kinder Kalnder 2013ʼ ένα ποίημα των εκδόσεων Διάπλαση.
Η έκδοση περιλαμβάνει 53 ποιήματα και αντίστοιχες εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο. 

Από την Ελλάδα επιλέχθηκαν η συγγραφέας Καίτη Στάθούδη, η εικονογράφος Αιμιλία Κονταίου για να ενταχθούν στο ημερολόγιο,.με ένα ποιήμα απ΄το βιβλίο Τραγουδώ τις παροιμίες των εκδόσεων Διάπλαση.

Ποντιακή Σκηνή ΚΘΒΕ: ΠΡΕΜΙΕΡΑ 100 λογιών ζαντίας

Φωτογραφίες από την πρεμιέρα της παράστασης «100 λογιών ζαντίας», με την οποία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανίδρυσε την «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΚΗΝΗ», την Τετάρτη 24/10/2012, στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, στη Μονή Λαζαριστών.
Μια σουρεαλιστική κωμωδία, βασισμένη στο έργο «Αυτά που είδε ο Μπάτλερ» του Τζο Όρτον, όπου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Τάσος Παλαντζίδης.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ:
Γενική είσοδος: 10€
Kάρτα ανεργίας & πολυτέκνων: 5€
Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 8€
Δείτε το τρίλεπτο της παράστασης εδώ
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

1 Νοεμβρίου 2012
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία του.

Ευριπίδης στη στοά
Ανδρέα Παπανδρέου 11 εντός στοάς
Χαλάνδρι
Τηλ. 210-68.00.644

1 Νοεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η συντονίστρια του Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπάτειρα, παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Νάντια Χατζητόλιου-Τακά σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του μέλους του συλλόγου Ζωής Μπελούκα Οι γυναίκες του Αυγούστου την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 στις 8.00 μ.μ. στο Blacklime στον ημιόροφο του πολυκαταστήματος notosgalleries.
Το βιβλίο προλογίζει η διευθύντρια του περιοδικού Glow Σταυρούλα Κλειδαριά-Γκούτα.
Στοά Χιρς
Τσιμισκή 24
Μητροπόλεως 31

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΙΚΟΥ - "Ο ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ"

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ :
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΙΚΟΥ

"Ο Ίκαρος πετάει ακόμα"
25/10/2012
ΚΔ : FM 3028
 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΙΚΟΥ
ΤΙΤΛΟΣ : "Ο ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ"

BARCODE : 5201364730381
1)Ζω σαν σκιά
2)Παν μέτριον άριστον
3)Την επόμενη φορά
4)Μην ξαναρθείς
5)Χαρταετός
6)Φωτιά
7)Ο πρίγκηπας
8)Ο κομπάρσος
9)Έχω ξανάρθει εδώ
10)Περασμένες μου αγάπες

- Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρώτο τους single " Την επόμενη φορά " : http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/Tin_epomeni_fora.zip
Γιώργος Γαλανός:
Γεννήθηκε στη Σπάρτη Λακωνίας και μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη στα νότια της, τη Σκάλα.
Στα 6 του γράφτηκε στην τοπική φιλαρμονική ορχήστρα, όπου έμαθε τρομπέτα και αλτικόρνο. Υπηρέτησε 10 χρόνια ως μόνιμο μέλος, μετά τα πρώτα 3 χρόνια φοίτησης.
Παράλληλα ξεκίνησε κλασική κιθάρα στο Αλτομυριάνειο Ωδείο Σπάρτης, ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερα μαθήματα μπουζουκιού. Στα 11 του ήδη συμμετείχε σε συναυλίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα ως τρομπετίστας, και από τα 12 του ως σολίστας στο μπουζούκι.
Στα 12 ξεκίνησε μόνος του να μαθαίνει ηλεκτρική κιθάρα.
Στα 19 του μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη για σπουδές. Εκεί δραστηριοποιήθηκε εκτεταμένα σε όλες τις μουσικές σκηνές της εποχής για πολλά χρόνια. Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και λειτουργεί φαρμακείο στην Αθήνα.
Τα τελευταία 6 χρόνια ασχολήθηκε πολύ με τη μουσική παραγωγή. Στα τραγούδια του δίσκου αυτού είναι ο στιχουργός, ο συνθέτης, ο ενορχηστρωτής, έχει παίξει όλες τις κιθάρες, το μπάσο, ενώ έχει επίσης κάνει τον προγραμματισμό οργάνων, την παραγωγή, τη μίξη και το mastering.
Υπήρξε μαθητής της καθηγήτριας φωνητικής Εύας Βασιλειάδου, ενώ συνεχίζει τις σπουδές του ως μαθητής της υψιφώνου αριστούχου του Ωδείου Τσαϊκόφσκι, Νίνας Καλούτσα.
Μαργαρίτα Στάικου:
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Το τραγούδι και η μουσική την κέρδισαν από μικρή ηλικία.
Μέχρι τα 14 της έχει συμμετάσχει σε χορωδίες, δημοτικές εκδηλώσεις και συναυλίες και έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση. Από τα 15 της υπήρξε μέλος μουσικών συγκροτημάτων τραγουδώντας τόσο σε εκδηλώσεις όσο και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Στα 16 της έρχεται σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο της ελληνικής μουσικής και αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με το τραγούδι. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πλήθος μεγάλων μουσικών γεγονότων ως μέλος συγκροτημάτων στο χώρο της rock αλλά και της λαϊκής μουσικής.
Το 2007 εμφανίστηκε στη σκηνή του Rockwave Festival με το heavy metal συγκρότημα Kinetic πλαισιώνοντας τους Anathema,τους Iced Earth,τους Dream Theater και τους Heaven and Hell (Black Sabbath) με τον Dio.
Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στον καθηγητή φωνητικής Γιάννη Σκουλά και συνεχίζει τις σπουδές της με την υψίφωνο καθηγήτρια φωνητικής Νίνα Καλούτσα.
Παράλληλα με την ενασχόλησή της με τη μουσική, είναι φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Οι δρόμοι του Γιώργου και της Μαργαρίτας συναντήθηκαν το 2010 και από τότε συμπορεύονται στη ζωή και στη μουσική.
Live Εμφανίσεις:
Από τις 16 Νοεμβρίου αρχίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις τους σε διάφορες σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Μαζί τους ο Γιώργος Κωνσταντίνου στο μπάσο, και ο Στέργιος Χάτος στα τύμπανα.
Στα πλαίσια της προώθησης του νέου τους album, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές εμφανίσεις sτις 16/11/12 στο Remedy Live και στις 23/11/12 στο Bat City, ενώ θα ακολουθήσουν και επόμενες ημερομηνίες.
Περισσότερα νέα:
Ακούστε τα τραγούδια του Γιώργου Γαλανού & της Μαργαρίτας Στάικου στο Youtube, μάθετε περισσότερα γι' αυτούς και ενημερωθείτε για τις ζωντανές τους εμφανίσεις στο Facebook!
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της FM Records για να μάθετε τα πάντα για τις νέες κυκλοφορίες, βρείτε μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter !

ΒΙΟΛΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ