Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το μυστικό του λεβάντε

Το μυστικό του λεβάντε
Ο Παντελής βρίσκεται αντιμέτωπος με συμβάντα που σχετίζονται με το παρελθόν της οικογένειάς του στη Ζάκυνθο του 1940. Μέσα από το ημερολόγιο του παππού του θα ταξιδέψει στο παρελθόν, θα νιώσει τη βαναυσότητα των δυνάμεων κατοχής αλλά και τη γενναιότητα των απλών ανθρώπων. Θα περπατήσει στο μονοπάτι της Σαρτζάδας στα χνάρια ενός ανεκπλήρωτου έρωτα και θα ανακαλύψει έναν μυστικό «θησαυρό»…
ISBN:978-960-364-879-6
Συγγραφέας: Στέφανος Λίβος
Επιμελητής: Δανάη Ανταβαλή
Έκδοση: 1η
Ημερομηνία έκδοσης: 22/04/2015
Αριθμός σελίδων: 504
Format: Paperback
Μέγεθος: 140 x 205
Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Την είδα πρώτη φορά να κατεβαίνει από ένα λαντό, όταν ήρθαν οικογενειακώς στα Πηγαδάκια. Ο χρόνος πάγωσε, δεν είχα ξαναδεί τίποτα πιο όμορφο στη ζωή μου. Τα μάτια της παιχνιδιάρικα, με μια σαγηνευτική μελαγχολία με προκαλούσαν να παίξω μαζί τους. Εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε ο έρωτάς μου για τη Βιολέτα. Ζήσαμε τη νεότητά μας στα χρόνια του Β? Παγκόσμιου Πολέμου στη Ζάκυνθο, σε μια εποχή που σημαδεύτηκε από την Κατοχή, ένα ναυάγιο στην Αδριατική και μια δολοφονία...
Κυνηγημένοι από τα στερεότυπα, ήμασταν αναγκασμένοι να κρύβουμε την αγάπη μας, μιας και πιστεύαμε σε διαφορετικούς θεούς. Εμείς όμως ξέραμε ότι οι θεοί μας μηχανεύτηκαν έναν ολόκληρο πόλεμο για να γνωριστούμε και μετά να μας χωρίσουν. Ωστόσο, δεν θα υποκύπταμε σε καμία θεϊκή εντολή και σε κανέναν ανθρώπινο νόμο. Η Βιολέτα ήταν το φως που γέμισε την καρδιά μου, ο λεβάντες που μου χάιδεψε την ψυχή. Ο θησαυρός μου, η Βιολέτα μου, ήταν το εισιτήριό μου για την αθανασία, το θαύμα που θα έσωζε τις αναμνήσεις μου, όταν θα τις απειλούσε η λήθη...

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ



BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ
Δευτέρα 29 Ιουνίου-Σάββατο 11 Ιουλίου 2015
Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη!
Συνεχίζεται έως και το Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, για όλη την επομένη εβδομάδα, το bazaar βιβλίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Σας περιμένουμε με μοναδικές προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους: έργα καταξιωμένων συγγραφέων, θρίλερ και αστυνομικές περιπέτειες που θα σας αφήσουν άγρυπνους, δοκίμια που πραγματεύονται ζητήματα πιο επίκαιρα από ποτέ, παιδικές σειρές με όλους τους αγαπημένους ήρωες των μικρών μας φίλων και πολλά ακόμα βιβλία για όλα τα γούστα, σε τιμές έκπληξη από 1,40 €.
• Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
Οι αναγνώστες μας θα βρουν σε μοναδικές τιμές έργα πολυβραβευμένων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ενώ οι φανατικοί του αστυνομικού θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν μυθιστορήματα σημαντικών εκπροσώπων του είδους. Οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν σε πολύ χαμηλή τιμή ενδιαφέροντα δοκίμια, διεισδυτικές μελέτες και εύστοχες αναλύσεις για μια πληθώρα επίκαιρων ζητημάτων. Μεγάλες προσφορές περιμένουν και τους μικρούς μας φίλους, από μια ευρεία γκάμα τίτλων που περιλαμβάνει ιστορίες με τους δημοφιλείς ήρωες της Disney, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων και πολλά ακόμα έργα αγαπημένων συγγραφέων.
Επίσης, με αγορές από 10 έως 30 € οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας κάνουν δώρο δύο παιδικά βιβλία από τη σειρά της τρομερής Σκουπιδοπαρέας. Από 30 έως 50 € επιλέγετε και παίρνετε δωρεάν ένα βιβλίο από τις προσφορές, ενώ για αγορές άνω των 50 € σας κάνουμε δώρο δύο βιβλία από τις προσφορές!
Και φυσικά στις προθήκες του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ μας θα βρείτε όλους τους τίτλους της πολύ επιτυχημένης σειράς Μεταίχμιο Pocket και πολλά ακόμα βιβλία σε χαμηλή τιμή.
Επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για να εφοδιαστείτε με τα βιβλία των διακοπών σας, να ξεφυλλίσετε τις νέες μας εκδόσεις και να επωφεληθείτε από τις προσφορές μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΪΣΣΑ
Μια βραδιά περιπέτειας, μυστηρίου και ατέλειωτης διασκέδασης
Σας αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας; Συμμετέχετε σε παιχνίδια ρόλων; Είστε έτοιμοι να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό των Εξαρχείων; Δίνουμε ραντεβού στην ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα, 6ος όροφος), για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με τα επιτραπέζια παιχνίδια της Κάισσα.
Την Τετάρτη, 8 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., γνωρίζουμε μια νέα εκδοχή του αγαπημένου μας παιχνιδιού «Παλέρμο: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα». Στην ήσυχη πόλη του Παλέρμο μια σειρά από δολοφονίες διαταράσσουν την ηρεμία των πολιτών. Η Μαφία έχει απλώσει τα δίχτυα της και κάθε βράδυ ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει. Οι πολίτες του Παλέρμο πασχίζουν να ανακαλύψουν τους ενόχους. Όμως ποιον να εμπιστευτούν; Κανείς δεν ξέρει ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω. Ένα είναι σίγουρο: όλοι παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή την ιστορία!
Σε αντίθεση με άλλες εκδόσεις του παιχνιδιού, εδώ ΟΛΟΙ οι αθώοι πολίτες μπορούν να έχουν τον δικό τους ρόλο με μια κρυφή ιδιότητα που θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τους ενόχους. Επιπλέον, κάρτες ενεργειών δίνουν νέες δυνατότητες για συλλογή πληροφοριών, μπλόφες και αποκαλύψεις ενόχων! Όταν όμως κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν, πόσο αποτελεσματικά θα μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε όλα αυτά;
Για τη διεξαγωγή των παιχνιδιού θα σχηματιστούν δύο αντίπαλες ομάδες των δεκαπέντε ατόμων και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό δηλώστε γρήγορα συμμετοχή και μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και τους φίλους σας για ενισχύσεις!!!
Μην το χάσετε!
Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr (στο e-mail σας με τίτλο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ μην ξεχάσετε να γράψετε τα στοιχεία σας: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Μεγάλη καλοκαιρινή προσφορά για όλους τους αναγνώστες από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Φέτος το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πόσα βιβλία θα διαβάσετε. Σκεφτείτε έξυπνα και αξιοποιήστε τη μεγάλη προσφορά που σας δίνει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Αγοράστε ένα οποιοδήποτε βιβλίο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και διαλέξτε άλλο ένα ΔΩΡΟ από μια πλούσια και ευρεία γκάμα βιβλίων. Μόνο με το πρωτότυπο κουπόνι που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας από σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου και κάθε Κυριακή του καλοκαιριού, μπορείτε να επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο της επιλογής σας και να κάνετε χρήση της προσφοράς.
Φέτος, το καλοκαίρι μην χάσετε ούτε μία Κυριακή το ΒΗΜΑ. Το πρώτο κουπόνι της προσφοράς κυκλοφορεί σήμερα (4/7/2015) με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.
Η προσφορά ισχύει από τις 4 Ιουλίου 2015 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2015 σε όλα τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία Ελλάδας και Κύπρου που θα βρείτε στο www.metaixmio.gr και στο www.tovima.gr. Εξαιρούνται τα βιβλία που είναι ήδη σε τιμή προσφοράς.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Ψυχικό Φορτίο
«Προηγμένο καύσιμο». Αυτό είναι το όνομα που έδωσαν οι επιστήμονες στη νέα μορφή ενέργειας ...
Ναύτης καβαλάρης
Η ζωή του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα, το ίδιο συναρπαστική όσο και τα μυθιστορήματά ...
Τορτίλα Φλατ
Ο Στάινμπεκ είναι ένας καλλιτέχνης του λόγου. Διηγείται τις ιστορίες αυτών των αξιαγάπητων ...
Ο Φιλαράκος
Είναι ο σπουδαίος ζωγράφος των ανθρώπινων συναισθημάτων. Ανατόλ Φρανς
Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ: 2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882 email: info@govostis.gr

Ετσι είμαστε ---- Γιάννης Πετρόπουλος