Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ




ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο άνεργος πρίγκιπας της Ιωάννας Μπουλντούμη
Καληνύχτα, νεράιδα νονά της Αλεξάνδρας Τσόλκα
Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Πώς συναντήθηκαν ένας Άνεργος πρίγκιπας με μια γλυκατζού Νεράιδα νονά; Μήπως στο «Βασίλειο της Γεύσης» σε ένα ξακουστό πάρτι γενεθλίων; Και ποιος έφαγε τελικά την τούρτα;
Σε αυτές κι ένα σωρό άλλες μυστηριώδεις αλλά κι αστείες απορίες θα απαντήσουν οι συγγραφείς Ιωάννα Μπουλντούμη που βάλθηκε να βρει δουλειά εν μέσω κρίσης στον Άνεργο Πρίγκιπά της και η Αλεξάνδρα Τσόλκα που δημιούργησε την πιο τρυφερή Νεράιδα Νονά με μια ακαταμάχητη αδυναμία στα γλυκά.
Παιδιά, πάρτε τους γονείς σας και ελάτε! Γονείς, ελάτε να ζήσετε μια ξέγνοιαστη εμπειρία γεμάτη γέλιο, γλύκα και φαντασία παρέα με τα παιδιά σας.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γιορτινή εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του Μικρού πρίγκιπα σε μετάφραση της Άλκης Ζέη και εικονογράφηση του Αλέξη Κυριτσόπουλου
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στις 8 μ.μ.
Λίγα βιβλία έχουν αγαπηθεί τόσο σε αυτόν τον κόσμο όσο ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. Η τρυφερή ιστορία ενός μικρού αγοριού από άλλο πλανήτη, ενός πρίγκιπα που αισθάνεται τόσο μόνος που αποφασίζει να προσγειωθεί στη Γη και να αναζητήσει φίλους, όχι μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα και στα φυτά, μάγεψε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες από την πρώτη στιγμή.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν την πιο τρυφερή εκδοχή του, σε απόδοση της σπουδαίας Άλκης Ζέη και εικονογράφηση του μοναδικού Αλέξη Κυριτσόπουλου, και με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν να συναντήσετε τους δημιουργούς της, αλλά και να ξαναγίνετε για λίγο παιδιά.
Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, για να χαζέψουμε τ’ άστρα με τους δύο σπουδαίους δημιουργούς και συνεργάτες μας, την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, και για να ευχηθούμε όλοι μαζί ένα όμορφο και ξένοιαστο καλοκαίρι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Διακοπές με τα Στρουμφάκια
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, στις 7 μ.μ.
Για παιδιά από 4 ετών
Ελάτε να υποδεχτούμε χαρούμενα και δημιουργικά το καλοκαίρι που έφτασε παρέα με τους αγαπημένους μας μικρούς μπλε ήρωες! Μέσα από διάφορες δραστηριότητες,
σχήματα, εικόνες, γράμματα, αριθμούς, χρώματα αλλά και μουσική, θα παίξουμε και θα διασκεδάσουμε. Την εκδήλωση εμψυχώνει ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαδάτος.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
Ο JO NESBO ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, στις 8:30 το βράδυ
Μια βραδιά για τους φανατικούς αναγνώστες του νορβηγού συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας
Μια βραδιά αφιερωμένη στον βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας JO NESBO με αφορμή την ολοκλήρωση της σειράς Χάρι Χόλε και την έκδοση του νέου του βιβλίου Αίμα στο χιόνι.
Δέκα αναγνώστες φαν του Nesbo και του διάσημου επιθεωρητή του παρουσιάζουν από πρώτο χέρι τον συγγραφέα και τα βιβλία του. Συντονίζει και παρεμβαίνει η Χίλντα Παπαδημητρίου, συγγραφέας, μεταφράστρια.
Ελάτε να συζητήσουμε για τον νορβηγό συγγραφέα που καθήλωσε εκατομμύρια αναγνώστες!
Συντονιστείτε στη σελίδα μας στο fb και στο twitter, καθώς και στο www.bookpress.gr για να ενημερώνεστε για εξελίξεις και εκπλήξεις σε σχέση με τη μεγάλη βραδιά.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


NESBOMANIACS, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
Διαβάζετε μετά μανίας Jo Nesbo; Θέλετε να μοιραστείτε την αναγνωστική σας εμπειρία με άλλους φαν του Jo Nesbo, του Χάρι Χόλε και της αστυνομικής λογοτεχνίας γενικότερα;
Στείλτε μας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας) μαζί με ένα κείμενο 200-300 λέξεων για τον Jo Nesbo και τα βιβλία του (με ελεύθερο θέμα) στο e-mail polychoros@metaixmio.gr και παρουσιάστε εσείς τον αγαπημένο σας συγγραφέα.
Το θέμα είναι ελεύθερο, αλλά μπορείτε να κινηθείτε και σε συγκεκριμένους άξονες-θεματικές, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό. Μερικές ιδέες:
• Ο Χάρι Χόλε και οι γυναίκες
• Ο Χάρι Χόλε και το αλκοόλ
• Ο Χάρι Χόλε και η πολιτική
• Ο Χάρι Χόλε ταξιδεύει
• Υπάρχει ζωή μετά τον Χάρι Χόλε;
• Ποιο είναι το κορυφαίο μυθιστόρημα του Jo Nesbo και γιατί
• Ο Jo Nesbo και το σκανδιναβικό νουάρ
• Jo Nesbo και Χάρι Χόλε: Οι Αταίριαστοι (;)
• Ο Jo Nesbo στον χάρτη του ευρωπαϊκού νουάρ
Κι επειδή θα επιλεγούν μόνο δέκα κείμενα, βιαστείτε! Η προθεσμία υποβολής των κειμένων λήγει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015.
Οι τρεις πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα κερδίσουν μια υπέροχη κασετίνα με βιβλία του Jo Nesbo!
Και το μεγάλο δώρο της βραδιάς: όσοι από τους αναγνώστες μάς στείλουν το κείμενό τους θα μπουν σε κλήρωση, και ένας τυχερός θα κερδίσει ολόκληρη τη σειρά Χάρι Χόλε!
Όσοι πάλι δεν θέλετε να μιλήσετε αλλά απλώς να παρακολουθήσετε δηλώστε συμμετοχή στο e-mail polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ JO NESBO και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο).



ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Στο μυαλό των πιο διάσημων ντετέκτιβ
Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός δημιουργικής γραφής αστυνομικής ιστορίας
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αγαπούν, υποστηρίζουν και εκδίδουν συστηματικά αστυνομική λογοτεχνία. Τιμώντας αυτή τη μακρά παράδοση, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ανακηρύσσουν το 2015 σε έτος Noir, το γιορτάζουν με πολλά νέα αστυνομικά βιβλία των σπουδαιότερων εκπροσώπων του είδους, καθώς και με πολλές δράσεις, πρωτοβουλίες και μεγάλους διαγωνισμούς που θα προσελκύσουν τους φαν του αστυνομικού και όχι μόνο.
Με αφορμή το έτος Noir, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν να λάβετε μέρος σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής με πρωταγωνιστή έναν από τους δώδεκα πιο αγαπητούς και δημοφιλείς ντετέκτιβ των βιβλίων μας. Διαλέξτε τον ήρωα που σας εμπνέει περισσότερο και δημιουργήστε τη δική σας σύντομη αστυνομική ιστορία έκτασης 1.500 λέξεων! Οι δώδεκα καλύτερες ιστορίες, μία με καθέναν από τους δώδεκα παρακάτω επιθεωρητές, θα συμπεριληφθούν σε μια ειδική ψηφιακή έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο τέλος του 2015, ενώ πολλές ακόμη απολαυστικές εκπλήξεις περιμένουν όλους τους συμμετέχοντες, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
Οι ιστορίες θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά έως τις 31 Αυγούστου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismos.crime@metaixmio.gr. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και τη διαδικασία συμμετοχής, αλλά και χρήσιμα στοιχεία για τους δώδεκα ντετέκτιβ / επιθεωρητές / ερευνητές / ομάδες εξιχνίασης εγκλημάτων, ώστε να επιλέξετε είτε απλά τον αγαπημένο σας είτε αυτόν που σας ταιριάζει περισσότερο για ήρωα και πρωταγωνιστή της δικής σας ιστορίας, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Οι τρεις τυχεροί του διαγωνισμού της προηγούμενης εβδομάδας που κερδίζουν το βιβλίο του George R. R. Martin Ο ιππότης των επτά βασιλείων είναι:
1. Δημήτρης Ανδριανός
2. Μαρία Παπακώστα
3. Ευγενία Φωτεινού
Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο με την επίδειξη της ταυτότητάς τους έως τις 20 Ιουνίου 2015.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΧΑΣΑΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΡΜΑΟΥ