Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Φεστιβάλ «Guitar Plus» στο ΟΜΜΘ

Διεθνής Μουσική Κοινότητα
ΦΕΣΤΙΒΑΛ Guitar Plus - μουσική δωματίου για κιθάρα & άλλα όργανα 16-19 Φεβρουαρίου 2012
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το Guitar Plus είναι το μοναδικό φεστιβάλ στην Ευρώπη επικεντρωμένο στην μουσική δωματίου με κιθάρα. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2005 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και αγκαλιάστηκε άμεσα από το μουσικόφιλο κοινό της χώρας ως μία από τις πλέον ποιοτικές και πρωτότυπες διοργανώσεις της χώρας.
Ως σήμερα, έχει στεγαστεί εκτός από το προαναφερθέν μουσείο, στο Μουσείο Φωτογραφίας και φέτος για δεύτερη χρονιά, εντάσσεται στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του ΟΜΜΘ.
Μέχρι σήμερα, στα πλαίσια του φεστιβάλ, έχουν παρουσιαστεί 32 συναυλίες και 8 δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Η αποδοχή του από το κοινό της πόλης και τους καλλιτέχνες, το καθιστούν μία από τις πιο εμβληματικές διοργανώσεις στο χώρο της μουσικής.
Με φίλτρο πάντα την εναρμόνιση με τη σύγχρονη αντίληψη πάνω στη δημιουργία και την εκτελεστική πρακτική της μουσικής, το φεστιβάλ παρουσιάζει μουσική από την αναγέννηση και την εποχή του μπαρόκ, την εποχή της “κιθαρομανίας” στην Ευρώπη, τον 20ο και τον 21ο αιώνα.
Συνάπτει συνεργασίες με το τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και γίνεται βήμα για νέους συνθέτες και μουσικούς που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Παρουσιάζει εντέλει στο ευρύ κοινό το πιο δημοφιλές όργανο της εποχής μας σε ποικίλες εκφάνσεις και λειτουργίες!!!
Το 7ο Guitar Plus έχει την τιμή να φιλοξενεί και φέτος καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό: τα κιθαριστικά ντουέτα “Κονταξάκης-Ivanovich” και “NoiZ duo” o Φώτης Κουτσοθόδωρος σε σύμπραξη με το “Ensemble Memorandum”, ο Θοδωρής Τζοβανάκης, η Κορίνα Βουγιούκα, ο Τάσος Ρωσόπουλος και ο Κωνσταντής Φραγκόπουλος πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις του.
Επίσης για τέταρτη χρονιά, το Guitar Plus φιλοξενεί τον κιθαριστή και παραγωγό του 3ου προγράμματος της ΕΡΑ, Στέλιο Μούστο, ο οποίος με όπλα τη βαθιά του γνώση πάνω στη δισκογραφία, τη ραδιοφωνική του εμπειρία και τον χαρακτηριστικό ενθουσιασμό του, θα μας ξεναγήσει στον κόσμο των έργων για μικρά ορχηστρικά σύνολα και κιθάρα.
Το Guitar Plus διοργανώνεται από τον ΟΜΜΘ, σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία μουσικών παρεμβάσεων arTree. Φιλοξενείται στο Μ2 του ΟΜΜΘ και την καλλιτεχνική του επιμέλεια έχει ο Κώστας Μακρυγιαννάκης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ Guitar Plus μπορείτε να λάβετε από την ιστοσελίδα του ΟΜΜΘ: www.tch.gr

Ανακοίνωση

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού μαθήματος Calc το χειμώνα του 2011, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επανάληψη του μαθήματος, το διάστημα 20 Φεβρουαρίου - 22 Απριλίου 2012.
Το μάθημα όπως και την πρώτη φορά θα διεξαχθεί δωρεάν και είναι κατάλληλο τόσο για χρήστες OpenOffice.org όσο και για χρήστες Libre Office.
Το μάθημα θα γίνει με τη μέθοδο της Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης και απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες της εφαρμογής.
Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Στους επιτυχόντες δίδονται Βεβαιώσεις συμμετοχής.
Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης:
"Το FreeMoodle.org είναι μία νέα πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτές και μαθητές την ευκαιρία να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, μέσω της πρόσβασης στην ελεύθερη εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle.
Γι' αυτό και στον ιστοχώρο αυτό φιλοξενούνται αποκλειστικά μαθήματα που είναι ελεύθερα προς όλους.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτές και όχι μόνο, να δημιουργήσουν και να υποστηρίξουν ηλεκτρονικά μαθήματα, ώστε κάποιοι άλλοι, οπουδήποτε στον κόσμο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
Αυτός ο δικτυακός τόπος λειτουργεί με την αποκλειστική χορηγία και υποστήριξη της εταιρείας Human Resource Development International, επίσημου Συνεργάτη Moodle που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία (http://www.hrdnz.com).
Σε αυτόν τον ιστοχώρο ο Βασίλης Παλίλης (Φυσικός) και η Άννα Κρασσά (Σύμβουλος Τηλεκπαίδευσης) θα διεξάγουν το ηλεκτρονικό μάθημα "Λογιστικά Φύλλα με τη χρήση του OpenOffice.org - Libre Office Calc", την περίοδο 20 Φεβρουαρίου - 22 Απριλίου 2012.
Το παρόν μάθημα βασίζεται στο ηλεκτρονικό μάθημα που είχε διεξάγει, υπό την εκπαιδευτική υπευθυνότητα των καθηγητών Κ. Μαργαρίτη και Β. Δαγδιλέλη, η Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την περίοδο 2007-2009.
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήστε στα email: vasilispalilis@gmail.com, anna@hrdnz.com
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2012."

Εκδόσεις Ιβίσκος - Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ FACEBOOK"

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

Κουβέντα με τον Πέτρο Μάρκαρη

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας, Θεόδωρος Παπουτσίδης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Ζαχαριάδης σας προσκαλούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ" (Ν.Πλαστήρα 14, Καλαμαριά) σε Κουβέντα με τον Πέτρο Μάρκαρη                                      
Παρουσίαση : Ελένη Παπάζογλου, επίκουρη καθηγήτρια ΑΠΘ                            
Εϊσοδος Ελέυθερη

ΔΝΤ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ LIVE ΜΥΛΟΣ CLUB ΔΕΥΤ 13 ΦΕΒΡ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Θέμης Ανδρεάδης Ο Ταρζάν