Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ είχε μια πολύ όμορφη παρουσία και στις εκδηλώσεις του Δήμου Ν. Προποντίδας που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ν. Μουδανιών.Μέσα στην στολισμένη πλατεία στις 18 του μήνα τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ παρουσίασαν μια χορευτική παράσταση με Χριστουγεννιάτικες  χορογραφίες σύγχρονου χορού, Hip Hop και Break Dance. Επίσης στις 20 του μήνα η ΣΥΝΘΕΣΗ παρουσίασε ένα εντυπωσιακό μουσικό πρόγραμμα.  Στο πρώτο μέρος ακούσαμε τραγούδια σχετικά με καράβια σαν το  "Ελληνικό Χριστουγεννιάτικο Καράβι".  
Στο δεύτερο μέρος το συγκρότημα Σ.Α.Ρ.Δ.Α.Μ. (μεταξύ των μελών του υπήρχαν πρώην και νυν μαθητές της ΣΥΝΘΕΣΗΣ) έπαιξε ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του ΄60.  Όλοι μαζί ευχήθηκαν στο τέλος για καλές γιορτές και για μια καλύτερη χρονιά!!!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
www.diaplasibooks.gr
info@diaplasibooks.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Χριστούγεννα στο δάσος (περιέχει CD) Σγουρή Γεωργιάδη
Αυτές τις γιορτές θα κάνουμε...
περισσότερα →
Ο σάκος του Αη-Βασίλη - Αλφαβητάρι με δραστηριότητες και παιχνίδια Θεοδώρα Τσιβούλη
Αλφαβητάρια υπάρχουν πολλά....
περισσότερα →
Είναι χριστούγεννα Λαλού Σγουρή Γεωργιάδη
Με τόσο χιόνι έξω από την πόρτα της...
περισσότερα →
Το παιδί και το όνειρο με CD Κάρμεν Ρουγγέρη
Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς...
περισσότερα →
Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι Χαρά Κατσαρή
Είναι παραμονές Χριστουγέννων...
περισσότερα →
Πρωτοχρονιάτικες Καλικαντζαροσκανταλιές (με CD) Μαριλένα Καββαδά
Είναι γεγονός! Οι...
περισσότερα →
Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια τόμος Δ Χρυσάνθη Καραΐσκου
Τρία λαϊκά παραμύθια περιέχει ο...
περισσότερα →
 
Η κυρα-Καλή και οι δώδεκα μήνες Χρυσάνθη Καραΐσκου Η κυρά-Καλή είναι μια φτωχή...
περισσότερα →

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Η μελαμψή Παρθένος
Λένος Χρηστίδης
ISBN: 978-960-03-5842-1
Τιμή: 17,04 €
Θαμμένα μυστικά σ’ ένα μικρό ελληνικό νησί.
Στο καλοκαίρι της δυσαρέσκειας.
Το τρομερό αντικείμενο που θα άλλαζε τη ροή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Αμήχανο Παπί. Το Κρύο Ξίδι.
Η Στοίβα Άοσμων Νεκρών Πλασμάτων.
Το Πλάγιο Δάνειο. Η Μηχανή Του Χρόνου.
Το Λάτιν Στην Αρχαία Ελλάδα. Το Τόπι.
Εξόριστοι, ναζί, νεοναζί, αλκοολικοί, ναρκομανείς, νεκρομάντεις, χίπστερς, νεορεμπέτες, σούπερ ήρωες με βρόμικες κάπες, μούσια, γατάκια, προφητείες, χριστοπαναγίες, ζώδια, ψεκασμοί, μαγικοί ρούνοι, έξυπνα καδρόνια, όλα όσα συνθέτουν τη μαγευτική εικόνα του αιγαιοπελαγίτικου κάλλους.
Τι θέλει όμως από εμάς ο Νο 2 του Τρίτου Ράιχ;

Με μια σκάλα στο φεγγάρι
Σοφία Φιλιππίδου
ISBN: 978-960-03-5840-7
Τιμή: 14,91 €
Με ερέθισμα τα μεγάλα γεγονότα της επικαιρότητας και τα μικρά επεισόδια της καθημερινής ζωής, η Σοφία Φιλιππίδου καταφεύγει στην αγνότητα και στα χαμόγελα της παιδικής αθωότητας, θυμάται τους προγόνους και τους τιμά, σατιρίζει με αγάπη και κατανόηση τα ανθρώπινα, αναστενάζει με τα δάκρυα των πραγμάτων, απορεί με την αναλγησία της πολιτικής και «πολιτιστικής» εξουσίας και τολμάει, προδίδοντας μυστικά και εκθέτοντας προσωπικές αλήθειες, να ανοίξει ένα διάλογο με τους ανθρώπους που καταπιάνονται με τις λέξεις και με την αλχημεία της γραφής, αλλά και με όλους όσοι γοητεύονται από τη μαγεία της τέχνης.
Το βιβλίο αυτό είναι μια επίμονη περιπλάνηση στα σκοτεινά λαγούμια της πρόσφατης μνήμης και της παλιάς ελληνικής περιπέτειας, μια «συνομιλία» με τα στοιχειά και τα φαντάσματα, τα πλάσματα της φαντασίας και του ονείρου, αλλά και με το φως του ήλιου και της σελήνης, με τα λουλούδια και τα πουλιά.

Ο άλλος Εμφύλιος
Aλέξης Πάρνης
ISBN: 978-960-03-5850-6
Τιμή: 23,43 €
Ο Γιάννης Δερβένης, που πολέμησε στον Εμφύλιο με τον κυβερνητικό στρατό, φεύγει το 1951 για την Αμερική, για να ασχοληθεί με το μεγάλο πάθος του, τον κινηματογράφο. Κατά τη διάρκεια του πολέμου είχε ήδη απαθανατίσει κάποια σημαντικά γεγονότα, όπως την ανατίναξη του κτηρίου της φιλοχιτλερικής οργάνωσης ΕΣΠΟ απ’ την πατριωτική οργάνωση ΠΕΑΝ. Το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή της γνωριμίας του στις ΗΠΑ με τον σημαντικό ομογενή Σπύρο Σκούρα, αφεντικό της «Τουέντιθ Σέντσουρι Φοξ», που φιλοδοξεί να κάνει μια ταινία για το πρώτο μεγάλο αντιστασιακό σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ευρώπη. Στην προσπάθειά του αυτή, θέλει να αναλάβει το σενάριο ο ίδιος ο Δερβένης και να εντάξει στην ταινία τα αυθεντικά φιλμ της ανατίναξης. Τότε ο Δερβένης βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη ευκαιρία της ζωής του. Αρχίζει η γνωριμία του με την αμερικανική πραγματικότητα, η επαφή του με τον απόδημο Ελληνισμό και τους καημούς του, αλλά και η αποτίμηση της εμφύλιας τραγωδίας με πιο αξιόπιστα κριτήρια. Ένα παιχνίδι της μοίρας όμως τον αναγκάζει να επανέλθει στην Ελλάδα, όπου θα εμπλακεί σε μια απίστευτη σκοτεινή ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα.  

ΔΟΚΙΜΙΑ

Υπεραστικά
Κωστής Παπαγιώργης
ISBN: 978-960-03-5838-4
Τιμή: 17,04 €
Kανείς δεν μπορεί να ζει υπό το κράτος του «ανιχνευτού αληθείας» ή μιας χρόνιας –ανά επταήμερο– ανάκρισης για τα κοινά. Eντούτοις η βιοποριστική συνεργασία με την εφημερίδα είναι αμείλικτη. H κοπάνα δεν συγχωρείται· οι λόγοι «πνευματικής υγείας” δεν γίνονται δεκτοί ούτε γι' αστείο. H κρίση είναι βέβαια κατά κανόνα τεμπέλικη, βραδύνους, απρόθυμη – πλήν όμως η αντεπιστέλλουσα υποχρέωση να φθέγγεσαι για τα κοινά αποβαίνει με τα χρόνια ρητορικό κουσούρι.
Αυτά σημείωνε ο Κωστής Παπαγιώργης στο οπισθόφυλλο του Κέντρου Δηλητηριάσεων, αποτυπώνοντας με λίγες λέξεις το στίγμα του «κατ’ επάγγελμα» γραφιά. Στα Υπεραστικά συμπεριλαμβάνονται τα κείμενα που δημοσίευσε στην ομώνυμη στήλη του, την περίοδο 1995-1997, στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Aν» της Απογευματινής και στο πολιτιστικό ένθετο «Αrtion» της ίδιας εφημερίδας. Πρόκειται για κείμενα που ξεπερνούν την εποχή τους, καθώς τα μικρά και μεγάλα γεγονότα της λειτουργούν ως ερεθίσματα, αφορμές ή και προφάσεις, για να ξετυλίξουν την οξεία κριτική σκέψη ενός σπουδαίου σχοχαστή.  

ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΙ

Υπο-νεωτερικότητα και εργασία του πένθους
Γιώργος Τζιρτζιλάκης
ISBN: 978-960-03-5844-5
Τιμή: 10,65 €
Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι επιπτώσεις ενός πολύτροπου και πολυμερούς φαινομένου, που ορίζεται ως υπο-νεωτερικότητα, στην καλλιτεχνική και πολιτιστική παραγωγή της Ελλάδας. Ένα πρώτο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του είναι η επαναφορά του ερωτήματος «τι είναι για μας η νεωτερικότητα;», που στη σύγχρονη ιστορική συγκυρία τίθεται σε τροχιά παρόξυνσης. Ως παραδειγματικό σημείο αφετηρίας τοποθετείται η Γενιά του ’30, όπου το ήδη ενεργό τριμερές σχήμα μελαγχολία-πένθος-χαροποιό πένθος αρχίζει να γίνεται διακριτό· στο μεσοδιάστημα τοποθετείται η υπερ-νεωτερική Γενιά του ’60 και στην κατάληξη το έργο νεότερων ή και νεότατων καλλιτεχνών, που επαναδιαπραγματεύονται τη συνθήκη του νεωτερικού ελλείμματος και τη σημασία της αδύναμης στιγμής. Στο γενεαλογικό αυτό σχήμα –το οποίο σημαδεύεται από περάσματα με υπολείμματα, ρήξεις και γεφυρώσεις– συμβολική σημασία αποκτούν τα χέρια του ελληνιστικού γλυπτού της Αφροδίτης, το οποίο παύει να είναι μια αρχαιολογική ή λογοτεχνική υπόθεση, διεκδικώντας έναν παραδειγματικό ρόλο στις σχέσεις που ανέπτυξε η ελληνική με την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα βιβλίο γενεαλογίας και χαρτογράφησης, που, όπως εξήγησε ο Michel Foucault, δεν είναι μόνο εργαλεία πλοήγησης, αλλά και ανταλλαγής: διαλόγου και αντιλόγου.  

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελληνική κρίση, «εθνική» κατάθλιψη και ασκήσεις επιβίωσης
Μιχάλης Γ. Μαδιανός,
Μαρίνα Οικονόμου
ISBN: 978-960-03-5852-0
Τιμή: 14,91 €
Φιλοδοξία του βιβλίου αυτού είναι να προσφέρει στα θύματα της οικονομικής κρίσης τις δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις ψυχοπαθολογικές συνέπειές της.
Στο πρώτο μέρος εξετάζεται η επίδραση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην ψυχική υγεία του ελληνικού πληθυσμού. Με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες έρευνες, αναδεικνύονται οι τραγικές διαστάσεις των επιπτώσεων της φτωχοποίησης και της ανεργίας στην πρόκληση ψυχολογικής απόγνωσης, απελπισίας, κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας. Στο δεύτερο μέρος προτείνονται συγκεκριμένες ασκήσεις ψυχολογικής αυτοβοήθειας για την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση της μείζονος κατάθλιψης, του γενικευμένου άγχους και των κρίσεων πανικού.
Το βιβλίο Ελληνική κρίση, «εθνική» κατάθλιψη και ασκήσεις επιβίωσης είναι ένα ανάγνωσμα επίκαιρο, χρήσιμο και αποκαλυπτικό, καθώς συμβάλλει στην κατανόηση της νέας πραγματικότητας και στην αποκατάσταση της ψυχικής υγείας, που διαρκώς διαταράσσεται τα τελευταία χρόνια από τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας
Μυρσίνη Κωστοπούλου
ISBN: 978-960-03-5848-3
Τιμή: 14,91 €
Γιατί οι γυναίκες πέφτουν πιο εύκολα σε κατάθλιψη;
Γιατί φοβόμαστε τόσο την εγκατάλειψη από τον Άλλο;
Πώς θεραπεύονται οι κρίσεις πανικού;
Γιατί τρώμε πολύ όταν νιώθουμε θλίψη;
Αντέχεται ποτέ η απιστία;
Να πάω σε ψυχολόγο;
Να πάρω αντικαταθλιπτικά;
Τι σημαίνει ψυχική υγεία;
Πώς μπορεί κανείς σήμερα να νιώθει καλά με τον εαυτό του και τους γύρω του; Πώς να ξεφύγει από τις παγίδες της ομαλοποίησης, της ήπιας απόγνωσης, της λήθης του εαυτού;
Tο βιβλίο αυτό αναφέρεται στον ανθρώπινο ψυχισμό. Στον ψυχισμό που ονειρεύεται, πάσχει, απορεί, εξελίσσεται, καθηλώνεται, σωπαίνει, θλίβεται, χαίρεται.
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ούτε στα φάρμακα ούτε στα λόγια. Η αλλαγή θα έρθει μέσα από τη βούληση, μέσα από την επιθυμία του ίδιου του ατόμου να δει τον εαυτό του και την ιστορία του κατάματα. Βούληση και επιθυμία όμως συχνά παγιδεύονται. Ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να είναι ένας πολύτιμος σύντροφος στο «ξεπαγίδευμα». Αλλά μέχρι εκεί
Το βιβλίο Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας επιχειρεί να καταστήσει οικεία τα άγνωστα κομμάτια μας, να κάνει την οδύνη πιο γνώριμη και αντιμετωπίσιμη και να συμβάλει στην ψυχική υγεία του ατόμου αναζητώντας τρόπους που οδηγούν στην ευτυχία του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών σας εύχεται Καλές Γιορτές!

Τσιτσάνης - Αιώνιος Καλπασμός, από τις Εκδόσεις Λιβάνη



Ηπειρώτικα παραδοσιακά Κάλαντα Χριστουγέννων

Παραδοσιακά Θρακιώτικα κάλαντα Χριστουγέννων