Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

"Εικόνες της σιωπής" Κωνσταντίνος Ράπτης / Θεόφιλος Σωτηριάδης

"Εικόνες της σιωπής" - Κωνσταντίνος Ράπτης / Θεόφιλος Σωτηριάδης
Παράσταση μουσικής με χρήση ηλεκτρονικής μουσικής και βίντεο.

Παρασκευή 4 Aπριλίου 2014 // Ώρα 21:00
Το αβγό του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4, 8ος όροφος, Θεσσαλονίκη
www.music-village.gr
Kράτηση θέσης στο
http://avgo.music-village.gr/booking
και στο 6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Μία ασυνήθιστη συνάντηση σαξοφώνου και μπαγιάν (Ακορντεόν κοντσέρτου) με αφορμή Collages από ταινίες του γερμανού σκηνοθέτη Werner Herzog. Διαρκώς μετασχηματιζόμενο πρόγραμμα, έχει παρουσιαστεί ήδη στην Αθήνα (Baumstrasse, 31.03.2012) Θεσσαλονίκη (Κινηματογράφος Αλέξανδρος, (7.11.2012), Πορτογαλία (Φεστιβάλ Harmos, Σεπτέμβριος 2013).
Βασικό πυρήνα απότελούν τα δύο σόλο έργα “Grab it” του J.ter Veldhuis, γραμμένο πάνω σε ηχογραφημένες φωνές εγκλείστων σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αμερικής, και “Gulag” του V.Vlasov, αναφορά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σιβηρίας. Δίπλα σε αυτά, πρωτότυπες συνθέσεις των Γ. Κυριακάκη, Θ. Σωτηριάδη, J.Ganzer, φωτίζουν και φωτίζονται από εικόνες ταινιών του W. Herzog.
Στην παράσταση εξερευνάται η σχέση εικόνας – ήχου μέσα από την ευρύτερη θεματική του εγκλεισμού.
Κωνσταντίνος Ράπτης: μπαγιάν
Θεόφιλος Σωτηριάδης: σαξόφωνα
Jacob ter Veldhuis (1951) Grab it
για τενόρο σαξόφωνο και προηχογραφημένο υλικό
(video M.Zigiers)
Victor Vlasov (1945) Από τα “5 views on the Gulag state"
A Zone
A Stage
Thieves
Wood - cutting area
Γιώργος Κυριακάκης (1967)Βells
(με συνοδεία αποσπασμάτων από την ταινία του W.Herzog "Bells from the deep" (1995)
Διάλειμμα
Jürgen Ganzer (1950) Phantasia 84
(με συνοδεία αποσπασμάτων από την ταινία
του W.Herzog " Τhe wild Blue Yonder" (1992)
Θεόφιλος Σωτηριάδης (1969-) “….Ατραπός”
(με συνοδεία αποσπασμάτων από την ταινία του W.Herzog "Lessons of Darkness") (1992)
Jacob ter Veldhuis (1951) “Tatata” γιατενόροσαξόφωνο, μπαγιάν και
προηχογραφημένο υλικό

K. BHTA - 5 AΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ PRINCIPAL CLUB THEATER..

K. BHTA

Ο κορυφαίος καλλιτέχνης της ηλεκτρονικής μουσικής για μια μοναδική συναυλία!


Saturday 5 April 2014 . Principal Club Theater


 Είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι δεν έχει αλλάξει ο Κ. Βήτα από τότε που εμφανίστηκε στην ηλεκτρονική μουσική το 1992
Κάθε του άλμπουμ είναι μια προκλητική εμπειρία , άλλοτε βαθιά ηλεκτρονικός, άλλοτε να πειραματίζεται με την ακουστική μουσική και κάθε φορά να μας προκαλεί με διαφορετικές μεθόδους σύνθεσης που αναδεικνύουν την σημασία της hip hop.
Παχιοί αναλογικοί ήχοι, ιστορίες που σβήνουν πάνω σε μινιμαλιστικές μελωδίες, στίχοι που διακρίνονται από μια ωμή πραγματικότητα αλλά και έναν ονειρικό κόσμο ταυτόχρονα.
Ένας μουσικός τοίχος που φαίνεται να μην τελειώνει και κάθε φορά έρχεται για να σηματοδοτήσει κάτι μέσα μας, ο κόσμος του Κ. Βήτα έρχεται και αυτή την φορά για να συναρπάσει και να ξεδιπλώσει την αινιγματική φιλοσοφία του.
Ένα full band ηλεκτρονικό σετ με τραγούδια απΆ όλη του την δισκογραφία του σε δυο μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Info:
Doors open at 20:00
Tickets presale 10 ¤
Presale at: Ticket House, Stereodisc, Ticketpro.gr
Principal Club Theater
Mylos, Andreou Georgiou 56, Thessaloniki

MELIOS BALKANA MAMA - NEO ΤΡΑΓΟΥΔΙ - BALKAN REMBETIKO

MELIOS BALKANA MAMA
BALKAN REMBETIKO 

Στίχοι - Μουσική: Μέλιος Κατσαμάκης 
http://youtu.be/kNM7X8nSKZg
iTunes:https://itunes.apple.com/gr/album/balkan-rembetika-single/id843714863
Spotify: Melios Balkana Mama – Balkan Rembetika
Στο link θα βρείτε και μπορείτε να κατεβάσετε το τραγούδι σε mp3(320 kbps) και wav.
Παρακαλώ πολύ για δημοσίευση και ένταξη του τραγουδιού στο air-play του σταθμού σας.
Λίγα λόγια για το τραγούδι από τον Μέλιο Κατσαμάκη:
"Λεμονιά ήταν το όνομά της, εμείς όμως την φωνάζαμε κοροϊδευτικά Nερατζιά γιατί η πίσω αυλή του σπιτιού της ήταν γεμάτη νερατζιές με ένα ψηλό τεράστιο πέτρινο τοίχο που με δυσκολία μπορούσες να διακρίνεις ακόμη κ την καμινάδα στη σκεπή της.
Από το σπίτι τους ακουγόταν συνέχεια μουσική καθώς ο παππούς της έπαιζε τα ρεμπέτικα και τα δυο της αδέρφια από μικρά κατείχαν την τέχνη του μπουζουκιού.
Εγώ κάθε μεσημέρι σκαρφάλωνα τον ψηλό τοίχο και παρακολουθούσα μαγεμένος το "μάθημα" .
Μετά από λίγο καιρό ξέχασα το μάθημα και παρακολουθούσα μαγεμένος μόνο αυτή.
Αυτός ο τοίχος είχε γίνει το δεύτερο σπίτι μου. Το πρωί σχολείο και αμέσως μετά πήγαινα στη φυλαρμονική όπου παίζαμε κάτι ξεκούρδιστες πατινάδες με τα πνευστά μας και μετά το πρόγραμμα είχε... "τοίχο" .
Ξεπατίκωνα μελωδίες που έπαιζε ο παππούς της στο μπουζούκι με την τρομπέτα μου, παρακολουθώντας τη Λεμονιά να χτενίζει τα μαλλιά της. Ο πρώτος μου έρωτας..!! Τον θυμάμαι ακόμη...για φαντάσου..!!
Τον Ιούνιο τελειώνοντας και το σχολείο πήρα την απόφαση να πάω να της τραγουδήσω τον έρωτά μου.
Αρχίζω το σκαρφάλωμα κ όταν φθάνω στην κορυφή συνειδητοποιώ ότι το σπίτι ήταν άδειο. Τι απογοήτευση..!!
Μάθαμε αργότερα ότι μετακόμισαν στην πόλη.

Όλοι τον πέρασαν αυτόν τον τοίχο μα εγώ απόμεινα εκεί. Να τραγουδώ ακόμη μετά από 20 χρόνια στις νεραντζιές της!!
Όλοι τον πέρασαν αυτόν τον τοίχο μα εγώ απόμεινα παιδί."
Μέλιος Κατσαμάκης
Βιογραφικό
Oι Melios Balkana Mama είναι μια 10μελής μουσική παρέα που τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει αισθητή τη παρουσία της στα μουσικά δρώμενα τόσο με το πολυπληθές σχήμα τους όσο και με τις μουσικές τους εμπνεύσεις και διασκευές επαναπροσδιορίζοντας το βαλκανικό/έθνικ στοιχείο στην ελληνική μουσική σκηνή με έναν χαρούμενο και ευφάνταστο τρόπο που σε ξεσηκώνει.
Μέσα από όλο αυτό το μουσικό ταξίδι στα βαλκάνια (στις μουσικές του κόσμου) αλλά και με επιρροές από swing, reggae, ska, rock μουσικές, οι Melios Balkana Mama μας παρουσιάζουν τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά και μας δίνουν το προσωπικό τους μουσικό στίγμα στην νέα ελληνική μουσική σκηνή. Το ταξίδι των "Melios Balkana Mama" στη μουσική ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011. Μέσα σ' αυτό το λίγο χρονικό διάστημα έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα με το Βαλκανικό ηχόχρωμα και τους ρυθμούς της κεντρικής Ευρώπης, μέσα από μια σειρά «πειραγμένων» διασκευών καθώς και με σημαντικές συνεργασίες ( Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Κωστής Μαραβέγιας, Γιάννης Κότσιρας, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Idra Kayne, κ.α.) και συμμετοχές σε φεστιβάλ και μεγάλες διοργανώσεις (Athens World Music Festival, ARK Festival καθώς και στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους με το soundtrack της ταινίας «Μπλε Καρότσα» σε μουσική του Μέλιου Κατσαμάκη και σκηνοθεσία της Δήμητρας Μπαμπαδήμα).
Μια από τις αγαπημένες συνεργασίες των Melios Balkana Mama ήταν η σύμπραξή με τον Κωστή Μαραβέγια στη μεγάλη του συναυλία στη Τεχνόπολις το καλοκαίρι του 2012.
To Μάρτιο του 2013 η συνεργασία τους με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο στη διασκευή του τραγουδιού «Ενός Λεπτού Φιλί» σε στίχους του Μιχάλη Γκανά και ερμηνεύτρια την Αγγελική Τουμπανάκη αλλά και στις παραστάσεις με τίτλο «Λόγια του Αέρα», στο «Μικρό Παλλάς» που ακολούθησαν, απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και τους έκαναν ιδιαίτερα αγαπητούς στο ευρύτερο κοινό.
Το Σεπτέμβριο του 2013 ανοίγουν την τελευταία συναυλία της καλοκαιρινής περιοδείας του Γιάννη Κότσιρα στη Τεχνόπολις στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του καινούργιου του δίσκου (Μουσικό Κουτί).
Αυτή τη στιγμή οι Melios Balkana Mama βρίσκονται στο στούντιο και ηχογραφούν τη πρώτη τους δουλειά που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 από τη ΜΙΝΟS – ΕΜI.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ ΣΤΟ GAZARTE

KΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ
«SPREAD THE MUSIC NOT THE NAME”
GAZARTE
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
  https://www.youtube.com/watch?v=_D_YcthSEh4

ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ-ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ (ORIGINAL)