Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μουγκαφόν-οι - Θέατρο Έξω από τα Τείχη - συνέχιση παραστάσεων

Η επιτυχία συνεχίζεται                       
Μουγκαφόν-οι             
σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντίδη από τη θεατρική ομάδα ''Έξω από τα Τείχη''     
Η θεατρική ομάδα ''Έξω από τα Τείχη'', σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Δαμιανό Κωνσταντινίδη, συνεχίζει τις παραστάσεις της ξεκαρδιστικής κωμωδίας Μουγκαφόν-οι. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τις τεχνικές του βωβού κινηματογράφου, χωρίς λόγια αλλά με πολλή τρέλα, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι.          
Ίντριγκες, παράνομα πάθη, αλλεπάλληλοι φόνοι. Εν ολίγοις, ό,τι απασχολεί την κοινωνία σήμερα. Με μουσική ''ραγκ-τάιμ'' γρήγορους ρυθμούς, έντονη δράση.           
Μια παράσταση βασισμένη στην τεχνική του μπουρλέσκ, στην εκφραστικότητα των ηθοποιών και στο σωματικό θέατρο.           
Η πρώτη παρουσίαση της έγινε με επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.            
Η αρχή της ιστορίας             
Κάπου στην Ευρώπη. Νύχτα. Ένα αμυδρό φως σ’ ένα από τα παράθυρα του σπιτιού του πτωχού πλην ατίμου ταμία τραπέζης Κρις Καταχριστόουν. Τι συμβαίνει; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;;          
Η λάμψη ενός μπαλτά σχίζει το σκοτάδι και το κεφάλι του Κρις Καταχριστόουν. Το αίμα πλημμυρίζει το πάτωμα. “Πού να τον κρύψω, πώς να τα σφουγγαρίσω;”, αναρωτιέται έντρομη και πανικόβλητη η μοιχός σύζυγος του δολοφονηθέντος Ζέλντα Φονινκστόουν.           
Ο εραστής της Νταβάτζιο Μπικστινκστόουν κρατώντας τη σφουγγαρίστρα και μια σακούλα απορριμμάτων προτείνει εξαφάνιση του αγρίως κατακρεουργηθέντος πτώματος.            
Τα σχέδιά τους ανατρέπονται από τον κτύπο της πόρτας. “Ποιος είναι στην πόρτα, ποιος κτυπά;” Το αίμα παγώνει στις φλέβες τους.            
Οι ρίζες των μαλλιών τους αναρριγούν. “Κι αν είναι η αστυνομία;” Ο κτύπος ξανακούγεται. Η Ζέλντα Φονινκστόουν γραπώνεται από τον λαιμό του του εραστή της Νταβάτζιο Μπικστινκστόουν. “Α...α...α...νοίξ...τεεεε!!!”, μια δειλή φωνή ακούγεται έξω από την πόρτα και ακολουθεί ο διάλογος:          
-- Ποιός είναι;          
-- Είμαι εγώ. Η δίδυμη αδελφή σου.            
-- Ποιά απ’ όλες;;;;;!              
(Η συνέχεια επί... σκηνής αλλά και επί της οθόνης. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα της επικαιρότητας είναι εντελώς συμπτωματική. Και επί τούτου.)              
Συντελεστές             
Σενάριο-σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Σκηνικά-κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Τζιμούρτης Φωτογραφίες: Σοφία Ζωντανού Μακιγιάζ: Αγγελική Στουρνάρα Ειδικές κατασκευές: Πετρούλα Λιώρα Μουσικές επιλογές: Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Καίτη Σαμαρά, Πόπη Χατζηκώστα Κινηματογραφική λήψη: Εύη Μαυρομάτη Σχεδιασμός εντύπων: Γιώργος Γεωργίου             
Παίζουν:            
Βάλια Μωραϊτοπούλου, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Καίτη Σαμαρά, Μπάμπης Τίγκας, Πόπη Χατζηκώστα Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης             
Συμμετέχουν:                
Αναστασία Θεοδωρίδου, Αρετή Πολυμενίδη              
Info:            
Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Ώρα: 21:15 Χώρος: Θέατρο Έξω από τα Τείχη, Πανεπιστημίου 2 Ευαγγελίστρια Εισιτήρια: 15€ και 10€ φοιτητικό Διάρκεια: 70’ Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310210308, 6974397744                
Επικοινωνίας: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com

Η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων

 
Η Microsoft Ελλάς και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλούν τους μαθητές να μιλήσουν
για τη σχέση τους με το διαδίκτυο
Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2011 - Η σχέση των νέων με το διαδίκτυο θα βρεθεί στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με θέμα «Η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων».            
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Microsoft Ελλάς στο Μαρούσι (Κηφισίας 221).         
Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να δώσει στους ίδιους τους νέους τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία τους, τις απόψεις τους και τους πιθανούς προβληματισμούς τους σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου.             
Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί, έμφαση αναμένεται να δοθεί στους κινδύνους που οι νέοι διαπιστώνουν κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο και στα προβλήματα που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει οι ίδιοι ή φίλοι τους.            
Για την ανάπτυξη των παραπάνω θεμάτων, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει δύο διαφορετικά πάνελ συζήτησης που θα εξετάσουν διαδοχικά την «Εμπειρία της χρήσης του Υπολογιστή στο σπίτι από τα παιδιά και τη σχέση με τους γονείς» και το «Cyberbullying και άλλα δεινά, διάγνωση κινδύνων και έξυπνη αντιμετώπιση».           
Στα πάνελ θα συμμετέχουν εκτός από τους ίδιους τους μαθητές, γονείς και καθηγητές, καθώς και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων.          
Το κοινό της εκδήλωσης θα απαρτίζεται από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα κληθούν να συμμετέχουν δυναμικά στις δύο συζητήσεις.            
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση θα παρεμβαίνουν μαθητές από το Γυμνάσιο της Κω, μέσω της τεχνολογίας του Live Meeting.             
Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ, ενώ στέλεχος της Microsoft Ελλάς θα δώσει στα παιδιά απλές και χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.          
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.                
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω live streaming, στη διεύθυνση: http://onlinesafety.slpro.gr

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ


Απολύομαι και τρελαίνομαι                
Χριστόφορος Κάσδαγλης                
ISBN: 978-960-03-5134-7'                    
Μαριέττα Πεπελάση                   
ISBN: 978-960-03-5223-8                 
Εννέα νύχτες                  
Μπερνάρντο Καρβάλιο               
ISBN: 978-960-03-5116-3                 
Φιλικά πυρά                 
Αβραάμ Β. Γεοσούα               
ISBN: 978-960-03-5117-0               
Κατακτήστε την ευτυχία                    
Αλέξανδρος Κύρτσης             
ISBN: 978-960-03-5242-9




Οδυσσέας Τσάκαλος συνέντευξη στη Μαρία Παπαδάκη στο "Μουσικόραμα"

Ο Οδυσσέας Τσάκαλος, τέως.. ΦΑΤΜΕ και νυν τραγουδοποιός σε μοναχική αλλά ξεχωριστή πορεία, κυκλοφορεί την καινούργια του δουλειά με τίτλο.. ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΣ... και της.. αντιστέκεται αφού μιλάει για όλα στις ερωτήσεις που του κάνω..              
Εσείς.. διαβάστε τον μα μην.. αντισταθείτε στο να ακούσετε τη δουλειά του... που σίγουρα.. μιλάει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στην ψυχή..              
http://www.mousikorama.gr/site/index.php/concerts/828-ulysses-tsakalos-interview

Μύθοι του Θερμαϊκού - Χτυποκάρδια στο κρανίο | Ακτίς Αελίου | 14ος καλεσμένος

«ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»              
Χτυποκάρδια στο Κρανίο!              
Καλεσμένος μας αυτήν την Τετάρτη ο συγγραφέας Γιάννης Παλαμιώτης              
Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» γιορτάζει τα 10 χρόνια του και συνεργάζεται για τέταρτη χρονιά με το Καφωδείο «Το Ελληνικό» για να παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μύθοι του Θερμαϊκού» - Χτυποκάρδια στο κρανίο, που είναι βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη με θέμα τη Θεσσαλονίκη.              
Κάθε Τετάρτη, στις 10.30 μ.μ. στο Καφωδείο «Το Ελληνικό», Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο.              
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ              
Επτά ηθοποιοί – performers παρουσιάζουν ένα σύγχρονο βαριετέ που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία, σε πρόσωπα και γεγονότα της πόλης.                
Η μουσική -εμπνευσμένη από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το βαλκανικό τραγούδι- σε συνδυασμό με το χιούμορ αποτελούν τα «όπλα» τους για να ξετυλίξουν τις ιστορίες αυτές. Ιστορίες που αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, που γέννησε η πόλη και που το ίχνος τους είναι εμφανές ακόμα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της χώρας και συνέβησαν εδώ, στη Νύμφη του Θερμαϊκού.               
Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός προσκεκλημένος- έκπληξη, από τον χώρο του θεάματος ή της δημοσιογραφίας.             
Καλεσμένος μας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 ο Γιάννης Παλαμιώτης, ο συγγραφέας των κειμένων της παράστασης.               
Ας τον γνωρίσουμε, μέχρι να μάθουμε ποιος θα ακολουθήσει:             
Ο Γιάννης Παλαμιώτης γεννήθηκε πριν από μισό αιώνα και κάτι ψιλά στη Θεσ/νίκη, όπου και συνεχίζει αμετανοήτως να ζει.            
Ξεκίνησε κάποτε καριέρα ηθοποιού και συγγραφέα, αλλά κατέληξε αρχικά υποβολέας και εν συνεχεία οδηγός σκηνής.             
Έκανε και τον ραδιοφωνικό παραγωγό καμποσούτσικο διάστημα, με την εκπομπή "Φανταστικές Συνεντεύξεις".            
Εκδόθηκαν και επανεκδόθηκαν ύστερα από πολλά χρόνια μερικά βιβλία του, με τελευταίο το "μυθιστόρημα" (σε εισαγωγικά) "Οι φίλοι ή Παραχάραξη ηθικής".             
 Αποπειράθηκε επίσης να γράψει και θεατρικά έργα, όπου απέτυχε παταγωδώς. Σπαράγματα απ' αυτές τις αποτυχημένες θεατρικές του απόπειρες παρουσιάζονται, διανθισμένες με άπειρα τραγούδια, νοσταλγικού κυρίως χαρακτήρα, στο καφωδείο "Ελληνικόν" από το σχήμα "Ακτίς Αελίου".             
Ταυτότητα της παράστασης                 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ               
Κείμενα: Γιάννης Παλαμιώτης Σύνθεση Κειμένων-Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης Ηχοληψία: Γιάννης Μήτσης Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης, Ξένια Πετμεζά             
ΠΑΙΖΟΥΝ & ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ             
Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μαρίνα Γκούμλα, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Τελευταίες παραστάσεις - 13 Ρολόγια - Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα 24/2 και 26/2

Τελευταίες παραστάσεις                      
Τα 13 Ρολόγια του James Thurber               
την Πέμπτη 24/2 στις 21:00 και το Σάββατο 26/2 στις 19:00 στο Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4            
Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του μαγικού παραμυθιού Τα 13 Ρολόγια του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Τζέημς Θέρμπερ, που ζωντανεύει επί σκηνής σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που απευθύνεται σε κάθε ηλικία, η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, στο Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4.            
Νέες σκηνικές συνθέσεις και παραλλαγές γνωστών τραγουδιών από το διεθνές ρεπερτόριο ξετυλίγουν μια απίθανη περιπέτεια στον κόσμο των κάστρων, των δράκων και των ξωτικών δημιουργώντας επί σκηνής τα δεκάδες πρόσωπα ενός παραμυθένιου άθλου σε μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και ανατροπές.          
Ένας παγερός και κακότροπος Δούκας που έχει σκοτώσει το Χρόνο, ένας πρίγκιπας που το όνομα του αρχίσει από Ξ αλλά και δεν αρχίζει, μια πριγκίπισσα πιο λαμπερή από την λάμψη του ήλιου, ένας Γκόλουξ που ξεχνά ακόμα κι αυτά που δεν θυμάται και μια αποστολή ζωής και θανάτου ενάντια στο απόλυτο Κακό, μπλέκονται με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και θεατρική δράση δημιουργώντας επί σκηνής τα δεκάδες πρόσωπα ενός παραμυθένιου άθλου σε μια παράσταση σε μια παράσταση υψηλής μουσικής ποιότητας και σκηνικού θεάματος γεμάτη χιούμορ και ανατροπές.                 
Ταυτότητα της παράστασης:               
Συγγραφέας: Τζέημς Θέρμπερ Δραματοποίηση και επεξεργασία κειμένου – στίχοι τραγουδιών: Πένυ Φυλακτάκη Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Δημήτρης Σακατζής Μουσικοί: Λεωνίδας Κυρίδης, μπάσο Χρήστος Μπάρμπας, πνευστά Παναγιώτης Μανουηλίδης, κιθάρα Στάθης Χαραλαμπίδης, κιθάρα Νίκος Ψοφογιώργος, κρουστά  Έλσα Μουρατίδου, φωνή Animation: Βάσω Μακρή Ίλια Κατσαρίδου Σχεδιασμός εντύπων: Βάσω Μακρή Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας - Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com.artminds@gmail.com                 
INFO:            
Τελευταίες παραστάσεις: Πέμπτη 24/2 στις 21:00 και Σάββατο 26/2 στις 19:00            
Χώρος: Θέατρο 3ος Όροφος, Καθολικών 4, τηλ. 2310535747 Διάρκεια: 70’ Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.                
Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.