Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

"Άρνηση γενοκτονίας - άρνηση μνήμης;"

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ν. Κοζάνης υπό την Αιγίδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει για:
• τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από το Κεμαλικό καθεστώς
• την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας «Σπύρος Αρσένης» στην Κοζάνη.
Με τιμή
Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ν. Κοζάνης
Πρόγραμμα εκδήλωσης
18:00 Έναρξη - Χαιρετισμοί
• Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Ασημόπουλος
• Πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ν. Κοζάνης κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος
18:10 Εισηγήσεις
18:10 - Ευστάθιος Πελαγίδης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
"Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και αλύτρωτος ελληνισμός στην περίοδο της Γενοκτονίας 1908-1923"
- Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης
"Γεωπολιτικές συνθήκες που οδήγησαν στην Γενοκτονία και ο χειρισμός του ζητήματος από την Ελλάδα από το 1923 έως σήμερα"
19:00 Ερωτήσεις
19:10 Αφηγήσεις - Μουσικό μέρος
• Ηλίας Υφαντίδης, Λύρα – Τραγούδι
• Αναστάσιος Κοτταρίδης, Νταούλι
Θα επιτελεστούν τα τραγούδια αφιέρωμα στη μνήμη του Γιώργου Αμαραντίδη και Χαράλαμπου Εφραιμίδη: Τραντέλλενα Αμάραντε, Θεέ μ' σο μέρωμαν απάν, Ας’ σην θάλασσαν την Μαύρην, Είμες Πόντιοι, Αγιά Σοφιά μοιρολογά, Καλοί γειτόνοι έλεγαν, Την Πόλιν όντες όριζεν, Έναν πουλίν καλόν πουλίν.
Παρουσιάζει ο κ. Στέλιος Ιωαννίδης.
Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στη μνήμη του Χρήστου Αντωνιάδη: Ανάγνωση του 3ου Χροικού από τη «ΜΗΔΕΙΑ» στην Ποντιακή διάλεκτο.

Διαβάζει η κ. Σόνια Χατζηαναστασίου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ν. Κοζάνης.
Τραγούδι: «Την πατρίδα μ΄ έχασα».
Χορηγοί επικοινωνίας: 
e-Pontos
http://petridisradio.blogspot.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

BASTILLE - POMPEII

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNp9LVmG0iPgbjwJJGS4Uth8RS3fIr6bEFKC5J6WjXs6K7HFBcSw
Tο πρώτο άλμπουμ τους “Bad Blood” βρέθηκε στην κορυφή του UK albums chart, εκτοπίζοντας το βραβευμένο με Brit “Our Version Of Events” της Emeli Sandé, το ντεμπούτο της Laura Mvula (4η στο poll του BBC για το Sound Of 2013) αλλά και τις νέες δισκογραφικές προσπάθειες των Stereophonics και της Dido.
Ποιοι είναι, όμως, οι Bastille και πώς βρέθηκαν εδώ;
Ξεκίνησαν το 2010 ως solo project του Λονδρέζου Dan Smith. Επέλεξε ο ίδιος το όνομα Bastille γιατί έχει γεννηθεί στις 14 Ιουλίου, την ημέρα που γιορτάζεται στη Γαλλία η πτώση της Βαστίλης. Πλέον η μπάντα έχει άλλα τρία μέλη: τους Chris ‘Woody’ Wood, Will Farquarson και Kyle Simmons.
- Τα τραγουδια τους άρχισαν να τα ακουμε παντού: στο “Made In Chelsea” του Channel 4, στο FIFA 13, στο διαφημιστικό του “Dancing On Ice”, στο “The Vampire Diaries”.Μερικά φεστιβάλ και δύο περιοδείες αργότερα (με την Emeli Sandé και τους Two Door Cinema Club). - Όπως εύστοχα μας λέει το Billboard, αυτό που έχει εκπλήξει τη μουσική βιομηχανία δεν είναι το ότι οι Bastille πέτυχαν να φτάσουν στο Νο1, αλλά το ότι –σε μια περίοδο που το marketing επικεντρώνεται στο Internet buzz, τα social media, το teasers, τα streams – εκείνοι το πέτυχαν με τον παλιό, «παραδοσιακό» τρόπo: συναυλίες, ραδιόφωνο, media.WAV FILE: http://we.tl/xcCUMFspAq (Ισχύει μέχρι 6 Ιουνίου)

BRIDGIT MENDLER - READY OR NOT

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8yTiRdoc-K-KgtJ1EZoLT2UB6kioMtAdEXIebAnVhQDPIBXm935MaBunFLUJX30HROI9sZHWf9lgBwlbBgvzn5so5zkmDOAtIitHcRcIR0gqi9HBuojFv71EbBrFK7Dz7HsTG10AXu2j4/s1600/bridgit+mendler.jpg
Η Bridgit Mendler δεν είναι «καινούρια» μουσικός…Η νεαρή ηθοποιός-τραγουδίστρια έχει ξεκινήσει να γράφει τραγούδια από την ηλικία των έξι και πιο πρόσφατα έκανε την σύνθεση καθημερινή συνήθεια, για να επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτό που αγαπάει.  Αυτή η πειθαρχία της έφερε αποτελέσματα με την κυκλοφορία του album της (από την Hollywood Records) με τίτλο “Hello My Name Is...” που περιείχε τα  hit singles “Ready Or Not” και “Hurricane”.
Η 20χρονη συν-έγραψε όλα τα τραγούδια  δουλεύονται μαζί με συνθέτες-παραγωγούς πρώτης γραμμής για την δημιουργία των funky, εκρηκτικών pop τραγουδιών της.  Έχει γίνει ήδη γνωστή στο κοινό ως η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς “Good Luckk Charlie” αλλά τώρα ετοιμάζεται να κάνει το δικό της μπαμ στο χώρο της μουσικής.
Γι`αυτό το MTV της έδωσε τον τίτλο του PUSH artist Μαίου!
TV)
WAV FILE: http://we.tl/YkfNIs5fqV (Ισχύει μέχρι 5 Ιουνίου)

ΧΑΡΑΤΣΙ - ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Εκδήλωση “RICERCAR” ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ