Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

4 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ανέμος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ζωής Μπελούκα Οι γυναίκες του Αυγούστου την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Χωριό του Αϊ-Βασίλη (Σκεπαστή αγορά Νεάπολης).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Φανή Χαλκιά, ολυμπιονίκης Αλέξης Γεωργούλης, ηθοποιός  

4 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πρότυπο σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη - Νίκου Κ. Κυριαζή Άννα Σικελιανού - Ο έρωτας και το όνειρο την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αγγελική Έξαρχου, καρδιολόγος, ΜΒΑ  Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, αρχειονόμος, προϊσταμένη Γ.Α.Κ. – Αρχείων Ν. Μαγνησίας Ροσσάνα Πώποτα, δημοσιογράφος
Βιβλιοπωλείο Πρότυπο
Λαμίας 26, Φάρσαλα
Τηλ. 24910-22.034

5 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Σχολαρχείον και το cafe-restaurant «Sofa» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φιλομήλας Λαπατά Η χήρα του Πειραιά την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6 μ.μ. στον όροφο του «Sofa». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Cafe-Restaurant Sofa
Πεζόδρομος Π. Τσαλδάρη
Σέρρες

5 Δεκεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Λέσχη Ανάγνωσης της βιβλιοθήκης Αετοπουλείου σάς προσκαλούν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6:30 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανταίου Χρυσοστομίδη Οι κεραίες της εποχής μου.Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου
Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18
Χαλάνδρι, 210 6820464
5 Δεκεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, οι Εκδόσεις Άγρα και το βιβλιοπωλείο Floral σας προσκαλούν σ' ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρή με αφορμή την έκδοση των βιβλίων Γιάννης Μαρής Ο 13ος επιβάτης, Ανδρέας Αποστολίδης Ο κόσμος του Γιάννη Μαρή (και τα δύο από τις Εκδόσεις Άγρα) και του συλλογικού τόμου Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα (Εκδόσεις Καστανιώτη). Ομιλητές: Ανδρέας Αποστολίδης, συγγραφέας, Κώστας Καλφόπουλος, συγγραφέας, Γιώργος Λεονταρίτης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, Τεύκρος Μιχαηλίδης, μαθηματικός-συγγραφέας, Δημήτρης Παναγιωτάτος, συγγραφέας. Θα προβληθούν αποσπάσματα από ταινίες βασισμένες σε έργα του Γιάννη Μαρή και θα ακουστούν αντίστοιχες μουσικές.
Βιβλιοπωλείο Floral
Θεμιστοκλέους 80,
Εξάρχεια
τηλ.2103800070 

7 Δεκεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοφόρος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φιλομήλας Λαπατά Η χήρα του Πειραιά την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στο νέο χώρο του βιβλιοπωλείου (Αγίου Βασιλείου 19, Χαριλάου).
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική από τους:
Δημήτρη Παπαϊωακείμ, Ορέστη Παπαϊωάννου, Στάθη Θεοδοσιάδη, Πέτρο Βαρελά, Σταύρο Μίχο.
7 Δεκεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης σάς προσκαλούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου τηςΛένας Διβάνη Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Αίθουσα Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης
Λυκοβρύσεως 45
Ηρώων Πολυτεχνείου
Λυκόβρυση 

10 Δεκεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Ίαμβος και η Λέσχη Ανάγνωσης Ευρίπου σάς προσκαλούν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Για τ' όνειρο πως να μιλήσω. Θα προλογίσει η Μαρία Καραγιαννίδο εκπροσωπώντας τη λέσχη ανάγνωσης. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία της.
Αίθουσα ΔΟΑΠΠΕΧ, Παλαιό Δημαρχείο
Αβάντων 50
Χαλκίδα
22210-79.403 

10 Δεκεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Παπαχρήστου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κοτανίδη Όλοι μαζί, τώρα! Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σταύρος Μπένος, τ. υπουργός
Σπύρος Λυκούδης, γραμματέας Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ, βουλευτής
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μπάμπης Βακαλόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά.
Aίθουσα της εφημερίδας «Ελευθερία»
Γεωργούλη 26
Καλαμάτα
27210-85019
 
11 Δεκεμβρίου 2012
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Βρετανικό Συμβούλιο και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σάς προσκαλούν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7 μ.μ. στη διάλεξη του γνωστού οικονομολόγου Χα Τζουν Τσανγκ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του 23 αλήθειες που δεν μας λένε για τον καπιταλισμό. Την εκδήλωση προλογίζει ο διεθνολόγος Γιώργος Καλπαδάκης, διδάσκων στα τμήματα Νομικής και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

ΕΝΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ Ε.ΚΕ.ΒΙ


Σε πρόσφατο άρθρο μου σχετικό με την «φιλαναγνωσία» εξέφρασα κάποιες απορίες σχετικά με το τι γίνεται στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, απορίες που μου τις δημιούργησαν κάποια δημοσιεύματα – καταγγελίες εκδοτών σε αθηναϊκά έντυπα.
Ο τίτλος του σημερινού άρθρου, είναι ο τίτλος επιστολής που πήρα από Εκδότες, και συγκεκριμένα τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΡΑΙΣΚΟ των εκδόσεων ΔΙΑΠΛΑΣΗ, και τον γνωστό σε όλους από την τηλεόραση ΝΙΚΟ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ των εκδόσεων ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ.
Η επιστολή αυτή που θα διαβάσετε όλοι, θυμίζει «παιδικό παραμύθι», μόνο που η «κακιά μάγισσα» αποδεικνύεται ότι είναι το …. Ε.ΚΕ.ΒΙ.
Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα όσα γράφει η επιστολή, απλά, πριν σας αφήσω να την διαβάσετε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας, πρέπει να πω ότι ακόμα ΚΑΙ στα γράμματα, θα υπάρχουν σε αυτή τη χώρα οι επιτήδειοι που θα παίρνουν «κρατικό χρήμα» με αθέμιτα μέσα.
Απολαύστε λοιπόν την ιστορία.
Προσοχή, περιέχει «σκηνές ακατάλληλες» για τα παιδιά.




Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Η νέα Τσαπατσούλα είναι χριστουγεννιάτικη!

Αγαπητοί αναγνώστες
Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς παραμυθιών με ηρωίδα την αγαπημένη μας μάγισσα Τσαπατσούλα! Μα ποια είναι επιτέλους αυτή η Τσαπατσούλα που αγαπήθηκε τόσο γρήγορα απ’ τους μικρούς μας φίλους;
Ο Βαγγέλης Περρής μας την περιγράφει με πολύ όμορφους στίχους τους οποίους και μοιραζόμαστε μαζί σας:
Το τραγούδι της μάγισσας Τσαπατσούλας
Χάνει το δρόμο συνεχώς, χάνει και τα γυαλιά της
θέλει να δικαιολογηθεί, δεν βρίσκει τη μιλιά της.
Αντί γι’ αλάτι έβαλε, πολύ ζάχαρη άχνη
μέχρι και το ραβδάκι της συνέχεια το ψάχνει.

Και όμως είναι μάγισσα, μάγισσα με τη βούλα,
σε κάνει να την αγαπάς, τη λένε Τσαπατσούλα

Μπερδεύει όλα τα χρώματα, το άσπρο το λέει μαύρο
μια μέρα έναν ελέφαντα, τον πέρασε για γαύρο
Μεταφορές κάνει νερού, με τρύπιους ντενεκέδες
βάζει πετρούλες και καρφιά, μέσα στους κουραμπιέδες.

Και όμως είναι μάγισσα, μάγισσα με τη βούλα
Σε κάνει να την αγαπάς, τη λένε Τσαπατσούλα

Για κατοικίδιο προτιμά να έχει μία μύγα
ούτε κι εγώ το πίστευα, μα πήγα και το είδα.
Με δέχτηκε μετά χαράς, μού ‘ταξε σοκολάτα
μα ραπανάκια έφερε, να φτιάξουμε σαλάτα

Και όμως είναι μάγισσα, μάγισσα με τη βούλα
Σε κάνει να την αγαπάς, τη λένε Τσαπατσούλα

Βαγγέλης Περρής
Το τραγούδι δεν συμπεριλαμβάνετε στο βιβλίο αλλά σύντομα θα ηχογραφηθεί και θα ανέβει δωρεάν στο διαδίκτυο! 

Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι της Χαράς Κατσαρή.
Συγγραφέας: - Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος: 30 Οκτωβρίου 2012
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-96-4  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΘΒΕ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
"Το Μεγάλο μας Τσίρκο", που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ, συνεχίζει τη θριαμβευτική του πορεία. Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη επιστρέφει τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη όπου παρουσιάστηκε για δύο μόνο παραστάσεις, ύστερα από αίτημα πολλών θεατών.
Η παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως «κοινωνικό φαινόμενο» του καλοκαιριού, μετά από 40 σταθμούς μιας περιοδείας όπου το παρακολούθησαν 100.000 θεατές, αλλά και μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ, ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πετρα - πετρα χτισαμε