Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ



Χριστόφορος Κάσδαγλης

11 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Τραβέρσο και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας σάς προσκαλούν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου Το ημερολόγιο ενός ανέργου - 155+1 αληθινές ιστορίες με επιμέλεια και σχόλια του Χριστόφορου Κάσδαγλη.
Με τον Χριστόφορο Κάσδαγλη θα συνομιλήσει η συγγραφέας Μαρώ Τριανταφύλλου.
Βιβλιοπωλείο Τραβέρσο
Θησέως 152
Καλλιθέα , 211-40.15.986



Ελένη Πριοβόλου

11 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων σάς προσκαλούν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Το τέλος του γαλάζιου ρόδου που ολοκληρώνει την Τριλογία των Αθηνών. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Suita Art Cafe
Στρ. Σαράφη 18
Τρίκαλα



Ελένη Πριοβόλου

12 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ο χρυσός σκαραβαίος σάς προσκαλούν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Το τέλος του γαλάζιου ρόδου που ολοκληρώνει την Τριλογία των Αθηνών. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο φιλόλογος Κώστας Παπαλέξης.
Βιβλιοπωλείο Ο χρυσός σκαραβαίος
Βάλβη 14
Καρδίτσα , 2241-30.30.11



Νίκος Πιλάβιος

12 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Πιλάβιου Το χαμένο κλειδί του έρωτα με ποιήματα για τον έρωτα «σχολιασμένα» από τον φιλόσοφο Τζίντου Κρισναμούρτι. Ο Νίκος Πιλάβιος θα μιλήσει και θα διαβάσει ποιήματα, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Στεφανάκης θα ερμηνεύσει δύο από τα ποιήματα που έχει μελοποιήσει.
Σταδίου 24
Αθήνα , 2103217917

12 Νοεμβρίου 2014
ΑΝΗΣΥΧΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ στο PUBLIC Συντάγματος με τη ΜΙΚΕΛΑ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗ
Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7μ.μ.
Η σύγκρουση των γιγάντων. Το αστυνομικό μυθιστόρημα στον 21ο αιώνα: Σκανδιναβοί συγγραφείς εναντίον Αγγλοσαξόνων και Λατινοαμερικανών.
Συμμετέχουν:
Κώστας Αθανασίου, μεταφραστής, εμπειρογνώμονας της Λατινικής Αμερικής
Ανδρέας Αποστολίδης , συγγραφέας, μεταφραστής, σκηνοθέτης
Μανώλης Πιμπλής, δημοσιογράφος, κριτικός βιβλίου
Γιάννης Ράγκος, συγγραφέας, δημοσιογράφος
Στα βιβλία και στους συγγραφείς που θα αναφερθούν συμπεριλαμβάνονται:
Λεονάρδο Παδούρα (Κούβα): Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά, Παρελθόν χαμένο στην ομίχλη
Ρικάρντο Πίλια (Αργεντινή): Νυχτερινός στόχος
Σαντιάγο Ρονκαλιόλο (Περού): Κόκκινος Απρίλης
Καραγεώργη Σερβίας 1 (5ος όροφος), Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα


Ελένη Πριοβόλου

13 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Παιδεία και τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη σας προσκαλούν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Το τέλος του γαλάζιου ρόδου που ολοκληρώνει την Τριλογία των Αθηνών. Για τη συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Άρης Ψύχας, δημοσιογράφος, Νίκος Μπακογιάννης, φιλόλογος. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μαρία Κουτσιαρή, Βανέσσα Πατσιούρα, Χαρίκλεια Μαμάτα, Βασιλική Παπαθανασίου, Γκέλυ Σαΐτη, Χρήστος Μαστροδήμος, Άννα Σαμαρά, Βασίλης Γκουράβας, Έλενα Κουτσούκη, Εύα Τσολάκη, Λίλια Μπαράκου και Ολυμπία Τσάγιαννη θα αποδώσουν αποσπάσματα από το βιβλίο στοχεύοντας στην αλληλεπίδραση με το βιβλιόφιλο κοινό και σε διάλογο μαζί του για κοινωνικά και πολιτικά θέματα που αναδεικνύονται από τη συγγραφέα στο βιβλίο. Μουσική επιμέλεια: Ολυμπία Τσαγιάννη.
Δημοτική Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κουμάς»
Παπακυριαζή 47
Λάρισα



Ζοέλ Λοπινό

13 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο σας προσκαλούν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζοέλ Λοπινό Η Ελένη και το τέρας. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο
Στασίνου 13, Παγκράτι
Αθήνα , 210 72.31.201



Γιώργος Σκούρτης

14 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν σε μια απρόβλεπτη αναγνωστική βραδιά με τον συγγραφέα Γιώργο Σκούρτη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Το χειρόγραφο της Αντάρας - Ο δολοφόνος του ΟκτώΜβρη την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο συγγραφέας και φίλοι ηθοποιοί. Θα διαβάσετε κι εσείς... αν το επιθυμείτε.
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος - 5ος όροφος
Αθήνα , 210-81.81.333



Αμάντα Μιχαλοπούλου

14 Νοεμβρίου 2014
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου Η γυναίκα του Θεού την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Aίθουσα «Πάκερη
Ολύμπου 28
Σαλαμίνα , 6946-57.00.30



Παύλος Θ. Κάγιος

15 Νοεμβρίου 2014
8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΧΑΛΚΙΔΑ 13-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 8ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ ο συγγραφέας Παύλος Θ. Κάγιος συναντά το αναγνωστικό κοινό και συζητά για το νέο του βιβλίο Μη μ' αφήσεις να χαθώ το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Ξενοδοχείο Παλίρροια, αίθουσα Κλεοπάτρα
Ελευθερίου Βενιζέλου 2
Χαλκίδα



Ελένη Πριοβόλου

15 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Βούλγαρη σάς προσκαλούν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Το τέλος του γαλάζιου ρόδου που ολοκληρώνει την Τριλογία των Αθηνών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Έφη Κεχαγιά, φιλόλογος, Λίνα Φυτίλη, δασκάλα, συγγραφέας, Αγγελική Κεχαγιά, φιλόλογος.
Βιβλιοπωλείο Βούλγαρη
Όθρυος 35, κεντρική πλατεία Αλμυρού
Αλμυρός, Βόλος , 24220-21103



Ζοέλ Λοπινό

18 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζοέλ Λοπινό Η Ελένη και το τέρας την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Μαριάννα Μαυραγάνη-Λυκούδη, φιλόλογος, ιστορικός, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Βούλας ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη.

Public Γλυφάδας
Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη
Γλυφάδα , 801-11-40.000



Χριστόφορος Κάσδαγλης

19 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου Το ημερολόγιο ενός ανέργου- 155+1 αληθινές ιστορίες την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σάββας Ρομπόλης, ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Παναγιώτης Χονδρός, ψυχολόγος, πρόεδρος ΕΠΑΨΥ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χαραλάμπος Κασίμης. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απαντήσει σε ερωτήσεις ο επιμελητής του τόμου Χριστόφορος Κάσδαγλης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.
Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου
Κόρινθος



Ελένη Πριοβόλου

19 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου σάς προσκαλούν την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. να συναντήσετε την Ελένη Πριοβόλου σε μια συζήτηση για την πολιτική και πολιτιστική πορεία της Ελλάδας τον 19ο και 20ό αιώνα, όπως την αφηγείται στην Τριλογία των Αθηνών, και συγκεκριμένα στα μυθιστορήματα Όπως ήθελα να ζήσω, Για τ' όνειρο πώς να μιλήσω και Το τέλος του γαλάζιου ρόδου. Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό για τη διαχρονική εξέλιξη της Αθήνας από το 19ο αιώνα έως τις μέρες μας. Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
Νικομάχου 18
Κάτω Ηλιούπολη , 210-9948344



Ανδρέας Μήτσου

19 Νοεμβρίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Jazz Point σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ανδρέα Μήτσου Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Jazz point
Ακαδημίας 18 (εντός στοάς), Σύνταγμα
Αθήνα , 210-32.35.910

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ | ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ


ΜΑΞ ΤΣΑΡΛΣΓΟΥΟΡΘ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Τυπολογία των σχέσεών τους από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μετάφραση: Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος
Επιμέλεια: Γιάννης Α. Δημητρακόπουλος

Στο βιβλίο αυτό, ο Μαξ Τσάρλσγουορθ παρουσιάζει την ιστορία της φιλοσοφίας της θρησκείας ως ένα σπουδαίο πνευματικό επίτευγμα του δυτικού πολιτισμού. Η ιστορία που αφηγείται ξεκινά από την ελληνική αρχαιότητα, με την αυτονόμηση της σφαίρας του ορθού λόγου και τη γέννηση της φιλοσοφίας, και φτάνει μέχρι τα πιο πρόσφατα ρεύματα του 20ού αιώνα.
Ο συγγραφέας επιχειρεί να οργανώσει την ύλη του σε πέντε βασικούς τύπους - σε πέντε θεμελιώδεις φιλοσοφικές προσεγγίσεις της θρησκευτικής σφαίρας. Στο πλαίσιο της πρώτης προσέγγισης, στην οποία κυριαρχεί η πλατωνική παράδοση, ο φιλοσοφικός λόγος εκτοπίζει την παραδοσιακή θρησκεία και η φιλοσοφία αξιώνει τελικά να γίνει η ίδια θρησκεία. Στο πλαίσιο της δεύτερης προσέγγισης, στην οποία δεσπόζει η μορφή του Θωμά Ακυινάτη, ο ρόλος της φιλοσοφίας είναι υπερασπιστικός, απολογητικός: η φιλοσοφία αναλαμβάνει να προασπίσει μέσω του λόγου την πίστη απέναντι στους αμφισβητίες της. Στο πλαίσιο της τρίτης προσέγγισης, με προεξάρχοντα εκπρόσωπο τον Ιμμάνουελ Καντ, ο θεωρητικός λόγος κρίνεται ανίκανος να μιλήσει με εγκυρότητα πάνω στα θέματα της θρησκείας, για τα οποία αρμόδια αναγορεύεται η πίστη και ο λόγος που αφορά την πράξη. Στις δύο τελευταίες ενότητες, ο συγγραφέας επικεντρώνεται σε δύο σύγχρονες φιλοσοφικές προσεγγίσεις του θρησκευτικού πεδίου: τη «γλωσσανάλυση», με κύριο εκφραστή τον Βίττγκενσταϊν, όπου η έμφαση δίνεται κυρίως στη μελέτη της θρησκευτικής γλώσσας, και στον «μεταμοντερνισμό», όπου μέσω της διαδικασίας της αποδόμησης, η φιλοσοφία αναλαμβάνει να αποκαθάρει τον εαυτό της από τις σιωπηρές μεταφυσικές προκαταλήψεις της.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ | ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ISBN-13: 978-960-524-436-1 | 14 x 21 εκ. | 364 σελ. | Λιανική τιμή: 20,00

Adriano Celentano - IL tempo Se Ne Va