Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Les danceurs - Χορευτικό δρώμενο για παιδιά από την ομάδα Β+6

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.           
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη            
τηλ. 2310 247111, 2310 991610, fax 2310 991610            
www.tf.auth.gr/teloglion,               
e-mail: teloglion@auth.gr            
«Les danceurs»               
Παράσταση για παιδιά παρουσιάζει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στις 12:00 η ομάδα Σύγχρονου χορού Β+6.       
Η παράσταση με τίτλο «Les danceurs» εμπνευσμένη από την έκθεση «Henri de Toulouse Lautrec», που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ μέχρι τις 27 Μαρτίου 2011, «παρακολουθεί» ένα από τα 24ωρα των χορευτριών που ο Toulouse Lautrec αποτύπωνε στους διάσημους πίνακες-αφίσες του.           
Χορογραφία: Βερονίκη Τσουγκράνη Μουσική: Benoit Charest, Pascal Comelade Xoρεύουν: Παναγιώτα Μουρατίδου, Μαυρετα Λενικάκη, Σταυρούλα Καπίδου, Άννα Δαβουρτζίκα, Εύα Χριστοφιλίδου, Αλεξία Σαμαρά,Μιχάλης Ντούγιας, Νίκος Τσουρούκης.             
Ομάδα σύγχρονου χορού Β+6            
Ιδρύθηκε από πτυχιούχους και σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης.           
Η χορογράφος και υπεύθυνη της ομάδας Βερονίκη Τσουγκράνη, είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας και της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου. Στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη και διάδοση του σύγχρονου χορού, η γνωριμία του με ένα ευρύτερο κοινό και η συνεργασία με καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών.          
Η ίδρυση της ομάδας όμως έχει και έναν ακόμη βασικό στόχο: την κοινωνική προσφορά του χορού.           
Για το λόγο αυτό τα μέλη της Β+6 συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ρατσισμό και οργανώνουν παραστάσεις για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως ΚΕΘΕΑ, Χαμόγελο του παιδιού, Διεθνή Αμνηστία κ.ά.           
Η ομάδα χορού Β+6 πέρα από τις δικές της παραγωγές που πραγματοποιεί κάθε χρόνο έχει πάρει μέρος σε ποικίλες εκδηλώσεις, όπως της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα του video dance, έχοντας συμμετάσχει πολλούς διαγωνισμούς.
http://www.mousikorama.gr/site/announcements/press/860-big-people-concert-in-toronto2c-lakis-halkias

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σατσανγκ-συντροφιά με την αλήθεια της Μαριάννας Αστρακά και του Γιώργου Φωτιάδη είναι ένα ντοκιμαντέρ πνευματικής αναζήτησης.             
Οι σκηνοθέτες ταξίδεψαν σε 3 χώρες, Ινδία-Νεπάλ-Θιβέτ και συνάντησαν ασκητές και μοναχούς που μοιράστηκαν ς μαζί τους την καθημερινότητά τους και τους μίλησαν για την αυτογνωσία και την πραγματική φύση του ανθρώπου.          
Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στις 22.30 στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, στο λιμάνι.          
ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER ΕΔΩ

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ISBN: 978-960-03-5236-8              
Ο Θεός φορά κραγιόν            
Κάρεν Μπεργκ           
ISBN: 978-960-03-5096-8            
Λένα Διβάνη           
ISBN: 978-960-03-5260-3


1st SOUND STORIES - THESS MUSIC FILM? FESTIVAL

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ.

«Ενημέρωση και Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους: Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων»

Μπορούμε σήμερα να «ακούσουμε» μία εφημερίδα ή ένα περιοδικό;             
Τι είναι στα αλήθεια τα Ακουστικά και τα Ηλεκτρονικά Βιβλία; Πώς σχεδιάζονται; Πόσο ευχάριστη, χρήσιμη και ψυχαγωγική μπορεί να είναι η παρακολούθησή τους, από το σύνολο των πολιτών, αν ενταχθούν σωστά οι πληροφορίες;            
Πως οργανώνεται και παρουσιάζεται μια εκδήλωση με την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες;           
Οι νέες τεχνολογίες δίνουν νέες δυνατότητες και μορφές στα ΜΜΕ, τους εκδοτικούς οίκους και κυρίως στην εκπαίδευση και αυτό είναι το θέμα στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00- 21:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο) με τίτλο:       
Ενημέρωση και Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους: Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων            
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη και μια …εναρκτήρια έκπληξη:            
ΜΕΡΟΣ Α!             
Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων: «Δημοσιογραφικό Εργαστήρι: Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο των πολιτών»            
ΜΕΡΟΣ Β!               
Πολυμεσική παρουσίαση του ακουστικού βιβλίου «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» του Όμηρου Αβραμίδη.         
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα όσο και πρωτότυπη βραδιά που στόχο έχει να παρουσιάσει τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, ώστε η πληροφόρηση, η μόρφωση αλλά και η ψυχαγωγία να αποτελέσουν κοινά αγαθά. του συνόλου των πολιτών.         
Όλα αυτά συμβαίνουν τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και μέσα από μια ευχάριστη καλλιτεχνική παρουσίαση ενός ακουστικού βιβλίου, για τον σχεδιασμό του οποίου χρησιμοποιήθηκαν πολλοί από τους κανόνες του Design for All (DfA).        
Δημοσιογράφοι, Σκηνοθέτες, Εκδότες, βιβλιόφιλοι, καλλιτέχνες αλλά και πολλοί ειδικοί από τον χώρο των Εκδόσεων, των ΜΜΕ και της Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία νέα όσο και ενδιαφέρουσα πτυχή στην δουλειά τους!!!              
Πρόγραμμα εκδήλωσης κάντε κλικ εδώ              
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ           
Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 387             
175 64 Π. ΦΑΛΗΡΟ            
τηλ. 210-9469631, 210-9469632            
email: lib@eugenfound.edu.gr            
http://www.eugenfound.edu.gr

"Χαράσσοντας μέχρι τα Μέγαρα"