Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ενημερωτικό ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

logo small
 ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου, Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας), τκ 73100
Τηλ. : 28210342002821034201, Fax: 2821034202
Email: info@keppedih-cam.gr  – Web Site: http://www.keppedih-cam.gr
  

Επαγγελματική Σχολή Χανίων : «Οι μικροί Φαρισαίοι»

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 19:30Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαΐου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 19.30, η Επαγγελματική Σχολή Χανίων (ΕΠΑΣ) θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Οι μικροί Φαρισαίοι»
Το έργο γράφτηκε το 1954 κι είναι μια κωμωδία με πολύ γέλιο, πολύ σάτιρα αλλά και επικαιρότητα...... που καυτηριάζει σκανδαλώδεις κοινωνικές καταστάσεις, όμοιες με αυτές που συναντούμε στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα. Θέμα του είναι η υποκρισία εκείνων που προσπαθούν να καλύψουν ένα σωρό «ανομήματα» - απιστίες, καταχρήσεις, κλεψιές…. με την φιλανθρωπική τους δράση. Η ιστορία πλέκεται γύρω από τον Ανδρέα Ντελή, που διαχειρίζεται χρήματα της εκκλησίας διά ίδιον όφελος. Ηθικολόγος στο έπακρο, δίνει στον εαυτό του το δικαίωμα να απατά τη γυναίκα του… να της κάνει πανάκριβα δώρα, ενώ ο σύζυγός της υποκρίνεται κι αυτός… κάνοντας ότι αγνοεί την πραγματικότητα. Στο σύνολο των καταστάσεων, προστίθεται και ο Αριστείδης ο Aτυχής, ένας αφελής νεαρός, που, με τις απανωτές γκάφες του, μπερδεύει τα πράγματα με ξεκαρδιστικό τρόπο.

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

3ο Γενικό Λύκειο Χανίων : έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 19:00 - Κυριακή, 26 Μαΐου 2013 22:003LYKfotoΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, απο την Δευτέρα 20 έως την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 Πύλη Sabbionara, ώρες : 19.00 έως 22.00, το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων θα πραγματοποιήσει έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας.

Πύλη Sabbionara

4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων : «Το όνειρο της Μανουσιάς»

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 19:30Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 19.30, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων θα παρουσιάσει το έργο «Το όνειρο της Μανουσιάς»
Κεντρικό θέμα του έργου είναι η ισότητα των δύο φύλων. Η πρωταγωνίστρια ζει σε ένα χωριό της Κρήτης, σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Ο ισχυρός της χαρακτήρας την ωθεί να αμφισβητήσει την κατάσταση αυτή και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Τελικά, μέσα από τον αθλητισμό και τις σπουδές, πετυχαίνει το στόχο της για μια ισότιμη θέση στην οικογένεια και την κοινωνία. Πρόκειται για σπονδυλωτό έργο, που παρουσιάζει διάφορες φάσεις από τη ζωή της ηρωίδας (κάθε πράξη παρουσιάζεται από διαφορετική τάξη του Σχολείου).

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Δ.Δ.Μ.Ν. : «Οι θάλασσες… μέσα μας»

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 18:00NK-MUSICΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 18.00, το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Δ.Δ.Μ.Ν. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Οι θάλασσες… μέσα μας»
Με αφορμή ένα σχέδιο εργασίας, ανακαλύψαμε τις δικές μας θάλασσες… αντικρίσαμε τις θάλασσες του άλλου… Με τη φαντασία μας ζήσαμε περιπέτειες μαγικές! Γνωρίζοντας τον κόσμο και τους ανθρώπους της, ήρθαμε κοντά στους απέραντους βυθούς των συναισθημάτων μας.

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων : Η μάγισσα Φρικαντέλα

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 11:00Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 11.00, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων θα παρουσιάσει το έργο «Η μάγισσα Φρικαντέλα που μισούσε τα κάλαντα» - Έμμετρη διασκευή του διηγήματος του Ευγένιου Τριβιζά

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

"Αγγέλλα" του Γιώργου Σεβαστίκογλου

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 21:00 - Τρίτη, 21 Μαΐου 2013aggelaΗ Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. και η ΕΘΕΛ. ΟΜ. ΚΑΘΗΓ. Μ.Ε. "ΠΟΛΥΔΡΑΣΗ" παρουσιάζουν το έργο "Αγγέλλα" του Γιώργου Σεβαστίκογλου με τη θεατρική ομάδα «Μίμησις Πράξεως», στο Θέατρο « Δ. ΒΛΗΣΙΔΗΣ » τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου 2013, ώρα 21.00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Στην " Αγγέλλα ", ο Γιώργος Σεβαστίκογλου, μέσα από την καθημερινότητα μιας κοινωνικής ομάδας
ανυπεράσπιστων και ευάλωτων στην καταπίεση υπηρετριών μιας πολυκατοικίας στη
μετεμφυλιακή Αθήνα, αναλύει τις σχέσεις εκμετάλλευσης και εξάρ-τησης από το
κυρίαρχο σύστημα. Παράλληλα, πλέκει με μαεστρία μοναδική την αναζή-τηση των
υπευθύνων για την αυτοκτονία μιας υπηρέτριας με μια ερωτική ιστορία που
συνθλίβεται στις συμπληγάδες της σκληρής πραγματικότητας.


Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"
  

Γιορτή των Λουλουδιών στην Αγία Βαρβάρα Μουρνιών

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 12:00flowersΟ Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ και η Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου διοργανώνουν την "Γιορτή των Λουλουδιών" την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, στην Αγία Βαρβάρα Μουρνιών, ώρα 12.00, με Μουσική, Χορό και Παραδοσιακό Κέρασμα.

Συμμετέχουν :
Παραδοσιακός Σύλλογος «Γηγενής»
Λαογραφικός Όμιλος Χανίων
Παραδοσιακός Σύλλογος «Το μετερίζι»
Σχολή Χορού «Χορότεχνο»

Κρητική Μουσική :
Ριζίτικο τραγούδι «Οι Ριζίτες»
Μπαϊλάκης Κωνσταντίνος Λύρα - Τραγούδι
Πίττερης Ηλίας Λαγούτο - Τραγούδι
Στρατάκης Γιώργος Λαγούτο
Κουρής Γιάννης Τουμπερλέκι

Είσοδος ελεύθερη

Βλ. Κείμενο

(15/5) Το σύνολο ΚΙΘΑΡΙΣ στην αίθουσα Νάκας

Τετάρτη 15 Μαίου - 20.30
Το σύνολο "ΚΙΘΑΡΙΣ" στην αίθουσα Νάκας

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ TaR
Το 15μελές Κιθαριστικό σύνολο 'Κίθαρις' του Ωδείου Φίλιππος Νάκας ιδρύθηκε το 2011 από τον σολίστκαι καθηγητή κιθάρας Ιάκωβο Κολανιάν. Τον Μάιο του 2012 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ (International Renaissance Music Festival) στην Αρμενία αποσπώντας το δεύτερο βραβείο στη κατηγορία των μουσικών συνόλων και τον Ιούνιο του 2012 εμφανίστηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.
Το 'Κίθαρις' θα ερμηνεύσει έργα Vivaldi, Holborne, Mozart, Μ. Χατζιδάκι & Κ. Γρηγορέα 'Δήλος' (γραμμένο για το σύνολο).
Τα μέλη του συνόλου:
Δημήτρης Παππάς, Γιώργος Τοσικιάν, Χάρης Καμπύλης, Τριαντάφυλλος Μπαταργιάς, Μαρία Πέγκα, Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος, Αντώνης Μυτακίδης, Σταύρος Κουδουνάς, Κωνσταντίνα Ντοκούζη, Εύη Καίσαρη, Άγγελος Θεοδωράκης, Χρυσούλα Λεβίτη, Βλάσης Παπαδόπουλος, Νίκος Μανιταράς
Μουσική Διδασκαλία: Ιάκωβος Κολανιάν

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΠΩΛΕΙΟ ΚΘΒΕ: Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΠΩΛΕΙΟ
«ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΜΕ, ΜΑΡΙΑ;» στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Τετάρτη 15/5, Τετάρτη 22/5& Τετάρτη 29/5/13, στις 21.00

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζει το "Κοινωνικό Θεατροπωλείο" με την παράσταση «Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;», βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα της Μέλπως Αξιώτη. Το έργο θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Αννέτας Κορτσαρίδου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 15/5, Τετάρτη 22/5 & Τετάρτη 29/5/13, στις 21.00
Οι θεατές των παραστάσεων καλούνται να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία διατίθενται σε κοινωνικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, το ΚΘΒΕ, για τη διάθεση των τροφίμων, συνεχίζει τη συνεργασία του με τους ακόλουθους Οργανισμούς και ιδρύματα: «Το Χαμόγελο του παιδιού», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα», «Παπάφειο Ίδρυμα» & Ξενώνας Προστασίας Αγάμων Μητέρων «Το Σπίτι της Μαρίας».
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

15 Μαϊου 2013
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη Μπορείς να κλάψεις μες στο νερό; την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. στον Ευριπίδη στην Κηφισιά.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Εύα Σιμάτου.
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ
Κηφισίας 310
Κηφισιά
Τηλ. 210-80.75.792

15 Μαϊου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η ομάδα ανάγνωσης του 1ου Γυμνασίου Σητείας «Βιβλιοπόροι» σάς προσκαλούν στην ιστορική-λογοτεχνική ανάγνωση του βιβλίου της Ρέας Γαλανάκη Ο αιώνας των λαβυρίνθων την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας.
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται η συγγραφέας για να συνομιλήσει με τους μαθητές και το κοινό.
ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ
Σητεία

15 Μαϊου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια άλλη πόλη» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου Λαμπερή μέρα την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ. στο στέκι της «Δράσης».
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ
Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια
www.drasivrilissia.gr

17 Μαϊου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Κουγιουμτζή Κι αν δεν ξημερώσει; την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 1 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Ανταίος Χρυσοστομίδης.
10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo
αίθουσα Δημήτρη Χατζή
περίπτερο 13.

18 Μαϊου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίκογλου 8 ώρες + 35 λεπτά το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρα 12 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Ανταίος Χρυσοστομίδης.
10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo
αίθουσα Δημήτρη Χατζή
περίπτερο 13.

19 Μαϊου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με την Ρέα Γαλανάκη με αφορμή το βιβλίο της Από τη ζωή στη λογοτεχνία την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 και ώρα 11 π.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Ανταίος Χρυσοστομίδης.
10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo
αίθουσα θεματικού αφιερώματος «Κ.Π. Καβάφης»
περίπτερο 13.

19 Μαϊου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Πρεσβεία του Ισραήλ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Άμος Οζ Εικόνες από τη ζωή στο χωριό την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 και ώρα 4 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Ανταίος Χρυσοστομίδης.
Θα υπάρχει μετάφραση.
10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo
αίθουσα Δημήτρη Χατζή
περίπτερο 13.

20 Μαϊου 2013
Η Ζυράννα Ζατέλη συνδιαλέγεται με την ιταλίδα μεταφράστριά της Valentina Gilardi με αφορμή την ιταλική έκδοση του μυθιστορήματός της Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους - Ο θάνατος ήρθε τελευταίος (Ultima venne la morte, εκδ. Crocetti) τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 και ώρα 7 μ.μ. Στη συνάντηση θα αναδειχθούν διάφορες πτυχές τη μεταφραστικής διαδικασίας του μυθιστορήματος ως πράξης διαπολιτισμικής επικοινωνίας.
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Πατησίων 47
Αθήνα
210 5242646

20 Μαϊου 2013
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της Φωτεινής Τσαλίκογλου Όλα τα ναι του κόσμου και 8 ώρες + 35 λεπτά τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ. στον δημοτικό πολυχώρο «Γαλαξίας».
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γιώργος Κρικρής , ψυχολόγος – αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης.

2nd ATHENS BAR THEATRE FESTIVAL


THE GREAT GIG (TRIBUTE TO PINK FLOYD) ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ (ΛΑΔΑΔΙΚΑ) ΣΑΒ 18 ΜΑΙΟΥ

Ο αναγνώστης


Ο Γκράχαμ Σουίφτ θα βρίσκεται την Τετάρτη 15 Μαΐου στο βιβλιοπωλείο Ιανός,
στις 20:00, και θα συζητήσει με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη. Λίγο πριν έλθει στην Αθήνα
μίλησε με τον συνεργάτη μας Θανάση Μήνα για το έργο του, τις αφηγηματικές
τεχνικές του αλλά και για την κρίση και την Ελλάδα που γνωρίζει. Ένας μικρός
στην Α΄Γυμνασίου λέει: “Γιατί δεν μπορούμε να δανειστούμε βιβλία από τη
βιβλιοθήκη του σχολείου μας, που ανοίγει μονάχα όταν είναι να κάνουμε πρόβα
για τη χορωδία ή να στείλει εκεί ο διευθυντής κανένα παιδί για τιμωρία;” .
Το μεταφέρει ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος , ο οποίος καταθέτει την προσωπική
του εμπειρία για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες , έχοντας δουλέψει σε αυτές. Ο Στρατής
Χαβιαράς
στα memoires του από το Χάρβαρντ γράφει για τη συνάντησή του με τον
ρώσο ποιητή Γιόζεφ Μπρόντσκι. Ο φιλόλογος Λευτέρης Παπαλεοντίου, συνεργάτης
μας από την Κύπρο, συνεχίζοντας να παρουσιάζει βιβλία από το νησί γράφοντας για
το τελευταίο βιβλίο του Χρίστου Χατζήπαπα.
Γαλλική λογοτεχνία του φανταστικού
Ο Αλέξανδρος Μπασκόζος παίρνοντας αφορμή από το άρθρο του Κώστα Καλτσά για την αγγλοσαξονική λογοτεχνία του φανταστικού όσο και από μια αμφισβητήσιμη ανάλυση του
Τζον Λάντσεστερ, στο London Review of Books, ο οποίος υποστήριξε ότι το φανταστικό έχει ρόλο μόνον στον αγγλικό κανόνα και απουσιάζει από τη ρώσικη ή τη γαλλική λογοτεχνία, αναφέρεται διεξοδικά στη γαλλική παράδοση της λογοτεχνίας του φανταστικού. Διατρέχει σε βάθος χρόνου, μέσω μιας ενδεικτικής επιλογής έργων, τη γαλλική λογοτεχνία από τον 12 αιώνα, τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση μέχρι και το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.
Η συνέχεια εδώ

Η Πόλη. Ταξιδιωτική λογοτεχνία από τον Αναστάση Βιστωνίτη
«Οι πολιτισμοί μεταναστεύουν ακολουθώντας τους μεσημβρινούς, υποστήριξε κάποτε ο Γιόζεφ
Μπρόντσκι, θέλοντας να δώσει ένα ευρύτερο νόημα στην ατομική του περιπέτεια. Ζώντας εξόριστος,
μακριά από τη γενέθλια πόλη του, θα έπρεπε να ορίσει εκ νέου τον κόσμο μετατοπίζοντας την οπτική του γωνία και να ανακαλύψει κάποιαν άλλη Αγία Πετρούπολη. Τη βρήκε στη Βενετία – μια δεύτερη πατρίδα, όπου στο Κανάλε Γκράντε δεν κυλούσαν τα νερά της Μεσογείου αλλά του ποταμού Νέβα.
Εξόριστος, από ετυμολογικής πλευράς, είναι εκείνος που αναγκάζεται να ζήσει
εκτός ορίων, έξω δηλαδή από την πόλη, γιατί η πόλη συνιστά το κατεξοχήν ανθρώπινο δημιούργημα που θέτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ζήτημα των ορίων, των μεγεθών και της διάταξής τους».
Η συνέχεια εδώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΙΟΣ 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΙΟΣ 2013
Βιβλιοπωλείο Ψαράς
Φιλικής Εταιρείας 39 Τ.Κ.54621 Θεσσαλονίκη
tel.2310265042

www.psarasbooks.gr
Παρουσίαση βιβλίου "ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΙΩΠΗ" την Τετάρτη 15 Μαίου 2013 στις 7:00μμ

Το βιβλιοπωλείο Ψαράς και οι εκδόσεις Mysticbooks σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΙΩΠΗ" την Τετάρτη 15 Μαίου 2013 στις 19:00 στον χώρο εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου Ψαράς Φιλικής Εταιρείας 39 Θεσσαλονίκη.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας του Μάγδα Φουτζιτζή. Πληροφ. 2310 265042
http://www.psarasbooks.gr/eshop/detail.php?topic_id=2889
Παρουσίαση τράπουλας Π.Α.Σ.Σ.Α.Κ. Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 στις 7:00 μμ
Το βιβλιοπωλείο Ψαράς και το Αρωματοπωλείο "Το Μυρόλι των Ιωαννίνων" σας προσκαλούν στην παρουσίαση της τράπουλας Π.Α.Σ.Σ.Α.Κ. που θα γίνει στον χώρο εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου Ψαράς Φιλικής Εταιρείας 39 την Παρασκευή 17 Μαίου 2013 και ώρα 19:00. Τηλ. επικοιν. 2310 265042
http://www.psarasbooks.gr/eshop/detail.php?topic_id=2891
Παρουσίαση βιβλίου « Ένας δρόμος μια ζωή» Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 ωρα 7:00 μμ
 

Το βιβλιοπωλείο Ψαράς και οι εκδόσεις Δίον σας προσκαλούν στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίου της εικαστικού-συγγραφέως Στέλλας Κουντουρά-Τυρεκίδου « Ένας δρόμος μια ζωή» την Τετάρτη 23 Μαίου 2013 και ώρα 7:00 μμ. Στο βιβλίο παρουσιάζονται έργα της εικαστικού συνοδευόμενα με σκέψεις ποιητικές.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζωγράφων Ελλάδος κ. Μπαλάφας Περικλής και η συγγραφέας του βιβλίου.
Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου Ψαράς Φιλικής Εταιρείας 39 Θεσσαλονίκη. Πληροφ. 2310 265042
http://www.psarasbooks.gr/eshop/detail.php?topic_id=289010η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης από τις 16 Μαΐου στις 3:00 μ.μ. μέχρι τις 19 Μαΐου στις 10:00 μ.μ.

Το βιβλιοπωλείο Ψαράς και τις εκδόσεις Δίον θα μας βρείτε στο Περίπτερο Ν.15 stand 10. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να σας γνωρίσουμε τα καινούρια βιβλία μας.
Κλείνοντας 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, περνάει στο στάδιο της ωριμότητας, και γιορτάζει φέτος την επέτειο της ανοίγοντας παράθυρα εξωστρέφειας εντός και εκτός Ελλάδας, συνδιαλέγεται δημιουργικά με τον κόσμο του βιβλίου, ανοίγει το διάλογο με τις άλλες τέχνες και υπόσχεται μια λαμπερή γιορτή με «περισσότερα βιβλία, περισσότερες ιδέες».
Η 10η επετειακή διοργάνωσή της ΔΕΒΘ θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo, από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2013.
Τιμώμενη χώρα: Μεγάλη Βρετανία
Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 15:00 - 21:00
Παρασκευή και Κυριακή 10:00 - 21:00
Σάββατο 10:00 - 22:00
Είσοδος ελεύθερη
http://www.psarasbooks.gr/eshop/detail.php?topic_id=2892

ΤΑ ΤΣΑΜΑΣΙΡΙΑ - ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ & ΑΝΤΩΝΙΑ ΧΑΤΖΙΔΟΥ