Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Οι αξέχαστοι κωμικοί μας Το γέλιο πήγε στον παράδεισο.

Οι αξέχαστοι κωμικοί μας
Το γέλιο πήγε στον παράδεισο.
..
Νότης Κύτταρης
Δρόμων, 2010
246 σελ.
ISBN 978-960-694-088-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 19,17
Ηθοποιοί - Ελλάς [DDC: 792.092 495]
Χιούμορ [DDC: 808.87]
Οι μεγάλοι μας κωμικοί, οι χαρισματικοί αυτοί τύποι, που κάθε μέρα, ελέω TV, έρχονται στα σπίτια μας, σαν δικοί σας άνθρωποι, της οικογένειας, για να μας χαρίσουν το γέλιο, τη χαρά, την αισιοδοξία, είχαν και την αθέατη πλευρά τους, την άγνωστη στο μεγάλο κοινό όψη τους.
Στο βιβλίο αυτό θα γνωρίσουμε τη λαμπρή καλλιτεχνική τροχιά τους αλλά θ' ανοίξουμε και κάποιες μυστικές μέχρι τώρα πόρτες της πολυτάραχης ζωής τους, κάποιες άγνωστες σελίδες της προσωπικής ιστορίας τους. θα πλησιάσουμε περισσότερο την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που λατρέψαμε, όχι βέβαια με προθέσεις σκανδαλοθηρίας, αλλά με διακριτικότητα, για να γνωρίσουμε και το άλλο, τον άγνωστο εαυτό τους που επιμελώς κράτησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γιατί, τα φώτα της ράμπας φώτιζαν μόνο τους ρόλους τους και όχι τους ίδιους...

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το ποδόσφαιρο και η Αριστερά
Θανάσης Κ. Κάππος
ISBN: 978-960-03-5915-2
Τιμή: 4,90 €
Στο βιβλίο Το ποδόσφαιρο και η Αριστερά αναβιώνουν ιστορίες Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών που διέπρεψαν με τη δράση τους μέσα και έξω από τα γήπεδα, και πήγαν κόντρα σε αντίξοες πολιτικές καταστάσεις και περιβάλλοντα, δείχνοντας έναν διαφορετικό, εναλλακτικό δρόμο για το όνειρο. Ο Γιώργος Δεληκάρης, ο Νίκος Γόδας, ο Ανδρέας Μουράτης, ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο Νίκος Χρηστίδης, η θρυλική ομάδα της Μακρονήσου, ο Σόκρατες και η Κορίνθιανς, ο Κάρλος Τέβες, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και πολλοί άλλοι πρωταγωνιστές της μπάλας και της ζωής παρουσιάζονται για πρώτη φορά μαζί σε μια πρωτότυπη και διαφωτιστική καταγραφή της σχέσης που ανέπτυξε η Αριστερά με το ποδόσφαιρο από τη δεκαετία του ’40 έως τις μέρες μας. Ωστόσο, το βιβλίο του Θανάση Κ. Κάππου δεν στέκεται μόνο στις ένδοξες και ηρωικές στιγμές. Προχωρεί ακόμα παραπέρα, θέτοντας καίρια ερωτήματα, με κριτικό και αυτοκριτικό λόγο, για τη στάση και το ρόλο των αριστερών στο χώρο του αθλητισμού και ιδίως του ποδοσφαίρου.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ

Σκάνδαλο
Σιουσάκου Έντο
ISBN: 978-960-03-5904-6
Τιμή: 9,90 €

Ο Σουγκούρο είναι ένας διαπρεπής Ιάπωνας μυθιστοριογράφος, χριστιανός, με ευυπόληπτο συζυγικό βίο και στα πρόθυρα των γηρατειών. Έτσι, η μεθυσμένη γυναίκα που τον πλησιάζει σε μία τελετή απονομής λογοτεχνικών βραβείων, ισχυριζόμενη ότι τον γνωρίζει από τις συχνές του επισκέψεις στην περιοχή των πορνείων του Τόκιο, θα πρέπει σίγουρα να σφάλλει. Όμως, οι αναφορές σε νέες εμφανίσεις του κι ένας κακόβουλος δημοσιογράφος που προσπαθεί να τον εκθέσει παρουσιάζοντάς τον ως απατεώνα, αναγκάζουν τον Σουγκούρο να κάνει ένα φοβερό ταξίδι στα κακόφημα στέκια της πόλης – και να έρθει αντιμέτωπος με τις καταπιεσμένες για χρόνια επιθυμίες του.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αντίδοτο στη μοναξιά
Γιγέν Λι
Μετάφραση: Τόνια Κοβαλένκο
ISBN: 978-960-03-5913-8
Τιμή: 9,90 €

Ένα περίεργο, παρ’ ολίγον θανάσιμο «ατύχημα», με θύμα τη Σαοάι, μια φοιτήτρια που συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση της πλατείας Τιενανμέν, σημαδεύει ανεξίτηλα την εφηβεία της Μοράν, του Μπογιάνγκ και της ορφανής Ρουγιού.
Το δραματικό συμβάν χωρίζει τους δρόμους των τριών παιδιών οριστικά. Η Μοράν και η Ρουγιού μεταναστεύουν στις ΗΠΑ, σε διαφορετικές πολιτείες, ενώ ο Μπογιάνγκ παραμένει στην Κίνα. Και οι τρεις έχουν εφεύρει τρόπους να συνεχίζουν αποστασιοποιημένοι τη ζωή τους, αλλά το παρελθόν δεν παύει να τους στοιχειώνει. Ώσπου, είκοσι ένα βασανιστικά χρόνια μετά τη μυστηριώδη δηλητηρίασή της, η Σαοάι πεθαίνει. Η είδηση του θανάτου της θα φέρει στην επιφάνεια τα βαθιά θαμμένα συναισθήματα των τριών αλλοτινών φίλων και θα κλονίσει τις επισφαλείς ισορροπίες τους.

Ένας θάνατος στην οικογένεια
Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ
Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης
ISBN: 978-960-03-5907-7
Τιμή: 9,90 €

Σ’ αυτό το εκπληκτικό μυθιστόρημα ο Καρλ Ούβε Κνάουσγκορντ αναμετράται με την ίδια του τη ζωή με επώδυνη ειλικρίνεια. Γράφει για τα παιδικά χρόνια και την εφηβεία του, το πάθος του για τη ροκ μουσική, τη σχέση του με μια σχεδόν ανύπαρκτη μητέρα που όμως αγαπούσε, αλλά και τον απόμακρο, απρόβλεπτο πατέρα του, ο θάνατος του οποίου επέφερε όχι μόνο οδύνη αλλά και σύγχυση.
Από τη στιγμή που ο Καρλ Ούβε γίνεται και ο ίδιος γονιός πρέπει να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις που έχει η φροντίδα μιας οικογένειας με την αποφασιστικότητά του να γράψει σπουδαία λογοτεχνία.
Με το Ένας θάνατος στην οικογένεια, το πρώτο μέρος μιας εξάτομης λογοτεχνικής αυτοβιογραφίας που έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση, ο Κνάουσγκορντ συνέθεσε μια πανανθρώπινη ιστορία για τις συγκρούσεις, με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι στη ζωή μας, σ’ αυτόν τον αγώνα που είναι η ζωή μας.
Ένα βιβλίο απολύτως σαγηνευτικό, ικανό να συμπαρασύρει τον ευαίσθητο αναγνώστη, γραμμένο με μια βραδυφλεγή ένταση, σαν να εξαρτάται από αυτό η ίδια η ύπαρξη του συγγραφέα. Το πρώτο βιβλίο της μυθιστορηματικής σειράς Ο αγώνας μου.

Η εσχάτη των ποινών
Σαντιάγο Ρονκαλιόλο
Μετάφραση: Κώστας Αθανασίου
ISBN: 978-960-03-5909-1
Τιμή: 9,90 €

Λίμα, Περού, 1978. Ολόκληρη η χώρα, γεμάτη ελπίδα και με κομμένη την ανάσα, καρφωμένη μπροστά σε μια οθόνη, παρακολουθεί την εθνική της ομάδα στους αγώνες του Μουντιάλ, στα γήπεδα της Αργεντινής.
Πίσω όμως από το πανηγύρι του ποδοσφαίρου, στους έρημους δρόμους της πόλης, διαδραματίζεται μια σκοτεινή ιστορία που αρχίζει όταν ένας άντρας, με ένα παράξενο σακίδιο στα χέρια, καταδιώκεται και δολοφονείται σε μια φτωχογειτονιά της περουβιάνικης πρωτεύουσας.
Ο εισαγγελέας Φέλιξ Τσακαλτάνα, γνωστός μας από το μυθιστόρημα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο Κόκκινος Απρίλης, εμφανίζεται ξανά, αλλά αυτή τη φορά πολύ πιο νέος, μόλις έχει διοριστεί για πρώτη φορά στο αρχειοφυλακείο του Δικαστικού Μεγάρου της Λίμα.
Άθελά του, και χωρίς να το συνειδητοποιεί, ο Τσακαλτάνα μπλέκεται σιγά σιγά σε μια επικίνδυνη αναζήτηση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια από τις πιο άγριες και απάνθρωπες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής και των δικτατοριών που σημάδεψαν αυτές τις χώρες τη δεκαετία του 1970.

Με λένε Πόπη - Τζίμης Πανούσης [full show-118min]