Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Δεκέμβριος 2013


 
Η ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (1937-1940)
Αντωνία Χαρίση, Πρόλογος: Σ. Ηλιάδου – Τάχου, Σ. Μπουζάκης
Η Ρόζα Ιμβριώτη είναι πολύ περισσότερο γνωστή στις μέρες μας ως πολιτική προσωπικότητα της Αριστεράς και λιγότερο ως παιδαγωγός με καινοτόμες παρεμβάσεις στην Ιστορία της Εκπαίδευσης. Το βιβλίο αυτό μελετά τη δράση της στο Πρότυπο Ειδικό Σχολείο Αθηνών, δράση η οποία συνδέεται άμεσα με τις διεργασίες που οδήγησαν στην εισαγωγή της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Οι προοδευτικές οικογενειακές καταβολές της Ρόζας Ιμβριώτη και η επίδραση που άσκησαν πάνω της σημαντικές προσωπικότητες της εποχής συνέβαλαν σημαντικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας της. Με την ιδιότητα της καθηγήτριας στο Μαράσλειο και την υλιστική προσέγγιση στη διδασκαλία της Ιστορίας έγινε η αφορμή να ανακοπεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια εκεί. Αργότερα, μετά τη διάσπαση του Εκπαιδευτικού Ομίλου και τις σπουδές της στη Γερμανία, όπου ήρθε σε επαφή με τη γερμανική Μεταρρυθμιστική Παιδαγωγική, την περίοδο της δικτατορίας του Ι. Μεταξά, πρωτοστάτησε στην ίδρυση και λειτουργία του "Προτύπου Ειδικού Σχολείου Αθηνών". ISBN: 9789604584314
Τιμή: 19,00 €
Σελίδες: 368
Περισσότερα...
 
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (1941-1944)
Γιάννης Πριόβολος, Πρόλογος: Νίκος Μαραντζίδης
Το βιβλίο αυτό έχει κύριο σκοπό, ύστερα από τη σύνθεση - παρουσίαση ενός πλήθους αρχειακών τεκμηρίων που ο συγγραφέας ανέσυρε από την αφάνεια της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων (ΥΣΑ), να βγάλει στο φως άγνωστα γεγονότα και περιστατικά, τα οποία παρέμεναν στη σκιά, και συνάμα να κάνει γνωστές τις αντιπαραθέσεις και διαμάχες στρατιωτικών στελεχών, οργανώσεων και ένοπλων τμημάτων, αντιστασιακών ή μη, κατά την περίοδο της Κατοχής στην ευαίσθητη περιοχή της Μακεδονίας. Δεν υπάρχει ίσως περιεκτικότερη και ευστοχότερη διατύπωση της σημασίας των ετών 1941-1944 για το σώμα των ελλήνων αξιωματικών. Την περίοδο αυτή διαμορφώθηκαν μέσα στο σώμα του ελληνικού στρατού διαφορετικές και αντικρουόμενες στάσεις: Ένα μέρος ακολούθησε το στρατηγό Τσολάκογλου και συνεργάστηκε με τις ομάδες της Κατοχής ή απλώς συνέχισε τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο. Κάποιοι άλλοι ακολούθησαν το βασιλιά Γεώργιο Β’ στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Αίγυπτο. Οι υπόλοιποι , μένοντας στην Ελλάδα, δραστηριοποιήθηκαν στην Αντίσταση. Οι τρεις αυτές ομάδες δεν ήταν απόλυτα στεγανοποιημένες μεταξύ τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι προς το τέλος της Κατοχής πολλοί αξιωματικοί των εθνικιστικών οργανώσεων αποδέχτηκαν την συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής θεωρώντας μεγαλύτερη απειλή την κυριαρχία του ΚΚΕ στη μεταπολεμική Ελλάδα. ISBN: 9789604584307
Τιμή: 19,00 €
Σελίδες: 384
Περισσότερα...
 
ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ…
Τριαντάφυλλος Καρατράντος
Υπήρχε ζωή στην Ελλάδα πριν την κρίση; Μέσα στη δίνη των μνημονίων και των σχιζοφρενικών αντιπαραθέσεων σε κάθε επίπεδο κοντεύουμε να ξεχάσουμε πως τα προβλήματα δεν είναι μία εισαγόμενη καινοτομία που έχει ημερομηνία γέννησης το 2010. Το «Πριν το Μνημόνιο δεν Έβλεπες» δεν είναι άλλος ένας τίτλος που σκοπεύει να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από ένα ακόμη πόνημα της εποχής της κρίσης, είναι η περίληψη σε μία και μόνο πρόταση του περιεχομένου των κειμένων που περιλαμβάνει τα οποία γράφτηκαν από το 2007 έως και το 2010 και παραμένουν επίκαιρα. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, «Αν δεν παραδεχτούμε πως το μνημόνιο δεν είναι ούτε το πρόβλημα, αλλά ούτε και η λύση των προβλημάτων, θα εγκλωβιστούμε για χρόνια σε μια συζήτηση για το παρελθόν, θα πετροβολούμε τις ευθύνες με μανία ο ένας στον άλλο και θα ζητάμε τα μνημόνια για να τα υπερασπιστούμε ή να τα καταδικάσουμε. Μόνο από την αυτογνωσία μπορεί να έρθει το συλλογικό μας μέλλον, μία απλή εμπροσθοβαρής διαδικασία, με μνημόνια και χωρίς…». ISBN: 9789604584741
Τιμή: 12,00 €
Σελίδες: 256
Περισσότερα...
Οι παραπάνω τίτλοι σύντομα θα είναι διαθέσιμοι σε ebook. Για να αποκτήσετε δωρεάν την ηλεκτρονική τους έκδοση , παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Είμαι στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση σχετικά με τα βιβλία μας,
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9,
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146
Fax 2310-256148
machi@epikentro.gr www.epikentro.gr

18 ιστορίες θετικής σκέψης και μια πραγματική ιστορία προσωπικής υπέρβασης

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ
«Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος.
 
Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας».
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Κάπως έτσι ξεκινάνε πάντοτε όλα.
NIKOΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
18 ιστορίες θετικής σκέψης και μια πραγματική ιστορία προσωπικής υπέρβασης
Oikorifesmesamas 250
«Οι κορυφές μέσα μας» θα μπορούσε να είναι μυθιστόρημα ή η εξιστόρηση μιας προσωπικής εμπειρίας. Θα μπορούσε να είναι η αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας.
Όμως, πάνω απ’ όλα είναι ένα βιβλίο θετικής σκέψης και ώθησης με 18 ακόμα ιστορίες, 18 ακόμα αλληγορίες πίστης και ελπίδας, τοποθετημένες ακριβώς στα σημεία εκείνα που ο δρόμος πάει να κλείσει και εσύ πρέπει να βρεις τη δύναμη να τον ανοίξεις.
Όπως ακριβώς και στην ίδια τη ζωή.
Εκεί, δηλαδή, που όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του!!!
 1507779 10202489613142131 1711684939 n (1)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
mixalopoulos
Ο Νίκος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα τελευταία οκτώ χρόνια διδάσκει σε δημοτικά σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, όπως τσιγγανόπαιδες και παλλινοστούντες. Το μεγάλο πάθος της ζωής του από τα παιδικά του χρόνια είναι ο αθλητισμός. Για πολλά χρόνια υπήρξε πρωταθλητής στον ακοντισμό με Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων το 1987, σήμερα είναι πρωταθλητής στη σκοποβολή, στο ολυμπιακό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολίου ανδρών, ενώ από το 2010 αγωνίζεται και πάλιστον ακοντισμό στην κατηγορία των Μasters με εμφανίσεις και διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (Χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου 2012 στην Σμύρνη της Τουρκίας). Από το 2006 μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Άγκυρα επτά παιδικά βιβλία του, τα έξι από τα οποία συνυπογράφει με την παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού και σύζυγό του Άννα Βερούλη και τα οποία μέχρι σήμερα έχουν αγγίξει τις 100.000 αντίτυπα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Από τη σειρά ‘’ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ’’ κυκλοφορούν ‘’Το όνειρο της Άννας’’, ‘’Η περιπέτεια του Νικόλα’’ και ‘’Οι νεράιδες της οικογένειας Φέγγο ντε λα Στέκο’’ αγγίζοντας αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό με το μήνυμα ‘’Είμαστε πρωταθλητές της ζωής μας’’. Το βιβλίο τους ‘’Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος’’, ένα οικολογικό παραμύθι, έφτασε στα 35.000 αντίτυπα στους δύο μόλις πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του και βραβεύτηκε με το κρατικό βραβείο ‘’Οικόπολις’’ από την Ευρωπαική επιτροπή τουECOCITY, ενώ το πρώτο τους παιδικό βιβλίο για το καυτό θέμα της παιδικής παχυσαρκίας ‘’Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο’’ έγινε θεατρική παράσταση και σήμερα βρίσκεται στην 14ητου έκδοση.‘’Το δρομάκι που ήθελε να γίνει λεωφόρος’’ είναι το πρώτο αλληγορικό παραμύθι του συγγραφέα, που προσέγγισε το θέμα της ματαιοδοξίας και των σύγχρονων προτύπων, ενώ το τελευταίο και πρώτο εφηβικό βιβλίο του ‘’Μαραθώνιος Ονείρων’’ είναι το πρώτο, που μεταφράζεται στα Αγγλικά και αποτέλεσε το επίσημο βιβλίο της επετειακής διοργάνωσης των 2500 χρόνων του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε το 2010 στη χώρα μας. Οι διαδραστικές παρουσιάσεις των βιβλίων του Νίκου Μιχαλόπουλου σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τις 250, ενώ έχει πραγματοποιήσει με την έγκριση του εκεί Υπουργείου Παιδείας πέντε μεγάλες περιοδείες στην Κύπρο, όπου όλα του τα βιβλία σήμερα βρίσκονται στοtopten των ευπώλητων παιδικών βιβλίων.
Το Δεκέμβριο του 2010 ο Νίκος Μιχαλόπουλος, μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, τουLAUREUSSPORTFORGOODFOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές και μοναδικός εκπρόσωπος από την Ελλάδα, κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο στα 6000μ., μέλος μιας ομάδας αθλητών, ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών απ’όλο τον κόσμο και με αρχηγό τη θρυλική τεννίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ ΕιρήνηςMATHAREYOUTHSPORTASSOCIATION στο Ναιρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά-θύματα βίας, πολέμου και ασθενειών.
Την σχολική περίοδο 2011-2012 και 2012-2013 ο Νίκος Μιχαλόπουλος με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, του συγγραφέα παιδικών βιβλίων και του εν ενεργεία πρωταθλητή πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Διά Βίου Μάθησης.

ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ [ΤΑ ΠΟΙΗΤΙΚΑ] - ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

MIA feat Carlos Galavis & DJ KAS - Faith

MIA feat. Carlos Galavis & DJ KAS
 "
Faith"
The new Dance Pop Hit

Αυτό το Χειμώνα η ιδιαίτερα αγαπημένη και ξεχωριστή ΜΙΑ έρχεται να μας ανεβάσει την διάθεση με το πρώτο της προσωπικό της single :   FAITH
Η ΜΙΑ που είχε χαρίσει τη φωνή της στο Single που αγαπησαμε "Ζω τη Στιγμή" με το Μηδενιστή αυτή τη φορά συνεργάζεται με τον Carlos Galavis και τον μάγο των decks, DJ KAS !
Το νέο Dance Pop Hit συνοδεύεται οπτικά από ένα καταπλήκτικο videoclip σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου ΓΙάννη Παπαδάκου!
Η μαγευτική της φωνή σε συνδιασμό με την δυναμική μελωδία των: Thanos '' Priest '' Argyris και Etostone, σε στίχους των: MIA, Carlos Galavis, DJ KAS μας μεταφέρει σε ένα σκοτεινό σκηνικό  πάθους και ανασφάλειας, με επίκεντρο μια συνομιλία αγάπης η οποία αναφέρεται στην πίστη, την εμπιστοσύνη και στο δέσιμο δυο ανθρώπων που έρχονται κοντά!
Στο τραγούδι συμμετέχουν οι επίσης εξαιρετικά ταλαντούχοι Carlos Galavis στο τραγούδι , και DJ KAS στο ραπ!
Επείσης ως special guest συμμετέχει ο καταπληκτικός dance performer Julian Bulku!
Ένα δυνατό dance pop τραγούδι που υπόσχεται να μας απογειώσει μονοπωλώντας το ενδιαφέρον αυτόν το Χειμώνα! Κυκλοφορεί από την Panik Records! Απολαύστε το !

Άνθρωπε αγάπα, Ήλιε μου - Ρόμπερτ Ουίλλιαμς (Ζωντανά)