Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση


EEME
Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε.          Αύγουστος 2013


Θεσσαλονίκη 5-8-2013

Ανακοίνωση 
Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) μετά τις πρόσφατες
ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γυμνασίου επισημαίνει ότι :

Η Μουσική Εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαπαιδαγώγησης
του ανθρώπου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τα οφέλη της διαπαιδαγώγησης του νέου ανθρώπου μέσα από το πρίσμα της μουσικής επιστήμης είναι πολλαπλά και επιστημονικά τεκμηριωμένα. Η ψυχοσωματική ανάπτυξη και η κοινωνική ολοκλήρωση του νέου μέσα από τη μουσική έχουν αποδειχθεί μέσα από αμέτρητες επιστημονικές έρευνες και η διδασκαλία της μουσικής θεωρείται δεδομένη πλέον και σε όλες της χώρες του
κόσμου, για όλους τους παραπάνω λόγους.

Το «προτεινόμενο» Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα καταργεί και αναιρεί όλες τις παραπάνω παραμέτρους, προσφέροντας ένα δημόσιο σχολείο που δε λαμβάνει υπόψη του την ολοκλήρωση και την  ομαλή ένταξη του νέου ανθρώπου στην κοινωνία.
Η Ε.Ε.Μ.Ε. αντιτίθεται στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να υποβαθμίσει το μάθημα της Μουσικής.
Θεωρεί ότι είναι θλιβερό η Ελλάδα, η χώρα που μέσω της μουσικής, της τέχνης και της φιλοσοφίας έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού –και όχι μόνο-, να υποβιβάζει με τέτοιο τρόπο τον πολιτισμό. 
Η χώρα που ήδη εν μέσω κρίσης πριν ένα χρόνο –μέσω της διοργάνωσης της Ε.Ε.Μ.Ε.- φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία το μεγαλύτερο παγκοσμίως γεγονός στη Μουσική Εκπαίδευση, το 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME), δεν μπορεί να υποβαθμίζει τη Μουσική Εκπαίδευση με αυτόν τον τρόπο.
Στην προσπάθεια να αποφευχθεί αυτός ο υποβιβασμός, μαζί με τη φωνή μας αλλά και τις φωνές όλων των ελληνικών φορέων, σωματείων, συλλόγων και ενώσεων, θα ενωθούν και οι φωνές της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME), της UNESCO -υπό την οποία η ISME λειτουργεί- αλλά και του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσικής (IMC).
Καλούμε, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όχι μόνο να αναιρέσει άμεσα την επικείμενη πρότασή του, αλλά και να φροντίσει ώστε η Μουσική Εκπαίδευση να αναπτυχθεί περαιτέρω, όπως της αρμόζει στη χώρα μας και όχι να  την υποβαθμίσει.
Για το ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε.
             Η Πρόεδρος                                                                              Η Γραμματέας
Μαρία Δημητρακοπούλου                                                           Μαρία Κουρκουρίκα

 Εάν θέλετε το αρχείο της ανακοίνωσης παρακαλώ πατήστε pdfεδώ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης» - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2013

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 21:00
22Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.00
Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης» - «1980 – 2013» 33 ΧΡΟΝΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2013
Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης” σας προσκαλεί στο 13ο Πολιτιστικό Αντάμωμα που αναδεικνύει τη φιλία, την ειρήνη των λαών, τον Πολιτισμό και την Παράδοση. Φέτος, συμμετέχει το καταπληκτικό χορευτικό συγκρότημα “RADOST” απο τη Λευκορωσία με 35 χορευτές και μουσικούς, καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Ζωοδόχου Ιωαννίνων.
Οι χορευτικές ομάδες του Ομίλου μας -μικροί και μεγάλοι χορευτές- θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης και χορούς από την υπόλοιπη Ελλάδα με τη συνοδεία εκλεκτών μουσικών.
Ο Χ.Ο.Χ. “Ο Ψηλορείτης” μέσα στα 33 χρόνια της πορείας του έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, έχει ταξιδέψει σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) με μικρούς και μεγάλους χορευτές με πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ. Είναι μέλος του Ελληνικού Εθνικού τμήματος C I O F F, και μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. της UNESCO.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης IOV.
Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης»
Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
________________________________________________________
Αισχύλου «Αγαμέμνων»
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 21:30 - Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 21:30
25Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.30
Αισχύλου «Αγαμέμνων»
Ο Αγαμέμνων αποτελεί το πρώτο από τα τρία έργα της τριλογίας του Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ.Τα αλλα δύο ειναι oι Χοηφόροι και oι Ευμενίδες. Πρώτη παρουσίαση της Τριλογίας ΟΡΕΣΤΕΙΑ στην Αθήνα το 458 π.χ. στα Μεγάλα Διονύσια. Την τριλογία συμπλήρωνε το σατιρικο Δράμα ΠΡΩΤΕΥΣ. Ο Αισχύλος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο. Η Ορέστεια, η μοναδική τριλογία η οποία διασώθηκε ολόκληρη, λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.
Μέσα από το ποιητικό σύμπαν του , αναγνωρίζουμε την τάξη των παλαιών Αρχών και Θεών του κόσμου, που ορίζουν και τιμωρούν την Υβριν, και μέσα από την εξέλιξη της ίδιας της τραγωδίας   την Ευθύνη και την Αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να ξεπεράσει το πεπρωμένο της.
Περισσότερα για την παράσταση :
http://vimeo.com/69977601
http://arive.gr/pages/write_about/views/agamemnon/agamemnon.html

Παίζουν οι ηθοποιοί :
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θεοδώρα Τζήμου,
Βασίλης Μπισμπίκης, Θέμης Πάνου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Θύμιος Κούκος, Βασίλης Πουλάκος, Κρίς Ροντάνοφ, Κώστας Φαλελάκης, Μενέλαος Χαζαράκης.
Μετάφραση : Νικολέττα Φριντήλα - Σκηνοθεσία : Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά - Κοστούμια : Γιώργος Πάτσας - Μουσ. σύνθ. & διδασκαλία : Σοφία Καμαγιάννη
Χορογραφία : Ερμής Μαλκότσης - Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Παραγωγή : Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης
Γενική είσοδος : 17 €   |   Φοιτ. Μαθ. 12 €
Σε περιορισμένο αριθμό στην προπώληση 10 €
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
________________________________________________________
Η Χιονάτη και οι 7 υπέροχοι μουσικοί
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 20:30 - 22:00
�5Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 20.30 και 22.00
«Η Χιονάτη και οι 7 υπέροχοι μουσικοί»
Το θέατρο Δελφινάκι από την αρχή της διαδρομής του, που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, παραμένει αφοσιωμένο στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι. Φέτος έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά, την “Χιονάτη”. Δουλέψαμε σε αυτόν τον σπουδαίο μύθο με κέφι και μεράκι και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον μοιραστούμε μαζί σας.
Σκηνικά : Ελένη Ζελίνου - Κοστούμια : Ελπινίκη Λαμπρινού
Σκηνογραφία : Νίκος Λαμπρόπουλος - Μουσική : Σωτηρία Κολόζου
Χορογραφίες : Ζωή Γρηγοριάδου - Ήχος - Φωτισμοί : Νίκος Ρασάνης
Θεατρική Διασκευή : Οδυσσέας Λούγκλος - Σκηνοθεσία : Στάθης Αναστασίου
Παίζουν : Ελίζα Τζίτζη, Νίκη Βουγιού, Θεόδωρος Ξάνθης, Στάθης Αναστασίου,
               Σωτηρία Κολόζου, Νίκος Γιαννίκας, Κωνσταντίνα Μακρή
Διοργάνωση : ΘΕΑΤΡΟ «ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ»
Είσοδος : 10 €
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
________________________________________________________
Συγκέντρωση τροφίμων για τους ωφελούμενους του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013 21:00Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργανώνει  το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα 21.00, συναυλία με τον Κρητικό ερμηνευτή Ηλία Παλιουδάκη, για τη συγκέντρωση τροφίμων για τους 800 ωφελούμενους του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Η είσοδος θα είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην εκδήλωση και να ενισχύσετε την προσπάθειά μας προσφέροντας αντί εισιτηρίου μερικά τρόφιμα, για να δώσετε έτσι χαρά σε συνανθρώπους μας σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες.
palioudakisΟ Ηλίας Παλιουδάκης, ως γνήσιος λαϊκός κρητικός καλλιτέχνης, στηρίζει αφιλοκερδώς την προσπάθεια της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων για την ενίσχυση των 800 ωφελουμένων του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Ο Ηλίας Παλιουδάκης με το δοξάρι του «θα μας ταξιδέψει στην Κρήτη» αλλά και ερμηνεύοντας γνωστά και αγαπημένα μας τραγούδια με το δικό του ξεχωριστό τρόπο θα μας «ξεναγήσει στον όμορφο κόσμο της αγάπης, της μοναξιάς, της νοσταλγίας, του έρωτα...»
Σας περιμένουμε... γιατί όλοι μαζί μπορούμε να χαράξουμε το αύριο πιο φωτεινό, γεμάτο δράση κι ανθρωπιά !
Βιογραφικό Σημείωμα Ηλία Παλιουδάκη
Ο Ηλίας Παλιουδάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Η αγάπη του για τη μουσική, φάνηκε από πολύ νωρίς, αφού μόλις στα 6 του χρόνια, τραγουδούσε μοναδικά. Εκεί μάλιστα, δέχτηκε την πρώτη του πρόταση, για να εμφανιστεί ως guestσε χορό διασκέδασης στο Ρέθυμνο. Φανερά επηρεασμένος από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν πολύ καλός ψάλτης, ο Ηλίας λάτρεψε την βυζαντινή μουσική και τους λαϊκούς δρόμους, ώστε να ριζώσει η αγάπη του... για το λαϊκό τραγούδι. Η Κρητική όμως μουσική, ήταν η αφετηρία του στο χώρο αυτόν. Ώς μαθητής, δίπλα στο μεγάλο δάσκαλο Κώστα Μουντάκη, παρακολουθεί μαθήματα στο ωδείο Ρεθύμνου, μέχρι και τα 12 του χρόνια και στη συνέχεια, με βιολάτορα τον Μανώλη Τζινευράκη, ολοκληρώνει τις βάσεις του, για μια μοναδική πορεία.
Στα 11 του χρόνια, ξεκινά πια επαγγελματικά, σε έναν γάμο, με μεγάλη επιτυχία.
Στα 14, μπαίνει για πρώτη φορά σε studio, με δύο πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες, τον Παντελή Κρασαδάκη και τον Πέτρο Κουμάκη, κάνοντας έτσι το πρώτο του βήμα στο χώρο της δισκογραφίας, με μεγάλη επιτυχία.
Ο Ηλίας, γρήγορα ξεχωρίζει και συνεχίζει με μεγάλες συνεργασίες, με πολλούς αστέρες της Κρητικής μουσικής, Μανώλη Κακλή, Νίκο Μανιά, Γιάννη Μακρογιάννη, Μανούσο Παπατσαρά, Μιχάλη Φραγκιαδάκη.
Η επόμενη συνεργασία με τον δεξιοτέχνη Μιχάλη Τζουγαννάκη, κρατά 3 χρόνια, όπου με τον Ηλία σολίστα στον δίσκο αυτόν, με μοναδικότητα στο παίξιμο της λύρας και με το ηχόχρωμά του , έφτασε να αποτελεί σχολή, παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας του, μέχρι και σήμερα.
Στην συνέχεια θα παίξει σε δύο ακόμα δίσκους, του Σίφη Γαλερού και του Γιάννη Αγγελάκη. Τελευταία του δισκογραφική δουλειά, γίνεται το 1991, μια προσωπική δουλειά, με μεγάλη επιτυχία, τραγούδια που ξεχώρισαν «Σαν ένα γαρύφαλλο».
Ενώ ο κόσμος της Κρήτης έβλεπε έναν μεγάλο καλλιτέχνη, να γράφει την δική του ιστορία, ο Ηλίας στρέφει όλο του το είναι, στην άλλη μεγάλη του αγάπη, το λαϊκό τραγούδι.
Έτσι ανεβαίνει στην Αθήνα το 1998 και ξεκινά την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Άνεμος θα γίνω».
Μέσα στον δίσκο παρελαύνουν σπουδαίοι δημιουργοί, όπως Ηλίας Φιλίππου, Λευτέρης Χαψιάδης, Ιωσήφ Σαρασίδης, Στέφανος Κυπριώτης, κ.α. ( τραγούδι που ακούστηκε «Άνεμος θα γίνω»).
Ο Ηλίας έχει ήδη ξεκινήσει, να συνεργάζεται με μεγάλους καλλιτέχνες, Τόλη Βοσκόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σταμάτα Γονίδη κ.α. και το 2004 κάνει τη μεγάλη επιτυχία του «Παρανομία μου» και μουσική και στίχο Στέλιου Μπινάκη και με σπουδαίους πάλι δημιουργούς Χ. Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Άκη Πάνου.
Το 2005 κάνει ένα single, μια επίσης σπουδαία συνεργασία με τον Νίκο Τερζή, για τις ανάγκες του σίριαλ «Εραστής Δυτικών Προαστίων» στο οποίο δανείζει τη φωνή του στον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη.
Το 2007 παρουσιάζει τον επόμενο επίσημο δίσκο με τίτλο «Ότι θέλεις καρδία μου» της AlphaRecordsκαι με ομότιτλο να ξεχωρίζει και να μπαίνει σε πολλές συλλογές, ως την πιο ωραία μπαλάντα. Στον δίσκο έγραψαν Ιωσήφ Σαρασίδης, (στίχο-μουσική) και Ευάγγελος Κουζέλης (στίχο).
Η αγάπη του για την λύρα, δεν έφυγε φυσικά ποτέ, αφού ο Ηλίας όταν έβρισκε την ευκαιρία, πάντα την είχε σαν το πιο πολύτιμο όπλο του στις πίστες και στην δισκογραφία.
Σήμερα ο Ηλίας έρχεται να μας ξεσηκώσει με ένα καινούργιο κομμάτι, λέγοντας «Αν θα με χάσεις, εσύ θα χάσεις» σε μουσική και στίχους Αλέξη Σέρκου, γνωστού για τις μεγάλες του επιτυχίες.
Το τραγούδι έχει κυκλοφορήσει digitalκαι ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία! Για μια ακόμα φορά φαίνεται το ταλέντο του Ηλία και η λαϊκή, μοναδική φωνή του.
Ολόκληρος ο δίσκος θα βρίσκεται σύντομα στην κυκλοφορία και έτσι θα έχουμε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Ηλία περισσότερο και να γνωρίσουμε όλα του τα τραγούδια.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Χάρμα-Μπαρμπαριά (Ένα τραγούδι τ' Αλγέρι)