Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Μια μοναδική παράσταση χορού από το Κέντρο Τέχνης Σύνθεση, έρχεται για να γλυκάνει τις καλοκαιρινές βραδιές μας!
Η μεταφορά του κλασικού παραμυθιού «Η πεντάμορφη και το τέρας» από το τμήμα χορού ΣΥΝΘΕΣΗ, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Νέων Μουδανιών το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

Στιγμές μαγευτικές, στην «πραγματική» ιστορία αγάπης, όπως την έχουν χαρακτηρίσει βιβλιοκριτικοί, και κριτικοί θεάτρου και κινηματογράφου.
Μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά που θα παρουσιαστεί από τα ΠΑΙΔΙΑ του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, τα οποία ΣΑΡΩΝΟΥΝ τις διακρίσεις σε κάθε εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν χάρη στην καθοδήγηση των δασκάλων χορού, που εδώ και χρόνια κάνουν ΜΟΝΑΔΙΚΗ δουλειά.
Σας περιμένουμε το Σάββατο 20, και την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών, για να περάσουμε, μικροί και μεγάλοι, μοναδικές στιγμές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.,

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ

ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ
ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ
Κατηγορία : Λογοτεχνία
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 21/05/2015
Σελίδες : 592
Ηλικία : 18+
ISBN: 978-618-01-1176-7
ISBN Ebook: 978-618-01-1177-4
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΑΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ονομάζομαι Δάμος Χαρμίνης και θα σας διηγηθώ τη ζωή μου ξεκινώντας δωδεκάχρονο παιδί από τη Θεσσαλονίκη του 1970, όπου ένα γεγονός πάγωσε μέσα μου κάθε συναίσθημα και με μετέβαλε αργότερα σε «μάτι του βοριά», που σάρωσε ζωές και κρεβάτια πολλών γυναικών.
Πέρα από αυτό, θα αναφερθώ σε πολιτικά σκάνδαλα, στη σκοτεινή πλευρά της νύχτας και των ναρκωτικών, στον πόλεμο των νυχτερινών κέντρων, όπως τον έζησα, στη μάστιγα του αιώνα, το aids, στις άγριες νύχτες μου τη δεκαετία 1980-1990 στη Μύκονο, τότε που το νησί ήταν ο απόλυτος παράδεισος και υπήρχαν μόνο χρυσαφένια άμμος, θάλασσα, ουρανός και γυμνοί άνθρωποι.
Η γλώσσα που χρησιμοποιώ είναι πολύ σκληρή και στις σκηνές που περιγράφω, κυρίως πάνω στο κρεβάτι μου, υπάρχει ωμός ρεαλισμός, έτσι ακριβώς όπως τα έκανα, χωρίς κανένα απαγορευτικό και χωρίς τον λυρισμό που ίσως απαιτεί ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Δεν είμαι συγγραφέας. Είμαι ένας άντρας που βίωσα με πάθος τα λάθη μου.
Αν το μετάνιωσα; Αν καταστράφηκα; Αν δικαιώθηκα; Θα το μάθετε στο τέλος. Ένα είναι σίγουρο. Για να διαβάσεις τη ζωή μου, πρέπει να μπορείς και να την αντέξεις…
Δ. Χ.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα ταξίδι στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα
www.metaixmio.gr



Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το δίκτυο Mikrasiatis.gr σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στην Καππαδοκία, με ξεναγό τη Μαίρη Κόντζογλου και την τριλογία της «Τα Παλιά Ασήμια».
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το δίκτυο Mikrasiatis.gr διοργανώνουν από 1 έως 7 Οκτωβρίου 2015 ειδικό θεματικό ταξίδι στην Καππαδοκία, βασισμένο στην τριλογία Τα Παλιά Ασήμια της συγγραφέα Μαίρης Κόντζογλου. Σας προσκαλούμε σε ένα οδοιπορικό στο μαγικό τοπίο της Καππαδοκίας, με ξεναγό την ίδια τη συγγραφέα, η οποία θα μας συνοδεύσει στην εκδρομή μας.
Όσοι ταξιδέψουν μαζί μας θα γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα περιπλανηθούν σε κάθε γωνιά αυτής της μαγικής γης, γνωρίζοντας τους θρύλους και τις παραδόσεις της, τραγουδώντας τα αξέχαστα τραγούδια της, θαυμάζοντας τους βυζαντινούς θησαυρούς της και τα σκαλισμένα στον βράχο διάσημα μοναστήρια της. Με οδηγό τα δύο πρώτα βιβλία της συγκλονιστικής τριλογίας της Μαίρης Κόντζογλου θα θυμηθούμε την ιστορία των προγόνων μας, υμνώντας την «Αγιοτόκο Καππαδοκία», όπου εδώ και αιώνες χτυπά η καρδιά του ελληνισμού.
Καισάρεια, Μουταλάσκη, Ανδρονίκι, Ζιζίντερε, Σινασός, Προκόπι, Κοιλάδα Κοράματος, Υπόγειες Πολιτείες, Καρβάλη, Περίστερμα, Σύλλη αποτελούν μερικούς από τους σταθμούς του ταξιδιού μας. Και φυσικά, η Μονή των Παλιών Ασημιών, ένα μοναστηριακό συγκρότημα του 11ου αιώνα, σκαλισμένο εξολοκλήρου στον βράχο, το οποίο στάθηκε η αφορμή για τη συγγραφή της τριλογίας.
Ειδική μεγάλη προσφορά για τους αναγνώστες των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Όσοι δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Ιουλίου 2015 θα μπουν σε κλήρωση και ένας τυχερός θα ταξιδέψει δωρεάν στην Καππαδοκία με τον / τη συνοδό του. Για να κάνετε χρήση της προσφοράς, θα πρέπει να στείλετε e-mail στο diagonismos@metaixmio.gr, έως τις 31/7/2015, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) και γράφοντας: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Το όνομα του τυχερού θα αναρτηθεί στο www.metaixmio.gr, στις 3/8/2015.
Περισσότερα για το πρόγραμμα, τη διαμονή, το κόστος του ταξιδιού, πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θα βρείτε ΕΔΩ.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ «ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ»
Η τριλογία Τα Παλιά Ασήμια είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου έρωτα και στιγμών φορτισμένων με συγκίνηση, θαυμασμό και ένα έντονο συναίσθημα επιστροφής στη γενέθλια γη. Η Μαίρη Κόντζογλου μας χαρίζει μια μεγαλειώδη ιστορία για αλησμόνητες πατρίδες και αλησμόνητους έρωτες. Τα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας Τα Παλιά Ασήμια και Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
«Στην Καππαδοκία βρέθηκα πρώτη φορά τον Μάη του 2011. Ξαναπήγα τρία χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2014. Τώρα πια, ύστερα από τρία χρόνια -εξαντλητικής καμιά φορά- μελέτης του τόπου και της ιστορίας του, ήταν σαν να γυρνούσα στην πατρίδα μου. Η Καππαδοκία δεν με είχε υιοθετήσει, ούτε εγώ εκείνη. Ήταν λες και είχα γεννηθεί κάτω από τη σκιά των βράχων της, λες και είχα βαφτιστεί στον Κόκκινο ποταμό, λες και για πρώτη φορά είχα κοινωνήσει στην εκκλησία των Στεφάνων, στο Γκιόρεμε. Ήταν δική μου και ήμουν δική της».
Μαίρη Κόντζογλου
Διαβάστε περισσότερα για το πρώτο μέρος της τριλογίας, ενώ ΕΔΩ θα βρείτε ενδεικτικά αποσπάσματα.
Για το δεύτερο μέρος με τίτλο Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια, διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ - Μάνος Λοΐζος - Λευτέρης Παπαδόπουλος (1970) (full album)