Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εκδόσεις Κέδρος | Νέες Κυκλοφορίες |



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
ΑΣΠΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟ
Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α
Άσπρες κηλίδες πάνω στο άσπρο. Μια ανέκδοτη συλλογή του Γιάννη Ρίτσου. Ολοκληρωμένη, έτοιμη για έκδοση.
Η συλλογή (110 ποιήματα) γράφτηκε στο διάστημα 1.XII-27. XII.85. Η βʹ γραφή έγινε στο διάστημα 20-29.VII 1986. Η α´ γραφή στην Αθήνα και η β´ γραφή στο Καρλόβασι της Σάμου.
Τα χειρόγραφα ανακάλυψε η Maria Caracausi ανάμεσα στις εκδομένες συλλογές που βρίσκονται στα Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη. Εκείνη πρώτη δημοσίευσε τη συλλογή σε μια δίγλωσση έκδοση – στα ιταλικά και στα ελληνικά – που πραγματοποιήθηκε από τον εκδοτικό οίκο Torri del Vento, στο Παλέρμο της Ιταλίας.
Ο εκδότης
Σελ.: 128 | Τιμή: 14.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5407-9
ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ


ΦΙΛΙΠ ΚΕΡ
ΣΤΟ ΧΑΚΙ
«Δεν δουλεύει κανείς για τους εχθρούς του, εκτός κι αν έχει ελάχιστες εναλλακτικές ή καμία απολύτως», υποστηρίζει ο Μπέρνι Γκούντερ. Είμαστε στα 1954 και ο Μπέρνι βρίσκεται στην Κούβα. Επειδή θέλει να αποφύγει άλλη μία από τις ριψοκίνδυνες αποστολές που του αναθέτει ο Μάγιερ Λάνσκι, αποφασίζει να φύγει από το νησί με ένα σκάφος και συντροφιά μια γυναίκα. Το Αμερικανικό Ναυτικό όμως, σε μια περιπολία, ανακαλύπτει την ταυτότητά του και ο Μπέρνι καταλήγει σε ένα μέρος που του είναι γνώριμο – ένα κελί φυλακής. Ύστερα από εξαντλητικές ανακρίσεις τον φυλακίζουν στη Νέα Υόρκη και έπειτα τον στέλνουν πίσω στο Βερολίνο, πάλι σε ένα κελί, κάνοντάς του την πρόταση: Δούλεψε για τη γαλλική αντικατασκοπεία ή σε κρεμάμε για φόνο.
Το μυθιστόρημα Στο χακί διαδραµατίζεται στην Κούβα, σε ένα ρωσικό στρατόπεδο αιχµαλώτων πολέµου, στο Παρίσι και στο Βερολίνο και καλύπτει χρονικά την περίοδο από το 1930 έως το 1950.
Μια περιπέτεια µε καταιγιστική δράση.
Ένα εξαιρετικό θρίλερ για τον Δεύτερο Παγκόσµιο πόλεµο, από τον Φίλιπ Κερ στις καλύτερες στιγµές του.
Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός | Σελ.: 536 | Τιμή: 19.50 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5429-1
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ


ΜΙΣΕΛ ΦΟΥΚΩ
ΕΓΩ, Ο ΠΙΕΡ ΡΙΒΙΕΡ, ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ,
ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ...
Μια περίπτωση μητροκτονίας-αδελφοκτονίας τον 19ο αιώνα
«Μόλις λύτρωσα τον πατέρα μου από τα βάσανά του. Ξέρω ότι θα πεθάνω, αλλά δεν με πειράζει».
Στις 3 Ιουνίου του 1835 ο εικοσάχρονος αγρότης Πιερ Ριβιέρ σκοτώνει εκ προμελέτης και εν ψυχρώ τη μητέρα του, έγκυο στον έκτο μήνα, την αδερφή και τον αδερφό του. Το υπόμνημα που συνέταξε για να εξηγήσει τον τριπλό του φόνο έδωσε αφορμή για μια βασική αντιπαράθεση: πρόκειται για τον λόγο ενός εγκληματία ή το παραλήρημα ενός τρελού; Πρόκειται, εντέλει, για τη διαμάχη του δικαστικού με τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε ψυχιατρικό λόγο.
[…]
Σε συνδυασμό με το υλικό των ανακρίσεων, τις καταθέσεις των μαρτύρων, τις ιατρικές γνωματεύσεις και τη δικογραφία που συντάχθηκε πριν την ολοκλήρωση της δίκης, ο Φουκώ αποτυπώνει εύστοχα το συσχετισμό δυνάμεων των διαφορετικών λόγων και το παιχνίδι εξουσίας μέσα στο πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργούν. Συγχρόνως, εντοπίζει κάτι που ίσως είναι ακόμη πιο σημαντικό: το κείμενο του Ριβιέρ εξακολουθεί να διαφυλάσσει το αίνιγμά του, αφού καμία από τις κυρίαρχες ερμηνείες δεν καταφέρνει να το αποκρυπτογραφήσει.
Μετάφραση: Γιάννης Οικονόμου | Επίμετρο: Θανάσης Λάγιος
Σελ.: 384 | Τιμή: 19.50 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5447-5
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ


ΑΝΘΗ ΛΕΟΥΣΗ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΒΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.
Βιβλίο πρώτο: Eλληνικός και ρωμαϊκός κόσμος τρίτος αιώνας π.Χ.
Σε μια εποχή που η οικουμένη έχει πλατύνει πολύ – με τον Μεγαλέξανδρο πρώτα και τη Ρώμη ύστερα – ο Πολύβιος (203-120 π. Χ.) αποφασίζει να γράψει μια Παγκόσμια Ιστορία. Και θέλει η Ιστορία του να έχει «την αλήθεια για οφθαλμό» και να διδάσκει, όχι απλώς να ψυχαγωγεί και να εντυπωσιάζει.
Στο πρώτο τούτο βιβλίο μάς παρουσιάζει τους θεληματικούς Ρωμαίους και τους Κέλτες τους εξωτικούς. Περιγράφει γεγονότα συναρπαστικά και σκληρούς πολέμους. Διηγείται πώς και πότε και από ποιους κυριεύτηκε πρώτη φορά η απόρθητη Σπάρτη.
Και επειδή η Ιστορία πάντοτε πηγαίνει χέρι χέρι με τη Γεωγραφία, ξετυλίγει ανάγλυφη μπροστά στα μάτια μας τη Γεωγραφία του Κόσμου. Δεν ήταν άλλωστε ο Πολύβιος ένας ιστορικός του γραφείου. Ταξίδευε κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία και γνώρισε από πρώτο χέρι κάμποσες περιοχές της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής.
Έγχρωμη εικονογράφηση: Έλλη Σπάνια | Σελ.: 88 | Τιμή: 11.00 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5341-6 | Ηλικία: από 9 ετών

ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
5. ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
Στίλτον - Κλασική Λογοτεχνία
Τα παλιά χρόνια, μια εποχή που στην Αγγλία υπήρχε τρομερή φτώχεια και πείνα, στο δάσος του Σέργουντ κρυβόταν ένας ήρωας: ο Ρομπέν των Δασών. Κάποιοι τον έλεγαν ληστή, όμως εκείνος έκλεβε από τους πλούσιους για να δίνει στους φτωχούς. Αυτή εδώ είναι η συναρπαστική ιστορία του.
Η κλασική λογοτεχνία όπως την αφηγείται ο Τζερόνιμο Στίλτον.
Ελεύθερη διασκευή του έργου Robin Hood, Le prince des voleurs του Alexandre Dumas.
Απόδοση: Δάφνη Βλουμίδη | Σελ.: 232 | Τιμή: 15.50 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5385-0 | Ηλικία: από 9 ετών |
Σκληρό εξώφυλλο | Έγχρωμη εικονογράφηση

ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
6. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ
Στίλτον - Κλασική Λογοτεχνία
Όλα άρχισαν μια παράξενη νύχτα. Αφού γλίτωσε από τα δόντια του μοχθηρού τίγρη Σιρ Χαν, ο Μόγλης μεγάλωσε με μια οικογένεια λύκων, που τον φρόντισαν σαν να ήταν δικό τους κουτάβι. Δίπλα του είχε πάντα τον πάνθηρα Μπαγκίρα, τον αρκούδο Μπαλού, τον πύθωνα Κάα, κι ένα σωρό πλάσματα της ζούγκλας. Όμως ο Μόγλης ήταν άνθρωπος, και κάποτε θα ένιωθε το κάλεσμα της ανθρώπινης φύσης του. Τότε θα έπρεπε να διαλέξει σε ποιον κόσμο θα ζούσε…
Η κλασική λογοτεχνία όπως την αφηγείται ο Τζερόνιμο Στίλτον.
Ελεύθερη διασκευή του έργου The Jungle Book του Joseph Rudyard Kipling.
Απόδοση: Δάφνη Βλουμίδη | Σελ.: 232 | Τιμή: 15.50 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5386-7 | Ηλικία: από 9 ετών | Σκληρό εξώφυλλο | Έγχρωμη εικονογράφηση
ΑΝΘΡΩΠΟΣΟΦΙΑ


ΑΛΙΚΗ Α. ΜΠΕΪΛΗ
ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΕΣ
Η μελέτη που παρουσιάζεται εδώ είναι το αποτέλεσμα μιας πειραματικής ομαδικής εργασίας κάποιων σπουδαστών που μελέτησαν τα βιβλία: Μαθητεία στη Νέα Εποχή Ι και ΙΙ της Αλίκης Α. Μπέιλη και συγκεκριμένα όσα λέγονται από τον Θιβετανό Διδάσκαλο – Djwahl Khul ατομικά σε κάθε έναν από την ομάδα των μαθητών Του. Αυτά εμπεριέχονται στα κεφάλαια των ως άνω βιβλίων που επιγράφονται: «Προσωπικές Οδηγίες σε Μαθητές».
Απόσπασμα από το κεφάλαιο «Λίγα λόγια για το βιβλίο»
Σελ.: 312 | Τιμή: 19.50 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5365-2





Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε
από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:Μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος στην ιστοσελίδα μας
Τηλεφωνικά στο 210.38.02.007 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 15:00)
Στέλνοντας e-mail στο orders@kedros.gr
Ή μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο μας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γεωργίου Γενναδίου 3,
Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00 - 16.00

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ελκυστής το νέο βιβλίο της Νέλλης Σπαθάρη "Το Νησί και ο Πέρα Κόσμος"

 Νέλλη Σπαθάρη

Το Νησί και ο Πέρα Κόσμος
Αφήγημα
Τιμή: 10 ευρώ, Σελίδες: 116, ISBN: 978-618-210-165-0
Εκδόσεις Ελκυστής

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ελκυστής το νέο βιβλίο της Νέλλης Σπαθάρη «Το Νησί και ο Πέρα Κόσμος».
Πόσα σταυροδρόμια ανοίγει η ζωή; Μας παίρνει μια ζωή να μάθουμε εάν διαλέξαμε το σωστό. Κάποιες φορές είναι μοιραίο να μην το μάθουμε ποτέ.
Στο Νησί, οι κάτοικοι υποτάσσονται με τη θέλησή τους σε μια αόρατη αρχή, η οποία τους επιβάλλει ένα ουτοπικό κοινωνικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας τους. Ένας κάτοικός του, έχοντας διαφύγει πριν τριάντα χρόνια από Το Νησί, τις πρώτες μέρες της αθέατης αυτής επιβολής, επιστρέφει με την πρόθεση να επισκεφτεί τους τάφους των γονιών του.
Θα σταθεί απέναντι σε μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορούν να αντέξουν οι κάτοικοι του Πέρα Κόσμου. Γιατί, όποιο ουτοπικό κοινωνικό σύστημα κι αν ενορχηστρώσει ο άνθρωπος, εστιάζει στο σύστημα και όχι στη φύση του ανθρώπου. Γιατί στη φύση του ανθρώπου δεν ταιριάζει η τελειότητα.
Ένα δυστοπικό αφήγημα, τροφή για σκέψη.
Βιογραφικό:
Η Νέλλη Σπαθάρη είναι πτυχιούχος της Ελληνικής και της Γαλλικής Φιλολογίας, ενώ εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στον τομέα της Λαογραφίας («Οι αγγειοπλάστες της Σίφνου. Κοινωνική συγκρότηση, παραγωγή, μετακινήσεις», εκδ. Αρσενίδη, 1992). Συνέχισε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Παρίσι στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στους τομείς της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και της Κοινωνικής και Οικονομικής Ιστορίας. Η μελέτη της «Η Λαογραφία της Ανατολικής Θράκης μέσα από τις αφηγήσεις των προσφύγων. Ιστορική και κοινωνική προσέγγιση» (εκδ. Ελκυστής, 2023/α’ έκδοση Α. Α. Λιβάνη, 1997) βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
Δίδαξε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα συγγραφής του τρίτομου διδακτικού εγχειριδίου της Θεματικής Ενότητας «Ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός Βίος των Ελλήνων. Οι νεότεροι χρόνοι ΙΙ» (ΕΑΠ, 2002). Παράλληλα ανέλαβε να συντάξει για την ίδια Θεματική Ενότητα το «Ανθολόγιο Δοκιμίων για το Δημόσιο και Ιδιωτικό Βίο στην Ελλάδα (19ος-20ός αιώνας)» (ΕΑΠ, 2008). Συνέγραψε το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας με θέμα «Αισθητική Εκπαίδευση και Αγωγή» (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, 2000).
Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελκυστής τα μυθιστορήματά της «Amor Fati» και «Μόνο καλοκαίρια», η συλλογή διηγημάτων «Γυναίκα σημαίνει πόνος» καθώς και οι βραβευμένες νουβέλες της «Στην Ύδρα αέναα θα επιστρέφεις» (βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών), «Στάκα καρδιά μου» και η αγγλική μετάφραση «Hydra in my heart» (βραβείο Ομίλου UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος). Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση από τη γαλλική γλώσσα κειμένων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, καθώς και παιδικών βιβλίων.
Εκδόσεις Ελκυστής
Λεβαντή Π. 25, 55236 Καλαμαριά, 2314037484
elkistis.grelkistis.ekdoseis@gmail.com