Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ημερίδες για εκπαιδευτικούς, ενδιαφέρουσες συζητήσεις,εργαστήρια και εκδηλώσεις για παιδιά, bazaar βιβλίου
Την επόμενη εβδομάδα, μια βόλτα στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αξίζει τον κόπο.
Εάν είστε εκπαιδευτικοί, μην χάσετε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου την ενημερωτική ημερίδα για τη βιωματική μάθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων στη σχολική τάξη που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, με αφορμή τα βιβλία Bad Pharma, Τα παιχνίδια που παίζει η φαρμακοβιομηχανία του Bed Goldacre, Πολλά χρόνια και καλά του David B. Agus, Γιατί αρρωσταίνουν οι άνθρωποι; των Darian Leader και David Corfield, συζητάμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να ζούμε για να έχουμε καλή υγεία, με επιστήμονες από τον χώρο της ιατρικής και της υγείας.
Από την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, σας περιμένουμε με μοναδικές προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους, σε τιμές έκπληξη από 1,40 €.
Δείτε παρακάτω λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις μας και το bazaar βιβλίου.



ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς για τη βιωματική μάθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων στη σχολική τάξη
Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015, στις 7 μ.μ.
Η Αλίσα θέλει να μιλήσει ελληνικά, μα νιώθει το ταμπελάκι στην πλάτη της να φωνάζει «made in Pakistan», και ο εντεκάχρονος Αρίφ νιώθει μέσα στην τάξη ότι είναι ένα περίεργο πλάσμα από άλλον πλανήτη. Αυτοί είναι οι ήρωες των βιβλίων της Αργυρώς Μουντάκη και του Κωνσταντίνου Πατσαρού, και με αφορμή τις ιστορίες τους θα μιλήσουμε για το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας στο σημερινό ελληνικό σχολείο.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας οι συγγραφείς και εκπαιδευτικοί Αργυρώ Μουντάκη και Κωνσταντίνος Πατσαρός, καθώς και η Εύα Σαββοπούλου, βοηθός εκπαιδευτικών προγραμμάτων από την Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα αναφερθούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παιδιά από άλλες χώρες στη σχολική τους καθημερινότητα, και θα προτείνουν τρόπους ευαισθητοποίησης των Ελλήνων συμμαθητών τους, ώστε να κατανοήσουν τη θέση, τα διλήμματα και τα προβλήματά τους.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με βάση το νέο της εγχειρίδιο με τίτλο: «Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων» (διαθέσιμο εδώ). Η Μαρία Νομικού και η Νάσια Χολέβα, υπεύθυνες για την ύλη του εγχειρίδιου, θα είναι εκεί για να συντονίσουν κάποιες από τις προτεινόμενες δραστηριότητες βάζοντας τους συμμετέχοντες στη θέση των μαθητών. Οι ασκήσεις που θα υλοποιηθούν απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αναζητούν απλές μεθόδους προσέγγισης δύσκολων θεμάτων όπως η διαφορετικότητα και ο ρατσισμός μέσα από το παιχνίδι, το βίωμα και τη δημιουργική έκφραση.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ





ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γιατί αρρωσταίνουν οι άνθρωποι;
Τι πρέπει να κάνουμε και πώς να ζούμε για να έχουμε καλή υγεία;
Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, στις 7 μ.μ.
Συζήτηση με αφορμή τα βιβλία Bad Pharma, Τα παιχνίδια που παίζει η φαρμακοβιομηχανία του Bed Goldacre, Πολλά χρόνια και καλά του David B. Agus, Γιατί αρρωσταίνουν οι άνθρωποι; των Darian Leader και David Corfield
Στη σημερινή εποχή της πληροφόρησης, το να είναι κανείς υγιής έχει γίνει περίπλοκο. Επιπλέον, στον βωμό του χρήματος, τα κέρδη των εταιρειών τίθενται υπεράνω της περίθαλψης των ασθενών. Ο ρόλος του γιατρού σε πολλές παραδοσιακές κοινωνίες περιλάμβανε τη διαδικασία της προσεκτικής ακρόασης και της βαθιάς γνώσης του ασθενή, όμως η σύγχρονη ιατρική με το πλήθος των γραφειοκρατικών διαδικασιών, των τεχνολογικών επιτευγμάτων και των εξειδικεύσεων επέφερε δραματικές αλλαγές στη σχέση γιατρού-ασθενή.
Αισθάνεστε ανυπεράσπιστοι ως ασθενείς; Έχετε εμπιστοσύνη στον γιατρό σας; Ακολουθείτε κατά γράμμα τις οδηγίες και τη φαρμακευτική αγωγή που σας έχει χορηγήσει; Μήπως έχετε αμφιβολίες για τα φάρμακα που σας συστήνει; Πόσο ενημερωμένοι είστε για τις κλινικές δοκιμές των φαρμάκων; Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται για την υγεία μας με βάση την ηλικία; Πόσο σημαντική είναι η πρόληψη; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι άνθρωποι αρρωσταίνουν, όταν αρρωσταίνουν; Πώς το μυαλό επηρεάζει το σώμα μας; Τι προκαλεί τελικά τις ασθένειες;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα μας απασχολήσουν στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή μας, στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες από τον χώρο της ιατρικής και της υγείας. Ο τέως Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Ιωάννης Παπαδόπουλος θα θίξει το ευαίσθητο ζήτημα της ηθικής της ιατρικής, η παθολόγος-λοιμωξιολόγος Παναγιώτα Λουρίδα θα αναφερθεί στη σημασία της ιατρικής παιδείας, ενώ ο ψυχολόγος της υγείας και επιστημονικός συνεργάτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιώργος Κουλιεράκης θα μας εξηγήσει πώς οι σκέψεις και τα συναισθήματα επηρεάζουν την υγεία μας και πώς λαμβάνουμε αποφάσεις που αφορούν την υγεία μας.
Δεδομένου ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα επηρεάζουν το μέλλον μας, στόχος αυτής της συζήτησης είναι μεταξύ άλλων να κατανοήσουμε πόσο σπουδαίος είναι ένας παραγωγικός διάλογος με τον εαυτό μας και τον γιατρό μας.
Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση συμμετέχοντας στην κουβέντα, μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημά σας στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, έως τις 2/2/2015, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και την ένδειξη ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σας περιμένουμε με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη!
Από Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) για ένα τριήμερο μοναδικών προσφορών σε μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους: έργα καταξιωμένων συγγραφέων, δοκίμια που πραγματεύονται ζητήματα πιο επίκαιρα από ποτέ, παιδικές σειρές με όλους τους αγαπημένους ήρωες των μικρών μας φίλων και πολλά ακόμα βιβλία για όλα τα γούστα, σε τιμές έκπληξη από 1,40 €.
Σημειώστε στο ημερολόγιό σας τις ημερομηνίες και τις ώρες του bazaar:
5-7 Φεβρουαρίου 2015
• Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα
Επίσης, με αγορές από 10 έως 30 € οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας κάνουν δώρο το Ημερολόγιο 2015: Κάθε μέρα γονείς. Από 30 έως 50 € επιλέγετε και παίρνετε δωρεάν ένα βιβλίο από τις προσφορές, ενώ για αγορές άνω των 50 € σας κάνουμε δώρο δύο βιβλία από τις προσφορές!
Και φυσικά στις προθήκες του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ μας θα βρείτε όλους τους τίτλους της πολύ επιτυχημένης σειράς Μεταίχμιο Pocket και πολλά ακόμα βιβλία σε χαμηλή τιμή.
Επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τα παιδιά σας τα οποία μπορούν παράλληλα να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ή εκδηλώσεις, ενώ εσείς κάνετε τις αγορές σας. Ενημερωθείτε για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του χώρου, ξεφυλλίστε τις νέες μας εκδόσεις και επωφεληθείτε από τις προσφορές μας.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΒΙΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΒΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ
Οι ομάδες κουκλοθεάτρου: "Τα φτερά του Μύθου" και "φτουξελευτερία" ενώνουν τις δυνάμεις τους -και στο θέατρο!!!- και παρουσιάζουν τις τελευταίες τους παραγωγές, τις Κυριακές του Φεβρουάριου και του Μάρτιου του 2015, στο Θέατρο Όλβιο στις 12:00
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός
Τηλ: 210 3414118 (17.00 - 21.00)
Παραστάσεις 1, 8 & 15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:00
«Όσο πιο γρήγορα»
Παραγωγή: Τα Φτερά του Μύθου
είσοδος: 8 ευρώ
Παράσταση Κουκλοθεάτρου βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί.
Δύο μικρά αδέρφια,ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωπα με ένα πρόβλημα, όταν κατά λάθος το αγόρι, χάνει τα παπούτσια της αδερφής του. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν επιτρέπει την αγορά νέων παπουτσιών κι αυτό τα παιδιά το γνωρίζουν. Αποφασίζουν να διαχειριστούν το πρόβλημα μόνα τους και μοιράζονται τα παπούτσια του αγοριού προκειμένου να πηγαίνουν σχολείο. Όμως και αυτή η λύση δημιουργεί νέα προβλήματα.
Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που κατορθώνουν μέσα από τη συνεργασία και την αγάπη τους να κερδίσουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα τον αγώνα της ζωής.
Διάλογοι - Διασκευή Σεναρίου: Ελισσαίος Βλάχος
Σκηνοθεσία: Ελισσαίος Βλάχος
Κατασκευές κουκλών: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Σπύρος Παπαχρήστου
Κατασκευές αντικειμένων: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Σπύρος Παπαχρήστου
Μηχανισμοί-ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου, Σπύρος Παπαχρήστου, Δήμητρα Κωνσταντινίδου
Μουσική επιμέλεια: Κλειώ Κιούλπαλη, Δήμητρα Κωνσταντινίδου
Εμψυχωτές: Αγγελική Γουναρίδη, Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κωσταντής Μιζάρας
Φωτογραφίες-επεξεργασία video animation: Ράνια Μπισκίνη
Παραγωγή: Τα Φτερά του Μύθου
Τεχνική: Κούκλες άμεσης κίνησης, μαριονέττες, θέατρο σκιών, μαύρο θέατρο.
Παραστάσεις 22 Φεβρουαρίου και 1 & 8 Μαρτίου 2015
Η ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιού φτουξελευτερία σας ταξιδεύει
στου Κόσμου την άκρη
Ένα παραμύθι για κάποιον που έκανε ένα ταξίδι μακρινό, γεμάτο συναντήσεις, δοκιμασίες και περιπέτειες ψάχνοντας την πιο όμορφη του κόσμου... στου Κόσμου την άκρη!
Αφήγηση παραμυθιού με ζωντανή μουσική (κιθάρα, βιολί, ακορντεόν και κρουστά) και πρωτότυπες μουσικές κουκλες.
Βάλαμε τα δικά μας λόγια. τη δικιά μας μουσική και διάθεση...Τυλίξαμε και ξετυλίξαμε την κόκκινη κλωστή αμέτρητες φορές και...κάθε φορά ανακαλύπταμε και κάτι καινούργιο! Τώρα θέλουμε να μοιραστούμε το παραμύθι με όλους, μικρούς και μεγάλους. Ποιος ξέρει; μπορεί έτσι να βρούμε κάτι που δεν είχαμε προσέξει.
Συντελεστές:
Κωσταντής Μιζάρας (αφήγηση, κιθάρα), Αγγελική Γουναρίδη (αφήγηση, εμψύχωση αντικειμένων), Ειρήνη Σγουρίδου (φλάουτο, τραγούδι, κιθάρα, κρουστά)
Διάρκεια: 60 λεπτά
είσοδος: 8 ευρώ
επικοινωνία 6974713655 / 6974141320

Demis Roussos (Aphrodite's Child) - Rain And Tears 1987 Video Sound HQ