Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Διαδικτυακή ημερίδα "Έρευνα στα Μουσικά Σχολεία" και άλλα νέα της Ε.Ε.Μ.Ε.

 

Τα νέα μας

Η Επιτροπή της ΕΕΜΕ για τα Μουσικά Σχολεία διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή Ημερίδα την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:00-19:00 με θέμα την “Έρευνα στα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας”. Θα πραγματοποιηθεί μια ανασκόπηση εκπαιδευτικών ερευνών που εκπονήθηκαν από κοινού από μέλη της Επιτροπής, αλλά σε και συνεργασία με άλλους καθηγητές.
Οι εργασίες παρουσιάστηκαν στο 3ο Συμπόσιο Ευρωπαϊκών Μουσικών Σχολείων στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στη Βιέννη τον Οκτώβριο του 2023. Δείτε το πρόγραμμα και τους εισηγητές της Ημερίδας εδώ:
https://www.eeme.gr/info/activities/old-activities/3280-i-erevna-sta-mousika-sxoleia.html
Στο πλαίσιο της ίδιας Ημερίδας θα παρουσιαστεί το Αποθετήριο που έχει αρχίσει να δημιουργείται από τα μέλη της Επιτροπής των Μουσικών Σχολείων με έρευνες, μελέτες, εργασίες και καλές πρακτικές. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά.
Ο σύνδεσμος παρακολούθησης βρίσκεται εδώ:
https://us06web.zoom.us/j/81733152641?pwd=aM2Dx8CeXaptZsPcXWrsIODdaFD5mx.1
------------------------------------------------
Η ομάδα εργασίας για την Προσχολική και την Πρωτοβάθμια Μουσική Εκπαίδευση επαναδραστηριοποιείται με μια μουσική συνάντηση γνωριμίας. Άτομα που θέλουν να γίνουν μέλη και άτομα που θέλουν έρθουν σε επαφή με την ομάδα, καλούνται να συμμετάσχουν το Σάββατο 17/2/24 και ώρα 17:00 – 19:00 στην 1η διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας. Στο δίωρο αυτό, εκτός από τη γνωριμία με την ομάδα εργασίας, θα παρουσιαστεί υλικό και μουσικές προτάσεις για την Αποκριά. Εισηγήτριες θα είναι η Ανθή Θάνου (αφηγήτρια παραμυθιών) και η Κατερίνα Κουθούρη (μουσικοπαιδαγωγός), ενώ θα συμβάλουν με ιδέες οι προσωρινές επικεφαλείς της ομάδας εργασίας, Δέσποινα Καλανταρίδου και Βασιλική Ψύρρα. Όσα μέλη της ΕΕΜΕ ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα μπορούν να να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους την παρακάτω φόρμα :
https://forms.gle/7iNLdKP43owAvtD46
------------------------------------------------
Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας Ομάδας Εργασίας με τίτλο: «Ήχος στην Εκπαίδευση». Η πρώτη συνάντηση με την έναρξη του πρώτου κύκλου εργασιών της ομάδας, η οποία θα βεβαιωθεί ταυτόχρονα και ως επιμόρφωση συγκεκριμένων ωρών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος που θα γίνουν μετά την έναρξη του πρώτου κύκλου θα υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν στον επόμενο κύκλο εργασιών. Γι΄ αυτό το λόγο, η παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοιχτή εδώ: https://tinyurl.com/soundteam
------------------------------------------------
Αφιέρωμα στην Maria Lewander-Androutsos:
Η Ε.Ε.Μ.Ε. ετοιμάζει έναν ειδικό τόμο αφιερωμένο στο μουσικοπαιδαγωγικό έργο της Maria Lewander-Androutsos. Προσκαλούμε όλους όσοι συνδέθηκαν και συνεργάστηκαν μαζί της, σε φιλικό, μαθητικό και επαγγελματικό επίπεδο, να μοιραστούν στη φόρμα που ακολουθεί τις σκέψεις και μνήμες τους από την Maria. Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη σας. Οι φίλοι και συνεργάτες της Maria.
https://forms.gle/MWqCM1tecyPZksWM9
------------------------------------------------
Μην ξεχάσετε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας για το έτος 2024. Για τις συνδρομές και τον τρόπο πληρωμής επισκεφθείτε τη σελίδα της Ένωσης εδώ:
https://www.eeme.gr/eeme/ld-members.html
Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΜΕ
Άλλα νέα που ίσως σας ενδιαφέρουν
Τα Εργαστήρια Μουσικής Παιδαγωγικής και Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μουσική Εκπαίδευση σε Τυπικά και Άτυπα Περιβάλλοντα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ, συνδιοργανώνουν κατά το Εαρινό Εξάμηνο 2024 σειρά σεμιναρίων για νέους/ες ερευνητές/τριες. ​​Οι συναντήσεις αφορούν τους/τις προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες που αναλαμβάνουν να εκπονήσουν έρευνα στα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύουν τα δύο Εργαστήρια και τους/τις υποψήφιους/ες διδάκτορες Τμημάτων Μουσικών Σπουδών στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, από τη σειρά συναντήσεων Σεμινάρια Νέων Ερευνητών μπορούν να επωφεληθούν όσοι και όσες επιθυμούν να εμπλουτίσουν ή να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους σε θέματα έρευνας στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Περισσότερα για τη σειρά τις θεματικές των παρουσιάσεων, τις δηλώσεις συμμετοχής και τις βεβαιώσεις παρακολούθησης εδώ.
Επιμορφωτικό 4μηνο Σεμινάριο εξ αποστάσεως “Εκμάθηση Ukulele Soprano” από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ. Αιτήσεις μέχρι 17/2. Κόστος: 100 ευρώ, Πληροφορίες: https://cce.uoa.gr/courses-detailed/7a1f4198-9da9-4411-8195-77ac71197705
Ε.Ε.Μ.Ε.
Ερμού 7, Τ.Κ. 54625
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 6939560404
info@eeme.gr

📚 Teaser με τα βιβλία που έρχονται - Κάντε χώρο στη βιβλιοθήκη σας














Ειδικά αφιερώματα με θέμα την πλαστογραφία - Μάρτιος & Απρίλιος στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

 Ειδικά αφιερώματα με θέμα την πλαστογραφία

Μάρτιος – Απρίλιος στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Στο πλαίσιο των εκθέσεων Η κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας και Fake (f)or Real (Ψεύτικο για αληθινό;) το Τελλόγλειο Ίδρυμα διοργανώνει σειρά ειδικών αφιερωμάτων με θέμα την πλαστογραφία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
v Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 18:00: Η πλαστογραφία στην αρχαιότητα
v Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 18:00: Η πλαστογραφία στην τέχνη
v Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 18:00: Επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας - Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας πλαστών έργων
v Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 18:00: Τεχνικές μέθοδοι ανίχνευσης πλαστών έργων
Θα ανακοινωθούν σύντομα αναλυτικά τα προγράμματα των αφιερωμάτων με τους ομιλητές.
Είσοδος ελεύθερη.
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2310247111 (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00-14:00, Τετάρτη 9:00-14:00 & 17:00-21:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00).
Διάρκεια εκθέσεων: 2 Φεβρουαρίου – 16 Ιουνίου 2024.