Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


5 Απριλίου 2014
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου σάς προσκαλούν να συναντήσετε την Αγγελική Νικολούλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Θάνατος με χείλη κόκκινα το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 1 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Πανεπιστημίου 37
Αθήνα
τηλ. 210-3253232 


6 Απριλίου 2014
Η λέσχη ανάγνωσης Κύμης-Αλιβερίου συζητά με τη συγγραφέα Ισμήνη Καπάνταη με αφορμή το νέο της βιβλίο Σικελικός εσπερινός την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ.
Kymi Palace
Κύμη
Εύβοια
22220 22500 


8 Απριλίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επί λέξει σάς προσκαλούν σε μια «Συνάντηση στον Ακάλυπτο»την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 και ώρα 7 μ.μ.
Για τη νέα ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Ιωαννίδη Ακάλυπτος θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι ποιήτριες Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παυλίνα Μάρβιν, Αλεξάνδρα Πλαστήρα και Μαρία Τοπάλη, καθώς και ο Παναγιώτης Ιωαννίδης.
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ»
Ακαδημίας 32
Αθήνα
Τηλ. 210-33.88.054 


9 Απριλίου 2014
Στον Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού - Ανοιχτή Πόλη, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. παρουσιάζονται τα έργα δυο δημιουργών. Το νέο μυθιστόρημα του Παύλου Θ. Κάγιου Μη μ’ αφήσεις να χαθώ και το μουσικό έργο της Ειρήνης Χηράτου «Ώρα επτάμιση Ελλάδος». Θα προβληθεί το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μη μ’ αφήσεις να χαθώ», βασισμένο σε ιστορικο-κοινωνικο-πολιτικά γεγονότα και αγαπημένες ταινίες που διατρέχουν τα 40 χρόνια (1973-2013) της ιστορίας των ηρώων του βιβλίου. Στην ταινία αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζουν οι Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Καταλειφός, Γιώτα Φέστα και Αλίκη Παπαχελά. Η Ειρήνη Χηράτου θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το έργο της. Θα τραγουδήσει ο Γιάννης Θωμόπουλος και θα παίξουν οι μουσικοί Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Κώστας Γιώτης (μπάσο), Σπύρος Κωστής (ακορντεόν) και η συνθέτρια βιολί, με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφιών του Νίκου Γράβαρη. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Κώστας Αρβανίτης (διευθυντής του «105,5 στο Κόκκινο»), ενώ, για το έργο «Ώρα επτάμιση Ελλάδος», θα μιλήσει η Γιώτα Στελλάκη (εκπαιδευτικός, θεολόγος - MSc Bυζ. Φιλολογίας, τ. διευθύντρια 11ου Γυμνασίου Ιλίου).
Πολυχώρος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού «Ανοιχτή Πόλη»
Μέγαρο Ερμής-Πανεπιστημίου 56
Εμμ. Μπενάκη 9
Γαμβέτα 1
Αθήνα
210 380 2055 


12 Απριλίου 2014
Οι Eκδόσεις και τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου σάς προσκαλούν να συναντήσετε την Αγγελική Νικολούλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Θάνατος με χείλη κόκκινα το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 και ώρα 1 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Εμπορικό Κέντρο The Mall (επίπεδο 0)
Α. Παπανδρέου 35
Μαρούσι
210-61.00.266


12 Απριλίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και ο πολιτιστικός σύλλογος «Ο Μακρυγιάννης» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μάρδα Η γοητεία μιας συντριβής το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα του συλλόγου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Άρης Ράβανος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Βήμα»
Νίκος Στάμος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ηχώ της Άρτας»
Την εκδήλωση συντονίζει η Βανέζα Πανταζή μέλος του συλλόγου «Ο Μακρυγιάννης».

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
750x90_cyta_fasa.jpg
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Περιεχόμενα Ενημερωτικού Δελτίου
Giacomo Puccini «La Bohème»
σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera της νέας Υόρκης
Giacomo Puccini «La Bohème»
Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, προβάλλει στο χανιώτικο κοινό το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD».
Το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα 19.55, θα προσβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης,  το υπέροχο έργο του  Giacomo Puccini «La Bohème».
Η κλασική παραγωγή μέσα από την οποία παρουσιάζεται με αριστουργηματικό τρόπο η συγκινητική ιστορία του Puccini, αφηγείται τον νεανικό έρωτα. Το συγκεκριμένο έργο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο κοινό καθώς κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων παραστάσεων στην ιστορία της MΕΤ.
Η Anita Hartig πρωταγωνιστεί στον ρόλο της λεπτεπίλεπτης, εύθραυστης Mimi στην παραγωγή του Franco Zeffirelli, με τον Vittorio Grigolo στον ρόλο του Rodolfo, του παθιασμένου εραστή της. Στο cast βρίσκουμε επίσης τη Susanna Phillips στον ρόλο της Musetta και τον Massimo Cavalletti να υποδύεται τον Marcello.
Διευθυντής ορχήστρας είναι ο Stefano Ranzani.
Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου έως την Παρασκευή 09.00 – 14.00
Γενική Είσοδος: 18 €
Φοιτητικό / Άνεργοι / Παιδιά κάτω των 15 ετών: 13 €

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΕΓΑΚΗΣ - ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΠΟ ΑΣΤΕΡΙΑ | OFFICIAL VIDEO CLIP

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΕΓΑΚΗΣ  ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΠΟ ΑΣΤΕΡΙΑ WATCH THE OFFICIAL VIDEO CLIP
Το νέο τραγούδι του Στέλιου Λεγάκη, "Καρδιές Από Αστέρια" κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Panik Records, σε μουσική Γιώργου Παπαδόπουλου και στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου. 
Ήδη ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς στο ελληνικό airplay, ενώ οι το φανατικό fan club του Στέλιου ή αλλιώς οι λεγόμενες "Λεγάκιερς" έμαθαν το τραγούδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά της κυκλοφορίας του!
Ένα πολύ ιδιαίτερο video clip, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δημολίκα, έρχεται να ντύσει με εικόνα την μοναδική ερμηνεία του 16χρονου Βενιαμήν της Panik Records Στέλιου Λεγάκη!

Ατμοσφαιρικό, όπως αρμόζει στη μουσική και το στίχο του τραγουδιού,
βραδινό γύρισμα σε ένα δρόμο κάπου στο δάσος της Καισαριανής, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο Στέλιος τραγουδούσε "Καρδιές Από Αστέρια", πλαισιωμένος από την "μπάντα" του που τον ακολουθούσε πάνω σε ποδήλατα! 
Η ιστορία κλιμακώνεται όταν συναντά το κορίτσι που αναζητούσε...
Το επίσημο video clip κυκλοφορεί από την Panik Records!

ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ ΤΣΕΠΗΣ Λ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ