Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

24 Ιανουαρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη Μπορείς να κλάψεις μες στο νερό; την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6:30 μ.μ. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίο του. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Εύα Ψυλλάκη.
Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης»
Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114
Περιστέρι
 

25 Ιανουαρίου 2013
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και η ΗΠ.Ε.ΠΟ.Τ.Ε. (Ηπειρωτική Εταιρεία Πολιτισμού, Τεχνών και Επιστημών) σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη - Νίκου Κ. Κυριαζή Άννα Σικελιανού - Ο έρωτας και το όνειρο την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Κ. Βλαχοπάνος , φιλόλογος, Γιώργος Μάνος, πολιτικός μηχανικός και οι δυο συγγραφείς. Προλογίζει η Μαίρη Γκούβα, επίκουρος καθηγήτρια του ΤΕΙ Ηπείρου.
Αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Μακρυγιάννης»
Πριοβόλου 11
Άρτα

28 Ιανουαρίου 2013
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων Ο κώδικας του Αυτοκράτορα του Νίκου Κ. Κυριαζή και Άννα Σικελιανού - Ο έρωτας και το όνειρο των Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη & Νίκου Κ. Κυριαζή τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στις 8.00 μ.μ.
Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:
Χάρης Μπότσαρης, καθηγητής Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας Χρίστος Λαδιάς, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και ο συγγραφέας Νίκος Κ. Κυριαζής.
Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.
Σύγχρονη Έκφραση
Δημ. Ι. Ανδρεαδάκη 47 (πρώην Πεσ. Μαχητών)
Λιβαδειά
Τηλ. 22610-23.136
 

30 Ιανουαρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο IANOS και το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών σάς προσκαλούν στον Κύκλο Εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον IANO» με οικοδεσπότη τον Ανταίο Χρυσοστομίδη.
Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ. ο Ανταίος Χρυσοστομίδης συζητά με τον συγγραφέα Άρη Φιορέτο με αφορμή το νέο του βιβλίο Ο τελευταίος Έλληνας.
IANOS
Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917

31 Ιανουαρίου 2013
Η Α΄Ομάδα Ανάγνωσης της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου σάς προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας Γαλανάκη Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ Πασά (Εκδόσεις Καστανιώτη) την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. Στη συνάντηση θα παραβρεθεί και η συγγραφέας. Είσοδος ελεύθερη. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως.
Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου
Στέφανου Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου
Μαρούσι , 210 6147181

1 Φεβρουαρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το PUBLIC και το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών σάς προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Άρη Φιορέτο στην παρουσίαση του βιβλίου του Ο τελευταίος Έλληνας την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.
PUBLIC
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-227.288

1 Φεβρουαρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μήτσου Ο κίτρινος στρατιώτης το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ.
Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του και θα συνομιλήσει με το κοινό.
Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου
Τέρμα Παπαστράτου και Βάρναλη
Αγρίνιο
Tηλ. 26410-22.393

3 Φεβρουαρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σάς προσκαλούν να συναντήσετε τη Ζυράννα Ζατέλη την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ένας λόγος παραπάνω» με τη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Μάκη Προβατά στο Gazarte.
Gazarte
Βουτάδων 34
Γκάζι
τηλ. 210 3460347

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Ιανουάριος 2013

Αγαπητοί μας αναγνώστες,
Καλή χρονιά με αισιοδοξία και πολλή όρεξη για διάβασμα και για δημιουργική απασχόληση!
Με πολλή χαρά σάς ενημερώνουμε για τις νέες κυκλοφορίες των βιβλίων μας και σας προτείνουμε τίτλους που αγαπήσαμε και ξεχωρίσαμε.
Στην ξένη λογοτεχνία ο Ζιλμπέρ Σινουέ και η Τζοάν Χάρις θα συναρπάσουν το κοινό τους με τα νέα τους βιβλία, ενώ ο Μαρκ Λεβί, ο συγγραφέας που κέρδισε το γαλλικό αναγνωστικό κοινό την τελευταία δεκαετία, επανέρχεται στην Ελλάδα με το νέο του βιβλίο, που αναδίδει το μεθυστικό ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ. Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ, αφού κατέκτησε εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες και τιμήθηκε με το βραβείο Booker, μεταφέρθηκε στην κινηματογραφική οθόνη και συμμετέχει στις περισσότερες κύριες κατηγορίες υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ! Μη χάσετε την ευκαιρία να διαβάσετε ένα διαχρονικό αλληγορικό ανάγνωσμα που θα σας μαγέψει!
Ποιος θα μπορούσε να είναι ο προσωπικός μας στόχος για τη νέα χρονιά; Να βρούμε ξανά τον εαυτό μας, να τον επαναπροσδιορίσουμε. Οι ευκαιρίες που ξεδιπλώνονται μπροστά μας για δημιουργικότητα και δραστηριοποίηση θα ετοιμάσουν το έδαφος για να αποκτήσουμε γαλήνη, ελπίδα και αυτοπεποίθηση, να προβούμε στις επιλογές εκείνες που σταδιακά θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.
Το βιβλίο ΒΡΕΣ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ είναι ο χάρτης που θα μας καθοδηγήσει σ’ αυτό το εσωτερικό ταξίδι!
Τα e-books γίνονται μέρα με τη μέρα αγαπημένη συνήθεια! Πάνω από 650 ηλεκτρονικοί τίτλοι χαρίζουν στην ανάγνωση μια νέα διάσταση που μας συναρπάζει!
Η 13χρονη Κάρα επιστρατεύει όλα της τα διαγράμματα, τις σημειώσεις και τις παρατηρήσεις σε ένα μόνο στόχο με κωδικό όνομα Επιχείρηση ΑΓΟΡΙΑ!! Νομίζετε πως αυτό είναι κουραστικό; Τι να πει και ο Άρτι ο οποίος με κάποιον μυστήριο τρόπο ζει και ξαναζεί την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ… ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Δηλαδή ξανά και ξανά! Φρίκη!
Τέσσερις νέοι τίτλοι παιδικής λογοτεχνίας για παιδιά ηλικίας από 2 έως 8 ετών θα θέσουν τις βάσεις για μια νέα χρονιά γεμάτη… φιλαναγνωσία! Ανάμεσά τους το νέο βιβλίο Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ της Λίτσας Ψαραύτη, η οποία μόλις βραβεύτηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της! !
8 βιβλία με παραμύθια και ευχάριστες ιστορίες θα γεμίσουν εποικοδομητικά τις μέρες των παιδιών μας αλλά και τις νύχτες τους με όνειρα γλυκά!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ - ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Α' ΕΞΑΜΗΝΟ 2013


Ελεάνα Γιαλούρη: Υλικός πολιτισμός. Η ανθρωπολογία στη χώρα των πραγμάτων

"Η Θεσσαλονίκη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του οθωμανισμού"

The Great Gig - θέατρο Αυλαία, 26 & 27 Ιανουαρίου 2013

Το Μουσικό Χωριό στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών - δελτίο τύπου

Το μουσικό χωριό στη Στέγη (25-27 Ιανουαρίου 2013)
Μία από τις μεγαλύτερες καινοτόμες μουσικές κοινότητες της Ευρώπης εκπέμπει από το Πήλιο: γνωρίστε την στη Στέγη μ’ ένα τριήμερο φεστιβάλ.
Ένα τριήμερο με συναυλίες, προβολές και εργαστήρια, με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών.
Το Μουσικό Χωριό Πηλίου, ένας θεσμός που έχει πετύχει να δημιουργήσει μια δυναμική καλλιτεχνική κοινότητα έρχεται στη Στέγη, σε ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, στις 25, 26 και 27 Ιανουαρίου 2013.
Το Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.
Το πρόγραμμά του είναι ανοιχτό, καινοτόμο και πολυσυλλεκτικό, χαρακτηριστικά που δένουν απόλυτα με τη Στέγη η οποία επέλεξε να στηρίξει αυτή τη μουσική κοινότητα φιλοξενώντας ένα εκρηκτικά δυναμικό τριήμερο φεστιβάλ ήχων από τον Μεσαίωνα μέχρι το αύριο, με συναυλίες, διαλέξεις, προβολές και εργαστήρια, με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών.
Σχεδιασμός προγράμματος, συντονισμός συντελεστών:
arTree - Θύμιος Ατζακάς, Κώστας Μακρυγιαννάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ
ΤΟ VIDEO TRAILER TOY ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΕΔΩ

ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ (ΠΡΩΗΝ ΑΓΚΑΘΙ) ΛΑΔΑΔΙΚΑ ΠΑΡ 25 ΙΑΝ

Διαπανεπιστημιακό ερευνητικό πρόγραμμα: Urban Environments in Transition, ημερίδα και έκθεση

Θεατρική παράσταση "Η απαγωγή της Σμαράγδως" στο Βαφοπούλειο με ελεύθερη είσοδο

Γιάννης Γιοκαρίνης Ευλαμπία