Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ

MOYΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2014 - Απολογισμός και ευχαριστίες

music-village-logo

Διεθνής Μουσική Κοινότητα
www.music-village.gr
Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού,
Για ένατη συνεχή χρονιά η διεθνής καλλιτεχνική μας κοινότητα ολοκλήρωσε με απρόσμενη επιτυχία τις καλοκαιρινές εκπαιδευτικές και παραστατικές της δράσεις.

Στα 29 μουσικά εργαστήρια, masterclasses και residencies συμβιωτικής δράσης, τα οποία συντόνισαν 47 διεθνείς καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν ενεργά πάνω από 300 επαγγελματίες και σπουδαστές μουσικοί, χορευτές και performers απ΄ όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή τους δεν περιορίστηκε στα εργαστήρια και την παρακολούθηση συναυλιών, αλλά επεκτάθηκε σε ομαδική δημιουργική δράση και παραγωγή δρώμενων και μουσικών project σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, από τον Άγιο Λαυρέντιο περάσαν πάνω από 1000 μουσικόφιλοι που τιμήσαν τον θεσμό με την παρουσία τους.
Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων πραγματοποιήθηκαν 27 συναυλίες / παραστάσεις (εκ των οποίων οι 10 ήταν αποτέλεσμα της επιτόπιας εργασίας σπουδαστών / συντονιστών) καθώς και 9 ανοικτές ομιλίες – συζητήσεις που αποτέλεσαν την αλυσίδα μαθημάτων για τους συμμετέχοντες όλων των εργαστηρίων. Όλες οι παραπάνω δράσεις ήταν ανοικτές και με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.
Εκ μέρους της διοργάνωσης και της ομάδας εργασίας ευχαριστούμε θερμά τους σπουδαστές και τους καλλιτέχνες/εκπαιδευτικούς που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν και να υπηρετήσουν τη μουσική, το χορό και το θέατρο κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του θεσμού, ιδιαίτερα το Δήμο Βόλου και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγίου Λαυρεντίου Γιάννη Αγαπητό, το Ωνάσειο Ίδρυμα και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, τις εκδόσεις Μεταίχμιο, την Red Creative, την ΕΡΤ OPEN, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Αγίου Λαυρεντίου που αγκάλιασε μια ολόκληρη κοινωνία καλλιτεχνών με αγάπη και υπομονή. Ειδικά την οικογένεια Κλειδωνάρη, τους Αποστόλη Βέργο και Ελένη Βλάχου, Μαρία Χουρμουζιάδου, Ελένη Μανωλοπούλου, Ρίτα (για πάντα) και Λητώ Ιωαννίδη, Πέτρο Μύλλερ, Αποστόλη Λουάρη, την οικογένεια Χρηστάκη, την Εβελίνα Τσιούτσιου και τον παπά – Δημήτρη για τη συνεχή τους πολύτιμη υποστήριξη και συνεισφορά.
Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες του Αγίου Λαυρεντίου, ειδικά τους Μιχάλη Ελευθεράκη, Κατερίνα, Μέλλω και Ερμιόνη Λουάρη, Λαυρέντη Γούσιο, Νίκο Κόκκινο, Φρόσω Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Μάτσου, Δημήτρη και Μέλλω Κόκκινου, Τριαντάφυλλο Τριανταφύλλου και Λένα Κωσταντέλια για τις ιδιαίτερες παροχές και την περιποίηση.
Eυχαριστούμε την ‘Ερη Βασιλειάδου η οποία για ένα τετράμηνο συντόνισε τη γραμματεία μεριμνώντας αδιάκοπα για σπουδαστές και καθηγητές.
Ευχαριστούμε θερμά τους πολύτιμους εθελοντές του Μουσικού Χωριού Ναταλία Λαμπαδάκη, Χαριτίνη Κώτη, Μάουρα Φερτεκλίδη, Δημήτρη Ζαχαράκη, Παντελή Αγκιστριώτη, Γιάννη Πουρνάρα και Βασίλη Τσιγερίδη που βοήθησαν στο συντονισμό των εργαστηρίων, στο στήσιμο των μουσικών παραστάσεων και στην παραγωγή. Ειδικά τον διευθυντή παραγωγής Αλέξανδρο Σεϊταρίδη για την άψογη συνεργασία σε επίπεδο τεχνικού συντονισμού, ηλεκτρονικού σχεδιασμού και ενημέρωσης της ιστοσελίδας.Μαζί με τους παραπάνω ευχαριστούμε και τις φοιτήτριες πρακτικής άσκησης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , Σίλβυ Πλαγκαρίτσα και Χριστίνα Αγγελίδη για την άψογη συνεργασία σε επίπεδο εκπαιδευτικού συντονισμού και καλλιτεχνικής συνέργειας με όλη την ομάδα.
Πολλές ευχαριστίες στους σπουδαστές της SAE (Creative Media Education) Άννα Αμπάτη, Ελένη Κόρδα και Άρη Παυλίδη για την άψογη συνεργασία στην εθελοντική βιντεοληψία και ηχογράφηση των εκπαιδευτικών δράσεων και των παραστάσεων.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά το Νικόλα Χρυσό για τη συνεχή φωτογραφική κάλυψη, το Λεωνίδα Παλάσκα για τον ήχο και την τεχνογνωσία καθώς και τη Μητρόπολη Δημητριάδος για την παραχώρηση του αρχοντικού «Γκλαβάνη».
Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την συμμετοχή σας στην αξιολόγηση των αυτών των δραστηριοτήτων και θα χαιρόμασταν να διαβάσουμε στο artree@music-village.gr, σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν στην βελτίωση της διοργάνωσης.

Η ιδρυτική ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού:
Θύμιος Ατζακάς, Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Κώστας Μακρυγιαννάκης

Η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Καλοκαίρι 2014
“Η δύναμη σου,  δύναμη μου…”
20 & 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
στον ΚΗΠΟ του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μετά από τη πολύ μεγάλη και επιτυχημένη καλοκαιρινή της περιοδεία  σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο που τη παρακολούθησε χιλιάδες κόσμου, κλείνει αυτό το ταξίδι στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 20 και τη Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου (λόγω πολύ μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων, θα γίνει και δεύτερη συναυλία τη Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου!).

ΝΑ! - Δήμος Μούτσης (1987) (full album)