Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ

Κάλαντα & κόλεντα
Εκδόσεις Δια Βίου (2011)
Σχήμα: 14,5 cm Χ 21 cm
Σελ. 20, χαρτί velvet 150 gr,
ISBN: 978-960-87001-8-5
Τιμή: 5,00 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6,5%)
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ
Λ.Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 35, 54639, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 2310940069, Fax: 2310951261
http://www.ekdosis-diaviou.gr e-mail: info@ekdosis-diaviou.gr

Δελτίο Τύπου - Ημερίδα στο πλαίσιο του Money Show

28o ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΠΛΟΙΑ / ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011

o Θεόδωρος Γ. Ορφανίδης: Τίρι-Λίρι ή Το κυνηγέσιον εν νήσω Σύρω. Ποίημα ηρωϊκoκωμικόν εις μέρη επτά, του Ανδρέα Θ. Δρακάκη
o Σύρος - Φθινόπωρο 2011, χρονικό εντοπισμού Λαθροθηρών
o Η σύλληψη ωδικών πτηνών - Μια βάρβαρη «νησιωτική παράδοση», της Εύπλοιας
o Έφοδος στο Σχιστό για τους πουλοπιάστες
o Παντελής Βούλγαρης: Η τελευταία νανόχηνα
o Γιώργης Παυλόπουλος: Πού είναι τα πουλιά;
o Τέος Ρόμβος: Γνώρισα ένα μεταναστευτικό πουλί
o Ζακ Περέν: Τα ταξιδιάρικα πουλιά

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΤΥΧΕΡΑ

Αντίσταση και φιλοσοφία στην κρίση

Προσκλήσεις

19 Δεκεμβρίου 2011                                  
Η Έλενα Ακρίτα παρουσιάζει το νέο της βιβλίο Χτυποκάρδια στο κρανίο τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 στις 7.00 μ.μ.                               
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει το βιβλίο της.                      
Τα βιβλία της Έλενας Ακρίτα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.                      
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33                            
Θεσσαλονίκη                          
Tηλ. 2310-22.72.88                                    
21 Δεκεμβρίου 2011                            
Η Εγγονή του Αϊ-Βασίλη σε επικίνδυνες περιπέτειες                           
Τα ξωτικά του παππού εξαφανίζονται κι εκείνη αποφασίζει να τα ξαναβρεί κάνοντας το γύρο του κόσμου. Τι λέτε; Θα έρθετε κι εσείς μαζί της στη Μεσόγειο, στο Μαρόκο και στη Νέα Υόρκη;                          
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 στις 7.00 μ.μ. στην παρουσίαση του τρίτου τόμου της σειράς με τις περιπέτειες της Εγγονής, Η εγγονή του Αϊ-Βασίλη και η εξαφάνιση των ξωτικών η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου κι όλοι εμείς θα φτάσουμε ως την Κίνα και δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα αν δε βρούμε τα ξωτικά!                                
PUBLIC Αμαρουσίου (The Mall Athens)                                 
Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Θέση Ψαλίδι)                         
Μαρούσι                          
Tηλ. 210-63.00.410

Νέο cd : Της Ερημιάς το Αηδόνι (Νεκταρία Καραντζή)/ Κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖH
ΝΕΟ CD: "ΤΗΣ ΕΡΗΜΙΑΣ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ"
Κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες (τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου 2012) από την LYRA
Μέχρι την κυκλοφορία του δίσκου, μπορείτε να ακούτε τα τραγούδια καθημερινά από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ (Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και Kosmos FM)
Νέο CD της ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗ με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα,
σε διασκευές και ενορχήστρωση ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΖΟΥΛΛΗ.
Συμμετέχουν: ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ
Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ είναι μια ερμηνεύτρια της σύγχρονης γενιάς, που έχει όμως ήδη μία μακρά θητεία στον χώρο της βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής παράδοσης.
Ο κόσμος της Βυζαντινής Μουσικής την γνώρισε, ήδη από παιδί, κυρίως μέσω ηχογραφήσεων με τον Γέροντα Πορφύριο τον καυσοκαλυβίτη, ενώ στον κόσμο της Παράδοσης τη μύησε, τη σύστησε και την ανέδειξε ο κορυφαίος δάσκαλος και ερμηνευτής της παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης , στον οποίο μαθητεύει από το 2003 και αποτελεί μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια, σε συναυλίες και δισκογραφία.
Είναι Νομικός, με ειδίκευση σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με μεταπτυχιακά στο Ποινικό και στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο, υποψήφια διδάκτωρ Νομικής και διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής.
Η φωνή της, ευαίσθητη και αέρινη, κινείται στους δρόμους της παράδοσης, δημοτικής και βυζαντινής, εκεί που "ακουμπά" η ψυχή της.
Αποτελεί σήμερα μοναδική περίπτωση γυναίκας ψάλτριας στην Ελλάδα, με επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της, με ενεργό θητεία στο αναλόγιο εκκλησιών από τα 9 χρόνια της έως σήμερα και με καλλιτεχνικές ζωντανές εμφανίσεις που συνδυάζουν τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους με τα παραδοσιακά τραγούδια.
Στον δίσκο αυτό ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με μια εντελώς φρέσκια ματιά. Για πρώτη φορά, συνεργάζεται με τον γνωστό τραγουδοποιό και σύντροφο της ζωής της, Βασίλη Καζούλλη, ο οποίος ανέλαβε τις διασκευές και τις ενορχηστρώσεις, χαρίζοντας «με εμπνευσμένη καλλιτεχνική ματιά, ....μια φρέσκια πνοή στα παραδοσιακά ακούσματα, με σεβασμό!», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Μεγάλος Δάσκαλος Χρόνης Αηδονίδη, σε ένα σημείωμά του στο ένθετο που συνοδεύει τον δίσκο.
Ο ίδιος ο Χρόνης Αηδονίδης μετέχει ερμηνευτικά τόσο σε ένα παραδοσιακό κομμάτι της Μακεδονίας όσο και σε μία δική του δημιουργία, με τίτλο «Δροσοσταλιά» που ξεχωρίζει, αποπνέοντας το απόσταγμα της μακρόχρονης εμπειρίας ενός από τους τελευταίους κορυφαίους της Ελληνικής Παράδοσης.
Ερμηνευτικά συμμετέχει επίσης και ο ίδιος ο Βασίλης Καζούλλης, σε δύο γνωστά παραδοσιακά κομμάτια, δίνοντάς τους το δικό του ιδιαίτερο χρώμα και εκπλήσσοντας...!
Η φωνή της Νεκταρίας ισορροπεί ανάμεσα στις μνήμες και στη σύγχρονη ματιά, ανάμεσα στα μελίσματα και την απλότητα, στα παραδοσιακά χρώματα και στην φρεσκάδα ενός νεώτερου εναρμονισμένου ήχου που συνοδεύει διακριτικά τις ερμηνείες της, ....ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα... ξυπνώντας συλλογικές ιστορικές μνήμες, νοσταλγώντας και συγκινώντας...
Δεξιοτέχνες μουσικοί συνοδεύουν με τρόπο αρχοντικά διακριτικό, τις ερμηνείες: Κυριάκος Γκουβέντας, Γιώργος Κωτσίνης, Τάσος Μυσιρλής, Φίλιππος Ευφραιμίδης , αλλά επίσης ίδιος ο Βασίλης Καζούλλης αλλά και ο Χιλιανός Alejandro Diaz, ο οποίος, με τον ήχο των πνευστών της Λατινικής Αμερικής, δίνει έναν ακόμα ξεχωριστό τόνο στα τραγούδια...
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΔΕΥΤΕΡΟ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
ΔΙΦΩΝΟ
E-Orfeas.gr
MusicCorner.gr
MusicHeaven.gr
MusicPaper.gr
Mousikorama.gr
http://petridisradio.blogspot.com/
Tralala.gr
http://mousikitexnespolitismos.blogspot.com/

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ 16-18/12/2011

«ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΧΑΡΙΣΕ ΜΕ!»
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι (16 – 18 Δεκεμβρίου 2011), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων, συνεχίζει τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια για την ανάπτυξη της βιβλιοφιλίας και φιλαναγνωσίας σε απομακρυσμένες και εν πολλοίς άγονες περιοχές της χώρας μας, με το μήνυμα: «ΔΩΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ! ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!».
Έτσι, λοιπόν, οι επισκέπτες της ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν μαζί τους στην έκθεση βιβλία που διάβασαν, τα οποία θα ζωντανέψουν και θα εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη της ακριτικής Κάσου, ύστερα από την επιτυχημένη προσπάθεια εμπλουτισμού των βιβλιοθηκών Λέρου και Λειψών.
Τα βιβλία μπορούν να παραδίδονται στην έκθεση ή να αποστέλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα, τηλ. 210 33 00 924).
Είσοδος ελεύθερη.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 17.00 – 22.00 μ.μ. Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11.00 π.μ. ‐ 22.00 μ.μ.

Τελευταίες παραστάσεις: Σκουλήκια του Χ. Μίτελπουνκτ με τους Τ. Νούσια & Μ. Καμίνσκι, Θέατρο Σοφούλη

Τελευταίες  παραστάσεις                                           
Έως Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011                                  
ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ                            
του Hillel Mittelpunkt (Χιλέλ Μίτελπουνκτ)                                          
(Μετάφραση: Κωνσταντίνος Καγιάννης)                                     
Στο Θέατρο Σοφούλη

Τρελάρες όλοι γίναμε - Γιώργος Ζαμπέτας