Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

www.metaixmio.gr/polychoros


Φίλες και φίλοι του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, καλή χρονιά σε όλες και όλους σας, με υγεία, δύναμη, έμπνευση, αισιοδοξία και προκοπή. Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ, το αγαπημένο σας στέκι στο κέντρο της Αθήνας, είναι κοντά σας και τη νέα σεζόν με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Δείτε ΕΔΩ συνοπτικά τι σας ετοιμάζουμε και παρακάτω πιο αναλυτικά τις πρώτες εκδηλώσεις της χρονιάς.
Σας περιμένουμε όλους. Επιλέξτε τι σας ενδιαφέρει και σημειώστε το στην ατζέντα σας. Ελάτε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Οικογένεια από αγάπη: Πέρα από τους δεσμούς αίματος
Ενημερωτική ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς, με θέμα τη διαχείριση του χωρισμού, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις νέες μορφές οικογένειας.
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, στις 7 μ.μ.
Η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας και το πρώτο σχολείο φροντίδας, αγάπης και μάθησης κάθε ανθρώπου. Οι δεσμοί αίματος, όμως, ή η φυσική παρουσία της τριάδας «μητέρα-πατέρας-παιδί» δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε ικανή συνθήκη για τη δημιουργία μιας λειτουργικής οικογένειας.
Σε αυτή τη συνάντηση φωτίζουμε τις μη πυρηνικές οικογένειες. Συζητάμε για το διαζύγιο και τον χωρισμό των γονιών, τη νέα οικογένεια που προκύπτει έπειτα από δεύτερο γάμο, για τις μονογονεϊκές οικογένειες και άλλες μορφές οικογένειας. Τι προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς και τα αδέρφια; Τι είδους ερωτήματα θέτουν τα παιδιά; Τι είδους αφηγήσεις προσφέρουν απαντήσεις; Πώς χειριζόμαστε τους δικούς μας δισταγμούς και φόβους;
Συζητάμε, αφηγούμαστε, μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς, τις ελπίδες και τις προσδοκίες με ειδικούς, γονείς και αφηγητές.
Αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου Η μητριά με τη χρυσή καρδιά, με ηρωίδα μια μητριά με πραγματικά χρυσή καρδιά που καταφέρνει να προσεγγίσει το θετό της παιδάκι με τρόπο που ανατρέπει όλα τα στερεότυπα, όχι μόνο των παραμυθιών, αλλά και τα σημερινά, που εξακολουθούν να είναι πολλά και δυστυχώς υπαρκτά.
Εισηγήτριες: Νάντια Μαγκλάρα, παιδοψυχίατρος, Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Κυριακή Χαριτάκη, ιδρύτρια του singleparent.gr
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Η μητριά με τη χρυσή καρδιά (λιανική τιμή: 3,70 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ»). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ψυχρά κι Ανάποδα (Disney)
Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Παιδιά, ελάτε να μάθουμε για τους αγαπημένους ήρωες του χειμώνα: τη θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Άννα, τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, την παγωμένη βασίλισσα Έλσα, τον ξεκαρδιστικό χιονάνθρωπο Όλαφ κι έναν τάρανδο: τον Σβεν.
Ακολουθήστε κι εσείς, παρέα με τον μουσικό-ηθοποιό Στέλιο Κουκέλη και την εικαστικό Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου, την ατρόμητη Άννα σε ένα επικίνδυνο ταξίδι γεμάτο συγκίνηση και περιπέτεια μέσα σε παγωμένα φιόρδ και χιονοσκέπαστα βουνά.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι πρώτοι 12 μήνες του μωρού μου
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι γονείς

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, στις 7 μ.μ.
Συζήτηση με νέους γονείς και τον Καθηγητή Παιδιατρικής Ανδρέα Κωνσταντόπουλο με αφορμή το νέο ομότιτλο βιβλίο του
Έπειτα από εννέα μήνες έφτασε η πολυπόθητη μέρα που κρατήσατε στην αγκαλιά σας το νέο σας μωράκι και η ώρα να επιστρέψετε σπίτι σας μαζί του. Αισθάνεστε πως φύγατε από το μαιευτήριο ξεχνώντας το εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς πρέπει να το φροντίσετε; Έχετε χιλιάδες ερωτήματα και καμία απάντηση;
Θα αλλάξει το χρώμα των ματιών του; Μπορώ άφοβα να το φωτογραφίζω; Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται και πώς θα το βοηθήσω να κοιμάται τη νύχτα; Πότε και πώς θα κόψει την πιπίλα; Πότε μπορώ να του βάλω παπούτσια; Η τηλεόραση επιτρέπεται; Ποια πρέπει να είναι η διατροφή μου κατά τη διάρκεια του θηλασμού; Μπορώ να γυμνάζομαι; Τι πρέπει να γνωρίζω για τα εμβόλια; Ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα; Θα του δημιουργήσουμε πρόβλημα εάν εμείς οι γονείς του του μιλάμε σε δύο διαφορετικές γλώσσες; Πρέπει να ανησυχώ όταν έχει πυρετό; Αλήθεια, με συμπαθεί το μωρό μου; Πώς θα το κάνω να νιώσει ασφάλεια;
Από τα πιο σοβαρά ερωτήματα μέχρι αυτά που αφορούν πρακτικά καθημερινά θέματα, τίποτα δεν πρέπει να σας τρομάζει. Η έλευση ενός μωρού και η φροντίδα του είναι εύλογο να δημιουργεί αγωνία και ανασφάλεια στους νέους γονείς. Μην πέσετε στην παγίδα του άγχους. Αντιμετωπίστε το σαν μια καινούργια πρόκληση για εσάς και απολαύστε τον πρώτο χρόνο μαζί με το μωρό σας. Είναι μοναδικός.
Ο Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Κωνσταντόπουλος σας περιμένει σε μια καθησυχαστική συζήτηση όπου θα λύσει όλες τις πιθανές απορίες σας απαντώντας στα ερωτήματα που απασχολούν τους νέους γονείς κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού τους. Στη συζήτηση συμμετέχει η ιατρική συντάκτρια του ΑΝΤ1 Φωτεινή Γεωργίου, ενώ η ηθοποιός Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους θα μοιραστεί μαζί μας τις δικές της εμπειρίες από τον ρόλο της ως μητέρας.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε ή/και να συμμετάσχετε στη συζήτηση, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ιδιότητα) και την ένδειξη ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ.
Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την εκδήλωση.

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο 2015, μία Δευτέρα τον μήνα.
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Τον Ιανουάριο: Η σχέση με τον εαυτό μας; Η πιο μακροχρόνια σχέση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015, 7-9 μ.μ.
Η σχέση με τον εαυτό μας – η σχέση που αποτελεί το φίλτρο μέσα από το οποίο βιώνουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους. Πώς μπορούμε να την καλλιεργήσουμε και να τη θρέψουμε; Πώς μπορούμε να φτάσουμε στην πολυπόθητη «αυτογνωσία»; Σε ένα πιο προσωπικό Cinema therapy Night σας προσκαλούμε να στρέψετε τον κινηματογραφικό προβολέα προς τα μέσα και να γίνετε ο πρωταγωνιστής της ζωής σας.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα, δείτε τις υπόλοιπες θεματικές και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Δημιουργική γραφή
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη (2ος κύκλος)
Ημερομηνίες: Σάββατο 31 Ιανουαρίου, 14 Φεβρουαρίου, 7 και 21 Μαρτίου, 4 και 25 Απριλίου 2015
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00
Στόχος του δεύτερου κύκλου του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και με αφορμή κάποιο παιχνίδι, ζωγραφιά ή κείμενο, να εμπλακούν δημιουργικά στη διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να σκεφτούν και να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου.
Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
• θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Περισσότερα για το περιεχόμενο κάθε συνάντησης, αλλά και για υπόλοιπα νέα εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά θα βρείτε ΕΔΩ.
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.
Τα σεμινάρια-εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο τετράμηνο του 2015 είναι:
1. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα (διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις) με τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 3/2/2015, στις 6 μ.μ.
2. «Επισκέπτες με σκοπό»: Σχεδιάζοντας μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο (διάρκεια: 18 ώρες / 6 συναντήσεις) με τη Μαρίζα Ντεκάστρο και την Ελένη Σβορώνου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 11/2/2015, στις 6 μ.μ.
3. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 5/2/2015, στις 5 μ.μ.
4. Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (διάρκεια: 22,5 διδακτικές ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων) με τους Δημήτρη Σούλτα, Αντώνη Λεκόπουλο, Χρίστο Χαραλαμπόπουλο
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 5/2/2015, στις 6 μ.μ.
Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου από τον/την εισηγητή/τριά του, ο οποίος/η οποία στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ



ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Το μυστικό ημερολόγιο του Κοντορεβιθούλη του Φιλίπ Λεσερμέιερ με τις αριστουργηματικές εικόνες της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ
Τι κάνει αυτό το βιβλίο τόσο μοναδικό; Η αλλιώς ειπωμένη ιστορία του δημοφιλούς ήρωα; Η ευφυής εικονογράφησή του; Η πολλαπλών επιπέδων ανάγνωσή του; Το γεγονός ότι απευθύνεται εξίσου σε παιδιά και μεγάλους; Το υποβόσκον χιούμορ του και η ρεαλιστική τραγικότητά του; Μήπως οι τρισδιάστατοι χαρακτήρες του; Όλα αυτά μαζί και άλλα τόσα επίσης. Γιατί τέτοια βιβλία είναι μεγάλη ευλογία για τη λογοτεχνία να υπάρχουν. Γιατί τέτοια βιβλία δεν γράφονται ούτε εικονογραφούνται εύκολα. Γιατί αυτά τα βιβλία «σώζουν» την παιδική βιβλιογραφία από τις ευκολίες, τα… υποκοριστικά και τις δοκιμασμένες συνταγές. Επειδή κάτι τέτοια βιβλία τα διαβάζεις και σου μένουν αξέχαστα. Και γιατί ο Κοντορεβιθούλης είναι κάτι παραπάνω από μια καρικατούρα συγγραφικής επινόησης. Είναι εσύ κι εγώ. Είναι η ήρεμη δύναμη που έχει να παλέψει καθημερινά με τις εσωτερικές συγκρούσεις του και τις εξωτερικές αντιξοότητες για να επιβιώσει.
Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου: Ενώ η Μαύρη Πείνα μαστίζει την κοινωνία που ζει ο μικρός Κοντορεβιθούλης και τα έξι αδέλφια του, η κακιά μητριά τους αποφασίζει να τα παρατήσουν στο δάσος. Τη μια φορά τα καταφέρνουν να γυρίσουν πίσω, αφού ο Κοντορεβιθούλης αφήνει πίσω του τα βοτσαλάκια, τη δεύτερη όμως τα παιδιά θα μπλεχτούν σε μεγάλες περιπέτειες, παραλίγο μοιραίες. Τελικά όμως με μπροστάρη το μικροσκοπικό παιδί με τη μεγάλη ψυχή, θα καταφέρουν να σώσουν τους εαυτούς τους αλλά και όλους τους συμπολίτες τους από τα δεινά.
Ιωάννα Μπουλντούμη, συγγραφέας
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της για παιδιά:
Σαν τον σκύλο με τη γάτα
Λείπει η γάτα, χορεύουν τα φαντάσματα
που ανήκουν στη σειρά «Γραφείο Αστυνομικών Ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ» με ήρωα έναν σκύλο Δαλματίας, πρώην αστυνομικό και νυν ιδιωτικό ντετέκτιβ, που έχει για βοηθό την Αγαθή Γαλή, μια βαρήκοη γάτα με εκρηκτικό χαρακτήρα.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στείλτε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (θέμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NEWSLETTER), σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και μπείτε στην κλήρωση για τρία αντίτυπα του βιβλίου ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΡΕΒΙΘΟΥΛΗ. Ο διαγωνισμός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου και οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν σε επόμενο newsletter. Θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ - Θωμάς Μπακαλάκος (1979) [όλο το έργο]