Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Εντυπωσίασε ο Γιώργος Βασιλείου στα "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Αισθητή ήταν η εικαστική παρουσία του αξιόλογου καλλιτέχνη Γιώργου Βασιλείου, στην περίφημη σπονδυλωτή έκθεση "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011" που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού, στο Μουσείο Γουναρόπουλου.                          
Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης παρουσίασε τρία θεαματικά έργα που τράβηξαν την προσοχή του φιλότεχνου κοινού, ένα μεγάλο διαστάσεων έργο, λάδι σε καμβά, με τίτλο "Αιωνιότητα" και ένα μικρότερο έργο, δίπτυχο, που παρουσίαζε προσωποποιημένες την ημέρα και τη νύκτα σε ονειρικές χρωματικές συνθέσεις, που ενθουσίασαν τους επισκέπτες της έκθεσης που διέρκεσε συνολικά εικοσιδύο ημέρες.                                     '
Στα κοσμικά εγκαίνια της εντυπωσιακής αυτής έκθεσης, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ζωγράφου & πρόεδρος του Μουσείου Γουναρόπουλου Κώστας Καλλίρης, ο οποίος τέλεσε μαζί με τον αντιπρόεδρο του Μουσείου Ηλία Γουναρόπουλο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας και επιμελητή των "ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ" Μιχαήλ Ρωμανό τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, πλήθους φιλότεχνων, καθηγητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ηθοποιών και προσωπικοτήτων από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων γενικότερα.                             
Το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός, και φέτος διανύει τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, παρουσιάζει νέους κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να προτείνουν μια αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το εικαστικό κόσμημα, το κολλάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.                           
Τα εικαστικά "Δρώμενα Τέχνης" λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών ενώ οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό. Σε κάθε χώρο τέχνης παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα των καλλιτεχνών ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα χρόνο, από το δημοφιλή ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού".

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΥΛΟΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΠΕΜ 1 ΣΕΠΤ

TΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                            
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ                                     
Για λόγους πέρα από τη δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε την μεταφορά της αρχικά προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 18 Ιουλίου συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη Βαβυλωνία του Μύλου , για την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο .                               
Το management του καλλιτέχνη και η Kazandb συνιστά στους fans του Βασίλη να κρατήσουν τα εισιτήρια τους, τα οποία και θα ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία.                                    
Για όσους όμως επιθυμούν την εξαργύρωση τους συνιστούμε να προσέλθουν στον Μύλο στις 25, 26 και 27 Ιουλίου από τις 12:00 το μεσημερι ως τις 12:00 το βραδυ όπου η εξαργύρωση θα γίνεται (μόνο για αυτές τις ημερομηνίες και ώρες) από το ταμείο του χώρου.

Jazz Band GrePol M.af.i.a

http://www.youtube.com/watch?v=tpfcae9Q3VQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5LNy3bMUAPA&feature=related

ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (2010 ΕΓΧ 85’)

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Web SIte : www.dipeh.gr
Email : dipeh@otenet.gr
ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (2010 ΕΓΧ 85’) 18/7/2011 Έως : 20/7/2011
Δραματική κομεντί
Σκην.: Ντάρκο Λουνγκούλοφ Μουσ.: Ντέζαν Πέζοβικ Ηθ.: Ντέιβιντ Θόρντον, Μιριάνα Καράνοβιτς, Σίντι Λόπερ, Μπράνισλαβ Τριφούνοβιτς
Ο Ρόμπερτ είναι ένας μεσήλικας Νεοϋορκέζος μουσικός, που έχει μείνει χωρίς σπίτι. Πάσχει από κατάθλιψη και η ανάγκη του για χρήματα είναι πιο άμεση από ποτέ. Δέχεται, λοιπόν, την πρόταση του Μπράνκο, ενός νεαρού Σέρβου μετανάστη που ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες στη Νέα Υόρκη. Συμφωνούν να ταξιδέψει ο Ρόμπερτ στο Βελιγράδι, στη Σερβία, και να παντρευτεί την κοπέλα του Μπράνκο, την Ιβάνα, που χρειάζεται τα απαραίτητα χαρτιά για να μεταναστεύσει στις Η.Π.Α.
Με αυτό τον τρόπο, θα βγάλει εύκολα και γρήγορα χρήματα.
Το σχέδιο, όμως, δεν πηγαίνει όπως είχε σχεδιαστεί, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων και ατυχημάτων που συμβαίνουν στον Μπράνκο.
Ενώ και ο Ρόμπερτ δεν παίρνει ποτέ τα χρήματα που του είχαν υποσχεθεί. Παρολαυτά, στη διάρκεια του ταξιδιού του στη Σερβία, ο Ρόμπερτ μένει στο σπίτι του Μπράνκο και γνωρίζει τη μητέρα του. Μια ιδιαίτερα τρυφερή σχέση αναπτύσσεται μεταξύ τους.
Τότε, ο Αμερικανός μουσικός προβληματίζεται αν –εντέλει- το «γιατρικό» του είναι η αγάπη και η ευτυχία και όχι τα χρήματα, όπως νόμιζε μέχρι τότε.
Την ίδια στιγμή, ο Μπράνκο, πίσω στη Νέα Υόρκη, προσπαθεί απεγνωσμένα και με κάθε τρόπο να φέρει την κοπέλα του από τη Σερβία στην Αμερική. Δυο ιστορίες για την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, που συνδέονται μεταξύ τους.

Poor Lady GrePol M.af.i.a - CD presentation in Selexys

ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ - Χαράλαμπος Γαργανουράκης