Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Χορός για παιδιά στο Τελλόγλειο

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.           
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη          
τηλ.: 2310 247111, fax: 2310 991610              
www.tf.auth.gr/teloglion,            
e-mail: teloglion@auth.gr              
«Les danceurs»               
Παράσταση για παιδιά παρουσιάζει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στις 12:00 η ομάδα Σύγχρονου χορού Β+6.            
Η παράσταση με τίτλο «Les danceurs» εμπνευσμένη από την έκθεση «Henri de Toulouse Lautrec», που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ μέχρι τις 27 Μαρτίου 2011, «παρακολουθεί» ένα από τα 24ωρα των χορευτριών που ο Toulouse Lautrec αποτύπωνε στους διάσημους πίνακες-αφίσες του.             
Χορογραφία: Βερονίκη Τσουγκράνη Μουσική: Benoit Charest, Pascal Comelade Xoρεύουν: Παναγιώτα Μουρατίδου, Μαυρετα Λενικάκη, Σταυρούλα Καπίδου, Άννα Δαβουρτζίκα, Εύα Χριστοφιλίδου, Αλεξία Σαμαρά, Μιχάλης Ντούγιας, Νίκος Τσουρούκης.         
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ          
Ομάδα σύγχρονου χορού Β+6           
Ιδρύθηκε από πτυχιούχους και σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης.          
Η χορογράφος και υπεύθυνη της ομάδας Βερονίκη Τσουγκράνη, είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας και της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου.            
Στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη και διάδοση του σύγχρονου χορού, η γνωριμία του με ένα ευρύτερο κοινό και η συνεργασία με καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών.          
Η ίδρυση της ομάδας όμως έχει και έναν ακόμη βασικό στόχο: την κοινωνική προσφορά του χορού.
Για το λόγο αυτό τα μέλη της Β+6 συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ρατσισμό και οργανώνουν παραστάσεις για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως ΚΕΘΕΑ, Χαμόγελο του παιδιού, Διεθνή Αμνηστία κ.ά.          
Η ομάδα χορού Β+6 πέρα από τις δικές της παραγωγές που πραγματοποιεί κάθε χρόνο έχει πάρει μέρος σε ποικίλες εκδηλώσεις, όπως της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα του video dance, έχοντας συμμετάσχει πολλούς διαγωνισμούς.        
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ          
Ιστορικοί της Τέχνης πραγματοποιούν ομαδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Henri de Toulouse Lautrec» κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 13:00 ως τις 14:00 και κάθε Δευτέρα από τις 19:00 ως τις 20:00.      
Διάρκεια έκθεσης «Henri de Toulouse Lautrec»: Μέχρι τις 27 Μαρτίου 2011        
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη, Πέμπτη-Παρασκευή: 09.00 - 14.00 Δευτέρα, Τετάρτη: 09.00-14.00. & 17.00.-21.00 Σάββατο-Κυριακή: 10.00-18.00

Σεμινάριο ΕΚΕΒΙ- Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)

Σεμινάριο           
ΕΚΕΒΙ- Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)           
Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγραφείς & μεταφραστές:          
τι αλλάζει στο ψηφιακό περιβάλλον;               
Στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου, το ΕΚΕΒΙ και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων, διοργανώνουν σεμινάριο για τα Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τους συγγραφείς και τους μεταφραστές στο ψηφιακό περιβάλλον, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 στις 12.00-17.00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (οδός Μπουμπουλίνας 20-22, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο)          
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, θα συζητηθεί το βασικό νομικό πλαίσιο της πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύει για τους συγγραφείς και τους μεταφραστές, τόσο στο αναλογικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον.          
Θα δοθεί έμφαση σε ειδικότερα ζητήματα που προκύπτουν από συμβάσεις μεταξύ δημιουργών και εκδοτών για την εκμετάλλευση των έργων των πρώτων κυρίως στο ψηφιακό περιβάλλον.             
Τέλος θα αναφερθούν τρόποι με τους οποίους ένας δημιουργός μπορεί να κινηθεί πρακτικά και νομικά σε περίπτωση παραβίασης των δικαιωμάτων του.        
Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις:          
1. Ειρήνη Σταματούδη, διευθύντρια ΟΠΙ: Βασικό νομικό πλαίσιο για συγγραφείς και μεταφραστές          
2. Μαρία-Δάφνη Παπαδοπούλου, δικηγόρος-επιστημονική συνεργάτις ΟΠΙ: Τι πρέπει να προσέχει κανείς σε μια σύμβαση εκμετάλλευσης έργου στο ψηφιακό περιβάλλον;
3. Μαρία Γ. Σινανίδου, δικηγόρος-επιστημονική συνεργάτις ΟΠΙ:         
Πώς μπορώ να προστατεύσω το έργο μου στο ψηφιακό περιβάλλον; (πρόληψη και καταστολή)          
Το σεμινάριο θα χαιρετίσουν η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, κα. Κατρίν Βελισσάρη, η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΙ καθηγήτρια κα. Διονυσία Καλλινίκου και ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Αλέξης Ζήρας.           
Στο σεμινάριο θα παρευρεθούν ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γεώργιος Ανδρέας Ζάννος, και εκπρόσωπος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Τη συζήτηση με το κοινό που θα ακολουθήσει τις εισηγήσεις, θα συντονίσει ο συγγραφέας και μεταφραστής, γενικός γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Κώστας Κατσουλάρης.          
Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του χώρου των συγγραφέων και μεταφραστών και με το κοινό πάνω στα θέματα αυτά, εστιάζοντας στα προβλήματα που αφορούν στην ελληνική πραγματικότητα με βάση την -πληρέστερη- διεθνή εμπειρία.

"Μία ιστορία" από τους Νέα Τάξη Πραγμάτων" νέο videoclip!

“Μία ιστορία” από τους Νέα Τάξη Πραγμάτων.         
Η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά σαν τραγωδία, την δεύτερη σαν φάρσα και την τρίτη σαν videoclip των ΝΤΠ.          
Το σύμπαν φτιάχνεται από ιστορίες και όχι από άτομα.           
Μια τέτοια ιστορία πάρθηκε από το album των ΝΤΠ. με τίτλο “Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν” (Sony Music) και οπτικοποιήθηκε επιτυχώς από τον Μάνο Κουντούρη (OnArt).            
Η διήγηση αφορά “ένα παλικάρι που το λέγανε Χ” που όλο έμπλεκε σε περιπέτειες, ενώ μέσα στο video guest εμφανίσεις κάνουν γνωστοί hip hop καλλιτέχνες όπως: Μηδενιστής, Tus, Sparky T, ΤΝS, Μοίχος 24 (Rec), Stereo Mike, Phyrosun, Qb Mix, Ju Ju, Μελωδός (Σκιές), Μέγας, Sol, Πύρινη Λαίλαπα, Νεκρική Σιγή, Origin K (Freedom of Speech), Απέχεις, Neon, Salto Mortal και SXO (Ορθολογιστές) οι οποίοι έδωσαν το δικό τους στίγμα.             
Τα υπόλοιπα βρίσκονται επί της οθόνης σας, απολαύστε το ελεύθερα. Εξάλλου, πρόκειται για μια ιστορία με happy ending!           
http://www.youtube.com/watch?v=jDGgnLGfEA8               
Σελίδα των ΝΤΠ. στο Facebook              
Κανάλι των ΝΤΠ. στο Youtube

.: ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ PATRIA: ΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ:.

Το νέο τεύχος του PATRIA κυκλοφορεί με κύριο θέμα «το Ισλάμ, οι Εβραίοι και εμείς».          
Διαβάστε ακόμα ένα αποκλειστικό ντοκουμέντο για τη δολοφονία του Μίκη Μάντακα στην Ιταλία, το 1975.          
Δώρο μια σπάνια παλιά ελληνική κινηματογραφική ταινία με θέμα την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου.            
Μία ασπρόμαυρη ταινία της εποχής που ο κινηματογράφος της χώρας μας προσπαθούσε να αναδείξει την ελληνική ιστορία και όχι να την διαστρεβλώσει όπως γίνεται στην εποχή μας.         
.: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ [ΜΑΡΤΙΟΣ 2011] :.             
Συγκεντρώσαμε για τους επισκέπτες του logxi.com μερικές από τις καλύτερες, νέες και όχι μόνο, κυκλοφορίες βιβλίων για τον Μάρτιο...
ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ της Συνεργασίας Αυτόνομων Εθνικιστών,ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Θεόδωρου Παναγόπουλου,ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΕΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ του Ρουντολφ Ες, ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ του Βασίλειου Σ.Ε.Τσιχλή, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ Συλλογικό έργο πανεπιστημιακών ιστορικών, ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΜΑΥΡΟΣ ΤΡΟΜΟΣ του Ανδρέα Γερολυμάτου ΟΙΚΟΦΑΣΙΣΜΟΣ των Janet Biehl- Peter Staudenmaier, ΟΠΛΑ: ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ Ανατύπωση πρωτοτύπου, Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ του Paul R. Maracin, ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ του Αντώνη Αντωνιάδη,ΠΟΛΕΜΟΣ του Martin Van Creveld...            
το περιοδικό Patria θα το βρείτε από την Τετάρτη 3 Μαρτίου στα περίπτερα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.        
παραγγείλετε ηλεκτρονικά τον νέο τεύχος

Οι Εκδόσεις Οξύ σας προσκαλούν σε μια βραδιά - αφιέρωμα στη Λογοτεχνία του Φανταστικού στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του εκδοτικού οίκου Jemma

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΦΛΟΡΑΛ!           
Με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου μυθιστορήματος του Neil Gaiman Το βιβλίο του νεκροταφείου οι εκδόσεις Οξύ σας προσκαλούν σε μια βραδιά-αφιέρωμα στη Λογοτεχνία του Φανταστικού στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του εκδοτικού οίκου Jemma.        
Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στο Floral.         
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια συζήτηση με θέμα:         
«Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»        
Στο panel των ομιλητών θα βρίσκονται οι:          
- Μάκης Πανώριος, βιβλιοκριτικός και συγγραφέας.         
- Αβραάμ Κάουα, συγγραφέας και θεωρητικός του πολιτισμού.           
- Μπαμπούρης Βασίλης, συγγραφέας, μεταφραστής και διευθυντής της σειράς ΚΟΛΑΣΗ.          
- Σπύρος Βρεττός, δημοσιογράφος και μεταφραστής.           
Στο αφιέρωμα θα συμμετάσχει ο εκδοτικός οίκος Jemma και ο εκδότης του Λευτέρης Σταυριανός.        
Μετά τη συζήτηση, με αφορμή το 4ο SCREAMING ATHENS HORROR FESTIVAL (http://sahff.blogspot.com/) που θα γίνει στο GAGARIN στις 18 και 19 Μαρτίου, θα προβληθούν μερικές από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους των προηγούμενων τριών ετών του φεστιβάλ!      
Floral: Θεμιστοκλέους 80            
Πλατεία Εξαρχείων           
Τηλ. 210 3800070.