Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Το σάντουιτς του γίγαντα Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: 'Αγης Αγησιλάου
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 11 Μαΐου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 72
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-039-9

Ένα ηλιόλουστο πρωί, ο Τουκιθεμπλόμ, ένας πεινασμένος γίγαντας, αποφασίζει να φτιάξει ένα μοναδικό, ένα ζηλευτό, ένα πεντανόστιμο σάντουιτς, ένα σάντουιτς από τα πολύ χορταστικά εκείνα, ένα σάντουιτς με ιπποπόταμο και λεοπάρδαλη, με σκαντζόχοιρο και χήνα!
Ο γίγαντας όμως, εκτός από πεινασμένος, είναι και φοβερά ακατάστατος. Έτσι, ούτε που φαντάζεται τι θα συμβεί στο λαχταριστό του σάντουιτς όταν αρχίζει να ψάχνει να βρει τη μουστάρδα!
 

Το πιο όμορφο κυκνάκι
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: 'Αγης Αγησιλάου
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 11 Μαΐου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-038-2

Εφτά κυκνάκια σε μια λίμνη περιμένουν πώς και πώς την επίσκεψη του βασιλιά της χώρας, που θα έρθει με την εβένινή του γόνδολα για να διαλέξει το πιο όμορφο και να το πάρει μαζί του στο παλάτι.
Ποιο όμως είναι το πιο όμορφο απ’ όλα τα κυκνάκια; Ποιο θα διαλέξει ο βασιλιάς; Ποιο θα περάσει ζωή χαρισάμενη στη μυθική λιμνούλα της βασιλικής αυλής με το αλαβάστρινο σιντριβάνι; Ποια είναι η απατηλή και ποια είναι η αληθινή ομορφιά;

Ερωτόκριτος με CD Συγγραφέας: Κατερίνα Μουρίκη, Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Ημερομηνία έκδοσης: 19 Ιανουαρίου 2015
Σχήμα: 24Χ28
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-033-7
Μια ξεχωριστή διασκευή της πιο τρυφερής και πολυτραγουδισμένης ιστορίας της κρητικής λογοτεχνίας, γραμμένη για παιδιά. Το όμορφο κείμενό της, ζωντανεμένο με εικόνες αληθινά ποιητικές, συνοδευμένο από μια εκπληκτική, πρωτότυπη μουσική, θα σας κάνει να ζήσετε τις περιπέτειες και τα παθήματα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας. Μια ιστορία αληθινά συναρπαστική, που σίγουρα θα την αγαπήσετε και θα θελήσετε να τη διαδώσετε, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες γενιές.

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, σειρά: Χρονοταξιδευτές
 Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, οι Χρονοταξιδευτές φέρνουν τα παιδιά μας κοντά σε μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος
καθιστώντας τες οικείες και γνώριμες, αγαπητές και πάνω από όλα ανθρώπινες, δίνοντάς τους το δικαίωμα και την ευκαιρία να τις κατανοήσουν, να τις αναλύσουν και γιατί όχι, να τις ερευνήσουν και ακόμα περισσότερο μέσα από δική τους πλέον πρωτοβουλία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιδί για να αγαπήσει κάτι, πρέπει πρώτα από όλα να το γνωρίσει και να οικειοποιηθεί χωρίς μηχανιστικούς και τυποποιημένους τρόπους.
  Οι Χρονοταξιδευτές είναι μία εξαιρετικά καινοτόμος σειρά των Εκδόσεων Ταξιδευτής που απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες -μαθητές του Δημοτικού Σχολείου- και στοχεύει σε μια γνωριμία τους με σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν. 
Θεόφιλος Χατζημιχαήλ
συγγραφέας: Καμαράτου - Γιαλλούση Ειρήνη
32 σελ.
ISBN 978-960-6748-34-9

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - Η ΕΚΠΟΜΠΗ (2000)