Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

www.metaixmio.gr/polychoros



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο Χάρυ το μοσχάρι και το μαγικό λυχνάρι, Η Ρενάτα η γάτα με τη ροζ ριγέ γραβάτα του Ευγένιου Τριβιζά
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Δραματοποιημένη αφήγηση των παραμυθιών από τη νέα σειρά του αγαπημένου μας παραμυθά «Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί», με την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη
Για παιδιά από 4 ετών
Ποιος θα βγει άραγε από το μαγικό λυχνάρι που βρήκε ο Χάρυ το μοσχάρι; Ποιος θα βοηθήσει τη Ρενάτα, τη γάτα με τη ροζ ριγέ γραβάτα, να βρει τι είναι αυτό που ζουζουνίζει στην κουζίνα της;
Εμπρός λοιπόν, ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του αγαπημένου μας παραμυθά, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συναντήσουμε περίεργους συνταξιδιώτες, θα χρειαστεί να μεταμορφωθούμε, να παίξουμε παιχνίδια με εικόνες,
ακόμα και να τραγουδήσουμε για να μπορέσουμε να βρούμε την απάντηση στα δύο αυτά μυστήρια.
Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται δύο ολοκαίνουρια παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά
με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή των παιδιών.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

BOOK THERAPY
ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2015, μία φορά τον μήνα, 7 με 9 το βράδυ.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στα βιωματικά μας εργαστήρια που συνδυάζουν την αγάπη μας για το βιβλίο με την επιστήμη της ψυχολογίας.
Με αφορμή ένα βιβλίο της σειράς ψυχολογίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, συζητάμε, προβληματιζόμαστε και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας μέσα από ευχάριστες ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων, μαθαίνοντας έτσι να διαχειριζόμαστε με επιτυχία τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
• Παίξε καλά το παιχνίδι των σχέσεων Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 7-9 μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι: Το βασικό εγχειρίδιο της Συναλλακτικής Ανάλυσης του Eric Berne
Με αφορμή το αγαπημένο και κλασικό έργο του Eric Berne, θα αναζητήσουμε την ψυχολογία πίσω από τις ανθρώπινες σχέσεις.
Έχετε νιώσει ποτέ ότι απευθύνεστε σε έναν ενήλικα σαν να μιλάτε σε ένα παιδί; Έχετε αισθανθεί εσείς οι ίδιοι πως οι άλλοι σας συμπεριφέρονται σαν να είστε παιδί; Πώς επικοινωνούμε τελικά, με ποιους λειτουργικούς και μη τρόπους; Τι είδους σχέσεις θα δημιουργήσουμε ως ενήλικες και με ποιον τρόπο; Είναι κάτι έμφυτο ή το μαθαίνουμε στην οικογένειά μας; Μέσα από βιωματικά «παιχνίδια», θα δούμε πώς απλές συνδιαλλαγές μπορούν να γίνουν περίπλοκες και με ποιους κανόνες θα «παίξουμε καλύτερα το παιχνίδι»!
• Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου! Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, 7-9 μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Το μικρό βιβλίο της αυτοπεποίθησης των Dr Jessamy Hibberd, Jo Usmar
• Τόλμα και μη ερεύνα Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, 7-9 μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Ζήσε τη ζωή σου με τόλμη του Brene Brown
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 9 ευρώ είτε το βιβλίο στο οποίο βασίζεται κάθε φορά η συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Προβολή του ντοκιμαντέρ Goldman Sachs: Η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο και συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του Marc Roche Οι Banksters
Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, στις 8 μ.μ.
Με αφορμή το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Marc Roche Οι Banksters: Ταξίδι στον κόσμο των καπιταλιστών φίλων μου, θα προβληθεί το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ Goldman Sachs, Η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο των Jérôme Fritel και Marc Roche. Θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάσος Τσακίρογλου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ιστορίες με πειρατές του Γκιντίλ
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Απίστευτοι πειρατές!
Θέλεις να ζήσεις μια αληθινή πειρατική περιπέτεια; Τότε δεν έχεις παρά να γίνεις μέλος του πληρώματός μας! Θα μάθεις τα πάντα για τη ζωή των πειρατών, τους χάρτες, τα πλοία, τα όπλα τους και τότε θα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις μαζί μας ένα πειρατικό ταξίδι
από ιστορία σε ιστορία και από περιπέτεια σε περιπέτεια και ποιος ξέρει στο τέλος ίσως ανακαλύψουμε έναν μεγάλο θησαυρό!
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Λαγωνικά, σερίφηδες και άπαικτοι ντετέκτιβ
Εργαστήριο παιχνιδιού, δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για νεαρούς φίλους του αστυνομικού
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής αστυνομικών ιστοριών τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 9-12 ετών με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ελένη Σβορώνου (4ος κύκλος).
Ημερομηνίες: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, 14 και 28 Μαρτίου 2015 (η ημερομηνία της τελευταίας συνάντησης θα κανονιστεί μετά την έναρξη σε συνεννόηση με τους συμμετεχόντες)
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 10:00 έως τις 12:00
Μετά τον τρίτο κύκλο συναντήσεων, συνεχίζουμε με τους μικρούς φίλους του αστυνομικού και της περιπέτειας με νέες αναγνωστικές και συγγραφικές δράσεις.
Το μυστήριο και η περιπέτεια υπάρχουν παντού! Αρκεί να έχουμε μάτια να το δούμε. Αρκεί να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Στο εργαστήριο αυτό φοράμε τα «γυαλιά και την καπαρντίνα» του ντετέκτιβ και ερευνούμε υποθέσεις ...στο καφέ, την αυλή, την κουζίνα και τις μυστικές γωνιές του Πολυχώρου. Μια αγελάδα, ένα κουταλάκι, μια καφετιέρα, ένα κόκκος ζάχαρης που γίνεται αλάτι και μια μαγική εικόνα ζητούν νεαρούς συγγραφείς και ερευνητές για να ξετυλίξουν την ιστορία τους.
Διαβάζουμε, σχολιάζουμε βιβλία, ερευνούμε, εμπνεόμαστε, γράφουμε και δημιουργούμε κόσμους με τις λέξεις μας.
Θα χρειαστεί:
• να διαβάσουμε αστυνομικά βιβλία,
• να αναλύσουμε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι αγαπημένοι μας ήρωες-ντετέκτιβ,
• να κατασκευάσουμε πρωτότυπες συσκευές χρήσιμες για μυστικές παρακολουθήσεις,
• να κάνουμε λίγη έρευνα στο πεδίο (στο πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους).
Και φυσικά, κυρίως και προπαντός: να γράψουμε μικρές αστυνομικές ιστορίες με ήρωα τον εαυτό μας.
Τέσσερις συναντήσεις που σου κόβουν την ανάσα! Μολύβι, χαρτί, κασκέτο και φακό ντετέκτιβ και ξεκινάμε!
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 50 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Ορθολογισμός και Επιστήμη
Σειρά διαλέξεων από τον Νίκο Δήμου
Παρασκευή 6, 13, 20 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2015, στις 7:30 μ.μ.
Ορθολογισμός και επιστήμη. Δύο έννοιες ταυτόσημες. Ο ορθός λόγος οργανώνει τη σκέψη και τη ζωή μας. Η επιστήμη, δουλεύοντας ορθολογικά, ερμηνεύει, φωτίζει, εξηγεί, θεραπεύει και, μαζί με την τεχνολογία, εφευρίσκει πράγματα που αλλάζουν, ευκολύνουν και πλουτίζουν τη ζωή.
Δύο έννοιες που λείπουν από τη σημερινή Ελλάδα. Η ζωή μας είναι ανορθολογική: ανοργάνωτη, γραφειοκρατική, χαοτική, ταλαιπωριακή. Καταναλώνουμε πολλά ανορθολογικά προϊόντα από αστρολογικά περιοδικά μέχρι θεωρίες συνωμοσίας.
Για τα θέματα αυτά, τόσο τα θεωρητικά όσο και τα πρακτικά, θα μιλήσει ο Νίκος Δήμου, σε μια σειρά τεσσάρων διαλέξεων, ενώ θα υπάρξει και ανοιχτός διάλογος με το κοινό.
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων, πριν από κάθε διάλεξη, η αγορά βιβλίου/ων ελάχιστης αξίας 9 ευρώ από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο 2015, μία Δευτέρα τον μήνα.
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Τον Μάρτιο: Το παιχνίδι των ρόλων: Εσύ τι ρόλο έχεις στην ταινία της ζωής σου; Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, 7-9 μ.μ.
Για όλους μας υπάρχουν ρόλοι που μας είναι περισσότερο ή λιγότερο οικείοι. Όλοι μπορεί να έχουμε υπάρξει κατά καιρούς «το θύμα», «ο θύτης» ή «ο σωτήρας», για παράδειγμα. Με αφορμή ένα κινηματογραφικό απόσπασμα, θα αναρωτηθούμε για τους βασικούς ρόλους που υιοθετούμε, κατά πόσο μπορεί να εγκλωβιστούμε σε έναν ρόλο και πώς μπορούμε να κατακτήσουμε μεγαλύτερη αυτογνωσία και ευελιξία συμπεριφορών.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα, δείτε τις υπόλοιπες θεματικές και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.



ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
…θα βρείτε τις μοναδικές κασετίνες των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που μόλις κυκλοφόρησαν.
Η νυχτερίδα + Ο κοκκινολαίμης του JO NESBO
Δύο συναρπαστικές περιπέτειες του επιθεωρητή Χάρι Χόλε
Από 34,30 € ΜΟΝΟ 19,90 €
Οι κατσαρίδες + Νέμεσις του JO NESBO
Δύο συναρπαστικές περιπέτειες του επιθεωρητή Χάρι Χόλε
Από 34,30 € ΜΟΝΟ 19,90 €
Η παγωμένη πριγκίπισσα + Η γοργόνα
της CAMILLA LACKBERG
Δύο περιπέτειες του επιθεωρητή Πάτρικ και της Ερίκα
Από 35,40 € ΜΟΝΟ 19,90 €
Ο ανδαλουσιανός φίλος + Ο άλλος γιος του ALEXANDER SODERBERG
Τα δύο πρώτα μέρη της συγκλονιστικής τριλογίας της Σοφί Μπρίνκμαν
Από 34,30 € ΜΟΝΟ 19,90 €
Η συνωμοσία της τσίχλας + Βρόμικα κόλπα στο γήπεδο + Το μυστήριο του τσίρκου + Ο Κλουζ στο διαδίκτυο του ΓΙΡΓΚΕΝ ΜΠΑΝΣΕΡΟΥΣ
Οι τέσσερις πρώτες περιπέτειες του ντετέκτιβ Κλουζ
Από 30,80 € ΜΟΝΟ 19,90 €
Πέντε διαφορετικές κασετίνες, συνδυασμοί εξαιρετικά δημοφιλών τίτλων, σε προνομιακή τιμή (έκπτωση πάνω από 40%) με το επιπλέον μπόνους ότι μαζί με την έντυπη έκδοση παίρνετε κωδικό για να κατεβάσετε τα βιβλία και σε μορφή e-book δωρεάν.
Δείτε ΕΔΩ το μεγάλο διαγωνισμό των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την κυκλοφορία των κασετινών.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
9 ΜΗΝΕΣ, 9 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ
Πόσα βιβλία διαβάζεις κάθε χρόνο; Ή μάλλον, πόσα αστυνομικά βιβλία διαβάζεις κάθε χρόνο; Ψάχνεις ένα κίνητρο για να διαβάσεις περισσότερο, για να ανακαλύψεις νέους συγγραφείς ή για να καλύψεις μεγαλύτερη θεματολογία; Πώς θα σου φαινόταν ένα αναγνωστικό ταξίδι σε όλο το φάσμα της αστυνομικής λογοτεχνίας; Θα έλεγες ΝΑΙ στην πρόκληση να διαβάσεις 9 βιβλία σε 9 μήνες; Πάντα αστυνομικά. Και πάντα στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Λέσχη Noir σε προ(σ)καλούν να λάβεις μέρος σε έναν Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας.
Ο Μαραθώνιος θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Αν τον ολοκληρώσεις με επιτυχία, θα έχεις την ευκαιρία να γεμίσεις την αστυνομική βιβλιοθήκη σου με τα βιβλία μιας ολόκληρης χρονιάς και να κερδίσεις πολλά άλλα δώρα!
Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό και δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
To κορίτσι που εξαφανίστηκε της Gillian Flynn
Το δημοφιλές μυθιστόρημα της Gillian Flynn Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε θεωρείται ένα αριστοτεχνικό θρίλερ. Το συναισθηματικό βάθος των πρωταγωνιστών και οι σχεδόν ντοστογιεφσκικές ψυχολογικές τους διακυμάνσεις, οι επιδέξιες ανατροπές και η πλουραλιστική παρουσίαση της ιστορίας από τις διαφορετικές αφηγηματικές φωνές το καθιστούν ένα από τα καλύτερα σύγχρονα δείγματα του είδους.
Πέρα όμως από τα παραπάνω, το έργο της Flynn αξίζει να διαβαστεί και για έναν επιπλέον λόγο. Θέτοντας στο επίκεντρο μία δυσλειτουργική έγγαμη σχέση, προβληματίζει για τον τρόπο που οι έμφυλες νόρμες εγκαθιδρύουν τελικά ασφυκτικά πλαίσια, εντός των οποίων μονάχα πράττοντας ακραία μπορεί κανείς να επιβιώσει. Η προσωπικότητα της πρωταγωνίστριας εναλλάσσεται συνεχώς: τη βλέπουμε να μεταμορφώνεται από τη δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα της σημερινής μετα- φεμινιστικής πραγματικότητας σε κάποια που λαχταρά τον έγγαμο βίο και θυσιάζει τις δικές της επιδιώξεις για να τον κάνει να πετύχει, για να αποκαλυφθεί τελικά η μορφή μίας τερατώδους θηλυκότητας, ένας μυθολογικός σχεδόν χαρακτήρας σαγήνης και τρόμου. Ο αναγνώστης, παρακολουθώντας αυτές τις εναλλαγές, αναγκάζεται να αναστοχαστεί για τα όρια των κανονιστικών έμφυλων προτύπων και για τις συνέπειές τους στη ζωή του καθενός από εμάς.
Σταυρούλα Δαργωνάκη, Τμήμα Επικοινωνίας των Εκδόσεων Μεταίχμιο
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στείλτε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (θέμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NEWSLETTER), σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και μπείτε στην κλήρωση για ένα αντίτυπο του βιβλίου ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. Ο διαγωνισμός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου και οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο επόμενο newsletter. Θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο μέχρι τις 7 Μαρτίου 2015.

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες Ο Αναγνώστης (www.oanagnostis.gr) διοργανώνει στις 25 Φεβρουαρίου 2015, στις 7 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκδήλωση με θέμα «Πώς γράφεται ένα κακό παιδικό βιβλίο». Θα μιλήσουν η Τζίνα Καλογήρου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αγγελική Γιαννικοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημήτρης Χαλκιόπουλος, γραφίστας-σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας. Αφηγείται η Εύη Γεροκώστα. Συντονίζει η Μαρίζα Ντεκάστρο, κριτικός λογοτεχνίας για παιδιά.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Ταξίδι στη μουσική Σχολή της Βιέννης

«Ταξίδι» στη μουσική Σχολή της Βιέννης
Η 4η Συμφωνία του Μάλερ από την Κ.Ο.Θ.
Τα έργα δύο κορυφαίων Αυστριακών συνθετών παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ταϊβανέζου μαέστρου Paul Chiang και με τη σύμπραξη της ταλαντούχας Κύπριας σοπράνο Ζώη Νικολαΐδου. 
Η συναυλία ανοίγει με την Εξαϋλωμένη Νύχτα για ορχήστρα εγχόρδων του κυριότερου εκπροσώπου της «Δεύτερης Σχολής της Βιέννης», Άρνολντ Σένμπεργκ, ο οποίος εισήγαγε πολλές καινοτομίες στη μουσική, με κυριότερη το σύστημα του δωδεκαφθογγισμού. Η Εξαϋλωμένη Νύχτα ανήκει στην υστερο-ρομαντική περίοδο και είναι βασισμένη πάνω σε ένα ποίημα που περιγράφει τη νυχτερινή συνάντηση ενός ερωτευμένου ζευγαριού, την αποκάλυψη ενός δραματικού μυστικού και την τελική επικράτηση της αγάπης.
Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα θα παρουσιάσει τη φημισμένη Συμφωνία αρ. 4 σε σολ ελάσσονα του Γκούσταβ Μάλερ, με τον οποίο συνδεόταν φιλικά ο Σένμπεργκ. Η 4η Συμφωνία του Μάλερ ξεχωρίζει για το μελωδικό της πλούτο και το ασυνήθιστο φινάλε της, όπου περιγράφεται ο ουρανός μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:30.    
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι)
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), τηλ: 2310.236990

ΜΠΛΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Demis Roussos - Forever And Ever - Legendado