Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

FreeMoodle - The Greek Effort/ FreeMoodle - Η Ελληνική Προσπάθεια

FreeMoodle - The Greek Effort/ FreeMoodle - Η Ελληνική Προσπάθεια
Αυτή είναι η ιστορία τριών ανθρώπων, ξένοι μεταξύ τους μέχρι πριν από ένα χρόνο, που γνωρίστηκαν σε κάποια ηλεκτρονικά μαθήματα και εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της Ανοικτότητας, ξεκίνησαν να δημιουργούν και να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα για τρεις λόγους:

για να βοηθήσουν αφιλοκερδώς ανθρώπους που μπορεί να χρειάζονται τη συγκεκριμένη γνώση
για να ενεργοποιήσουν και άλλα πνεύματα προς την ίδια κατεύθυνση
για να δείξουν στον κόσμο ότι παρόλη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να είναι δημιουργικοί και να χρησιμοποιούν τη δημιουργία και την προσφορά ως αντίδοτο στην κρίση. 

http://www.freemoodle.org
http://www.facebook.com/groups/193345097459512/?bookmark_t=group

Πολυθεματική πολιτιστική εκδήλωση στο ΚΑΠΠΑ 2000, Περαία Σάββατο 16 Ιουνίου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΡΓΗ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» σας προσκαλεί στην Μεγάλη Εκδήλωση του Καλοκαιριού.
Αφού κλείσαμε δέκα χρόνια Συναυλιών για την ΕΛΠΙΔΑ φέτος θα είναι η 2η χρονιά της Συναυλίας για την Ελπίδα και τη Στοργή. Τα έσοδα αυτής της Συναυλίας θα τα μοιράσουμε σε δύο «αδελφούς» Συλλόγους που έχουν κοινό στόχο, την βοήθεια στα καρκινοπαθή παιδιά, και βρίσκονται στις δύο μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών Τετάρτη 4 Ιουλίου ώρα 9:00 μμ.

Στην συναυλία θα ακουσθούν τραγούδια Ελλήνων συνθετών από προχωρημένους μαθητές και θα παρουσιασθούν χορογραφίες από Ομάδες Χορού από του ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ».
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δύο Συλλόγων "ΕΛΠΙΔΑ" και "ΣΤΟΡΓΗ" .
Πιστεύουμε ότι μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε το χαμόγελο της "Ελπίδας" να λάμψει στα πρόσωπα των παιδιών που πάσχουν από την επάρατη νόσο, μπορούμε όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε με "Στοργή" αυτά τα παιδιά ….γιατί ο καρκίνος πολλές φορές νικιέται.
Επίσης πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις προάγουν τον τόπο μας γι' αυτό ας είμαστε όλοι την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 9:00 μμ στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών.
Η Συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ και με την υποστήριξη ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ.

(Εναλλακτική ημερομηνία Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 9:00μμ.)

Συνεντεύξεις Ντάνιελ Άλσευ, Χρόνης Αηδονίδης στο Μουσικόραμα

Ντάνιελ Άλσευ συνέντευξη στη Μαρία Παπαδάκη στο "Μουσικόραμα"
Ο Ντάνιελ Άλσευ, Ελληνοαμερικανός συνθέτης πολλών και αξιόλογων μουσικών έργων, που έχει επίσης ντύσει μουσικά αρκετές ταινίες, καταθέτει σε μένα και το ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ τις σκέψεις του και αφηγείται το πως κατέληξε στην τελευταία του συνεργασία στην ταινία “THE TROUBLE WITH BLISS”.. που μιλάει ΕΛΛΗΝΙΚΑ με το soundtrack της.. και τις Ελληνοπρεπείς μελωδίες που έγραψε γι’ αυτήν..
Στο soundtrack υπάρχουν και τέσσερα κομμάτια με Ελληνικό στίχο που ερμηνεύουν υπέροχα ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Λέκκας και η Σοφία Παπάζογλου.. σε στίχους της Μαρίας Παπαδάκη..
Διαβάστε τον... Ντάνιελ και θα τα μάθετε όλα...
Περισσότερα...
Χρόνης Αηδονίδης συνέντευξη στην Ειρήνη Κουλούρη στο "Μουσικόραμα"
Η φωνή της ευγένειας, που «επιμένει» να μας υπενθυμίζει ότι δεν παύουμε ποτέ να έχουμε δικαίωμα σ΄εκείνο που ονομάζεται «αξιοπρέπεια», όσο και να μας ποδοπάτησαν, όσο κι αν μας εκμεταλλεύτηκαν. Δεν έπαυσε ποτέ να «επιμένει» ότι πρέπει να κρατάμε τις ευαισθησίες και τα πιστεύω μας, κι ας μας ζήτησαν κάποιοι να αλλοτριωθούμε κι απ΄την ίδια την ανθρώπινη φύση μας. Ο Χρόνης Αηδονίδης, παραχώρησε στο Μουσικόραμα την συνέντευξη ετούτη λίγο πριν βγει για την παράσταση...
Περισσότερα...
Επισκεφτείτε το «Μουσικόραμα»

Το "Μουσικόραμα" προτείνει για την έξοδό σας
Η Αρλέτα ξανά στο Βόλο 4 χρόνια «μετά»

Βασίλης Λέκκας – Ζωντανά στις 15 Ιουνίου στο ANTART
22 Ιουνίου Παντελής Θαλασσινός Τεχνόπολη
17 Ιουνίου Νεκταρίας Καραντζή στην Εσθονία περισσότερα....

ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΤΙ ΕΙΔΕ Η ΛΙΡΑ ΚΑΖΑΝ, των Εύα Ζολί & Ζυντίτ Περινιόν

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - Χαράτσι