Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Δύο υποτροφίες για του Livorno Ιταλίας δόθηκαν στην Κατασκήνωση Χορού που πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Χορού και Ρυθμικής στους "Γλάρους" Πευκοχωρίου Χαλκιδικής 22 - 29 Αυγούστου στην οποία συμμετείχαν παιδιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
   Στην κατασκήνωση δίδαξαν οι καθηγητές: 
Gaia Lemmi σύγχρονο
Θεμιστοκλής Παυλής (Καθηγητής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) κλασικό
Μιχάλης Ποργιάτζης hip hop
Αγάπη Γκιούνα θέατρο
  Και τις δύο υποτροφίες κέρδισαν οι μαθήτριες του  ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ  Άννα-Μαρία Φωτιάδου και Αθανασία Κουτζούχα και θα πετάξουν για Livorno τον ερχόμενο Φεβρουάριο. 
Μια μεγάλη επιτυχία ακόμη είναι η εισαγωγή της σπουδάστριας Νίκης Μαστρογιάνη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
  Η Νίκη Μαστρογιάννη είναι η τέταρτη σπουδάστρια που πετυχαίνει την είσοδο της στο Πανεπηστήμιο (μουσικολογία), μετά την Δέσποινα Κατσάνη και τον Παναγιώτη Μαραγκό (Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ) καθώς και τον Αντώνη Φωτιάδη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις στους πέντε σπουδαστές που προετοιμάστηκαν στην ΣΥΝΘΕΣΗ έχουν πετύχει.
  Όλοι οι καθηγητές και η Δ/νση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ εύχονται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες αλλά και σε όλους του μαθητές και σπουδαστές που ξεκινάν την καινούρια σχολική χρονιά τους.
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014 - 2015 ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

  Το Κέντρο Τέχνης "ΣΥΝΘΕΣΗ" ξεκινάει τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς (2014 - 2015) την Τετάρτη 17 Σεπτεεμβρίου με στόχο η φετινή χρονιά να είναι πιο δημιουργική από την προηγούμενη.      
   Εγγύηση γι' αυτό τα εικοσιδύο χρόνια εμπειρίας μας, το εξιδεικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, οι διεθνείς και πανελληνιες διακρίσεις μας καθώς και η πολύπλευρη καλλιτεχνική μας παρουσία στην πόλη μας και όχι μόνο.
   Εγγραφές γίνονται από Πέμπτη 4/09 και καθημερινά 5:30 - 9:00 μμ.
Το πρόγραμμα
για τα τμήματα μουσικής θα δοθεί  την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου ημέρα αγιασμού στις 5:30 μμ και για τον χορό έχει βγει και μπορεί να δοθεί και τηλεφωνικά.
   Η Δ/νση και το προσωπικό της ΣΥΝΘΕΣΗΣ εύχονται καλή Σχολική Χρονιά σε όλους τους μαθητές.
   Σας υπενθυμίζουμε ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη μεγαλύτερη από ποτέ στις μέρες μας!!!

http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό στην Λάρισα
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Τασούλα Τσιλιμένη -αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- σας προσκαλούν την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό στην παρουσίαση της νέας εκπαιδευτικής σειράς βιβλίων ‘’Μαθαίνω με τον κύριο Μπου’’.
Η συγγραφέας και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 12ης Περιφέρειας Λάρισας Τσίγκρα Μένη θα συνομιλήσουν με το κοινό για την αξιοποίηση και χρήση των βιβλίων στο σχολείο και το σπίτι καθώς και για τη σημασία της αυτενέργειας των παιδιών.
Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Αθαν. Διάκου 5, Λάρισα τηλ. 2410537791

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι η Σγουρή Γεωργιάδη και ο Λαλού στον Ιανό της Αθήνας!
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Σγουρή Β. Γεωργιάδη, σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου, με τίτλο: Ο Λαλού θα πάει σχολείο.
Στην πρώτη παρουσίαση του, ο Λαλού, το μικρό ρακούν που θα γίνει σίγουρα ο καινούργιος σας φίλος, θα σας περιμένει να γνωριστείτε, να ακούσετε την ιστορία του κι αφού παίξετε πολύ μαζί του, ίσως τον συνοδεύσετε και ως την τάξη του, γιατί ξεκινώντας από τον ΙΑΝΟ, ναι...Ο Λαλού θα πάει σχολείο!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
Σταδίου 24, τηλ:210 3217917

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το πρωί στο Public Συντάγματος «Ακροβάτες της τύχης» της Κέλλυς Σταμουλάκη
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Ακροβάτες της τύχης»
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Κέλλυ Σταμουλάκη σας προσκαλούν το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το πρωί στην παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου της παράστασης της Παιδικής σκηνής του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου
«Ακροβάτες της τύχης»!
Η συγγραφέας, η Ευρυδίκη, ο Ορέστης Τρίκας κι όλοι οι συντελεστές της παράστασης θα ζωντανέψουν το βιβλίο και τις μουσικές του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Public Συντάγματος

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος: Εγγραφές στο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας/Συναυλία Λ.Καβάκου/Ακροάσεις Camerata Junior/Θέατρο για παιδιά/Εκπαιδευτικά προγράμματα/Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη/Παρουσιάσεις βιβλίων

Oι προτάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης για αυτό το δίμηνο
Επιλογή του μήνα
Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Τέχνες και Μουσική
Οκτώβριος-Νοέμβριος 2014
Εγγραφές από 24 Σεπτεμβρίου, 10:00

Συνεχίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ο επιτυχημένος θεσμός, με νέα θεματολογία.
Ο πρώτος φετινός κύκλος με τίτλο
Τέχνες και Μουσική περιλαμβάνει οκτώ σεμινάρια που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο:
Μουσική και χορός. Ένας ευτυχισμένος γάμος στην ιστορία της τέχνης, Νίκος Λαάρης. (8,15,22/10/2014)
Μουσική και θέατρο. Και εγένετο...Όπερα, Πάρις Μέξης. (29/10-5,12/11/2014)
Μουσική και ζωγραφική. Μεταμορφώσεις του Ορφέα, Αλεξάνδρα Γουλάκη Βουτυρά. (19,26/11 2014)
Από τις 24 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διευθυνση www.mmb.org.gr είτε επί τόπου στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της (10:00-16:45). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 100 ατόμων που επιτρέπει η χωρητικότητα της αίθουσας.
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 50 ευρώ για όλο τον κύκλο του εργαστηρίου.
Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι απαραίτητη η καταβολή του κόστους συμμετοχής κατά την εγγραφή.
Περισσότερές πληροφορίες
Camerata Junior
Aκροάσεις νέων μελών

O Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής προγραμματίζει διεξαγωγή ακροάσεων για την επιλογή νέων μελών για το παιδικό και το εφηβικό τμήμα της Camerata Junior-Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Περισσότερες πληροφορίες
MUSICA
Xoρωδία ενηλίκων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται τα μαθήματα-πρόβες της μικτής χορωδίας ενηλίκων των Φίλων της Μουσικής, με μουσική διεύθυνση και διδασκαλία της Ρόζης Μαστροσάββα. Νέα μέλη γίνονται δεκτά μετά από ακρόαση. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες
Λεωνίδας Καβάκος - Yuja Wang
Οι σονάτες για πιάνο του Johannes Brahms

Μια πολυαναμενόμενη συναυλία μουσικής δωματίου με δύο ξεχωριστές μουσικές προσωπικότητες στο Μέγαρο Μουσικής.
Τρίτη 14 Οκτωβρίου, 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Έναρξη προπώλησης: 15 Σεπτεμβρίου
Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Η Μουσική Βιβλιοθήκη προσφέρει φέτος δύο επιλογές θεατρικών παραστάσεων για παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού.Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

Λόγω της θερμής ανταπόκρισης, συνεχίζεται από τον Οκτώβριο η περσινή επιτυχία "Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή", με καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και κυριακάτικες παραστάσεις για το κοινό.
Απαγορεύεται η μουσική

Η ομάδα Κοπέρνικος υπογράφει και την ολοκαίνουργια μουσική θεατρική παράσταση της Βιβλιοθήκης με τίτλο "Απαγορεύεται η μουσική", η οποία θα παίζεται από τον Νοέμβριο για τα σχολεία, ενώ θα κάνει πρεμιέρα για το κοινό κατά την περίοδο των γιορτών. Πρόκειται για μια παράσταση με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής.
Και για τα δύο έργο γίνονται καθημερινές πρωϊνές παραστάσεις για ομάδες και σχολεία με κόστος συμμετοχής ανά άτομο 5 ευρώ και Κυριακάτικες για ενήλικες και παιδιά με κόστος συμμετοχής 10 και 8 ευρώ ανά άτομο αντίστοιχα.
Πληροφορίες:
Παραστάσεις για σχολεία: τηλ.210-8665144, 210-8674657, (Δευτ-Παρ 9.30-15.30)
Κυριακάτικες παραστάσεις: www.ticketservices.gr. Προπώληση 29 Σεπτεμβρίου.
Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά
Ακούω-Βλέπω-Παίζω

Μια διαδραστική ξενάγηση τη Βιβλιοθήκη κατά την οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα εξοικειωθούν με τους χώρους και το υλικό της μέσω δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με βιβλία, μουσικά όργανα, ζωντανή μουσική, ζωγραφική και προβολές. Για μαθητές νηπιαγωγείου και Α'-Δ' Δημοτικού.
Ακούω-Βλέπω-Εξερευνώ

Βιωματική ξενάγηση στην οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν τους χώρους της μεγαλύτερης μουσικής βιβλιοθήκης της χώρας. Κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια, προβολές πλαισιώνουν τη δημιουργική επαφή με το υλικό της Βιβλιοθήκης.
Για ομαδικές επισκέψεις σχολείων. Κόστος συμμετοχής ανά μαθητή: 3 Ευρώ
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210-7282553
Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη

Για τέταρτη συνεχόμεη χρονιά η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες νέων μουσικών υπό τον τίτλο "Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη". Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τα ωδεία αλλά και οι νέοι μουσικοί που ενδιαφέρονται να κλείσουν ημερομηνία για τη συναυλία τους, μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (Ειρήνη Κρίκη, τηλ.210-7282570, irinikriki@megaron.gr). Σημειώνεται πως οι συναυλίες πραγματοποιούνται με συμβολική χρέωση .
Πρόγραμμα συναυλιών Οκτωβρίου 2014
10/10 Ωδείον Νικόλαος Μάντζαρος
24/10 Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Αλίμου
31/10 Εράτειο Ωδείο
Αίθουσα Διδασκαλίας, 15:00
Περισσότερες πληροφορίες
Συναυλίες νέων καλλιτεχνών

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, 19:00
"Μουσικές στιγμές, βραβευμένων αριστούχων φοιτητών του Αθηναϊκού Ωδείου"
Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης Εύη Μαρινάκη
Αίθουσα Διδασκαλίας Βιβλιοθήκης
Γενική είσοδος: 5€
Παρουσιάσεις βιβλίων στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, 19:00
Παρουσίαση του βιβλίου των Γεώργιου Κωνστάντζου, Θωμά Ταμβάκου και Αθανάσιου Τρικούπη
Μουσουργοί της Θράκης που πρόσφατα εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Αίθουσα Διδασκαλίας Βιβλιοθήκης
Είσοδος ελεύθερη

Στην υγειά μας - Αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο