Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΕΛΠΙΔΑΣ"

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=32757241f6&view=att&th=141dfe5daeb0ae08&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hn30cfv70&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_GRHEx34CVxMlFMWnIoqmM&sadet=1382441796718&sads=w9XHn7CfQvu9Sy8mkNS2oGkP6ZE&sadssc=1
 Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε η Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την δημιουργία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ".
Στην εκδήλωση έγινε εκτενής αναφορά στα τέσσερα κύρια επιτεύγματα του Συλλόγου από την πρόεδρό του κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη:

α)Τη δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
β) Τη δημιουργία του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ».
γ)Τη δημιουργία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».
δ)Την αδελφοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας με νοσοκομεία διεθνούς επιστημονικού κύρους.
Επίσης στην συγκινητική τοποθέτησή της η πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στον καινούριο μεγάλο στόχο της "ΕΛΠΙΔΑΣ" που είναι η δημιουργία τράπεζας μοσχευμάτων μυελού των οστών καθώς και οργάνων που θα παρέχονται δωρεάν στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς, στο ρόλο του αφηγητή «ταξίδεψε» τους παρευρισκόμενους πίσω στο χρόνο, στην αρχή της δεκαετίας του 90, όταν ένα «φωτάκι» ελπίδας άναψε για τα παιδιά που έπασχαν από καρκίνο, με την ίδρυση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».
Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης ο Σύλλογος "ΕΛΠΙΔΑ" βράβευσε πολλές προσωπικότητες που υποστήριξαν το έργο του στα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των οποίων και οι:Estelle Sotirhos , Ζάχος Χατζηφωτίου και η αείμνηστη Νατάσα Δαφέρμου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η Μεγάλη Δούκισσα του Λουξεμβούργου Maria Teresa, η Νάνα Μούσχουρη, ο Jean Michel Jarre κ.α.
Τέλος στην εκδήλωση τιμήθηκαν 5 παιδιά - πρωταθλητές ζωής, που όχι μόνο κατάφεραν να νικήσουν τη μάχη ενάντια στον καρκίνο αλλά και να διαπρέψουν με υψηλές επιδόσεις στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Τα «Παράσημα ΕΛΠΙΔΑΣ» στα 5 παιδιά, τον Αντώνη Φωτιάδη από τα Ν. Μουδανιά, τη Χριστίνα Φυτιλή, την Έφη Βλάμη, τον Στέλιο Παπαρδέλα και τη Μαρία Μπούσια, απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας ο οποίος απένειμε Αριστείο «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στην οικογένεια του κ. Ζαφείρη Φωτιάδη, τον πατέρα του Αντώνη, που από τότε που ο γιος του έγινε καλά, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την «ΕΛΠΙΔΑ» και διοργανώνει επί 13 συνεχόμενα χρόνια την ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΛΠΙΔΑ" με τα παιδιά του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τοποθέτηση του ο κ. Φωτιάδης αφιέρωσε το Αριστείο του σε όλους τους Μουδανιώτες και γενικότερα σε όσους στηρίζουν αυτή την εκδήλωση θεσμό για τα Ν. Μουδανιά.

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

22 Οκτωβρίου 2013
Βραδιά ανάγνωσης-παρουσίασης με θέμα «Στις μητροπόλεις των εκδόσεων» την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ.
Συμμετέχουν οι συγγραφείς:
Άρης Φιορέτος, ο οποίος διαβάζει από το Die halbe Sonne/ Ο μισός ήλιος (2012)
Annett Gröschner, η οποία διαβάζει από το Walburgisnacht/ Βαλπούργεια ημέρα (2012)
Nino Haratischwili η οποία διαβάζει από το Mein sanfter Zwilling/ Κοφτερή αγάπη (2011)
Κρίστοφ Χάιν, ο οποίος διαβάζει από το Vor der Zeit/ Πίσω από το χρόνο(2013)
Kristof Magnusson, ο οποίος διαβάζει από το Das war ich nicht/ Δεν ήμουν εγώ (2010)
Anne Weber, η οποία διαβάζει από το Tal der Herrlichkeit/ Η υπέροχη κοιλάδα (2012)
Συντονίζει ο Σπύρος Μοσκόβου, διευθυντής της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle
Γερμανικά/Ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση
Βιβλία των Άρη Φιορέτου και Κρίστοφ Χάιν κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Goethe Institut Athen
Ομήρου 14-16
Αθήνα , 210 3661000

22 Οκτωβρίου 2013
Παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Φραγκιά Ο ράφτης του Ποσειδώνα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας Πάνος Σταθόγιαννης.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ευρώπης του παλαιού εορτολογίου κ.κ. Αλέξιος.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Κώστας Πουλέτσος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το κουαρτέτο εγχόρδων Piu Mosso.
Πολυχώρος Αίτιον
Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη
Αθήνα , 213 0256666

23 Οκτωβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Κατερίνα Γώγου (1940-1993) με αφορμή την έκδοση του τόμου με τα άπαντά της Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε και την παράσταση «Στο μυαλό είναι ο στόχος» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κορδέλλας.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης.
Η Μυρτώ Αλικάκη, η Νανά Μπινοπούλου και ο Κώστας Χαριτάτος θα παρουσιάσουν ένα απόσπασμα της παράστασης με τη συμμετοχή των μουσικών Γιάννη Τσόλκα, πιάνο και Γιάννη Ζερβού, κιθάρα. Θα προβλήθεί οπτικοακουστικό υλικό.
Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917

23 Οκτωβρίου 2013
Η λέσχη ανάγνωσης του Κέντρου Λόγους & Τέχνης «Διέξοδος» παρουσιάζει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. το βιβλίο της Λένας Διβάνη Ένα πεινασμένο στόμα.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Κέντρο Λόγου & Τέχνης «Διέξοδος»
Αθ. Ραζή-Κότσικα 25
Μεσολόγγι , 26310 51260

23 Οκτωβρίου 2013
Συζήτηση με θέμα «Η γνώση της λογοτεχνίας» την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ.
Συμμετέχουν οι συγγραφείς:
Άρης Φιορέτος, συγγραφέας με καταγωγή από Σουηδία, Αυστρία και Ελλάδα
Annett Gröschner, συγγραφέας, ιστορικός και δημοσιογράφος
Κρίστοφ Χάιν, διεθνώς καταξιωμένος γερμανός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος
συζητούν με τους:
Νατάσσα Χασιώτη, δημοσιογράφο και χορογράφο
Poka Yo, καλλιτέχνη και συνδιευθυντή της Μπιενάλε της Αθήνας.
Συνοντίζει ο Σπύρος Μοσκόβου, διευθυντής της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle.
Βιβλία των Άρη Φιορέτου και Κρίστοφ Χάιν κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917

Πάρις - Προς Το Παρόν: Δείτε το video clip για το νέο τραγούδι!

 
ΠΑΡΙΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Δείτε το ολοκαίνουργιο video clip! WATCH THE OFFICIAL VIDEO CLIP
Μετά την επιτυχία του πρώτου single "Έχει Κάτι", ο Πάρις επιστρέφει με ολοκαίνουργιο video clip για το νέο του τραγούδι «Προς Το Παρόν», σε μουσική και στίχους του Γιώργου Παπαδόπουλου, από την Platinum Records!
Μία δυναμική μπαλάντα που βρίσκει εικόνα σε ένα ασπρόμαυρο video clip, σε σκηνοθεσία των Cameo, μεταφέροντας τον γοητευτικό πρωταγωνιστή Πάρι, στις φωτεινές και σκοτεινές πλευρές του έρωτα..!
Η πρώτη γνωριμία του Πάρι με το κοινό έγινε με την επιτυχία "Έχει Κάτι" που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2012… Έκτοτε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ταλαντούχος τραγουδιστής έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον συγκεντρώνοντας με το πρώτο του τραγούδι πάνω από 1.000.000 views στο YouTube, Παράλληλα, οι επί σκηνής εμφανίσεις του Πάρι συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία και για 3η συνεχή σεζόν στο Posidonio, όπου ο ίδιος αποτελεί πλέον το δεύτερο αντρικό όνομα στο νέο σχήμα μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό,  την Μαριάντα Πιερίδη, την Πολίνα Χριστοδούλου και τους KINGS! Το Digital Single κυκλοφορεί από την Platinum Records Τη νέα δισκογραφική εταιρεία που στηρίζει το Ελληνικό τραγούδι! CLICK HERE TO WATCH OFFICIAL VIDEO CLIP ON YOUTUBE
 
Πάρις - Προς Το Παρόν
Μουσική/ Στίχοι: Γιώργος Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Cameo
2013 Platinum Records

Έλα γοριλάκι και Φάλτσα μενεξεδιά -- Λ. Παπαδόπουλος