Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

PANIK RELOAD CONCERT The MALL ATHENS

PANIK RELOAD CONCERT @ The MALL ATHENS
Panik Records , LAMPSI FM 92,3 ATHENS and The Mall Athens present the next "PANIK RELOAD CONCERT" !!
Αυτή την Πέμπτη 16/1 στις 18:00 oι αγαπημένοι μας Κώστας Μαρτάκης  , Courtney Parker και Marios Brasil σε μια μοναδική live εμφάνιση!
Don't miss it !!!
Είσοδος ελεύθερη.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ






«ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΙΧΟΥΣ ΛΕΝΕ»
Μαραθώνια ανάγνωση ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ        
Κάθε επέτειος είναι μια αφορμή να (ξανα)θυμηθούμε και να (ξανα)διαβάσουμε τα έργα σπουδαίων δημιουργών. Ίσως, και μάλλον, ο αλεξανδρινός ποιητής να μην έχει ανάγκη από τέτοιες χρονικές αφορμήσεις· οι δικοί του στίχοι είναι βαθιά ριζωμένοι στην αναγνωστική μας συνείδηση και με φυσικό τρόπο περνούν από γενιά σε γενιά.            
Θέλοντας να τιμήσουμε τον μεγάλο ποιητή και το έργο του με αφορμή το έτος Καβάφη που μόλις πέρασε (το 2013 συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από τη γέννησή του και 80 χρόνια από τον θάνατό του), τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, το βράδυ,λογοτέχνες, ποιητές, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί,μουσικοί, ηθοποιοί και απλοί αναγνώστες, θα συγκεντρωθούμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)και θα διαβάσουμε ποιήματά του σε μια μαραθώνια ανάγνωση που θα κρατήσει έως τα μεσάνυχτα.
Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο ποιητής-βιβλιογράφος Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Στις 5:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη (παραγωγή: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ).
Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τίτλο
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΠΟΙΗΤΗΣ
Εικόνες πάνω στο πρόσωπο και την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη.
Ώρα έναρξης αναγνώσεων: 7 το βράδυ
Θα διαβάσουν μεταξύ άλλων: Τατιάνα Αβέρωφ, Μαρία Αγγελίδου, Χάρις Αλεξίου, Κατερίνα Ανωγιαννάκη, Σπύρος Γιανναράς, Πόπη Γκανά, Μιχάλης Γκανάς, Βασίλης Γκουρογιάννης, Νίκος Δαββέτας, Λουκία Δέρβη, Σωτήρης Δημητρίου, Σοφία Ζαραμπούκα, Άλκη Ζέη, Κώστας Κατσουλάρης, Ζέφη Κόλια, Γιάννης Κοντός, Μαργαρίτα Μαντά, Αθηνά Μαξίμου, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Μαρίζα Ντεκάστρο, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλέξης Πανσέληνος, Χίλντα Παπαδημητρίου, Αργυρώ Πιπίνη, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μάκης Προβατάς, Ελένη Σβορώνου, Νίκος Σιδέρης, Μαρία Στασινοπούλου, Γιώργος Συμπάρδης, Κατερίνα Σχινά, Έρση Σωτηροπούλου, Μαρία Τερζάκη, Κλειώ Φανουράκη, Αντώνης Φωστιέρης.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να διαβάσετε δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr τα εξής στοιχεία, με την ένδειξη «Μαραθώνια ανάγνωση ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη».
• Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.
• Πέντε ποιήματα του Καβάφη (θα σημειώσετε τους τίτλους των ποιημάτων).
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 22/1/2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
• Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για τη συμμετοχή τους, για το ποίημα που θα διαβάσουν (από τις πέντε επιλογές που μας έδωσαν), καθώς και για το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα ενταχθεί η ανάγνωσή τους.
Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ
Πρόσωπο πέρα από λέξεις...
Διαγωνισμός πορτρέτου
Ογδόντα χρόνια μετά τον θάνατο του Καβάφη, οι στίχοι του εξακολουθούν να μαγεύουν και να εμπνέουν και άλλες μορφές τέχνης. Παράλληλα με τις αναγνώσεις, θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118), από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τη μορφή του Καβάφη (πορτρέτο) για τους σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να φροντίσουν για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν, ενώ θα τους δοθούν χαρτιά ζωγραφικής σχήματος Α3.
Η απονομή των τριών πρώτων βραβείων θα γίνει στις 9 μ.μ. της ίδιας μέρας στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.
Κριτική επιτροπή: Μιχάλης Αρφαράς, Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Άγγελος Αντωνόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, και Βασίλης Παπατσαρούχας, ζωγράφος-εικονογράφος.
1ο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 200,00 € και δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00 €. Επιπλέον το έργο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για να κοσμήσει ειδική έκδοση ή άλλο υλικό προβολής.
2ο βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00 €
3ο βραβείο: Δωρεάν βιβλία ονομαστικής αξίας 100,00 €
Τα έργα θα εκτεθούν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ από τις 17 Φεβρουαρίου μέχρι τις 13 Απριλίου 2014.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr (σημειώνοντας ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΒΑΦΗ, και τα προσωπικά σας στοιχεία: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail) έως τις 23 Ιανουαρίου 2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ






Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το 2014, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, είναι και πάλι κοντά στους μικρούς του φίλους, με νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα δράσεων. Πιο συγκεκριμένα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ διοργανώνονται δημιουργικά εργαστήρια που θα ταξιδέψουν τη φαντασία των παιδιών μέχρι τα πέρατα του κόσμου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα απογεύματα της Παρασκευής και τα πρωινά του Σαββάτου δίνουμε προτεραιότητα στο παιδί, ικανοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του να δημιουργήσει και να παίξει. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων τα παιδιά από 4 έως 12 ετών αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, απελευθερώνουν τη φαντασία τους, εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από την ομαδική συνεργασία, κατανοούν τον κόσμο που τους περιβάλλει.
Σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, ανοιχτό σε νέες ιδέες, που αποτελεί ταυτόχρονα τόπο συνάντησης και επικοινωνίας για ανήσυχους γονείς οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικούς και δημιουργικούς τρόπους στην ανατροφή των παιδιών τους, λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου –όλα σχεδιασμένα σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης– για σχολικές ομάδες και το κοινό, με διάφορες θεματικές: δημιουργική γραφή, δημιουργική έκφραση, συναισθηματική και κοινωνική αγωγή.
Όχημά μας είναι το καλό βιβλίο, η τέχνη, η δύναμη της γραφής και της ανάγνωσης, η αισιοδοξία και πάνω απ’ όλα η αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι και μάθηση. Στόχος μας να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες των μικρών μας φίλων μέσα από διαδραστικά, ομαδικά προγράμματα που κινητοποιούν ταυτόχρονα το συναίσθημα, τη λογική και την έκφραση.
Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των εργαστηρίων και περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του καθενός στο συνημμένο αρχείο. Επωφεληθείτε από τις προσφορές που θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.
Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι
Ένα βιωματικό εργαστήρι τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 4-6 ετών με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 17 και 31 Ιανουαρίου, 7 και 21 Φεβρουαρίου 2014
Κόστος: 50 € για κάθε παιδί -45 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00
Το εργαστήρι βασίζεται στα βιβλία Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε, Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε, Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε και Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα από τα βιβλία στα οποία βασίζεται το εργαστήρι.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Λαγωνικά, σερίφηδες και άπαικτοι ντετέκτιβ
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής αστυνομικών ιστοριών τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 9-12 ετών με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ελένη Σβορώνου (2ος κύκλος)
Ημερομηνίες: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 1 και 15 Φεβρουαρίου, 15 Μαρτίου 2014
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στους γονείς ένα βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη (2ος κύκλος)
Ημερομηνίες: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 8 και 22 Φεβρουαρίου, 22 και 29 Μαρτίου, 12 Απριλίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10.30 έως τις 12.00
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στους γονείς ένα λογοτεχνικό βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Παιχνίδια φαντασίας και λόγου
Ένα εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την ηθοποιό-θεατρολόγο Μαρία Τερζάκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 14 και 28 Φεβρουαρίου, 14 και 28 Μαρτίου 2014
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00
Το εργαστήρι είναι βασισμένο στο εμβληματικό βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι Η Γραμματική της φαντασίας, το οποίο το 2013 συμπλήρωσε 40 χρόνια από την πρώτη έκδοσή του.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Οδηγίες για εύκολη πρόσβαση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα βρείτε ΕΔΩ.
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη κάθε συνάντησης.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.
Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου) μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του εργαστηρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Μια καλή ευκαιρία για να επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ είναι οι εκδηλώσεις μας για παιδιά κάθε Σάββατο. Δείτε ΕΔΩ το ημερολόγιο των εκδηλώσεων και επιλέξτε όποια σας αρέσει. Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Ακόμη έξι παραστάσεις κουκλοθεάτρου

 Εμφάνιση parouk.jpg


Ακόμη έξι παραστάσεις κουκλοθεάτρου
Από τις 16 Ιανουαρίου, στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα παρουσιάζονται παραστάσεις κουκλοθέατρου για μικρούς και για μεγάλους.
Έξι θίασοι κουκλοθεάτρου ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν σε κοινό χώρο καινούργιες -αλλά και παλιότερες- παραγωγές τους.
Το κουκλοθέατρο φέρνει κοντά. κούκλες και ανθρώπους, θεατές και κουκλοπαίχτες, μυαλό, συναισθήματα και αντικείμενα στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Η είσοδος στις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη, η πληρωμή των κουκλοπαιχτών. θα είναι στο χέρι σας!!!
τηλ. επικοινωνίας 6974713655
Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, τηλέφωνο 211.2217260
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου
Ώρα : 22:00
Κουκλοθέατρο ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ!
'ΦΑΣΟΥΛΗΣ'
 καρναβαλική ιστορία έρωτος και θανάτου
 (παράσταση κωμικού λαϊκου κουκλοθεάτρου)
 Σκηνοθεσία, κατασκευές και ερμηνεία: Στάθης Μαρκόπουλος
Η Ελλάδα έχει δύο παραδοσιακούς κωμικούς χαρακτήρες. Τον Καραγκιόζη και τον Φασουλή. Ο Καραγκιόζης είναι φιγούρα του θεάτρου σκιών και έφτασε από την Τουρκία. Ο Φασουλής είναι γαντόκουκλα και αδερφός του Ιταλού Fagiolino (και φυσικά μέλος της μεγάλης οικογένειας των Pulchinella, Punch, Kasper, Petruska, κλπ) . Έφτασε στην Ελλάδα από την Ιταλία, το 1840. Πριν από το τέλος του 19ου αιώνα, ήταν ήδη γνωστός στην Αθήνα. Στην αρχή του 20ού και μέχρι το 1930 περίπου, υπήρξε σοβαρός ανταγωνιστής του Καραγκιόζη, αλλά και σύντροφός του, αφού πολλοί καραγκιοζοπαίχτες έπαιξαν και το Φασουλή.
Στον δικό μας ΦΑΣΟΥΛΗ, το κείμενο έχει αφαιρεθεί, οι φωνές έχουν πλήρως παραμορφωθεί, οι μορφές έχουν αλλάξει. Η παράσταση διατηρεί όλα τα καρναβαλικά χαρακτηριστικά και σημάδια της και επικεντρώνεται σε αυτά σαν ένα παγκόσμιο χαρακτηριστικό του λαϊκού κουκλοθεάτρου, με στόχο την παραγωγή ενός συμπαγούς κωμικού αποτελέσματος, πάντα οικείου και πάντα σύγχρονου. 
Σημείωμα περί Φασουλή
Ο θεός έχει προαιώνια έχθρα με τους κουκλοπαίκτες.
Του είναι αδύνατο να ανεχτεί ότι κάποιος εκτός αυτού δίνει ζωή στην άψυχη ύλη.
Τον εξοργίζει δε ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι οι άνθρωποι βρήκαν τρόπους να υποφέρουν τον θάνατο –ή τη γεμάτη θάνατο ζωή τους- με χάρη.
Το γέλιο αμφισβητεί ευθέως και παντοιοτρόπως τη σοβαρότητα της κατάστασης. Φοβάμαι λιγότερο ότι έχω περιγελάσει.
Ιστορία έρωτα και θανάτου: Το κουκλοθέατρο ως απόλυτη παρωδία της γέννησης του είδους μας και της ύπαρξής του στον κόσμο τούτο.
Ο Φασουλής δεν είναι επαναστάτης, απλώς δεν έχει καμία ηθική αναστολή, καθώς υλοποιεί ταυτόχρονα το πολύ καλό και το πολύ κακό σε μια αρμονική συνύπαρξη.
Εραστής και φονιάς, έρχεται αντιμέτωπος με όλα σε μια σχέση παιδιού με το παιχνίδι του: η ζωτική σοβαρότητα στην εξερεύνηση του κόσμου, ταυτόχρονα με την ελαφρότητα της άγνοιας και της μη φορτισμένης συνείδησης και μνήμης.
Αναλαμπές που φωτίζουν την έμφυτη τάση ελευθεριότητας του Φασουλή, τον οδηγούν στις πράξεις του. Ξέρει άραγε τι κάνει;
Η παραδοσιακή τεχνική του παλιού κωμικού: ο φόνος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να περάσεις στην επόμενη σκηνή του έργου.
Η τελική αναμέτρηση, με τον ίδιο τον Χάρο, φανερώνει τελικά τη μόνη συνειδητή ιδιότητα του Φασουλή: χτυπώντας το καμπανάκι λήξης της παράστασης αναγνωρίζει την φύση του –καθώς και του Χάρου- ως κούκλα και αυτο-ακυρώνεται προκειμένου να ακυρώσει και τον αντίπαλό του. Μετά την παράσταση, οι κούκλες πεθαίνουν. Οι άνθρωποι συνεχίζουν.
Διάρκεια: 45'-50'
Κυριακή 19 Ιανουαρίου
Ώρα: 17:00
 Βασιλική Κουστέρη
'Παρούκ, το στοιχειωμένο κολοκύθι'
Πριν πολύ, πολύ, πολύ, πολύ καιρό, ε όχι και τόσο πολύ.
Χτες το βράδυ δηλαδή, στο στοιχειωμένο κάστρο, εκεί που ζη η κολοκύθα που τον λένε Παρούκ.
Όχι, όχι, δεν είναι σαν τα συνηθισμένα στοιχειωμένα κάστρα που βλέπετε κάθε μέρα. Εκεί δεν ακούς ουρλιαχτά, ακούς μόνο γέλια γιατί ο Παρούκ σκαρφίζεται συνέχεια φάρσες για να τρομάζει τα πιο ανατριχιαστικά πλάσματα. Κάθε βράδυ κάνει την αγαπημένη του φάρσα με το σεντόνι. Τίιιιι??? Εσείς δεν το έχετε δοκιμάσει???
Κάθε βράδι, που λέτε, φοράει ένα σεντόνι για να τρομάξει τα φαντάσματα. Και σκαρφίζεται ένα σωρό κόλπα για να κοψοχολιάσει το δράκουλα. Τρομάζει τους πάντες, μέχρι που του επιτίθεται ο έρωτας. Μέσα από αυτή τη μάχη θα ερωτευτεί μια ωυχτερίδα. Θα καταφέρει άραγε να την κατακτήσει?
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου
Ώρα: 22:00
Κουκλοθέατρο Καραμπόλα
'Ο Κύριος Ντριν'
Ο κύριος Ντριν ζει μέσα σ' ένα κουτί.Ένα ρολόι, ο χρόνος δυνάστης, τον κρατάει σε εγρήγορση.
Γύρω του στοιβαγμένα υλικά, για οικοδομήματα χωρίς προοπτική
και τότε....τα υλικά που μέχρι τώρα στερέωναν την ύπαρξή του,
γίνονται τείχη που τον φυλακίζουν. Μια λύση υπάρχει: να αποδράσει από το μετρήσιμο χρόνο και αποφασισμένος πια να παλέψει για την ελευθερία του.
Θα τα καταφέρει; θα πάρει τον έλεγχο της ζωής του; θα πετύχει να αποκαταστήσει τη σχέση του με τν χρόνο;
διάρκεια 25'
Κωσταντής Μιζάρας
'500kg'
Μια ξύλινη κούκλα, φτιαγμένη κατ' ομοίωση των παλιών μασιστών (και συγκεκριμένα του Δημήτρη Τόφαλου) ζωντανεύει στον πάγκο του εργαστηρίου… για να ανακαλύψει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες… κούκλας και κουκλοπαίχτη. Όταν ο κουκλοπαίχτης γίνεται άλλο ένα εργαλείο για χάρη της κούκλας και της παράστασης.
Επικοινωνία: 6974713655
Διάρκεια: 15'
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου
Ώρα: 22:00
‘’ Ο Κατακλυσμός από την Χώρα του Παραμυθιού στον Κόσμο των Ανθρώπων ’’
Μια παράσταση κουκλοθεάτρου από την ομάδα ‘Καραβάν’ που ξετυλίγει την κόκκινη κλωστή του παραμυθιού με πρωταγωνιστή τον μικρό Αμπού Αγκού. Στο πλευρό του οι αγαπημένοι του φίλοι, το μυρμηγκάκι, ο ελέφαντας, ο δράκος, η μάγισσα και η νεράιδα, τον υιοθετούν, του χαρίζουν το όνομα Κατακλυσμός και τον μεγαλώνουν ως την ημέρα που θα θελήσει να φύγει από την χώρα του παραμυθιού για να γνωρίσει νέους κόσμους. Το ταξίδι ξεκινά με προορισμό τον κόσμο των ανθρώπων όπου φθάνει με ενθουσιασμό αλλά γρήγορα απογοητεύεται... Οργισμένος αναλαμβάνει δράση και με την βοήθεια μιας τσιγγάνας που τον στηρίζει, αντιμετωπίζει τους άρχοντες και τους υποταχτικούς παραδειγματικά και δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία για μια καινούρια αρχή.
Συντελεστές :
 Κατασκευή Κούκλας - Σενάριο Εμψύχωση : Ερατώ Σιωροπούλου
 Βοηθός : Αχιλλέας Τσιτσιμελής
 Διάρκεια : 45’
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου
Ώρα: 22:00
- Όνομα θιάσου: Ομάδα "Πύραυλος"
- Τίτλος παράστασης: ΚΑΚΟΥΛΑ ΠΑΛΟΥΚ
- Συντελεστές: 
Γιάννης Τσιούτας / Μαριάν Χαραλαμπίδου
- Διάρκεια παράστασης: 35-40 λεπτά
Περίληψη
Στο χωριό των Παλούκα όλα κυλούν ειρηνικά, μέχρι την ημέρα που οι άντρες της φυλής επιστρέφοντας από το κυνήγι, αντί για "μαμ μαμ", 
φέρνουν τους μπελάδες στο πρόσωπο της Κακούλα. Ένας ιδιαίτερος πιλότος, ένας κόκορας που αρνείται το καθήκον του, 
ο μάγος που χάνει τα λογικά του και η Μαμάκα που παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. 
Συμμετέχουν ο Μπούλου, ο Λελέ, ο Γκαμόλα και η Λούλου. Guest star ο Παππούκα.
Μουσική: Tαμ ταμ
Στοιχεία επικοινωνίας
Γιάννης Τσιούτας / τηλ. 210 2618315 / κιν. 6979390232 / e-mail: giannistsioutas@gmail.com

Ψαρογιώργης - Κοντυλιές, πεντοζάλης.