Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προσκλήσεις

19 Ιανουαρίου 2012
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ιωάννας Καρυστιάνη Καιρός σκεπτικός την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει το βιβλίο της.
IANOS
Αριστοτέλους 7 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-27.70.04
20 Ιανουαρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και ο Ιanos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζυράννας Ζατέλη Ηδονή στον κρόταφο την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει το νέο της βιβλίο.
IANOS
Σταδίου 24 Αθήνα
τηλ. 210-32.17.917
20 Ιανουαρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το athensheart σας προσκαλούν να μάθετε από πρώτο χέρι τα μυστικά της γιγαντικής κουζίνας στην παρουσίαση του παραμυθιού της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου Ο Τζακ και η φασολάδα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7.00 το μ.μ.
Εμπορικό κέντρο Athensheart Επίπεδο 1
Πειραιώς 180
Κόμβος Χαμοστέρνας
Ταύρος Τηλ. 210-34.14.105
21 Ιανουαρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη σας προσκαλούν να μάθετε από πρώτο χέρι τα μυστικά της γιγαντικής κουζίνας στην παρουσίαση του παραμυθιού της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου Ο Τζακ και η φασολάδα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ
Κων. Παλαιολόγου 2
Νέα Σμύρνη Τηλ. 210-93.29.983
21 Ιανουαρίου 2012
Τι έχει η Κολοτούμπα; Γιατί δεν νιώθει καλά;
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη σας προσκαλούν να γνωρίσετε την Κολοτούμπα και να τη βγάλετε από τις συναισθηματικές της περιπέτειες στην παρουσίαση του παραμυθιού της Σοφίας Μαντουβάλου Μια φορά... ήταν η Κολοτούμπα, που μπέρδευε τα γέλια με τα κλάματα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ
Πανεπιστημίου 11
Αθήνα Τηλ. 210-32.58.440
23 Ιανουαρίου 2012
Το 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κ. Κυριαζή Ο κώδικας του αυτοκράτορα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Γιώργος Λεονάρδος, συγγραφέας, Ευάγγελος Μαυρουδής, συγγραφέας, Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος, διευθυντής περιοδικού Διαβάζω.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα Λουκάς Δημάκας.
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185
27 Ιανουαρίου 2012
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζυράννας Ζατέλη Ηδονή στον κρόταφο την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει το βιβλίο της
IANOS
Αριστοτέλους 7 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-27.70.04
28 Ιανουαρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη σας προσκαλούν να μάθετε από πρώτο χέρι τα μυστικά της γιγαντικής κουζίνας στην παρουσίαση του παραμυθιού της Γιολάντας ΤσιαμπόκαλουΟ Τζακ και η φασολάδα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Δελτίο Τύπου EKEBI - Οι κριτικοί λογοτεχνίας απέκτησαν το δικό τους ηλεκτρονικό αρχείο στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ

Οι κριτικοί λογοτεχνίας απέκτησαν το δικό τους ηλεκτρονικό αρχείο στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ                          
Εναρξη με τους κορυφαίους του πρώτου μισού του 20ού αιώνα (Τέλλος Αγρας, Αλκης Θρύλος (Ελένη Ουράνη), Ανδρέας Καραντώνης, Κλέων Παράσχος, Πέτρος Χάρης, Αιμίλιος Χουρμούζιος)                           
Το Αρχείο Κριτικών Λογοτεχνίας αποτελεί τη βάση για τη μελέτη, την ανίχνευση και την προβολή των πνευματικών προσωπικότητων που προσέφεραν καθοριστικά στα επόμενα βήματα της νεοελληνικής γραμματείας μέσα από το κριτικό έργο τους.                           
Χάρη στην οξύνοια, τη φιλολογική και συγγραφική τους υποδομή αποτέλεσαν ρυθμιστικό παράγοντα στην εξέλιξη της ποίησης και της πεζογραφίας, της μετάφρασης, του δοκιμιακού λόγου.                         
Πρόκειται για ένα αρχείο σε διαρκή εμπλουτισμό με πρόσωπα και κείμενα ενισχύοντας τη φιλέρευνη διάθεση του αναγνωστικού κοινού αλλά και εξυπηρετώντας την αναζήτηση αρχειακών δεδομένων σε σπουδαστές, ερευνητές, συγγραφείς και επαγγελματίες του εκδοτικού κλάδου.                          
Το Αρχείο Κριτικών Λογοτεχνίας βρίσκεται στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ (www.ekebi.gr).                               
Παραθέτει μια σειρά από κατατοπιστικά στοιχεία (χρονολόγιο, αποσπάσματα βιβλιοκρισιών, δείγμα λογοτεχνικής γραφής, καταλόγους εργοβιογραφίας) για κριτικούς που προσέφεραν με την πένα τους στην επισκόπηση της λογοτεχνίας του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.                               
Τα κείμενα προέρχονται μέσα από περιοδικά, επιθεωρήσεις, στήλες εφημερίδων, αφιερωματικούς τόμους.                                 
Με την έναρξη λειτουργίας του το αρχείο προσφέρει υλικό για τους εξής κριτικούς: Τέλλο Αγρα, Αλκη Θρύλο (Ελένη Ουράνη), Ανδρέα Καραντώνη, Κλέωνα Παράσχο, Πέτρο Χάρη και Αιμίλιο Χουρμούζιο.                                           
Στη συνέχεια αναμένεται η παρουσίαση περισσότερων κριτικών με στόχο τον εμπλουτισμό του αρχείου και τη συνολική κάτοψη της ελληνικής βιβλιοκριτικής.                              
Δείτε το αρχείο, εδώ: critics.ekebi.gr

Συναυλία ΣΩΜΑ - Βaumstrasse

ΣΩΜΑ
ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ
Aντώνης Aνισέγκος (πιάνο, live electronics) – Θύμιος Aτζακάς (κιθάρες, ούτι)
Το ντουέτο ΣΩΜΑ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 2005, μέσα από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική συμβίωση μεταξύ των μουσικών Αντώνη Ανισέγκου και Θύμιου Ατζακά.
Η εργασία του ντουέτου επικεντρώνεται στον δημιουργικό συγκερασμό σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού, χτίζοντας – και γκρεμίζοντας – τις γέφυρες μεταξύ βιωμένου και ιδεατού ήχου.
Kατά τα επτά τελευταία χρόνια, δίπλα στο ΣΩΜΑ έχουν εμφανιστεί ζωντανά πολλοί εξαιρετικοί μουσικοί - εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρίσιμων μουσικών παραδόσεων, όπως ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), ο Ιρανός Βijan Chemirani (tombak), ο Κινέζος Wu Wei (sheng), η Σαβίνα Γιαννάτου (τραγούδι), ο Μιχάλης Σιγανίδης (μπάσο), η Μαρία Θωίδου (τραγούδι) και – πρόσφατα – ο κορυφαίος Γιαπωνέζος αυτοσχεδιαστής Soji Hano (τύμπανα). Αυτή τη φορά το ΣΩΜΑ μόνο του...
Σερβίων 8 (2ος Όροφος)
Βοτανικός / Αθήνα 104 41
E-mail: info@dentra.gr
Τηλέφωνο: 6983313302 (ώρες 11.30-14.30 και 17.30-21.30)
Πληροφορίες: (στάση μετρό: Μεταξουργείο)

Παρουσίαση του βιβλίου "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ" την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:00 στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής, ΑΠΘ

Παρουσίαση του βιβλίου του ROGER A. HART "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ - Θεωρία και πρακτική της εμπλοκής παιδιών στην ανάπτυξη της κοινότητας και τη φροντίδα του περιβάλλοντος" την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:00 στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής                              
Ο Roger Hart (City University of New York) είναι υπεύθυνος της Ερευνητικής ομάδας «Children’s Environments Research Group” στο Πανεπιστήμιο της Ν.Υόρκης και εκδότης του περιοδικού Children’s Environments”.                              
Πρόλογος – Επιμέλεια: Κωνσταντία Ταμουτσέλη                          
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:                         
Ιωάννα Τσολακοπούλου, Εκπαιδευτικός Ευγενία Φλογαϊτη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Ε.Κ.Π.Α. Παύλος Χαραμής, Αντιπρόεδρος στο Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ Κωνσταντία Ταμουτσέλη, Λεκτόρισσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.                           
Τη συζήτηση συντονίζει η Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια και Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής στο Α.Π.Θ.

Πρόσκληση για την κοπή της Βασιλόπιτας της Ε.Ε.Μ.Ε.

ΔΝΤ ΛΑΚΗΣ - ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΜΥΛΟΣ CLUB ΠΑΡ 20 ΙΑΝ


Δελτίο Νέου Τύπου
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ
LIVE @ ΜΥΛΟΣ CLUB / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 LIVE @ ΜΥΛΟΣ CLUB / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Γιοκαρίνης δύο εν ζωη θρύλοι του Ελληνόφωνου Έντεχνου και Rock τραγουδιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα μοναδικο προγραμμα την Παρασκευη 20 Ιανουαριου, στο club του Μυλου, ερμηνευοντας πολλες από τις γνωστες και μεγαλες τους επιτυχιες όπως: «Ο Κουρσάρος», «Γυριστρούλα», «Μενεξεδιά», «Νοσταλγός Του Rock’N’Roll», «Ευλαμπία», «Τσικαμπούμ» και τόσα άλλα...
LINK
INFO
‘’Club’’ Μύλος
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Προσελευση: 21:30
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
Τιμή εισιτηρίου: 12€, Φοιτητικο: 10€
e-ticket (10€): http://thessticket.eventbrite.com/

Στον Σεφέρη ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ