Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

GOODBYE KΥΡΙΕ ΦΡΟΫΝΤ - ΛΕΝΑ ΤΕΡΚΕΣΙΔΟΥ

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Νέες Κυκλοφορίες | Οκτώβριος 2012

Αγαπητοί αναγνώστες,
Το φθινόπωρο μπορεί να καθυστερεί να κάνει την εμφάνισή του, όμως ο κόσμος θα αλλάξει στις 25/10! Το εκδοτικό γεγονός του φθινοπώρου είναι πραγματικότητα. Οι δύο πρώτοι τόμοι του magnum opus του Χαρούκι Μουρακάμι, 1Q84, σας περιμένουν στα βιβλιοπωλεία!
Με φόντο τον Πειραιά του ’20 και του’30, η Τες Φραγκούλις ξετυλίγει τη συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας που κατάφερε να γίνει η πιο διάσημη και αγαπημένη ρεμπέτισσα της Ελλάδας. Το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ θα σας ταξιδέψει σε μέρη γνώριμα αλλά σε καιρούς αλλοτινούς.
Στην ελληνική λογοτεχνία, ο αγαπημένος
Θάνος Κονδύλης επιστρέφει με μία ιστορία γεμάτη από το λυρισμό του έρωτα, το άρωμα της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης και τα αιώνια σύμβολα του ελληνισμού με πρωταγωνίστρια την Άννα Παλαιολογίνα.
Η Έλση Τσουκαράκη αποκαλύπτει μυστικά καλά κρυμμένα ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ενώ ο Νίκος Γούλιας μας παρασύρει στους θαλασσινούς δρόμους του Αιγαίου, από την αυγή του 19ου αιώνα και την καταστροφή της Χίου, στο πρώτο μέρος μιας συναρπαστικής τριλογίας.
Με χαρά υποδεχόμαστε στο εκδοτικό δυναμικό μας την
Αργυρώ Μαντόγλου με ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα για τη φιλοδοξία, την εκδίκηση, τη φιλία, τον έρωτα και τη συντριβή των ψευδαισθήσεων στην αμοραλιστική δεκαετία που διανύουμε. Ο Αιμίλιος Σολωμού οδηγεί τον πρωταγωνιστή του βιβλίου του ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ, τον αρχαιολόγο Πέτρο Δουκαρέλη, σε μια ακόμα ανασκαφή, αυτή τη φορά στα ενδότερα της ψυχής του. Ακολουθήστε τον!
Φόνοι σχεδόν ποιητικοί… ΚΑΒΑΦΙΚΟΙ ΦΟΝΟΙ από τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου που βαδίζει σε νέα - crime - μονοπάτια. Τα ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ των Γιουρτ και Ρούσενφελντ δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, κι έτσι επιστρέφουν με τον ΜΑΘΗΤΗ, το νέο crime μυθιστόρημα σκανδιναβικής λογοτεχνίας με ήρωα τον Σεμπάστιαν Μπέργκμαν. Τέλος, επειδή η σκανδιναβική λογοτεχνία είναι το ατού μας, υποδεχτείτε το ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ. Ο Γενς Λαπίντους, ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στη Σουηδία και στον κόσμο, δημιουργεί την εμβληματική τριλογία ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΝΟΥΑΡ και μας προσκαλεί σε ένα σκοτεινό ταξίδι εύκολου χρήματος και αιματηρής εκδίκησης, που θα μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.
ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ, αυτό το εύθυμο παραμύθι του
Τζέιμς Τζόις, γράφτηκε το 1936 σε μια επιστολή προς τον εγγονό του, που βρέθηκε μόλις πρόσφατα! Απολαύστε έναν τζοϊσικώς αναιδέστατο …Δούρειο Γάτο που χλευάζει την καταστολή!
Ο Τσαρλς Φέργκισον, δημιουργός του ντοκιμαντέρ με τίτλο Inside Job που τιμήθηκε με το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ 2011, αποφάσισε ότι η ταινία δεν ήταν αρκετή για να ξεσκεπάσει τη ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ που οδήγησε στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Αποτέλεσμα: ένα εκρηκτικό βιβλίο που περιγράφει λεπτομερώς την έκταση των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν στο τρελό κυνήγι του πλούτου. Τέλος, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε γιατί υπάρχουν οι συνήθειες και πώς μπορούν να αλλάξουν με στόχο τη βελτίωση της ζωής σας!
Περισσότεροι από 600 τίτλοι e-books
θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την ανάγνωση σε άλλη διάσταση! Κι αν αισθάνεστε κοινωνικοί, ακολουθήστε τα e-books μας στο twitter και στο facebook!
Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρεις νέοι τίτλοι graphic novels για … πολλά γέλια! Απολαυστικοί ήρωες σε αξέχαστες ιστορίες :-) 

Νέα βιβλία με ήρωες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, που μιλούν για τον έρωτα αλλά εξηγούν και ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΜΕ!
Έξι νέα βιβλία για παιδιά από ηλικίες 7 έως 11 ετών, με ήρωες παλιούς και αγαπημένους αλλά και … φρέσκους όπως τα
ΦΡΟΥΤΑ μας! Κι αν σήμερα νιώθετε λίγο … κουρασμένοι για ξεφύλλισμα, απολαύστε ένα ηχογραφημένο απόσπασμα του βιβλίου Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΟΣ!
Διασκεδάστε με τις νέες περιπέτειες της
Τίνκερ Μπελ, υποδεχτείτε την στον κινηματογράφο από 1η Νοεμβρίου και παίξτε με τα βιβλία δραστηριοτήτων. Επίσης, 5 νέα βιβλία με ήχους και κουμπάκια βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες και να αντιλαμβάνονται καλύτερα!

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

25 Οκτωβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Για τ' όνειρο πως να μιλήσω την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νίκη Κατσιγιάννη, φιλόλογος
Σοφία Μαντουβάλου, συγγραφέας
Νίκος Τσαπακίδης, εκπαιδευτικός
Βιβλιοπωλείο Πολύεδρο
Κανακάρη 147
Πάτρα
2610-277.342

29 Οκτωβρίου 2012
Ο Ianos, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σάς προσκαλούν στη σειρά εκδηλώσεων «Συγγραφείς του κόσμου» με οικοδεσπότη τον Ανταίο Χρυσοστομίδη. Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. ο Ανταίος Χρυσοστομίδης κουβεντιάζει με τον διάσημο Ιταλό συγγραφέα Νικολό Αμανίτι.
Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917

30 Οκτωβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανταίου Χρυσοστομίδη Οι κεραίες της εποχής μου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 7μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας
Σταύρος Ξαρχάκος, συνθέτης
Μικέλα Χαρτουλάρη, δημοσιογράφος 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο συγγραφέας.
Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917

Η Όπερα του Ζητιάνου, ομάδα Passatempo, Θέατρο Αθήναιον από 26/10

Η Όπερα του ζητιάνου
του Τζον Γκέι από τους Passatempo στις Θέατρο Αθήναιον από τις 26 Οκτωβρίου
Η Όπερα του ζητιάνου δεν είναι μια συνηθισμένη όπερα. Είναι μια φτωχή όπερα ή μια όπερα για τους φτωχούς. Δεν πρωταγωνιστούν σ’ αυτή, όπως συμβαίνει στην ιταλική όπερα, τα μεγάλα ερωτικά πάθη και οι ευγενείς χαρακτήρες αλλά η ανάγκη, η διαφθορά, το χρήμα και ο υπόκοσμος. Οι ήρωες του έργου —ζητιάνοι, πόρνες, προαγωγοί, μαχαιροβγάλτες, κλεφτρόνια, χαρτοπαίχτες και ληστές— είναι οι παρίες μιας βαθιά διεφθαρμένης κοινωνίας, όπου η εξουσία παρέχει προστασία σ’ αυτόν που δίνει τα περισσότερα και η επιχειρηματική δραστηριότητα χρησιμοποιείται ως βιτρίνα για κάθε λογής παρανομία.
Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, όπου περισσεύει η εγκληματικότητα και όπου η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει περισσότερο από μια χρυσή ταμπακιέρα ή μερικά μεταξωτά μαντήλια, ο συγγραφέας του έργου Τζον Γκέι στήνει τη δική του ερωτική ιστορία, ανάμεσα στην Πόλυ Πήτσαμ, κόρη του εμπόρου και κλεπταποδόχου κ. Πήτσαμ, και τον Μακήθ, αμετανόητο γυναικά και αρχηγό μιας συμμορίας κλεφτών. Ο κρυφός τους γάμος θα γίνει αφορμή για να ξεσπάσει ένας ανελέητος πόλεμος συμφερόντων, με καρφώματα, λαδώματα και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, γιατί στο μεταξύ ο Μακήθ είχε υποσχεθεί γάμο και στη Λούσυ Λόκιτ, την κόρη του αστυνομικού διευθυντή. Ο έρωτας των δύο κοριτσιών για τον Μακήθ θα τις φέρει αντιμέτωπες με τα σχέδια των γονιών τους. Για τους τελευταίους, ο συγκεκριμένος άντρας αξίζει περισσότερα νεκρός. Ποιος όμως θα επικρατήσει τελικά; Ο έρωτας ή το χρήμα;
Η Όπερα του ζητιάνου είναι μια μουσική σατιρική κωμωδία των ηθών που επικρατούσαν στο μακρινό Λονδίνο των αρχών του 18ου αιώνα. Γράφτηκε το 1728 ως αντίδραση στη μόδα της ιταλικής όπερας που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή στις λονδρέζικες σκηνές και δεν σταμάτησε ποτέ να παίζεται στους αιώνες που ακολούθησαν. Σήμερα πια θεωρείται έργο εμβληματικό, καθώς μ’ αυτό εγκαινιάζεται, ως νέο μουσικοθεατρικό είδος, η λαϊκή όπερα (ballad opera). Η έντονη θεατρικότητα του έργου, σε συνδυασμό με την ευθύβολη κοινωνική κριτική που ασκεί, τράβηξε στα 1920 την προσοχή του Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο οποίος το χρησιμοποίησε ως πρότυπο για τη δική του Όπερα της πεντάρας
Ανεβασμένη ως λαϊκή μουσική κωμωδία, η παράσταση εκσυγχρονίζει το κείμενο ώστε μέσα από το χιούμορ, το χορό και το τραγούδι να τονιστούν ακόμα περισσότερο οι αναλογίες με την εποχή μας. Πίσω από τον παραλογισμό των καταστάσεων και τους σκόπιμα διογκωμένους χαρακτήρες, η αλήθεια της ζωής διασταυρώνεται με το θεατρικό παιχνίδι, η κωμωδία με το πάθος, η φαντασία με την πραγματικότητα και η πρόζα με τη ζωντανή μουσική.
Ταυτότητα παράστασης
Συντελεστές

Μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Χορογραφία-κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Καυκάσιος

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί
Ειρήνη Αμπουμόγλι Κυριάκος Δανιηλίδης Άννα Ευθυμίου Άννα Κυριακίδου Κωσταντίνα Λάλλου Πέτρος Παπαζήσης Στέφανος Πίττας Μιχάλης Συριόπουλος 

Μουσικοί επί σκηνής
Αλκυόνη Θηλυκού Πιάνο Θοδωρής Κεσίσογλου Σαξόφωνο Δημήτρης Βαλιώτης Κρουστά
Γιώργος Μάνος Γιάννης Μαστρογιάννης Βιολί

Info
Πρεμιέρα: Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012
Χώρος: Θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35
Ώρα έναρξης: 21:15 Διάρκεια παράστασης: 100’

Εισιτήρια:
Προαγορά: 12 ευρώ
Ομαδικό: 10 ευρώ
Κανονικό: 16 ευρώ
Φοιτητικό: 12 ευρώ
Κρατήσεις: 2310832060

Δελτίο Τύπου ΚΟΘ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Παρακολουθήστε την πρώτη μας εκπομπή με εκλεκτούς προσκεκλημένους την Πέμπτη 25/10/2012 και ώρα 5μ.μ. μέσω του http://www.yousmile.gr/webtv
Λίγα λόγια για το You Smile:
Το YouSmile είναι η νέα διαδραστική, διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας παιδιών και εφήβων, που προσφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με συντάκτες και παραγωγούς πάντα παιδιά και θεματολογία που τα ίδια επιλέγουν.
Το YouSmile περιλαμβάνει:
Yousmile.gr: ιστοσελίδα
Yousmiletv: διαδικτυακή τηλεόραση
Yousmileradio: διαδικτυακό ραδιόφωνο
Yousmilelearn: διαδικτυακή πλατφόρμα τηλε-διδασκαλίας και ενημέρωσης για θέματα τα οποία χειρίζεται «Το Χαμόγελο του παιδιού» όπως Παιδική Κακοποίηση, Σχολικός Εκφοβισμός, Ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.α.

Τις εκπομπές μας μπορείτε να τις παρακολουθείτε μέσω του www.yousmile.gr
Η πλατφόρμα YouSmile δίνει την ευκαιρία στα παιδιά και τους εφήβους, σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον, να μιλήσουν ελεύθερα για αυτά που θέλουν, για αυτά που τα προβληματίζουν, για όλα όσα τα ενδιαφέρουν και να δημιουργήσουν.
Στόχος της πλατφόρμας Υοusmile είναι:
η διαδραστική επικοινωνία μεταξύ των παιδιών
η ανάπτυξη της δημιουργικής τους σκέψης
η ευκαιρία έκφρασης των ιδεών
η σωστή χρήση του διαδικτύου με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και η εξοικείωσή τους με αυτές
η εξοικείωση και η χρήση της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για παιδιά SOS 1056 έτσι ώστε να μπορούν να μοιραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
E-mails: press@hamogelo.gr - yousmile@hamogelo.gr
Τηλ.: 210 3306140 - 210 7609550

Ποντιακή Σκηνή ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών: 100 λογιών ζαντίας

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανιδρύει την «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΚΗΝΗ», στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί η παράσταση «100 λογιών ζαντίας», βασισμέ- νη στο έργο «Αυτά που είδε ο Μπάτλερ», του Τζο Όρτον. Σκηνοθετεί και πρωταγω- νιστεί ο Τάσος Παλαντζίδης. ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 24/10/2012, στις 21.00
Μια καυστική, σουρεαλιστική κωμωδία, που παρουσιάζεται στην ποντιακή διάλεκτο, στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, στη Μονή Λαζαριστών. Την παράσταση θα συνοδεύουν και υπέρτιτλοι.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΑΡΝΗΣΗ (ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ