Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει..

Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει..
Συγγραφέας:Κάρμεν Ρουγγέρη
Εικονογράφος: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Στέφανος Βαρελάς
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής

Στο cd παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Μαριαλένα Ροζάκη
Φλάουτο: Μυρτώ Χρυσανθοπούλου, Μαντολίνο-τζουράς-μπουζούκι: Λάμπρος Πανταζόπουλος, Βιολί: Σοφία ΚιοσκέρογλουΛαούτο: Μαρία Κιοσκέρογλου, Ακορντεόν: Θοδωρής Ευστρατιάδης, Τούμπα: Σωτήρης Σουριανός, Κιθάρες: Στέφανος Βαρελάς
Έτος: Φεβρουάριος 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-000-9

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟ - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟ Ελένη Χωρεάνθη
Σχήμα: 14 x 21
ISBN: 978-960-6893-17-9

Σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα με ήρωες καθημερινούς ανθρώπους. Εντελώς τυχαία, και κατά διαβολεμένη σύμπτωση, σ’ ένα ταξίδι, μπορεί το τελευταίο της, με προορισμό το Λονδίνο, η Δάφνη βρίσκεται ή νομίζει πως βρίσκεται αντιμέτωπη με τους πρωταγωνιστές μιας παλιάς προσωπικής της επώδυνης ιστορίας. Γυρίζει νοερά στο παρελθόν, βουτάει τη μνήμη στο σωρό των αναμνήσεων, ανασκαλεύοντας τα πεπραγμένα και παρακολουθεί την περασμένη της ζωή από την αρχή όπως ξετυλίγεται μπροστά της σαν κινηματογραφική ταινία.
Η Δάφνη είναι μια σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα και άγαμη μητέρα. Ο Άλκης, ένας καταξιωμένος επαγγελματικά άντρας, είναι ο πρώτος και μοναδικός έρωτας της ζωής της και για πολλά χρόνια σύντροφός της, ο άντρας που λάτρεψε και την απάτησε. Είναι ο Άλεξ, ένας αμφιλεγόμενος τύπος που έπαιξε αρνητικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας του ζευγαριού. Είναι η Μαργαρίτα που όρμησε όπως «ταύρος σε υαλοπωλείο» κι έφερε τα πάνω κάτω στην ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή του ζευγαριού, είναι και η Χαρά με το αγγελικό πρόσωπο, νέα και αντιφατική γυναίκα που παίζει τους άντρες σαν τα ζάρια.

15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ παντού!
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης την εφαρμογή του Φεστιβάλ για κινητό τηλέφωνο, η οποία παρέχεται δωρεάν. Μέσα απ’ αυτήν ο χρήστης μπορεί να δει το σύνολο του προγράμματος του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, να δημιουργήσει το προσωπικό του πρόγραμμα, να σχολιάσει και να λάβει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω του twitter για όσα συμβαίνουν στο δεκαήμερο.
*****
Βιβλιοπωλείο-Πωλητήριο στο Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Εκεί θα βρείτε το Α-Ζ, τις εκδόσεις και τα συλλεκτικά αντικείμενα της διοργάνωσης, καθώς και το σύνολο των εκδόσεων και των πωλητέων παλαιότερων Φεστιβάλ, σ' έναν πολύ όμορφο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Ωράριο λειτουργίας για το 10ήμερο του Φεστιβάλ: 12:30-20:30
Βιβλιοπωλείο-Πωλητήριο λειτουργεί, επίσης, και στο Box στην Πλ. Αριστοτέλους (10:00-24:00).
...περισσότερα
*****
Εκπτώσεις και προσφορές για τους θεατές του Φεστιβάλ!
Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά
...περισσότερα
Οι σκηνοθέτες μιλούν για τις ταινίες τους
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Στέλα Αλισάνογλου (Δημήτρης Παπαδούλης-Το πολλαπλό δώρο), Γιώργος Βαρελάς (Hippie Hippie Matala! Matala!), Χρύσα Τζελέπη και Άκης Κερσανίδης (Το χρονικό μιας καταστροφής) και Στέλιος Κούλογλου (Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης).
...περισσότερα
*****
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Αλίσια Κάνο (Η Μπέλα Βίστα), Ντάνιελ Άσμπα (Πέρα από το Βρίτσεν), Γερούν φαν Φέλζεν (Ουαβούμπα) και Βόλκερ Γκέτσε (Γκριό).
...περισσότερ
*****
Κουβεντιάζοντας 18/03
Η ενότητα «Κουβεντιάζοντας» του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013. Συμμετείχαν οι σκηνοθέτες Σάιμον Μπρουκ (Ο ινδός γιατρός μου), Μάρτα Κάνινχαμ (Οδός Βαλεντίνου), Άννα Τζιράλτ Γκρις (Ευρώπη–Παγίδα), Μένιος Καραγιάννης (Σκάπετα), Μπεατρίξ Σβεμ (Πεινασμένα μυαλά), Χρύσα Τζελέπη (Το χρονικό μιας καταστροφής – συνσκηνοθεσία με τον Άκη Κερσανίδη) και ο Τζόναθαν Μπέργκουιγκ, παραγωγός του ντοκιμαντέρ Αναμνήσεις, σε σκηνοθεσία του Ναταναέλ Καρτόν.
Τα συγκεκριμένα ντοκιμαντέρ διαφέρουν μεταξύ τους θεματολογικά, ωστόσο μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: οι ήρωές τους παλεύουν ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες. Σε αυτές εστίασαν οι δημιουργοί παρουσιάζοντας τις ταινίες τους.
..περισσότερα
Market talks
20-22 Μαρτίου, 17:30-18:00
Ξενοδοχείο Ηλέκτρα, Αίθουσα Excelsior

Καινοτομία Αγοράς - Πρακτικός οδηγός για ντοκιμαντερίστες
Η Αγορά Ντοκιμαντέρ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του 15ου ΦΝΘ, την επιτυχημένη σειρά συζητήσεων «Market Talks», όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, θα δώσουν χρηστικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους έλληνες και ξένους ντοκιμαντερίστες. Στις ημίωρες αυτές συζητήσεις, αγοραστές, παραγωγοί και διανομείς θα αναπτύξουν συγκεκριμένα θέματα, βασισμένοι στην προσωπική τους εμπειρία. Ειδικότερα, στα φετινά «Market Talks» θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη προγράμματος του καναλιού ARTE, Μadeleine Avramoussis (Παρασκευή 22/3/2013), η οποία θα εστιάσει στις δυνατότητες για συμπαραγωγές, η σύμβουλος ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων Ελένη Χανδρινού (Τετάρτη 20/3/2013), καθώς και ο Luke Moody, υπεύθυνος επιχορηγήσεων του Britdoc Foundation, ο οποίος θα επικεντρωθεί στις χρηματοδοτήσεις (Πέμπτη 21/3/2013).
*****
Ντοκιμαντέρ σε ταυτόχρονη ψηφιακή μετάδοση!
Το επιτυχημένο πρωτοποριακό εγχείρημα του Live Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση που εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια στο 13ο ΦΝΘ, συνεχίζεται να εφαρμόζεται και φέτος, στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Παπανικολάου.
Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, το 15ο ΦΝΘ θα «ταξιδέψει» σε 5 πόλεις της Ελλάδας - Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο – καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, ΤΕΙ Κρήτης και Frederick University).
Τσαρ... Το νησί φάντασμα του
Σόουραβ Σάρανγκι
στις 20:30 στο Ολύμπιον.
*****
Ντοκιμαντέρ για παιδιά
15 & 19-22 Mαρτίου 9:00-11:00 & 11:00-13:00
Αίθουσα Φρίντα Λιάππα (Αποθήκη Δ, Λιμάνι)
«Σεβασμός στη διαφορετικότητα»
5 εικόνες ενός πατέρα
Το κρησφύγετο
Animated... Φιλόσοφοι: Αυγουστίνος
Ήχοι για τον Μαζίν
Χορεύοντας με στιλ
Γιόναταν
Πρόκληση: Αντιμετώπισε τους φόβους σου
Μοναχούλα
Destination... summer
Λότε – Πώς να είσαι καλός
Ο φάρος μου
Ο ηγέτης
Το άλμα
Αστραπές & βροντές
Ανάμεσα σε δύο πατρίδες
Ταξιδεύοντας μόνη
Φτερά της ελπίδας
περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - Είναι μικρός ο κόσμος Μάρω