Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ - ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΧΑΡΑ ΚΑΤΣΑΡΗ - Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΒΒΑΔΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣΚΑΝΤΑΛΙΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ - ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ - ΒΑΣΙΛΙ ΓΚΡΟΣΜΑΝ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

Ψηφιακά βιβλία


Τα Χριστούγεννα ενός άτυχου μπάτσου
Ανδρέας Μήτσου
ISBN: 978-960-03-5676-

Μια κούκλα βαφτίζεται στο ξωκκλήσι του χωριού.
Ένας άντρας στοιχειώνεται από μια λέξη.
Ένα ελάφι κοιτά στα μάτια τον κυνηγό.
Μια γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας παρακολουθείται από άγνωστο.
Ένας μπάτσος μισεί τη Χούντα και θέλει να σκοτώσει τον δικτάτορα.
Τα Χριστούγεννα και οι γιορτές από άλλη οπτική.

Χαμαιλέοντες
Αλέξης Σταμάτης
ISBN: 978-960-03-5651-9
Μια οικογένεια στο πέρασμα του χρόνου.
Δύο νέοι που παντρεύτηκαν παρά τις αντίθετες καταβολές τους. Μια γυναίκα δακτυλοδεικτούμενη, ένας πατέρας ξενιτεμένος, ένας μυστηριώδης φίλος από το παρελθόν.
Ένα παράξενο γράμμα. Μια σχεδόν βουβή ταινία. Ένας έφηβος που ανδρώνεται στα χρόνια μιας ψεύτικης ευημερίας. Μια κοπέλα που τραγουδά για έναν κόσμο που αλλάζει. Ένα παιδί που παρατηρεί την πορεία προς την κατάρρευση.
Μια κοινωνία που βγαίνει απ’ το σκοτάδι, αλλά τελικά μεθάει από το φως.
Άνθρωποι που δημιουργούν, ερωτεύονται και ελπίζουν, άνθρωποι που προσαρμόζονται και αλλάζουν «χρώμα» για να ελιχθούν. Γύρω τους μια χώρα που βιώνει έντονες συγκρούσεις και συμβιβασμούς. Μια χώρα που ξορκίζει τους φόβους της, αλλάζει διαρκώς ιδεολογίες, μόδες και επιθυμίες, αλλά στο βάθος παραμένει ίδια, ανέτοιμη «από καιρό».
Ένα βιβλίο για την ανθρώπινη φύση και τις αδυναμίες της, για τον τόπο που μας γεννά και μας στιγματίζει για πάντα. 

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Χούντα είναι. Θα περάσει;
Φώτος Λαμπρινός
ISBN: 978-960-03-5666-3
Το 1967 κυρίαρχα μέσα κυβερνητικής προπαγάνδας στην Ελλάδα είναι το ραδιόφωνο και ο κινηματογράφος με τα Επίκαιρα – τα δεκάλεπτα «εικονογραφημένα εμβατήρια» που προβάλλονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα σε όλες τις αίθουσες της χώρας. Η μελέτη τους για την περίοδο 1967-1974 δείχνει την εικόνα που το καθεστώς της Χούντας σκηνοθετεί για τον εαυτό του, αλλά και κάτι σημαντικότερο – το πόσο αλλάζει ριζικά στα χρόνια αυτά η όψη της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο η κατάργηση νόμων και η θέσπιση της ανεξέλεγκτης δόμησης, ή οι εικόνες από τα στρατόπεδα, τις δοξολογίες, τις επετείους συντριβής του «κομμουνιστο συμμοριτισμού»· ούτε οι εικόνες από τις διασκεδάσεις, τα τέια με επιδείξεις μόδας και κομμωτικής, τις πλαζ, τις διακοπές, τα θερινά θέρετρα που «ξεκουράζουν τον άνθρωπο» και λειτουργούν στην «υπηρεσία εκείνων που δεν κουράστηκαν ποτέ». Η Ελλάδα μετά το 1969 αποκτά ένα νέο κοινωνικό στρώμα – αυτό των νεόπλουτων, που επιδιώκει πάνω απ’ όλα την καλοπέρασή του, προσφέροντας επιχειρήματα επιβεβαίωσης στο απολυταρχικό καθεστώς. Είναι η νοοτροπία που εκφράζεται με το σλόγκαν «Να περνάμε καλά», η οποία καθιερώνεται επί Χούντας, αλλά επιβιώνει μετά την πτώση της, σε όλη τη διάρκεια της αποκαλούμενης Μεταπολίτευσης.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης!
Βασίλης Παπαθεοδώρου
ISBN: 978-960-03-5674-8
Το βιβλίο αυτό είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Βιρτζίνια Ο'Χάνλον και στο πιο πολυδιαβασμένο άρθρο εφημερίδας παγκοσμίως, που ενέπνευσε πλήθος βιβλίων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, θεατρικών έργων. Πρόκειται για μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία που εκτυλίσσεται από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Όλα αρχίζουν το 1897, όταν το οκτάχρονο κοριτσάκι στέλνει ένα γράμμα στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα Σαν, την πιο αξιόπιστη της εποχής, ρωτώντας για την ύπαρξη του Αϊ-Βασίλη. Οι συντάκτες της εφημερίδας, έπειτα από πολλή σκέψη, αποφασίζουν να απαντήσουν στο ερώτημα που βασανίζει όλα τα παιδιά. Το γράμμα της Βιρτζίνια, αλλά και η απάντηση της εφημερίδας, μέσω του αρχισυντάκτη της Φράνσις Τσερτς, γίνονται ύμνος στην ξεγνοιασιά και την παιδικότητα που αποπνέουν τα Χριστούγεννα.
Οι μικροί αναγνώστες θα γνωρίσουν σημαντικές στιγμές από τη ζωή της ηρωί­δας, θα μοιραστούν την πίστη της στο πνεύμα και στο νόημα των γιορτών και θα ανακαλύψουν πώς ένα τέτοιο γράμμα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας για πάντα. Ένα τρυφερό βιβλίο που αποδεικνύει στα παιδιά πως ο Άγιος Βασίλης υπάρχει, όχι μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων, αλλά και όλη τη χρονιά, για να ζεσταίνει τις καρδιές τους.

Πλαστελίνη του Βασίλι Σιγκάρεφ Θέατρο Αυλαία, νέος κύκλος παραστάσεων

Logo Avlaia.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Του Βασίλι Σιγκάρεβ
Νέος κύκλος παραστάσεων
Για επτά μόνο παραστάσεις
στο Θέατρο Αυλαία
1451397_10151956603159043_2114780109_n.jpg
Video trailer
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου παραστάσεων Η «Πλαστελίνη» του Βασίλι Σιγκάρεβ  επιστρέφει με νέα διανομή στο θέατρο Αυλαία.
Ο Μαξίμ είναι 15 χρονών.
Μοναδική του συντροφιά  η γιαγιά του και ένα κουτί πλαστελίνη μαζί με υπολείμματα από μια μπαταρία αυτοκινήτου
Οι κολλητοί του φίλοι, οι περαστικοί του δρόμου, το σχολείο, μια άγνωστη κοπέλα και ένας κόσμος τόσο διαφορετικός από αυτόν που ονειρεύεται
Ναρκωτικά, αλκοόλ, σεξ και βία ανακυκλώνονται σε ένα καθημερινό  παιχνίδι επιβίωσης.
Είμαστε αυτό που γεννηθήκαμε ή αυτό που το περιβάλλον πλάθει για εμάς ;
Πώς είναι ο κόσμος χωρίς ελπίδα;
Εφηβικά όνειρα σε ένα μαύρο κόσμο.
Οι χαμένες αξίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και η ανάγκη των ανθρώπων της για επιβίωση
Για επτά παραστάσεις μόνο, το προκλητικό έργο του Σιγκάρεφ, που βραβεύτηκε το 2002 ως το πιο  «ελπιδοφόρο» της Ευρώπης παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αυλαία από τις 2 Δεκεμβρίου για 3 Δευτερότριτα, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Πανταζούδ
Εννιά νέοι ηθοποιοί σε μια παράσταση  με σκληρή γλώσσα και ωμή βία, έντονο λυρισμό σε ένα οπτικοακουστικό ανθρώπινο βίντεοκλιπ όπου ζωντανεύει  η πραγματική ιστορία του αδερφού του συγγραφέα
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών.
Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας:  Βασίλι Σιγκάρεφ
Μετάφραση: Αθηνά Παραπονιάρη
Σκηνοθεσία:  Αλέξανδρος Πανταζούδης
Επιμέλεια κίνησης : Ειρήνη Καλογηρά 
Σκηνικά- Κοστούμια:  Εύη Μπόκοβου
Μουσική:  Διαμαντής Αδαμαντίδης
Φωτισμοί – Μοντάζ  trailer : Κυριάκος Νοχουτίδης
Video: Κυριάκος Νοχουτίδης, Αλέξανδρος Πανταζούδης
Βοηθός σκηνοθέτη:  Κωνσταντίνος  Παλάζης
Animation : Μαρίλεια Γαβρή
Κινηματογράφιση :  Ειρήνη Καραγιάννη 
Παίζουν
Ειρήνη Αμπουμόγλι
Λάζαρος Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος
Αλεξάνδρα Κασιούμη
Δημήτρης Κυρατσούδης
Χρήστος Μαστρογιαννίδης
Αγγελος Προκόπιος Νεράτζης
Ευγενία Σαμαρά
Έλενα Τζανάβαλου
Νίκος Τσολερίδης
Πληροφορίες της παράστασης
Παραστάσεις: 2-3 , 9-10 , 16-17 Δεκεμβρίου (Δευτέρα και Τρίτη ) και Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 00:00 μεταμεσονύκτια 
Χώρος: Θέατρο Αυλαία, (κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Δευτέρα και Τρίτη στις  21.00
Εισιτήρια: 12 ευρώ & 10 ευρώ φοιτητικό και ανέργων
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310237700, 2310237703
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, τηλ: 2310237700
Γραμματεία-Δημόσιες Σχέσεις: Αγγελίνα Σοφιανοπούλου, Τηλ. 6973512863
Email: info@avlaiatheatre.gr Site: www.avlaiatheatre.gr

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΠΗΛΙΟΥ

ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟ ΦΙΔΙ…
ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ
Μεγάλος διαγωνισμός των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Ακρίβου και δώρο δύο διανυκτερεύσεις στον ξενώνα Αμανίτα.
«Αλλάζει πουκάμισο το φίδι» και φέρνει τύχη στους αναγνώστες του
Όσοι διάβασαν το νέο μυθιστόρημα του βολιώτη συγγραφέα Κώστα Ακρίβου και τους άρεσε, η ιστορία του προβληματισμένου συγγραφέα που περιδιαβαίνει την Ελλάδα της κρίσης θα τους ανταμείψει και με άλλο τρόπο. Απαντώντας σε τρεις σχετικές με το βιβλίο ερωτήσεις και μπαίνουν στην κλήρωση για να κερδίσουν ένα τριήμερο ταξίδι στο πανέμορφο Πήλιο. Το δώρο περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις (με πρωινό) στον παραδοσιακό ξενώνα Αμανίτα στην Τσαγκαράδα από τις 9 έως τις 11 Μαΐου 2014 (Παρασκευή-Κυριακή).
Ο ξενώνας διοργανώνει πρωτότυπες δραστηριότητες, ανάλογα με την εποχή και τον καιρό, ενώ προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του τα δικά του παραδοσιακά προϊόντα στο πρωινό. Για τους εραστές της τεχνολογίας και της ενημέρωσης το wifi είναι δωρεάν, ενώ οι αναγνώστες του Κώστα Ακρίβου ειδικά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ, το τσάι τους ή ακόμη και κάποιο από τα διάσημα αποστάγματα του Πηλίου παρέα με τον συγγραφέα με τον οποίο θα μοιραστούν την εμπειρία της ανάγνωσης του βιβλίου του.
Οι διανυκτερεύσεις και το πρωινό είναι μια ευγενική προσφορά του ξενώνα Αμανίτα στην Τσαγκαράδα (τηλ. 24260 49707, www.amanita.gr).
Μην αργείτε! Διαβάστε το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Ακρίβου Αλλάζει πουκάμισο το φίδι και προβληματιστείτε εάν είστε τυχεροί ή όχι που γεννηθήκατε Έλληνες… Σίγουρα όμως εάν είστε εσείς που θα ταξιδέψετε στο Πήλιο και θα απολαύσετε τις ομορφιές του, η τύχη σας δουλεύει!
Πώς να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό
Για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό πρέπει να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismos@metaixmio.gr με την ένδειξη ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟ ΦΙΔΙ, σημειώνοντας τα στοιχεία σας (πλήρες ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας) και φυσικά τις απαντήσεις σας σε τρεις ερωτήσεις που σχετίζονται με το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Ακρίβου με τίτλο Αλλάζει πουκάμισο το φίδι, τις οποίες θα βρείτε ΕΔΩ.
Διάρκεια
Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 14η Νοεμβρίου 2013 και ως ημερομηνία λήξης η 31η Μαρτίου 2014. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.
Νικητές
Οι νικητές θα είναι τρεις και θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση (στην κλήρωση θα συμπεριληφθούν μόνο όσοι έχουν απαντήσει σωστά και στις τρεις ερωτήσεις). Οι τρεις τυχεροί έχουν δικαίωμα να επιλέξουν άλλο ένα άτομο που επιθυμούν να τους συνοδεύσει στο ταξίδι με δωρεάν έξοδα φιλοξενίας. Τα ονόματα των τριών τυχερών θα ανακοινωθούν στον διαδικτυακό μας τόπο www.metaixmio.gr στις 14 Απριλίου 2014.
Όροι συμμετοχής
Διαβάστε προσεκτικά τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Για να παραγγείλετε το βιβλίο και για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε ΕΔΩ. Το βιβλίο θα το βρείτε επίσης σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Γεύση από Πήλιο: Η εμπειρία του Αμανίτα στο βουνό των Θεών
Ο εναλλακτικός ξενώνας Αμανίτα στην ξακουστή Tσαγκαράδα δεν είναι απλώς ένα ακόμα αρχοντικό που μετατράπηκε σε boutique ξενοδοχείο για απαιτητικούς επισκέπτες. Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, μια ευκαιρία να βουτήξει κανείς, όχι μόνο στα δροσερά νερά του Αιγαίου, αλλά και σε ένα ζωντανό παρελθόν που πάλλεται γύρω του, αποτυπωμένο στην αρχιτεκτονική του τόπου και κρυμμένο στα μονοπάτια των δασών ανάμεσα στα χωριά. Γύρω από το ξενοδοχείο οργιάζει η φύση, το πράσινο συνομιλεί βουβά με την αμίλητη πέτρα των γεφυριών και των σπιτιών, σε πλήρη συμφωνία με την ηρεμία που προσθέτει το γαλάζιο στο βάθος της μιας πλευράς του ορίζοντα. Μέσα στο ξενοδοχείο η ζεστασιά της αυθεντικής πηλιορείτικης φιλοξενίας ζεσταίνει πιο πολύ κι από το τζάκι: οι ιδιοκτήτες είναι έτοιμοι να μοιραστούν με τους καλεσμένους τους τα γαστρονομικά μυστικά του «Γλυκού Βουνού», να τους μυήσουν στον κόσμο των μανιταριών, να τους επισημάνουν την παρουσία πολύτιμων βοτάνων στην περιοχή και να τους συντροφέψουν σε περιπάτους στα δάση των Κενταύρων.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο ξεκίνημα της ημέρας, με το πρωινό να απογειώνει τη διάθεση με τη βοήθεια της τοπικής γαστρονομίας: ζυμωτό ψωμί, σπιτικές μαρμελάδες και τοπικές σπεσιαλιτέ (πίτες, ομελέτες με αρωματικά χόρτα, εποχιακά φρούτα) δίνουν στους επισκέπτες την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζονται για να βγουν και να «κατακτήσουν» τα μοναδικής ομορφιάς δάση και τις φημισμένες παραλίες του Πηλίου.
Περισσότερα για το Αμανίτα στο www.amanita.gr.

Νέες κυκλοφορίες


Ρωσία: Βαγόνι τρίτης θέσεως
Ναταλία Κλιουτσάροβα
Μετάφραση: Δημήτρης Τριανταφυλλίδης
ISBN: 978-960-03-5659-5
Ο κεντρικός ήρωας αυτής της σκληρής αλλά και τρυφερής ιστορίας, ο Νικίτα, έχει την ιδιομορφία να χάνει τις αισθήσεις του μπροστά στο κακό. Διασχίζει τη σύγχρονη Ρωσία μέσα σε βαγόνια τρίτης θέσεως και συναντάει όλων των ειδών τους ανθρώπους. Μέθυσοι, ομοφυλόφιλοι, μοναχικές μητέρες που παλεύουν να θρέψουν τα παιδιά τους, έκφυλοι ιερείς και εμπνευσμένοι ποιμένες, γριές εγκαταλειμμένες στη μοίρα τους, δανδήδες και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερωτευμένες φοιτήτριες, πανκ σκηνοθέτες και άβουλοι προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι οι ψηφίδες που συνθέτουν αυτό το πολύχρωμο, πολύπαθο και ζωντανό μωσαϊκό που είναι η σύγχρονη Ρωσία.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Κλιουτσάροβα έγινε δεκτή από το αναγνωστικό κοινό και τους ομότεχνούς της ως μια από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, όπως και ότι το βιβλίο της αυτό πολεμήθηκε από τους εκπροσώπους της κατεστημένης λογοτεχνικής σκηνής της πατρίδας της, οι οποίοι με ύβρεις και λοιδορίες προσπάθησαν να μειώσουν τη συγγραφέα. 

ΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Τοπία του Τίποτα
Αντώνης Φωστιέρης
ISBN: 978-960-03-5634-2
Αρκετά χρόνια μετά από Το θα και το να του θανάτου και την Πολύτιμη Λήθη, η νέα συλλογή του Αντώνη Φωστιέρη καταδύεται στα βάθη μιας γοητευτικής ποιητικής οντολογίας. Συναιρώντας τον στοχασμό με τη λυρική συγκίνηση, τη φιλοσοφία με την κοσμολογία, και την ενόραση με τη θετική γνώση, η γραφή του Φωστιέρη παραπέμπει υπαινικτικά στον αρχέγονο προσωκρατικό λόγο, όταν η σκέψη και το συναίσθημα αποτελούσαν ζεύγος αξεχώριστο.
Μια περιπλάνηση στα σκοτεινά τοπία της ύπαρξης, με χαμένη αφετηρία και άδηλο προορισμό, όπου το αόρατο κυοφορεί το ορατό, το ανύπαρκτο φωλιάζει στο πραγματικό, το Όλον γεννιέται απ’ το Μηδέν. Και όπου, με περίσκεψη ή σαρκασμό, με τρυφερότητα ή οργή, με σοβαρότητα αλλά και παιγνιώδη ευρηματικότητα, κυρίως όμως με το δραστικό εκφραστικό της ιδίωμα, η ίδια η ποίηση ενσαρκώνει μιαν ανάλογη γέννηση, μετασχηματίζοντας σε έργο τέχνης το αφανέρωτο, μετατρέποντας το Τίποτα σε Κάτι, ιδρύοντας τον δικό της αυτόνομο κόσμο μέσα στο άυλο σύμπαν της γλώσσας.
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Άνθρωποι σε μπελάδες
Βίλχελμ Ράιχ
Μετάφραση: Νίκος Σιδέρης
ISBN: 978-960-03-4698-5
Το Άνθρωποι σε μπελάδες είναι η ιστορία του αγώνα που διεξάγει ένας θαρραλέος άνθρωπος για να κατανοήσει την κοινωνι­κή δραστηριότητα των συνανθρώπων του.
Πρόκειται για ένα έργο αυτοβιογραφικό, όπου ο Ράιχ περιγράφει την εξέλιξη της κοινωνιολογικής του σκέψης κατά την πε­ρίοδο 1927-1937. Σε απλή αφηγηματική μορφή εκθέτει τις προσωπικές του εμπειρίες από τα βασικά κοινωνικά και πολιτικά γε­γονότα και αποκαλύπτει πως αυτές οι εμπειρίες τον οδήγησαν βαθμιαία στο να συνειδητοποιήσει τη βαθύτερη σημασία που έχει η δομή του ανθρώπινου χαρακτήρα στη διαμόρφωση της κοινωνικής διαδικασίας.

Η κοσμική υπέρθεση
Βίλχελμ Ράιχ
Μετάφραση: Αργυρώ Τσιραντωνάκη
ISBN: 978-960-03-4660-2
Η κοσμική υπέρθεση είναι ενα από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα από τα πιο αμφιλεγόμενα έργα του μεγάλου νεωτεριστή συγγραφέα του 20ού αιώνα, που τάραξε τα νερά της ψυχιατρικής επιστήμης για να συνδεθεί με το πλατύτερο ρεύμα ενός επιστη­μονικού ουμανισμού, στον οποίο αφοσιώθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του – στις αμερικανικές φυλακές, καταδικασμένος από τους νέους ιεροεξεταστές (FBI κλπ.) και την ψευδοεπιστημονική κοινότητα. Ο Ράιχ αναζήτησε το μυστικό της ανθρώπινης ύπαρξης πέρα από τα όρια του εξίσου κλασικού κοινωνικού πεδίου που ερευνά η κοινωνική επιστήμη – στο απέραντο σύμπαν με την αρκετά άγνωστη, μέχρι πρόσφατα, λειτουργία των αστρικών σωμάτων του, όπου κρύβονται τα βασικά κλειδιά για την κατα­νόηση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ένα βαθιά ριζοσπαστικό βιβλίο, που ασχολείται τόσο με την αστροφυσική όσο και με τον άνθρωπο, καθώς ερευνά τις βαθύτερες ρίζες του ανθρώπου στη φύση, τη λειτουργικότητα των αστρικών καταστάσεων σε σχέση με τις συγκεκριμένες φυσικές καταστά­σεις του γήινου χώρου, την οργόνη ως ενδότερη ουσία της λειτουργίας του σύμπαντος και τέλος τις ρίζες του λόγου στη φύση.

Ο σεξουαλικός αγώνας των νέων
Βίλχελμ Ράιχ
Μετάφραση: Αντώνης Μπένος
ISBN: 978-960-03-4583-4
Σε τι συνίσταται η διαδικασία της σεξουαλικής ωρίμανσης; Γιατί το σεξουαλικό πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τόσο μυστήριο από το σχολείο, την οικογένεια και την κοινή γνώμη ολόκληρη; Τι σημαίνουν οι ενοχλήσεις, οι εξάψεις, τα καταπιεστικά ονειροπολήματα, η απομόνωση και τα άλλα συμπτώματα που εμφανίζονται στους νέους; Ποιες είναι οι διέξοδοι από το σεξουαλικό τους πρόβλημα; Η λύση του είναι ή όχι δυνατή μέσα στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες;
Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά το σημαντικό βιβλίο του Βίλχελμ Ράιχ, το οποίο γράφτηκε για τη νεολαία χωρίς κανέναν περιο­ρισμό ηλικίας. Σκοπός του δεν είναι η συνηθισμένη «εξήγηση» που αποτελεί υπεκφυγή από το πρόβλημα των σεξουαλικών σχέ­σεων της νεολαίας, αλλά αποσκοπεί στο να δώσει στους νέους, σύμφωνα με πεποιθήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, συγκεκρι­μένες απαντήσεις που αγγίζουν το μεγάλο πρόβλημα της σεξουαλικής τους ωρίμανσης. 

ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης!
Βασίλης Παπαθεοδώρου
ISBN: 978-960-03-5673-1
Το βιβλίο αυτό είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Βιρτζίνια Ο'Χάνλον και στο πιο πολυδιαβασμένο άρθρο εφημερίδας παγκοσμίως, που ενέπνευσε πλήθος βιβλίων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, θεατρικών έργων. Πρόκειται για μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία που εκτυλίσσεται από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Όλα αρχίζουν το 1897, όταν το οκτάχρονο κοριτσάκι στέλνει ένα γράμμα στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα Σαν, την πιο αξιόπιστη της εποχής, ρωτώντας για την ύπαρξη του Αϊ-Βασίλη. Οι συντάκτες της εφημερίδας, έπειτα από πολλή σκέψη, αποφασίζουν να απαντήσουν στο ερώτημα που βασανίζει όλα τα παιδιά. Το γράμμα της Βιρτζίνια, αλλά και η απάντηση της εφημερίδας, μέσω του αρχισυντάκτη της Φράνσις Τσερτς, γίνονται ύμνος στην ξεγνοιασιά και την παιδικότητα που αποπνέουν τα Χριστούγεννα.
Οι μικροί αναγνώστες θα γνωρίσουν σημαντικές στιγμές από τη ζωή της ηρωί­δας, θα μοιραστούν την πίστη της στο πνεύμα και στο νόημα των γιορτών και θα ανακαλύψουν πώς ένα τέτοιο γράμμα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας για πάντα. Ένα τρυφερό βιβλίο που αποδεικνύει στα παιδιά πως ο Άγιος Βασίλης υπάρχει, όχι μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων, αλλά και όλη τη χρονιά, για να ζεσταίνει τις καρδιές τους. 

ΒΙΒΛΙΑ - ΔΩΡΑ

Μια θετική σκέψη για κάθε ημέρα
Δρ. Γουίντυ Ντράιντεν
ISBN: 978-960-03-4077-8

ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΣΤΕΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (Ν. ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ)