Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012

Πλούσιο και φέτος το Πρόγραμμα της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης του
ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ που θα παρουσιασθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ με Ελεύθερη είσοδο.
Περίπου 100 «εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες» παρουσιάζουν:
-ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
   Το πρώτο "Ο μαγικός ήχος της σιωπής" της Μαρίας Αργυρίου αναφέρεται στην διαφορετικότητα των ανθρώπων   αλλά και στον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει η μουσική στη ζωή μας. (Ζωντανή αφήγηση και μουσική από 10μελή ορχήστρα).
   Το δεύτερο "Οι 12 κοκκινοσκουφίτσες και ο κουρδιστός λύκος" του Χρήστου Μπαλωτή αναφέρεται στης ανησυχίες των παιδιών στην αναζήτηση της περιπέτειας καθώς και στην θετική επίδραση της τεχνολογίας (Αφήγηση και Μπαλέτο).
-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ (Χορωδία)
-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ (Ομάδες Χορού-Μπαλέτο, Χιπ Χοπ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν 1300 περίπου μαθητές των Δημ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Ν. Μουδανιών αλλά και του ευρύτερου Δήμου Ν. Προποντίδας
σε 6 πρωινές παραστάσεις στις 10 και 11 του μήνα.

Βραβείο Αναγνωστών 2012: Φετινός νικητής, η «Κάθετη έξοδος» του Πασχάλη Λαμπαρδή

Βραβείο Αναγνωστών 2012
Φετινός νικητής, η «Κάθετη έξοδος» του Πασχάλη Λαμπαρδή
Η ψηφοφορία για το μοναδικό βραβείο που δίνει το αναγνωστικό κοινό για το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς, ολοκληρώθηκε.
Το Βραβείο Αναγνωστών 2012 απονέμεται στο βιβλίο «Κάθετη έξοδος» του Πασχάλη Λαμπαρδή (Εκδόσεις Πατάκη)
Ο Πασχάλης Λαμπαρδής (Σέρρες, 1960) έχει καταθέσει πέντε μυθιστορήματα στη μέχρι στιγμής λογοτεχνική διαδρομή του. Η «Κάθετη έξοδος» είναι μια ψυχολογική περιπέτεια με φόντο το σύγχρονο αστικό περιβάλλον, επικεντρώνοντας στην ανθρώπινη διάσταση – συναισθήματα, στοχαστικές αναζητήσεις, υπερβάσεις εντός της καθημερινότητας, υπαρξιακή διαδρομή προς την αυτογνωσία.
«H διάσταση ανάμεσα στο ιστορικό παρελθόν και το αφηγηματικό παρόν, που συναντάμε στα προηγούμενα μυθιστορήματα του συγγραφέα, εδώ μετασχηματίζεται σε μια νέα παραλληλία: το ρεαλιστικό και στο συμβολικό…» (Εριφύλη Μαρωνίτη, TheBook’sJournal, τ. 18, Απρίλιος 2012).
Βιβλιογραφική παραπομπή στη Βιβλιονέτ: www.biblionet.gr/book/170564
***
Στη φετινή διαδικασία του Βραβείου Αναγνωστών έλαβαν μέρος συνολικά πάνω από 5.000 βιβλιόφιλοι (από αυτούς 3.396 ψήφισαν με sms και οι υπόλοιποι ήταν μέλη των 38 Λεσχών Ανάγνωσης που πρότειναν τη «βραχεία λίστα»).
Η τελική βαθμολογία ανέδειξε δύο ακόμη μυθιστορήματα:
δεύτερο κατατάχθηκε το βιβλίο «Οι καιροί της μνήμης» του Θοδωρή Παπαθεοδώρου (Εκδόσεις Ψυχογιός) τρίτο κατατάχθηκε το βιβλίο «Αννα Σικελιανού: ο έρωτας και τ’ όνειρο» των Κ. Γουργουλιάνη και Ν.Κ. Κυριαζή (Εκδόσεις Καστανιώτη).
Η απονομή του Βραβείου Αναγνωστών λαμβάνει χώρα για όγδοη χρονιά. Διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με την ΕΡΤ. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
***
Τις προηγούμενες χρονιές τιμήθηκαν τα εξής μυθιστορήματα:
το 2011 «Ανεμώλια» του Ισίδωρου Ζουργού,
το 2010 «Όπως ήθελα να ζήσω» της Ελένης Πριοβόλου,
το 2009 «Ιμαρέτ», του Γιάννη Καλπούζου,
το 2008 «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά,
το 2007 «Ο κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου,
το 2006 «Αμίλητα βαθιά νερά» της Ρέας Γαλανάκη,
το 2005 «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου.

Kύκλος Σεμιναρίων πιάνου στο Κρατικό Ωδείο

Μόλις κυκλοφόρησε

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η συγκρότηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, 1776-1789
Το τελευταίο τρίτο του 18ου αιώνα οι λευκοί κάτοικοι των βρετανικών αποικιών της Βορείου Αμερικής κλήθηκαν να σταθμίσουν, αφενός, το κόστος που θα είχε η απαγκίστρωσή τους από ένα «σύστημα» εξουσίας και η σύγκρουσή τους με μια ισχυρή κυβέρνηση και, αφετέρου, το αντίτιμο της υποταγής σε αυτήν και της απώλειας των ελευθεριών τους. Σήμερα, γνωρίζοντας την απάντηση που έδωσαν στα διλήμματα της εποχής τους καθώς και τις συνθήκες που οδήγησαν στη συγκρότηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η απόφαση που έλαβαν, να εγκαταλείψουν τη θαλπωρή αλλά και να απαλλαγούν από τον επικίνδυνο εναγκαλισμό μιας αυτοκρατορίας, φαίνεται δικαιωμένη.
Η μελέτη αυτή επιχειρεί να αναλύσει τη διαδικασία με την οποία επήλθαν βαθιές κοινωνικές ρήξεις και αλλαγές στις νοοτροπίες των ανθρώπων, την οποία συχνά περιγράφουμε ως «η Αμερικανική Επανάσταση». Στο επίκεντρό της δέσποζαν ζητήματα που σήμερα έχουν τεθεί στο περιθώριο, όπως η άνιση αντιπροσώπευση ως αποτέλεσμα μη δημοκρατικών εκλογικών συστημάτων. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την απόσταση που είμαστε υποχρεωμένοι να διανύσουμε για να επανακαθορίσουμε τα διακυβεύματα της πολιτικής. Οι κοινωνικές δυνάμεις που στήριξαν την Επανάσταση και, στη συνέχεια, διαχειρίστηκαν το νέο κράτος, δεν είχαν ούτε την ίδια προέλευση ούτε παρόμοιους στόχους. Το ρήγμα, πάντως, που προκάλεσε η δράση των απλών ανθρώπων, ακόμη και όταν αυτοί υποχώρησαν υπό το βάρος των νέων δομών εκμετάλλευσης που διαμορφώθηκαν στις πρώην αποικίες, δεν έκλεισε με τη δημιουργία μιας νέας έννομης τάξης. Η εξουσία που συγκροτήθηκε στην Ηνωμένες Πολιτείες όφειλε, έστω και τυπικά, να λογοδοτεί στον λαό που την εντέλλεται. Σε εποχές, πάντως, όπου συνειδητοποιείται η δυναμική της συλλογικής δράσης, οι πολίτες είναι πιθανό να μην αρκεστούν στους τύπους των πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά να προχωρήσουν και στην ουσία της πολιτικής διεκδίκησης.
ΙΣΤΟΡΙΑ
ISBN 978-960-524-332-6 | 17 X 24 εκ. | 576 σελ.

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Παράσταση ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ του κυρ'Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον 'ΠΕΡΙΠΑΤΟ'

DJ KAS feat CHRISTINA SALTI "READY TO GO" !

DJ KAS feat. CHRISTINA SALTI
"READY TO GO"
The New Dance Hit

Η ώρα για το νέο Dance track από τον μάγο των decks, DJ KAS έχει φτάσει!
Are you... "Ready To Go" ?
Dj Kas feat. Christina Salti
Μετά την μεγάλη επιτυχία "Party like A Freak " ο Dj Kas επιστρέφει με μια καυτή συνεργασία! Αυτή τη φορά η συμμετοχή της μοναδικής Χριστίνας Σάλτη υπόσχεται να δώσει ένα πιπεράτο τόνο στο τραγούδι με αυστηρό Dance DNA που θα γίνει το soundtrack του φετινού Χειμώνα!
Σε μουσική και παραγωγή από τον Diveno, στίχους από τον DJ KAS και Diveno, το νέο dance single κυκλοφορεί!
Το βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Τσαουσόπουλου, εξάπτει ίντριγκα μεταξύ των πρωταγωνιστών με απρόσμενες καταλήξεις...
Το νέο Hit Single, Dj Kas feat. Christina Salti "Ready To Go" είναι εδώ για να «παίξει» δυνατά!
Be Ready .. It's here!
Κυκλοφορεί από την Panik Records, την εταιρεία που συνεχίζει να στηρίζει τους νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες!
WATCH THE VIDEO CLIP TEASER HERE: http://goo.gl/INByQ
www.panikrecords.gr
http://twitter.com/PanikRecords
https://www.facebook.com/panikrecords
http://www.youtube.com/user/PanikRecordsTube
http://www.dailymotion.com/PanikRecords

Λευτέρης Μυτιληναίος - Γιατί μου την θυμίσατε