Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Νέος τίτλος & εκδήλωση: ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ, της Δάφνης Καλογεροπούλου

Αγαπητοί φίλοι,
Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ της Δάφνης Καλογεροπούλου. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη, 15 Μαΐου στον ΙΑΝΟ.  
Εμφάνιση kalogeropoulou_koitaxe_me.jpg
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι εκδόσεις Κέδρος και ο IANOS σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου της Δάφνης Καλογεροπούλου
ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ
την Πέμπτη 15 Μαΐου, στις 8:30 μ.μ. στον IANO
(Σταδίου 24, Αθήνα | Τ 210 32 17 917)
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Γιάννης Πολίτης, δημοσιογράφος
Κλώντια Καρύδη, Vice President, Public Affairs, The American College of Greece
Μαίρη Κανελλοπούλου, κλινική νευροψυχολόγος.

Νέες Εκδόσεις

Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΙΟΣ 2014
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΝΤΩΝ
Χρίστος Ζαφείρης
Το βιβλίο παρουσιάζει την πολιτισμική κληρονομιά των λαών που πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη ως κατακτητές και ειρηνικοί συγκάτοικοι των Ελλήνων και άφησαν τα ίχνη τους. Η πρωτοτυπία του θέματος είναι ότι καταγίνεται αποκλειστικά με τη Θεσσαλονίκη των “Άλλων” που συμβίωσαν με τους Έλληνες. Γύρω από τις τρεις κυρίαρχες εθνότητες, Έλληνες, Τούρκους και Εβραίους, συμβίωσαν και άλλες μικρότερες εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες: Αρμένιοι, Βούλγαροι, Ιταλοί, Γάλλοι, αφήνοντας αρκετά αρχιτεκτονήματα στην πόλη που είναι σε χρήση έως σήμερα. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται επίσης και οι Ρωμαίοι που άφησαν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία στη Θεσσαλονίκη. Αυτήν την κοινή πολιτισμική κληρονομιά, που συνδημιούργησαν οι σύνοικοι της Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να καλύψει το βιβλίο. Τη διαρκή παρουσία των απόντων κατοίκων της, μέσα από τα αρχιτεκτονικά και άλλα κατάλοιπα που κληρονόμησαν στην πόλη. Πολλές παλιές και νέες φωτογραφίες κτηρίων και προσώπων, χάρτες με τα μνημεία-τόπους και ένα εκτενές χρονολόγιο δίνουν την εικαστική διάσταση και την ιστορική εξέλιξη της πολυπολιτισμικής μεγαλούπολης της Ανατολικής Μεσογείου. 

ISBN: 9789604584994
Σελίδες: 290
Περισσότερα...
 
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΠΕΖΟΓΡΑΦΩΝ
Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος
Στην παγκόσμια λογοτεχνική παραγωγή σπουδαία έργα αποτυπώνουν πόλεις, οι οποίες επαναδημιουργούνται με τη γραφή, αναλαμβάνουν συγκεκριμένες λειτουργίες και επωμίζονται αισθητικούς και ιδεολογικούς ρόλους. Στη συγκεκριμένη μελέτη αποδεικνύεται ότι οι Θεσσαλονικείς πεζογράφοι, καθένας ανάλογα με τα βιώματα, τους προβληματισμούς και τις επιδιώξεις του, "συνομίλησαν" με την πόλη τους. Στη μεταγραφή αυτή σε έντεχνο λόγο η Θεσσαλονίκη μεταμορφώθηκε και συχνά μυθοποιήθηκε, πάντως σε κάθε περίπτωση αναδείχτηκε σε μία από τις σημαντικότερες πόλεις της λογοτεχνίας. Η Θεσσαλονίκη του Πεντζίκη, του Ιωάννου, του Μπακόλα, του Βασιλικού και του Αλαβέρα μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στο Παρίσι του Balzac, του Hugo, του Baudelaire και του James, το Λονδίνο του Dickens, του Edgar Allan Poe και της Virginia Woolf, το Δουβλίνο του Joyce, τη Νέα Υόρκη του John Dos Passos, τις αμερικάνικες πόλεις του Kerouac, την Αλεξάνδρεια του Καβάφη κ.ά. 

ISBN: 9789604584352
Σελίδες: 300

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Επιμέλεια: C. Barnes, M. Oliver, L. Barton, Πρόλογος – Επιμέλεια: Γιώτα Καραγιάννη
Το παρόν συλλογικό έργο παρέχει μια νέα και καινοτομική επισκόπηση των κρίσιμων ζητημάτων και των συζητήσεων εντός του πεδίου των σπουδών για την αναπηρία, προσφέροντας μια ανεκτίμητη εισαγωγή στους επιστημονικούς διαλόγους και αντιπαραθέσεις, καθώς και μια γενική επισκόπηση αυτού του σημαντικού ερευνητικού πεδίου. Η έμφαση που δίνεται είναι πρωτίστως κοινωνιολογική και, παρότι οι συγγραφείς επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις καινοτομίες και στην προώθηση των υπαρχουσών θεωριών, τα επιχειρήματα που παρουσιάζονται έχουν σημαντικές δυνατότητες εφαρμογής σε επίπεδο πολιτικής και σχεδιασμού πολιτικών για την αναπηρία. Τα επιχειρήματα αυτά αναπτύσσονται υπό το πρίσμα της ενεργούς ενασχόλησης και της ακτιβιστικής δράσης τόσο διακεκριμένων ειδικών όσο και νεοεισερχομένων στο πεδίο αυτών των σπουδών. ISBN: 9789604583690
Σελίδες: 536

Περισσότερα...


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
Feenstra C. Robert, Alan M. Taylor, Επιμέλεια: Χρήστος Νίκας
Από τα πλέον σημαντικά στο αντικείμενό του, η δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Διεθνής Οικονομική» είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική της έκδοση. Αντικείμενο του βιβλίου αυτού είναι οι Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, οι οποίες αναλύονται τόσο στο θεωρητικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο των συνθηκών του «πραγματικού κόσμου» με έμφαση στο σύγχρονο κόσμο της Παγκοσμιοποίησης. Οι συγγραφείς επεκτείνουν την οπτική γωνία των διεθνών οικονομικών συμπεριλαμβάνοντας σύγχρονες θεωρίες και πρακτικές. Τα νέα δεδομένα των τελευταίων ετών έχουν αποδείξει ή αμφισβητήσει τις υπάρχουσες θεωρίες, παρέχοντας σημαντικές επικαιροποιήσεις σε θέματα σχετικά με τους προσδιοριστικούς παράγοντες του εμπορίου, τις ροές παραγωγικών συντελεστών, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις χρηματοοικονομικές κρίσεις. Παράλληλα, περιλαμβάνουν σημαντικές προσθήκες στα “τυποποιημένα” εγχειρίδια σε αυτόν τον κλάδο, μέσω επίκαιρων εφαρμογών, δημοσιευμάτων και ιστότοπων. 

ISBN: 9789604583577
Σελίδες: 1120

Περισσότερα...

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Vampire Diaries : Το κακό δεν πεθαίνει ποτέ!

Απλώνουμε τα χέρια στον Ήλιο - Γ. Μαρκόπουλος