Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΚΘΒΕ: Προκριματικές & εισαγωγικές εξετάσεις Δραματικής Σχολής

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Προκριματικές & εισαγωγικές εξετάσεις Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ

Από την Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ανακοινώνεται ότι, η Γραμματεία της Σχολής θα δέχεται τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τις Προκριματικές και Εισαγωγικές Εξετάσεις της Σχολής

από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013
έως και την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013
εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
 Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
  1. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ( επικυρωμένη φωτοτυπία)
  2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ  ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ  ή  ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
  3. 8 ( ΟΚΤΩ) ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους και να μην υπερβαίνουν το εικοστό πέμπτο.
Ώρες υποβολής των δικαιολογητικών από 9:00 π.μ. έως 2:30 μ.μ.
Η Γραμματεία στης Σχολής βρίσκεται στον 1ο όροφο στο κτίριο της Μονής Λαζαριστών στη Σταυρούπολη (Κολοκοτρώνη 25-27& Θράκης).
Διαβάστε το δελτίο τύπου εδώ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

Μαρί Κυριακού «Οι περιπέτειες του Μάικ

Κυριακή, 04 Αυγούστου 2013 21:15 - Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 21:15
20Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.15
Μαρί Κυριακού «Οι περιπέτειες του Μάικ»
Ο αγαπημένος ήρωας όλων των παιδιών, ο Μάικ ο Φασολάκης, αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύει στην Ελλάδα και μοιράζεται με τους μικρούς του φίλους την πιο όμορφη ιστορία! Η θεατρική παράσταση, «Οι περιπέτειες του Μάικ», είναι βασισμένη στα παραμύθια της Μαρί Κυριακού και είναι γραμμένη από την ίδια. Σκοπό έχει να ταξιδέψει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του Μάικ του Φασολάκη μέσα από μια συναρπαστική ιστορία, γεμάτη τρυφερότητα και αγάπη. Μέσα από αυτή διασκεδάζουν με την καρδιά τους, γελάνε, τραγουδούν, χορεύουν, γίνονται μέρος του θεατρικού και ταυτόχρονα εισπράττουν σημαντικά μηνύματα.
Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου - Μουσική επιμέλεια - σύνθεση: Θάνος Παπανικολάου
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα - Χορογραφίες: Αλέξανδρος Γιαννής
Φιλική συμμετοχή: Σάκης Ρουβάς
Πρωταγωνιστούν: Αργύρης Αγγέλου, Βανέσα Αδαμοπούλου, Μαρία Βασιλάτου, Πάνης Καλοφωλιάς, Νεφέλη Παπαδερού, Ολυμπία Σκορδίλη, Βησσαρίων Τσιώνας
Διοργάνωση : ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ Ο.Ε. Δ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & Ι.ΜΑΚΡΙΔΗΣ Ο.Ε
Είσοδος : 13 €
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
_______________________________________________
Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 21:00
�4Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.00
«Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας»
Μια μικρή ντετέκτιβ, η μικρούλα Ευγενία, που μισούσε τα βιβλία, αποκοιμιέται προσπαθώντας να διαβάσει και βλέπει στον ύπνο της τον χειρότερό της εφιάλτη! Βρίσκεται κλειδωμένη στην Παλιά Βιβλιοθήκη και ο μόνος τρόπος για να βγει είναι να βρει το μαγικό Βιβλίο της Σοφίας! Τι γίνεται όταν ξάφνου ζωντανεύουν μέσα από τα βιβλία ο Ηρακλής και ο Άτλας, η Νυσταγμένη Ωραία Κοιμωμένη, ο Δον Κιχώτης και πόσοι άλλοι ήρωες; Τι θα συμβεί όταν κάποιες περίεργες συναντήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή της;
Μια παράσταση γεμάτη τραγούδια και ζωντανή μουσική, με θέατρο σιλουετών και διαδραστικά παιχνίδια, που μιλάει για τη μαγεία των Βιβλίων και την αξία της γνώσης και της περιέργειας για την παιδική ψυχή! Τέσσερις ηθοποιοί υποδύονται δεκαπέντε διαφορετικούς ρόλους σε ένα φαντασμαγορικό ταξίδι στην ανθρώπινη δημιουργία, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Κείμενο – Σκηνοθεσία : Ντίνα Σταματοπούλου, Σκηνικά – Κοστούμια - Μάσκες : Γιώργος Κωτσάκος, Πρωτότυπη Μουσική : Πλάτων Τσαμαδός, Φωτισμοί : Μαρία Γοζαδίνου
Παίζουν : Ρωμανός Καλοκύρης, Ιωάννα Μάντζαρη, Προμηθέας Νεραττίνι–Δοκιμάκης, Ράνια Φουρλάνου
Διοργάνωση : ΦΡΕΟΝ
Είσοδος : 8 €

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 
ΚΟΛΟΒΟΣ ΗΛΙΑΣ (επιμ.) ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μετάφραση: Η. Κολοβός, Μ. Σαρηγιάννης
Πρόλογος: Σπύρος Ι. Ασδραχάς
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ι.Τ.Ε.
Στον παρόντα τόμο μεταφράζονται οθωμανικά ιστορικά τεκμήρια για τη νεώτερη ιστορία της Λευκάδας, χρονολογούμενα μεταξύ του 15ου και του 17ου αιώνα. Οι πηγές ρίχνουν φως στην ιστορία του φρουρίου της Αγίας Μαύρας και των οικισμών που βρίσκονταν γύρω του κατά τους οθωμανικούς χρόνους, μας παρέχουν μια αναλυτική καταγραφή των χωριών της Λευκάδας και των δημογραφικών τους αναστημάτων, ενώ προσφέρουν επίσης έναν κατάλογο των οικογενειακών ονομάτων των Λευκαδίων ανά οικισμό από τα μέσα του 17ου αιώνα.
Η εκτενής εισαγωγή του βιβλίου τοποθετεί το φρούριο της Αγίας Μαύρας και τη Λευκάδα στο κέντρο της οθωμανικής μεθορίου στο Ιόνιο Πέλαγος, απέναντι από τα βενετικά νησιά. Ως τμήμα της ευρύτερης μεθορίου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μεσόγειο, το Ιόνιο Πέλαγος, με βάση το παράδειγμα της Αγίας Μαύρας και της Λευκάδας, εξετάζεται ως στρατιωτική, πολιτική και δημοσιονομική ζώνη, αλλά και ως χώρος εμπορικών και πολιτισμικών ανταλλαγών.
ΙΣΤΟΡΙΑ
ISBN-13: 978-960-524-391-3 | 17 X 24 εκ. | 512 σελ. | Λιανική τιμή: 20,00

Λ. ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ - Μ.ΣΤΟΚΑΣ - Δ. ΣΤΑΡΟΒΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ - ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΦΙΛΗΣΕΣ