Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει..

Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει..
Συγγραφέας:Κάρμεν Ρουγγέρη
Εικονογράφος: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Στέφανος Βαρελάς
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής

Στο cd παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Μαριαλένα Ροζάκη
Φλάουτο: Μυρτώ Χρυσανθοπούλου, Μαντολίνο-τζουράς-μπουζούκι: Λάμπρος Πανταζόπουλος, Βιολί: Σοφία ΚιοσκέρογλουΛαούτο: Μαρία Κιοσκέρογλου, Ακορντεόν: Θοδωρής Ευστρατιάδης, Τούμπα: Σωτήρης Σουριανός, Κιθάρες: Στέφανος Βαρελάς
Έτος: Φεβρουάριος 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-000-9

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ" ΣΤΟ PUBLIC

 Το αποτύπωμα της κρίσης
Ο Κώστας Ακρίβος, ο Χρήστος Αστερίου, η Ελένη Γιαννακάκη, ο Βασίλης Γκουρογιάννης, ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης, ο Σωτήρης Δημητρίου, ο Τάσος Καλούτσας, ο Κώστας Κατσουλάρης, η Λένα Κιτσοπούλου, ο Νίκος Κουνενής, ο Μιχάλης Μοδινός, ο Χρήστος Οικονόμου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Κάλλια Παπαδάκη, η Έρση Σωτηροπούλου, η Σώτη Τριανταφύλλου και ο Χρήστος Χρυσόπουλος αποτυπώνουν τις διάφορες πτυχές της κρίσης και γίνονται οι φωνές της ελληνικής επικαιρότητας.
Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την έκδοση του βιβλίου ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ  στο οποίο 17 από τους πλέον παρεμβατικούς Έλληνες συγγραφείς αποτυπώνουν εν θερμώ την καθημερινότητα της κρίσης σας προσκαλούν σε συζήτηση με τις επιμελήτριες του βιβλίου Ελένη Μπούρα και Μικέλα Χαρτουλάρη και τους συγγραφείς Χρήστο Αστερίου, Λένα Κιτσοπούλου, Νίκο Κουνενή, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Χρήστο Οικονόμου και Χρήστο Χρυσόπουλο.
Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013, στις 8 μ.μ., στο PUBLIC Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα)

Tο KΘΒΕ επιμένει στη Μονή

Ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα σε σχέση με το δικαίωμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος να λάβει γνώση της εκτέλεσης προϋπολογισμού της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Μονή Λαζαριστών», στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 71,1% - γεγονός που είχε ως συνέπεια την προσωρινή απόσυρση του καλλιτεχνικού του έργου από τις σκηνές του συγκροτήματος - και σε ένδειξη καλής θέλησης και συμμετοχικής διάθεσης το Κ.Θ.Β.Ε. επιστρέφει στην Μονή Λαζαριστών με τρεις παραγωγές
Το «Blasted» της Σάρας Κέιν στην σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» 
«Το Κύμα» του Ρον Τζόουνς και το Χοροθέατρο με την παραγωγή «Imagine – ο Τζον Λένον ονειρεύεται» στο Μικρό Θέατρο καθώς και με την δράση «Κοινωνικό Θεατροπωλείο» από 29 Μαρτίου 2013 έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.
Παράλληλα, το Κ.Θ.Β.Ε. επιμένει στην αναγκαιότητα μιας σύσκεψης υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Μονής Λαζαριστών, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, για επαναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής των εταίρων και για μια πιο δίκαιη κατανομή.
Στόχος όλων μας πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι η αρμονική συνεργασία των εταίρων της Μονής Λαζαριστών στην οργάνωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα αφορά στην προσέλκυση τουρισμού και στην ανάπτυξη της Μονής Λαζαριστών και της ευρύτερης περιοχής των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης.

Δελτίο Τύπου EKEBI: «Φράσις» - Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες

 
«Φράσις»
Πρόγραμμα επιχορήγησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων σε ξένες γλώσσες
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του νέου ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «Φράσις» με καινούργια Επιτροπή.
Το πρόγραμμα «Φράσις» είναι ένα ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού το οποίο δημιούργησε και υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για την επιχορήγηση μεταφράσεων έργων αντιπροσωπευτικών του ελληνικού πολιτισμού που θα εκδίδονται και θα κυκλοφορούν στο εξωτερικό σε ξένη γλώσσα. Περιλαμβάνονται έργα της σύγχρονης αλλά και της παλαιότερης γραμματείας, της πνευματικής, επιστημονικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην ελληνική γλώσσα, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν σε ξένες αγορές βιβλίου και να συμβάλουν στη διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το πρόγραμμα αφορά όλα τα είδη του γραπτού λόγου: Πεζογραφία, Ποίηση, Δοκίμιο, Επιστήμες του Ανθρώπου, Φιλοσοφία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Θέατρο, Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία, Θρησκεία, Ψυχολογία, Μαρτυρία-Χρονικό, Βιογραφίες, Ανθολογίες, Λευκώματα, Κόμικς, Γαστρονομία, Οικολογία-Περιβάλλον, Μουσική, Εφαρμοσμένες Τέχνες.
Το πρόγραμμα έχει ήδη επιχορηγήσει μεταφράσεις 55 Ελλήνων συγγραφέων.
Για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί ιστοσελίδα σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά) : http://www.frasis.gr/
Παράλληλα συνεχίζεται το «Πρόγραμμα επιχορήγησης μετάφρασης ελληνικών βιβλίων στα κινεζικά», το οποίο είχε δημιουργηθεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου με σκοπό να ενθαρρύνει τη διάδοση του ελληνικού βιβλίου στην Κίνα με εκκίνηση την παρουσία της Ελλάδας ως Τιμώμενης Χώρας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου το 2008. Οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, καθώς και όλες όσες υποβληθούν στο μέλλον θα εξεταστούν από την Επιτροπή του προγράμματος «Φράσις»

ΑΚΟΥΣΤΕ TO NEO SINGLE TΩΝ TEXAS / THE CONVERSATION!!!

“THE CONVERSATION”
BRAND NEW ALBUM RELEASED MAY 20TH 2013
SINGLE RELEASED MAY 13TH 2013
LIVE SHOWS GLASGOW, LONDON & PARIS
In their 25th anniversary year TEXAS release their brand new studio album ‘The Conversation’ through [PIAS] on May 20th 2013. The album will be preceded by the single also called ‘The Conversation’ on May 13th.
Texas’s eighth album, ‘The Conversation’ is their first in eight years and is the latest in a career that has seen the band sell over 30 million albums worldwide with a succession of multi-platinum albums ‘White on Blonde’, ‘The Hush’ and ‘Greatest Hits’. This overdue return in 2013 clearly redefines and confidently re-introduces the band afresh with tracks written and produced by singer/guitarist Sharleen Spiteri and bassist Johnny McElhone and featuring collaborations with singer-songwriter Richard Hawley and Bernard Butler.
‘The Conversation’ is an album splitting its seams with the joy of a long-proven pop force creating a collection of songs rich enough in melody and emotion to deserve filing beside the best of the band’s previous million-selling hits. The album was recorded in Glasgow, London and at Richard Hawley’s studio in Sheffield where the seven tracks he worked on went on to form the backbone of ‘The Conversation’: a perfect marriage of Hawley’s 50s rock’n’roll frills and the timeless Texas magnetism to cast-iron melodies.
Texas will launch the album with three live shows in Glasgow, London and Paris, full details tba.
The Conversation Tracklisting:
The Conversation / Dry Your Eyes / If This Isn’t Real / Detroit City / I Will Always /
Talk About Love / Hid From The Light / Be True / Maybe I / Hearts Are Made To Stray /
Big World / I Need Time
Cat No’s: PIASR350CDX – CD / PIASR350LP – LP / PIASR350DA1 – digital / PIASR350DA2 - iTunes digital
www.texas.uk.com

Κοντολάζος Δημήτρης - Μπαρμπαλιάς