Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ!


Κοντραμπάσο με τον Κώστα Γακίδη - Θέατρο Αυλαία

ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΣΟ
του Πάτρικ Ζισκιντ
Με τον Κώστα Γακίδη
17 Μαρτίου έως και 8 Απριλίου 2014
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Το Θέατρο Αυλαία υποδέχεται την παράσταση «Κοντραμπάσο» με τον ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε., Κώστα Γακίδη σε σκηνοθεσία Πάνου Χαρίτογλου. Μετά από την πετυχημένη πορεία της παράστασης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με κορυφαίους σταθμούς την Πολωνία, το Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες φιλοξενείται και πάλι στη Θεσσαλονίκη, για 8 μόνο παραστάσεις στις 17-18, 24-25,31 Μαρτίου και 1, 7-8 Απριλίου 2014.
Πρόκειται για μια παράσταση σχοινοβασία ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, στην αλήθεια και το ψέμα, στο μεγαλείο και την παρακμή, στον θρίαμβο και την αποτυχία, στην αγάπη και το μίσος, στον έρωτα και την φαντασίωση. Μια απελπισμένη κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στην μοναξιά, την αποξένωση και την κοινωνική απομόνωση. Ένας καθρέφτης του σημερινού ανθρώπου που ζει τρομοκρατημένος μέσα σε πλήρη εξασφάλιση.
Ο ήρωας του Ζüskind μέσα στην σχέση έρωτα κι εξάρτησης που έχει με το κοντραμπάσσο, το βλέπει ως «Το βασικό όργανο της ορχήστρας», «…ο θεμέλιος λίθος της ορχηστικής μουσικής», «…το μεγαλύτερο θηλυκό όργανο», «…εμπόδιο», «…το πιο ακαλαίσθητο, το πιο κακόμορφο όργανο που επινόησε ο άνθρωπος», αλλά ακόμα και ως γκρινιάρη, αδιάκριτο και ηδονοβλεψία. Για τον ίδιο τον Ζüskind το κοντραμπάσο είναι ένα έξυπνο εργαλείο που συνδυάζει το μεγαλείο της μουσικής με την πίκρα του περιθωρίου και που το χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά για να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα όπου το ατομικό γίνεται κοινωνικό, το ξένο οικείο, και εγώ ο άλλος.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Πάνος Χαρίτογλου
Μουσική Διδασκαλία: Γιώργος Γραλίστας
Ηθοποιός: Κώστας Γακίδης
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17-18, 24-25,31 Μαρτίου και 1, 7-8 Απριλίου 2014
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα- Τρίτη 21.00ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 12€, Μειωμένο 10€

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ "Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ"

Ανακοίνωση νικητών στον διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας
"Ο φόβος του ξένου"

www.metaixmio.gr

«Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ»: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Ήρθε η ώρα να μάθουμε τους νικητές. Σας περιμένουμε στις 18 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84.
Ο Διαγωνισμός Αστυνομικής Ιστορίας «Ο φόβος του ξένου» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84 έφτασε στο τέλος του και ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν οι νικητές! Σας περιμένουμε την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, στις 7:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.
Από τις 10 Οκτωβρίου 2013 έως τις 10 Ιανουαρίου 2014, φίλοι του νουάρ από όλη την Ελλάδα (αλλά και με έδρα τους άλλες χώρες), κι από ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, καταβολών και επαγγελμάτων, έστειλαν τα διηγήματά τους με θέμα «Ο φόβος του ξένου». Διηγήματα που ακολουθούσαν διάφορες σχολές της αστυνομικής λογοτεχνίας και άγγιζαν το θέμα «Ο φόβος του ξένου» από διαφορετικές οπτικές γωνίες, από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό έως τον φόβο για τον ίδιο τον εαυτό μας.
Η ιδιαιτερότητα του Διαγωνισμού Αστυνομικής Ιστορίας ήταν η αξιολόγηση των διηγημάτων, η οποία δεν έγινε από κάποια κριτική επιτροπή, αλλά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Από τις 22 Ιανουαρίου 2014 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014, οι συμμετέχοντες διάβασαν και αξιολόγησαν τα διηγήματα. Οι έγκυρες συμμετοχές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στις 461. Από αυτούς συμμετείχαν στη φάση της αξιολόγησης οι 444 (οι διαγωνιζόμενοι που δεν συμμετείχαν στη φάση της αξιολόγησης ακυρώθηκαν σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού).
Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, καταλήξαμε στα διηγήματα που διακρίθηκαν, και θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, στις 7:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.
Τα 10 διηγήματα που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο με τον τίτλο Ο φόβος του ξένου, 10 αστυνομικές ιστορίες. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της συλλογής θα διατεθούν για τους σκοπούς της πλατφόρμας «Συν Αθηνά» του Δήμου Αθηναίων.
Η ιστορία που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία θα διασκευαστεί σε ραδιοφωνικό θεατρικό από τον Αθήνα 9.84, ενώ οι συγγραφείς των ιστοριών που συγκέντρωσαν τη δεύτερη και τρίτη υψηλότερη βαθμολογία θα κερδίσουν αστυνομικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ονομαστικής αξίας 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα.
Η οργανωτική επιτροπή
Αναστασία Καμβύση
Ελένη Μπούρα
Μαρία Ξυλούρη
Ντόρα Τσακνάκη
Ειρήνη Χριστοπούλου

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Metaixmio
ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια βραδιά με αναγνώσεις ποιημάτων.
Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας διαβάζοντας τα αγαπημένα μας ποιήματα και ακούγοντας μελοποιημένη ποίηση από τους μουσικούς
Βασίλη Σαλταγιάννη (κιθάρα), Γεωργία Μαρίνη (βιολί) και Δημήτρη Παπαδάμη (ακορντεόν).
Τραγουδά η Καίτη Ζαραβέλα.
Τη βραδιά θα συντονίσει ο ποιητής Γιάννης Κοντός.
Διαλέξτε το αγαπημένο σας ποίημα και ελάτε να το διαβάσετε στην παρέα μας την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, στις 8 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και διαβάζουν οι:
Μαριγώ Αλεξοπούλου, Νάσος Βαγενάς, Αναστάσης Βιστωνίτης, Ρέα Γαλανάκη, Μιχάλης Γκανάς, Κωστής Γκιμοσούλης, Λίνα Ζαρκαδούλα, Μάνος Καρατζογιάννης, Στάθης Κουτσούνης, Αλέξιος Μάινας, Γιώργος Μαρκόπουλος, Μιχαήλ Μήτρας, Κώστας Παπαγεωργίου, Σταμάτης Πολενάκης, Γιώργος Συμπάρδης, Θωμάς Τσαλαπάτης
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στην ποιητική βραδιά του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr τα εξής στοιχεία, με την ένδειξη «Βραδιά Ποίησης».
• Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.
• Τον τίτλο του ποιήματος που θα διαβάσετε, τον ποιητή και τον αριθμό των λέξεων του ποιήματος.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Το ποίημα που θα επιλέξετε δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200 λέξεις.
• Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαβάσουν μόνο εκδοθέντα έργα τρίτων (ελλήνων και ξένων ποιητών).
• Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 14/3/2014.
• Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
• Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

2ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη

2ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη
July 18, 19 & 20, 2014
1o ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Στην όμορφη πόλη της Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως 20 Ιουλίου οι τριήμερες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να φέρουν κοντά την ομογένεια του εξωτερικού με τους κατοίκους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πανέμορφη περιοχή της Ξάνθης με τους φιλόξενους κατοίκους και τη μαγευτική φύση που την περιβάλλει, ετοιμάζονται από τις πρώτες μέρες του 2014, να συναντήσουν τους αδελφούς μας, που ζουν και δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες του πλανήτη μας.
Η οργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος στην Θράκη έχει αρχίσει, με πρωτοβουλία του Hellenic Electronic Center (HEC) , του οργανισμού, που συνδέει τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτύου σε περισσότερους από 120.000 χρήστες του παγκόσμιου ιστού. Το HEC σκοπό έχει να προβάλλει και να διαδώσει τον Ελληνικό πολιτισμό και την πολιτιστική μας παράδοση.
Φέτος, οι οργανωτές εκτός του Λυκείου των Ελληνίδων της Ξάνθης και της Φιλοπροόδου Ένωσης Ξάνθης, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης του 2013, προστέθηκε και ο Δήμος Ξάνθης. Με τη βοήθειά του οι εκδηλώσεις του Ιουλίου θα είναι ακόμη πιο λαμπρές.
Όπως και στο 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη, έτσι και φέτος εκατοντάδες εθελοντές των δυο πολιτιστικών συλλόγων προσφέρουν εθελοντική εργασία για να κάνουν ακόμα πιο λαμπρό το Αντάμωμα των Ελλήνων που θα ζωντανέψει την παράδοσή μας μέσα από την μουσική, τους χωρούς και τα έθιμά μας.
Ο απανταχού Ελληνισμός πρέπει να υποστηρίξει αυτό το φολκλορικό αντάμωμα στην Θράκη μας, η καμπάνια για την οικονομική υποστήριξη θα ξεκινήση σύντομα μέσου διαδυκτίου.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση www.greece.com
Για την Οργανωτική Επιτροπή , τα μέλη του ΕΗΚ,
Δημήτριος Γεωργίου - Στέλιος Μανιάς
Ευχαριστούμε
Hellenic Electronic Center

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ