Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τα Εργαστήρια Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ

Από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διευκρινίζεται ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ έχει προς το παρόν ανασταλεί και σε κανέναν δεν έχει παρασχεθεί το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως συνεχιστής.
Σχετικά με το θέμα έχει αποσταλεί εξώδικο προς το βιβλιοπωλείο που εμφανίζεται με διαφημίσεις ως συνεχιστής των Εργαστηρίων που επί σειρά ετών λειτούργησαν με επιτυχία από το ΕΚΕΒΙ.
14 Μαρτίου 2013

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

7ο Γυμνάσιο Χανίων - Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 11.00 & 20.00, το 7ο Γυμνάσιο Χανίων θα παρουσιάσει Παραδοσιακούς και Μοντέρνους Χορούς, ενώ η χορωδία του σχολείου θα ερμηνεύσει τραγούδια της παράδοσης, καθώς και Ελληνικά και Γαλλικά τραγούδια.

Η χορευτική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Χανίων "Χορευτικές Αθιβολές", σεβόμενη τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, θα παρουσιάσει και φέτος Κρητικούς Χορούς, τους οποίους με πολύ μεράκι και ομαδικότητα προετοιμάσαμε στο Χορευτικό Εργαστήρι του σχολείου μας. Σκοπός μας, με αυτά τα παραδοσιακά πατήματα, είναι να συμβάλουμε κι εμείς στη διατήρηση και αναβίωση των λεβέντικων Κρητικών χορών. Οι χοροί που θα παρουσιάσουν είναι: Σούστα, Συρτός Χανιώτικος, Μαλεβιζιώτης, Πεντοζάλι

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

Αποκριάτικο πάρτι στην Αγία Μαρίνα

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 17:00
agia marina partyΗ ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργανώνει παιδικό αποκριάτικο πάρτυ την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, στο "Χαζήρειο" Πολιτιστικό Κέντρο στην Άνω Αγία Μαρίνα, ώρα 17.00. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τα καμώματα του κλόουν, θα χορέψουν στους ρυθμούς της αποκριάτικης μουσικής που θα επιλέξει dj, θα πάρουν δώρα και θα κεραστούν.

ΧΑΝΙΑ
 

Αποκριάτικο πάρτυ στο Βαρύπετρο

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 17:00
baripetro-partyΗ ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργανώνει παιδικό αποκριάτικο πάρτυ το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, στο Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρυπέτρου, ώρα 17.00. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τα καμώματα του κλόουν, θα χορέψουν στους ρυθμούς της αποκριάτικης μουσικής που θα επιλέξει dj, θα πάρουν δώρα και θα κεραστούν.

ΧΑΝΙΑ
 

Βραδιά Μοντέρνου & Σύγχρονου Χορού

dance modern 02Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης" η βραδιά μοντέρνου και σύγχρονου χορού που διοργάνωσε η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ του Δήμου Χανίων  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013".
Στην εκδήλωση, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, συμμετείχαν σχολές χορού που δραστηριποιούνται στο Δήμο Χανίων.
Συμμετείχαν
Adagio Dance Studio Χριστίνας Κόρμπου
Χορογραφία : Γιούλη Καβελάκη
Χόρεψαν : Βερίγου Σοφία, Βλαχοπούλου Αλεξία,  Καραμπατσάκης Αλέξανδρος, Κορωνάκη Ευγενία, Λιγοψυχάκη Μαριθέα, Μαθιουλάκη Μυρτώ, Μαρματάκη Νεφέλη, Μπότση Μαριστέλα, Παπαδοπούλου Εμμέλεια, Παπαδοπούλου Θεοδώρα, Παυλιουδάκη Δωροθέα, Σταγάκη Μαρίζα,   Τζομπανάκη Αναστασία, Ψαρουδάκη Μαρία.
Σχολή Χορού «Positions» Άννας Κωστομούδη
Χορογραφία : Ξένια Κυριακοπούλου
Χόρεψαν : Βουλγαράκη  Μαρία, Βυζουκάκη  Δήμητρα, Ελευθεράκη  Άννα Μαρία, Ζουλάκη  Μαρία, Καμπουράκη  Ελεάνθη, Κασαπάκη Μαρία, Κουικόγλου  Αναστασία, Λουράκη  Μιράντα, Μαθιουδάκη  Ειρήνη, Μαρμαριτσάκη  Χαρά  Σοφία, Μπεμπλιδάκη  Τόνια, Μπυράκη  Στελίνα, Παλιεράκη  Αναστασία, Παπαδάκη  Άρτεμις, Τζιλιβάκη  Παναγιώτα, Τσιχλάκη Ελένη, Φιλιππάκη  Χριστίνα
Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου χορού Βενιζελείου Ωδείου Χανίων Τατιάνια Ζούμπ
Χορογραφία : Τατιάνα Ζούμπ
Χόρεψε :  Κάπουλα Ανδρομάχη  
Σχολή Χορού Ειρήνης Πατρουδάκη
Χορογραφία : Ειρήνη Πατρουδάκη
Χόρεψε : Γεωργιάδη Γαλάτεια, Γλυμενάκη Γιούλη, Καλομοιράκη Μαρία, Κασιωτάκη Βούλα, Καψαλάκη Τατιάνα, Κιοσέ Μαρία, Λιονάκη Αλεξάνδρα, Μιχαηλίδη Χρυσό, Μπατάκη Κατερίνα, Μπουρδαντωνάκη Αθανασία, Παλάσση Ευαγγελία, Σινιοράκη Μαριλένη, Σταυρουλάκη Όλγα,  Τσαβολάκη Αλεξάνδρα, Φραντζεσκάκη Νικολέτα, Χατζηδάκη Άννα Μαρία
Σχολή Χορού «Χοροκίνηση» Τσερασέλλας Ντορομπάντσου – Γρηγοράκη
Χορογραφία : Jo Mander
Χόρεψε : Γούργουρα – Τσουρουνάκη Χριστίνα, Δάνδολου Μαρία, Δερμιτζάκη Ουρανία, Κληρονόμου Ειρήνη, Κλωθάκη Παναγιώτα, Ντοκάκη Αγγέλικα, Παπαγρηγοράκη Εβελίνα, Πασαδάκη Μαρία, Προκοπάκη Δανάη, Σασλή Μαρίνα, Τσιβουράκη Μαρία
Κέντρο Κλασικού Μπαλλέτου και Μοντέρνου Χορού Νίνας Ηλιοπούλου – Πολιτάκη
Χορογραφία : Μαρία Σοφιανού
Χόρεψαν : Αλεφαντή Δήμητρα, Αναστασάκη Τατιάνα, Βλαχάκη Ελένη, Βλαχάκη Εύη, Γαλάνη Ελένη, Λάσκαρη Λυδία, Νιάρχος Γιώργος, Παπαγιαννάκη Έλενα, Παπαδοκοκολάκη Μαρία – Μυρτώ, Σοφιανού Μαρία, Χανιωτάκη Χρύσα
Σχολή χορού Ήβης Χαϊδεμενάκη – Κιούπη
Χορογραφία : Όλγα Θεοφανοπούλου
Χόρεψαν : Βουτσαδάκη Ελένη, Γεωργέλου Νότα, Διαλυνάκη Αριστέα, Καμπουράκη Νίκη, Καπαρουνάκη Ευαγγελία, Μιχαλοδημητράκη Νικολέτα,  Παντελίδη Χρυσούλα, Σούχρα Κωνσταντίνα, Σπανάκη Κέλλυ
 

Αποκριάτικο πάρτι στο ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου

parti-el-venizelosΣτους ρυθμούς του καρναβαλιού χόρεψαν μικροί και μεγάλοι στο πάρτι που διοργάνωσε η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ του Δήμου Χανίων, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στο ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου. Τα παιδιά διασκέδασαν με τα "κόλπα" και τ' αστεία του κλόουν, έκαναν βόλτα με το τρενάκι, κ.α.

ΙΑΝΟΣ || ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 14-31 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΩΡΑ 21:30
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
«...ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ...»
ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ.

Ο ποιητής του άγριου ταξιδιού. Το Μαχαίρι, ο Δόκιμος, ο Ιδανικός κι Ανάξιος Εραστής, ο Λύχνος του Αλλαδίνου και οι 7 Νάνοι, η Φάτα Μοργκάνα και το Πούσι.
Τραγουδούν ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ και η ΑΝΝΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ.
Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, μέσω video, θυμάται και μας θυμίζει…
υμμετέχουν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗΣ, πιάνο, ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, μπάσο, ΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΙΟΡΔΑΝΟΥ, ακορντεόν, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΚΗΣ, κιθάρα και ενορχηστρώσεις. Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΩΡΑ 21:30
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
«ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΟ...».

Δεύτερη μέρα του αφιερώματος στον ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ. Του ταξιδιώτη ποιητή της περιπέτειας, του ονείρου, της φυγής από την πραγματικότητα, της‑ χωρίς όρια‑ φαντασίας.
Ερμηνεύουν ο ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ και η ΆΝΝΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ.
Ο Θάνος Μικρούτσικος, μέσω video, θυμάται και μας θυμίζει…Συμμετέχουν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗΣ, πιάνο, ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, μπάσο, ΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΙΟΡΔΑΝΟΥ, ακορντεόν, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΚΗΣ, κιθάρα και ενορχηστρώσεις.
Είσοδος: 10 ευρώ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6 ευρώ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 & ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΩΡΑ 21:30
ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ & ΜΟΡΦΩ ΤΣΑΪΡΕΛΗ
"ΠΟΤΑΜΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΕΝΑ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ"

Τραγούδια του ΝΟΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ από διαφορετικές εποχές, με οδηγό τις κιθάρες, με χρώματα και μνήμες. Αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή ευαισθησία, μέσα στο χρόνο…
Μια παράσταση με μουσικό υλικό από τη μεγάλη δεξαμενή τού ελληνικού τραγουδιού...
Μαζί του ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΣΙΚΙΑΝ, στις κιθάρες.
Τραγουδά η ΜΟΡΦΩ ΤΣΑΪΡΕΛΗ.
Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΩΡΑ 20:00
ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΛΝΤΕΑ "HARP RECITAL MARIA BILDEA"
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD

Η αρπίστρια ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΛΝΤΕΑ παρουσιάζει το νέο της cd HARP RECITAL MARIA BILDEA. Μια κατάθεση ηρωική όσο και ποιητική ενός ρεπερτορίου απόμακρου, ξεχασμένου και σαγηνευτικού. Ομιλητές: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, σολίστ πιάνου, συνθέτης, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, συνθέτης, διευθυντής μουσικών συνόλων ΕΡΤ. Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΛΝΤΕΑ θα παρουσιάσει έργα που περιλαμβάνονται στο cd. Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΩΡΑ 21:30

ΗΡΩ ΣΑΪΑ
Η ΗΡΩ ΣΑΪΑ, από τα πρώτα «παιδιά» της ομάδας Σπείρα‑Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη, ξεδιπλώνει την εξαιρετική της φωνή με θεατρικότητα, πάθος, ρομαντισμό αλλά και απόλυτη αποφασιστικότητα. Επιλέγει και ερμηνεύει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια έρωτα και αγάπης της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας.
Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΤΡΙΤΗ 19 ΩΡΑ 20:00

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ
, εκδόσεις Εύμαρος.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ, πρόεδρος Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για το σημαντικό ζήτημα των μεταμοσχεύσεων. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΩΡΑ 18:00
NIALL FERGUSON
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ, συγγραφέας, ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, μεταφραστής.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΩΡΑ 20:00
ΕΦΗ ΒΑΤΑΝΙΔΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ (HELAL OLSUN), εκδόσεις NOVEL BOOKS.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ΕΥΗ ΛΙΑΝΙΔΟΥ, καθηγήτρια στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, λέκτορας πολιτικής επιστήμης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ, συγγραφέας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει εικαστική έκθεση του ΣΤΑΘΗ ΒΑΤΑΝΙΔΗ. Τη βραδιά θα κλείσει ο μουσικός ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ.
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΩΡΑ 18:00
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο IANOS και ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΗΤΩΝ αγκαλιάζουν την Ποίηση. Άνθρωποι του πνεύματος, καλλιτέχνες, αθλητές και δημοσιογράφοι επιλέγουν και διαβάζουν το ποίημα που αγαπούν. Παράλληλα, ερμηνευτές από όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού διαλέγουν και τραγουδούν στη σκηνή του Ιανού τραγούδια μελοποιημένης ποίησης.
Είσοδος ελεύθερη.
ΤΡΙΤΗ 26 ΩΡΑ 18:00
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΟΡΦΑΝΟΥ & ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΗ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
«ΈΝΑΣ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ», Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης GESTALT FOUNDATION.

ΤΡΙΤΗ 26 ΩΡΑ 20:00
ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ - ΖΟΥΛΦΙ ΛΙΒΑΝΕΛΙ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο ΑΝΤΑΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ συζητά με τον γνωστό Τούρκο συγγραφέα ΖΟΥΛΦΙ ΛΙΒΑΝΕΛΙ, με αφορμή το βιβλίο του ΣΕΡΕΝΑΤΑ, εκδόσεις Πατάκη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΩΡΑ 18:00
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821, εκδόσεις Πατάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ, ομότιμος καθηγητής της Πολιτικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΙΖΑΣ, διευθυντής ερευνών Κ.Ε.Ι.Ν.Ε. Ακαδημίας Αθηνών, ΕΥΑΝΘΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΩΡΑ 20:00
ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ΚΛΗΜΗΣ ΝΑΥΡΙΔΗΣ, καθηγητής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ, εκπαιδευτικός, διδάκτωρ Ιστορίας, τέως διευθύντρια Λυκείου Σχολής Μωραΐτη, ΜΑΡΙΖΑ ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κριτικός παιδικής λογοτεχνίας.
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΩΡΑ 18:00
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Γ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΠΑΡ’ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ, εκδόσεις DIRECTION.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ΛΙΑ ΚΙΚΕΡΗ, HR Professional & Certified NLP Master Practitioner, ΣΟΦΙΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ, HR Consultant & Certified NLP Master Practitioner, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΙΑΜΟΣ, πάρεδρος ΣΤΕ & Certified NLP Master Practitioner, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ, δημοσιογράφος & Certified NLP Master Practitioner, ΔΡ. ΚΥΡΙΑΚΗ Ι. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ψυχολόγος, διδάκτωρ Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Certified NLP Master Practitioner
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΩΡΑ 19:00
Η ΘΡΑΚΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΤΕΣ
Το πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας και ο IANOS διοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Η ΘΡΑΚΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ. ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΤΕΣ», με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος. Ομιλητές: ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, βουλευτής Ευρωκοινοβουλίου, επικεφαλής Ευρωβουλευτών Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ, δημοσιογράφος, ΤΑ ΝΕΑ / MEGA, ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ΆΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστ. υπεύθυνη του προγράμματος, ΣΕΡΙΦΕ ΣΙΡΑΚ, φοιτήτρια Πανεπιστημίου ΑΘηνών. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση συνθέσεων από το συγκρότημα βαλκανικής, ανατολικής και ελληνικής έντεχνης μουσικής BALKANATOLIA που δημιουργήθηκε το 1995 στη Ροδόπη από μέλη της μειονότητας και της πλειονότητας μαζί.
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΩΡΑ 12:00
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΛΥΝΟΥ
Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΣΑΥΡΟΥΛΗΣ, εκδόσεις Χατζηλάκος.

Μια ιδιαίτερη διαδραστική αφήγηση, μια παράξενη ιστορία που συναρπάζει, γεμάτη αγάπη, φιλία, αλληλεγγύη και μεγαλοψυχία.
Για παιδιά από 4 ετών. Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΩΡΑ 13:00
ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
ΑΙΣΩΠΟΣ! ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ..., εκδόσεις Διάπλαση.

Οι εκδόσεις Διάπλαση και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στο Golden Hall στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κάρμεν Ρουγγέρη, Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει… Η συγγραφέας μαζί με τον μουσικό Στέφανο Βαρελά θα παρασύρουν τα παιδιά σε ένα μοναδικό δρώμενο με αφηγήσεις και πολλά τραγούδια.
ΤΡΙΤΗ 19 ΩΡΑ 18:00
ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης εικονογράφων καλεσμένοι συγγραφείς διαλέγουν ένα έργο, εμπνέονται και γράφουν μια μικρή ιστορία, την οποία παρουσιάζουν στο κοινό.
Για παιδιά και ενήλικες. Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΩΡΑ 12:00
ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ
Ο ΣΙΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, εκδόσεις Πατάκη, εικονογράφηση ΕΛΙΖΑ ΒΑΒΟΥΡΗ.
Για παιδιά από 4 ετών. Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΩΡΑ 13:00
ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!
Στο πλαίσιο της έκθεσης εικονογράφων τα παιδιά θα μυηθούν από τους ίδιους τους δημιουργούς στα μυστικά της εικονογράφησης και θα ζωγραφίσουν το δικό τους βιβλίο!
Για παιδιά 5 ‑ 11 ετών. Είσοδος ελεύθερη
ΙΑΝΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος, Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΩΡΑ 20:00
ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης εικονογράφων παιδικών βιβλίων με τίτλο "Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!" Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος, Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού.
Σε συνεργασία με τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
ΤΡΙΤΗ 19 ΩΡΑ 18:00
ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης εικονογράφων καλεσμένοι συγγραφείς διαλέγουν ένα έργο, εμπνέονται και γράφουν μια μικρή ιστορία, την οποία παρουσιάζουν στο κοινό.
Για παιδιά και ενήλικες. Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΩΡΑ 13:00
ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!

Στο πλαίσιο της έκθεσης εικονογράφων τα παιδιά θα μυηθούν από τους ίδιους τους δημιουργούς στα μυστικά της εικονογράφησης και θα ζωγραφίσουν το δικό τους βιβλίο!
Για παιδιά 5 ‑ 11 ετών. Είσοδος ελεύθερη

"Η αναγκαιότητα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα" από τον Μιχαήλ Ρωμανό

"Η αναγκαιότητα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα"
από τον Μιχαήλ Ρωμανό
εικαστικός - επιμελητής εκθέσεων - μουσειολόγος

Το καλοκαίρι του 2012, με αφορμή την εικαστική έκθεση που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον αίθριο χώρο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, όπου και συμμετείχα, παρουσίασα ένα έργο ζωγραφικής εμπνευσμένο από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.  

Η έκθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο χώρο και διάρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες, είχε τη ευκαιρία να παρακολουθήσει πλήθος επισκεπτών του σταδίου, από πολλά μέρη της γης. Το έργο μου δημιούργησε ιδιαίτερη εντύπωση και απέσπασε πολύ θετικές κριτικές για τη θεματολογία του. Παρατήρησα ότι οι τουρίστες γνώριζαν τι αναπαριστά η μορφή που εικονιζόταν, γεγονός που μου έκανε τεράστια εντύπωση. Όλοι γνώριζαν ότι ζωγράφισα ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα, που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα λοιπόν βρίσκονται ακόμη στο Λονδίνο. Άρχισα να συνειδητοποιώ το γεγονός. Αυτή η έκθεση ήταν η αφορμή να ασχοληθώ, να ερευνήσω περισσότερο, να μάθω γιατί το όραμα της Μελίνας Μερκούρη πάγωσε στο χρόνο, τι συμβαίνει και τα Γλυπτά δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στην Ελλάδα, αφού το Μουσείο της Ακρόπολης που θα τα στεγάσει είναι έτοιμο εδώ και τόσο καιρό.
Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι δίκαιο αίτημα όλων των Ελλήνων. Είναι ένα αίτημα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που οραματίζονται την επανένωση ενός ακρωτηριασμένου μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα για την αποκατάσταση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα αίτημα που υπερβαίνει τα εθνικά μας σύνορα και έχει παγκόσμια διάσταση. Η μοναδικότητα του Παρθενώνα, ως παγκόσμιου μνημείου, είναι ο καθοριστικός παράγοντας που καθιστά το αίτημα αυτό οικουμενικό.
Μέσα από τα έργα μου προσπαθώ να περάσω το μήνυμα της επιστροφής των μαρμάρινων Γλυπτών του Παρθενώνα, στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο αγωνίζομαι με την τέχνη μου, να ευαισθητοποιήσω όλο και μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού.
Απόσπασμα ομιλίας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην 34η Γενική Διάσκεψη της UNESCO στο Παρίσι στις 18 Οκτωβρίου 2007:
"..Άλυτο εξάλλου παραμένει και το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Έχοντας πίστη στις αξίες τις οποίες τα μεγάλα μουσεία πρεσβεύουν και θεωρώντας ότι δημιουργείται τελευταία ένα θετικό κλίμα θέλω να ελπίζω ότι η ολοκλήρωση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό κίνητρο για την οριστική επίλυση αυτής της μακροχρόνιας εκκρεμότητας. Το αίτημα της επιστροφής είναι αίτημα οικουμενικό και πάντοτε επίκαιρο και θεωρώ ιδιαίτερα συγκινητικό ότι η ομιλία μου συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης της Ελληνίδας Μελίνας Μερκούρη για την οποία η επιστροφή των μαρμάρων αποτέλεσε στόχο ζωής..." Πηγή: http://www.presidency.gr/?p=809
Βρετανικό ντοκυμαντέρ που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του παρουσιαστή William G. Stewart - Απρίλιος 1996 (κανάλι 4).¨
Μετά την παρουσίαση ενός ντοκυμαντέρ σχετικά με την αφαίρεση των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον λόρδο Έλγιν και το Ελληνικό αίτημα για την επιστροφή τους, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική σφυγμομέτρηση με τα ακόλουθα αποτελέσματα: από τους 99.340 ανθρώπους που τηλεφώνησαν για να καταγράψουν την ψήφο τους οι 91.822 υποστήριξαν την πρόταση για την επιστροφή των Μαρμάρων, πράγμα που σημαίνει ότι 92,5% ψήφισαν υπέρ της επιστροφής.
Ιστοσελίδα επικοινωνίας του BBC - 3 Δεκεμβρίου 1999.
Στην ερώτηση "Πρέπει τα Ελγίνεια Μάρμαρα να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο"; η οποία τέθηκε στο Βρετανικό κοινό από το BBC, όχι απάντησε το 51%, ναι το 20% ενώ το 10% του κοινού δεν εξέφρασε γνώμη.
Η δημοσκόπηση MORI - Σεπτέμβριος 2002.
Σε δημοσκόπηση της ΜΟRI που διενεργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2002 φάνηκε ότι υπάρχει σημαντική υποστήριξη του κοινού για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι 56% του κοινού θα υποστήριζε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Μόνο 7% πιστεύει ότι η Μ. Βρετανία πρέπει να τα κρατήσει. Το υπόλοιπο 37% είναι αναποφάσιστο. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική μερίδα του λαού θα υποστήριζε την επιστροφή των Μαρμάρων, υπερτερεί σε αριθμό από εκείνους που ακόμη υποστηρίζουν την παραμονή τους στην Βρετανία, σε ποσοστό 6 προς 1.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / Φλώρινα, 22-24 Φεβρουαρίου 2002 / ΨΗΦΙΣΜΑ:
Η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των ελληνικών Πανεπιστημίων στηρίζει το αξιωματικό και οικουμενικό αίτημα για επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων, προϊόντων της ανθρώπινης Τέχνης, που στην καλύτερη περίπτωση στο όνομα της προστασίας, της ασφάλειας και της ανάδειξής τους απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. Η Ελλάδα, τόπος μοναδικής λάμψης του Πολιτισμού, έχει υποστεί λεηλασία θησαυρών που γεμίζουν τόσο κρατικά όσο και ιδιωτικά μουσεία του κόσμου. Η αρπαγή των Γλυπτών του Παρθενώνα και το "ξενίτεμα" αριστουργημάτων της αρχαίας ελληνικής Γλυπτικής, είναι κορυφαίες πράξεις "ορφάνιας" της περιουσίας του Ελληνικού Πολιτισμού και του Ελληνικού Λαού. Η Ελλάδα, ελεύθερη όσο ποτέ άλλοτε και έχοντας δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ασφαλή προβολή τους, δικαιούται να υποδεχτεί τα δημιουργήματα του Πολιτισμού της γιατί, εκτός των άλλων, της ανήκουν.
Η Σύνοδος ζητά την επιστροφή των γλυπτών στην Ιερή Γη και σπεύδει να θέσει το ζήτημα ενώπιον της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Βουλής των Ελλήνων, των Υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας, της Συνόδου Πρυτάνεων των Γαλλικών Πανεπιστημίων, της Ακαδημίας Αθηνών και λοιπών διεθνών Οργανισμών.
Έως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος των Γλυπτών του Παρθενώνα, βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και όχι στο Μουσείο της Ακρόπολης...

"Παιδομάζωμα" ή "Παιδοσώσιμο"; Βιβλιοπαρουσίαση στην Θεσσαλονίκη

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου
που επιμελήθηκαν οι Ειρήνη Λαγάνη και Μαρία Μποντίλα
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Γενί Τζαμί, Αρχαιολογικού Μουσείου 30, Θεσσαλονίκη
την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, στις 7:00 μ.μ.

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΡΕΛΟΥ από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ

Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: μαλακό
Σελίδες: 272
Είδος: Μυθιστόρημα
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN 978-618-80294-3-9

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Δημήτρης απολύεται λόγω κρίσης από την επιχείρηση όπου εργαζόταν και, στην προσπάθειά του να επιβιώσει, εγκαταλείπει τα πάντα πίσω του και περιοδεύει στην επαρχία με το ποδήλατό του για να βρει δουλειά.
Όμως, η μοίρα τον κυνηγά και εκεί. Ένα βράδυ, θα βρεθεί στο λάθος σημείο, τη λάθος ώρα, όπου μια αδυσώπητη πυρκαγιά ξεσπά και αφανίζει το σπίτι και τον πατέρα της Αγγελικής.
Η πυρκαγιά θεωρείται εμπρησμός και ο Δημήτρης είναι ο Νο1 ύποπτος. Αλλά και η Αγγελική, ράκος από την καταστροφή, γυρνά στα γνώριμα μονοπάτια των ναρκωτικών και ο κατήφορός της δεν έχει τέλος.
Ο αμοιβαίος πόνος θα φέρει κοντά τους δύο νέους. Ο Δημήτρης, από ύποπτος για τη φωτιά στο σπίτι της Αγγελικής, γίνεται το απαραίτητο στήριγμα και ο ιδανικός σύντροφος στον αγώνα της να ξεπεράσει τα αδιέξοδά της.
Όμως η ζωή δεν θα διστάσει να δοκιμάσει ξανά και ξανά την εύθραυστη ευτυχία τους.
Ένα ψυχογραφικό μυθιστόρημα γεμάτο κοινωνικές αλλά και υπαρξιακές ανατροπές που ξεδιπλώνεται στην ταραγμένη Ελλάδα του σήμερα

VESPERS RISING!

Το κυνήγι των στοιχείων σταμάτησε αλλά η περιπέτεια της Έιμι και του Νταν έχει μόλις αρχίσει. Ένας νέος Μυστικός εχθρός των Κέιχιλ έχει προκύψει και σχεδιάζει μια θανάσιμη επίθεση.
Αγαπητοί κυνηγοί των "39 στοιχείων" έχω καλά νέα. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημενομηνίες έκδοσης της υπόλοιπης σειράς στο επίσημο site www.the39clues.gr
και στο https://www.facebook.com/pages/the39cluesgr-%CE%95%CE%BA%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%91%CE%B3%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1/141863342646880

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΡΑΓΙΖΕΙ ΑΠΟΨΕ Η ΚΑΡΔΙΑ